pieczone pierogi - 2396 przepisów (strona:79/160)

Sos z kurek przepis 98

kurkowy makaron ziemniaczane gnocchi, kopytka ( przepis tutaj>>> ), pierogi leniwe ( przepis tutaj>>> ), kluski kładzione ( przepis tutaj>>> ), kluski śląskie ( przepis tutaj>>> ) tłuczone ziemniaki (np. puree ziemniaczane z serkiem śmietankowym, puree ziemniaczane z kwaśną śmietaną i koperkiem) smażony lub pieczony kurczak: eskalopki z kurczaka ( przepis tutaj

Moja Książka Kucharska
Kopytka pieczone z młodą kapustą w sosie pomidorowym 53

Żywot ów sera był na wyczerpaniu, więc postanowiłam wykorzystać go do pierogów ruskich. Do pierogów ugotowałam za dużo ziemniaków, więc kapusta została zmuszona do spółkowania z kopytkami. Od dawna chciałam także zapiec kopytka w sosie pomidorowym. I tak powstał pomysł na zrobienie kopytek pieczonych z młodą kapustą w sosie pomidorowym. My trochę marudził, że smakuje

Kardamonovy
Szybkie przekąski na święta i nie tylko 4096

wiadomo, tradycja: śledzik, karp smażony, barszcz czerwony czy pierogi z kapustą i grzybami. Gorzej z 1 i 2 dniem świąt. Wpada rodzina i co wtedy? Na pewno dobrym pomysłem jest pieczyste. Na przykład aromatyczna, soczysta szynka i pieczone ziemniaczki do tego.( link) Przydałyby się także szybkie przekąski

kuron.com.pl
Szarlotka z polewą i kokosem 139

jabłka wykładamy drugie ciasto i delikatnie dociskamy. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180 stopni i pieczemy około 40/45 minut na złoty kolor.  Polewę Helio wkładamy do miski z ciepłą wodą i rozpuszczamy, następnie polewamy ciasto i posypujemy wiórkami kokosowymi.Ja swoją szarlotkę wykrawałam obręczą do pierogów myślę że tak ciekawiej się prezentuje :) Smacznego :)    Przepis dodaję do akcji Ciasto

Sama słodycz i szczypta chili
Drożdżowe kieszonki z jabłkami 113

jabłka wymieszane z rodzynkami), brzegi smarujemy mlekiem, a następnie zlepiamy je (jak przy robieniu pierogów). Każdą sklejona kieszonkę, a w zasadzie jej sklejony brzeg nacinamy na głębokość ok. 0,5-1 cm tworząc coś na kształt grzebienia. Bułeczki układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce z wyposażenia piekarnika i smarujemy mlekiem. Pieczemy w 200 stopniach (bez termoobiegu

MyCookBook.pl
ZUPA GRZYBOWA CZYSTA Z PIEROGIEM 102

wspaniałym wywarze z suszonych grzybów ,zbieranych jesienią w lesie i suszonych na kaflowym piecu aż prosi się o jej zrobienie.Grzybki nadają jej głęboki smak i aromat , a kolor zniewala .Podajemy ją z uszkami ,kostką z kaszy manny lub tak jak ja z pierogiem z GRZYBKAMI i śledziem.Zapraszam. 3 dag.grzybów suszonych 20 dag.włoszczyzny 3 ziarna pieprzu czarnego

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Domowe jagodzianki, jagodowe bułeczki 153

równe 13-15 części. Każdy kawałek spłaszczymy, dodajemy łyżkę naszych jagód, zlepiamy jak pieroga, po czym formujemy bułeczkę. Dobrze jest nie robić zbyt cienkiego ciasta, po zlepieniu może nam się rozerwać. Odstawiamy do ponownego wyrośnięcia na ok 15-20 minut, po czym pieczemy ok 15 minut w nagrzanym piekarniku do 180 stopni.  Lekko ostudzone lukrujemy i zajadamy :))) Niech

Basia w kuchni
Buziaczki- ciasteczka serowe z jabłkiem 109

około 3 mm - 5 mm.  Szklanką od piwa wyciąć kółka (jak na pierogi). Jabłka obrać podzielić na 8 części, usunąć gniazda Każdą część jabłka ułożyć na kółku ciasta, przy brzegu, krążek zgiąć w połowie i skleić rogi. Ułożyć na papierze do pieczenia i blasze. Piec w 190 stopni C przez ok 25 minut. Gdy ciasteczka ostygną posypać

MarciochaKucharzy
SCRAB CAKES – ODDWORLD ABE’S ODDYSEE – buraczane paszteciki z awokado i piersią z kurczaka 224

ciasta. Następnie składamy paszteciki dokładnie sklejając ze sobą boki ciasta, podobnie jak przy pierogach, ale bez falbanki (patrzcie na zdjęcie poniżej). Kładziemy paszteciki falbanką do dołu i rozpłaszczamy dłonią, nadając mu owalny, płaski kształt. Gotowe sztuki odkładamy na blachę wyłożona papierem do pieczenia i smarujemy je lekko wodą lub mlekiem z wierzchu. 3. FARSZ (15 min) Podczas wyrastania ciasta

Nerds Kitchen
Półgotowe ciastka z nadzieniem brzoskwiniowym (z ciasta kruchego) 118

www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com  Przepis autorski (mój). Dlaczego ciastka - półgotowe? Dlatego, że pieczone są z gotowego ciasta kruchego. Jest to doskonałe rozwiązanie dla osób początkujących, niecierpliwych i dla tych, którzy nie dysponują długim czasem na zabawę w kuchni. Ciastka mogą być nadziewane czekoladą lub dowolnym dżemem - wg własnych upodobań. Niżej przedstawiam wersję z brzoskwiniami. 1 płat gotowego(...)pomocą szklanki) wycinać dowolne kształty (używałam przyrządu do pierogów, który od razu sklejał ciastka; widoczny na zdjęciu). Na środku kawałka ciasta położyć (łyżką) odpowiednią porcję musu brzoskwiniowego i przykryć drugim kawałkiem. Oba kawałki mocno skleić (np. dociskając widelcem). Ciastka opcjonalnie można posmarować rozmieszanym jajkiem lub odrobiną mleka (będą lśniące). Piec (w rozgrzanym piekarniku) około 15-20 minut

Di gotuje
Jagodzianki 124

konsystencją budyń z owocami (sok się zagęścił mąką). Nie należy trzymać zbyt długo na ogniu, żeby owoce nie puściły całego soku i nie "zniknęły". Na blaszkę wyłożyć papier do pieczenia. Piekarnik rozgrzać do 180C. Wyrośnięte ciasto lekko zarobić i podzielić na 16 części (na pół, na pół, na pół i na pół :) ). Bułeczki nie będą wyglądały na zbyt duże(...)sakiewkę lub pierogi. Potem taką "kulkę" jeszcze delikatnie toczyć po blacie, żeby bułeczka się zaokrągliła. Można formować kulki lub podłużne bułeczki. Gotowe bułeczki ułożyć na blaszce łączeniem do dołu. Pozostawić do wyrośnięcia na ok. 10 minut. Można przed samym włożeniem do piekarnika posmarować je z wierzchu jajkiem, mlekiem lub jajkiem rozmieszanym z mlekiem. Piec w 180C przez 25 minut

Czerwony Gupik
Pieczone pączki czekoladowe z Nutellą 188

pączusie pieczemy, a nie smażymy :) Mnie smakowały baaardzo, jednak w przypadku słodyczy wyznaję zasadę, że moje desery są najmojsze, także musicie je przygotować i sami ocenić ;) Zapraszam do pieczenia! Składniki na rozczyn: 100 ml ciepłego (NIE gorącego!) mleka 50 g świeżych drożdży 1 łyżka cukru 1 łyżka mąki Składniki na 22 średniej wielkości pączki: przygotowany rozczyn 350 g mąki pszennej(...)szklanki wycinamy krążki. Na każdy krążek kładziemy łyżeczkę Nutelli. Zaklejamy jak pierogi, a następnie zaklejamy jak sakiewkę. Wkładamy do papilotek łączeniem do dołu. Ponownie pozostawiamy do wyrośnięcia na 30 minut. 4. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Na blaszce układamy połowę przygotowanych pączków w sporych odstępach. Pieczemy 13-15 minut. Lekko przestudzone pączki posypujemy cukrem pudrem. Pozostawiamy do całkowitego ostygnięcia

My Culinary Art
Chlebki naan (Naan breads) – tradycyjny dodatek kuchni hinduskiej 96

Chlebki naan, to sztandarowy dodatek kuchni hinduskiej, wypiekany w specjalnym piecu tandoor. Trudno, aby ktoś z nas miał taki piec w swoim domu, jednak mając kamień

Calzonella.com
Czas na gęsinę - dania z gęsi 117

pieczona z jabłkami Gęś pieczona z kaszą gryczaną i grzybami Gęś pieczona z ziemniakami Gęś z kaszą gryczaną i śliwkami wędzonym gołąbki z gęsi ze śliwkami Okrasa Pasztet z gęsi z gruszką Pasztet z gęsi z żurawiną pasztet z wątróbki gęsiej pierogi z gęsi z nutą pomarańczy pierś z gęsi Pierś z gęsi (podwędzana, „dojrzewająca”) Pierś

królestwo garów
Domowe nachos z paluchami z szynką 133

mąki, dodaję przyprawy, gorącą wodę, olej i mieszam widelcem. Ciasto zagniatam rękoma jak na pierogi. Rozwałkowuję na stolnicy na placek o grubości 1 mm. Wykrawam dowolne kształty, trójkąty, kwadraty. Układam na blaszce wyłożonej papierem. Wstawiam do nagranego piekarnika góra dół temp 190 stopni i piekę około 7-10 minut. Uważać żeby nie spalić. Paluchy: Ciasto rozwałkowuję trochę, kroję

wesoła kuchnia
Pierogi z kiszoną kapustą – kuchnia podkarpacka 202

minuty. Pierogi wyciągamy łyżką cedzakową. Gotowe porcje okraszamy cebulką podsmażoną na maśle. Pierogi z kapustą kiszoną - kuchnia podkarpacka Zapraszam również na inne podkarpackie dania, świąteczne i nie tylko : Kapusta z grzybami po lasowiacku Kapusta z grochem Łemkowska kapusta duszona z kminkiem Karp pieczony w sosie Gołąbki z kaszą jęczmienną i grzybami Gołąbki z kaszą gryczaną i ziemniakami

Trzeci talerz
ROSZPONKA Z GRUSZKĄ / CORN SALAD WITH PEAR 84

Comments / 25/08/2016 GNOCCHI W KURKACH / GNOCCHI WITH CHANTERELLES 4 Comments / 03/08/2016 SCHAB PIECZONY Z OWOCAMI I WARZYWAMI / PORK BAKED WITH FRUITS AND VEGETABLES 0 Comments / 25/07/2016 BURACZANY HUMMUS / HUMMUS WITH BEETS 2 Comments / 18/07/2016 BAZYLIOWY HUMMUS / BASIL PESTO HUMMUS 0 Comments / 15/07/2016 PIEROGI Z BOBEM / BROAD BEANS PIEROGI 2 Comments / 12/07/2016 KURCZAK, SZPARAGI I PAPPARDELLE / CHICKEN ASPARAGUS

Martyna Cooks