pieczone jabłka - 3940 przepisów (strona:128/263)

Pudding zapiekany z jabłkami i cynamonem. 102

mleka rozrabiamy mąkę. Kiedy mleko zacznie się gotować, dodać roztwór i stale mieszając doprowadzić do ponownego zagotowania.  Pudding przelać do kokilek. Ozdobić jabłkami, posypać świeżo startym cynamonem i oprószyć delikatnie kruszonką. Wstawić do nagrzanego pieca do 160 stopni, na około 10-15 minut - czyli na tyle, by kruszonka się zarumieniła. Zajadać lekko przestygnięty, ale nadal ciepły :-) Smacznego! Pozdrawiam

Poezja Smaków - blog kulinarny
CIASTO CZEKOLADOWE Z CZEREŚNIAMI 135

czereśnie minie – śmiało możecie dołożyć do niego inne ulubione owoce – świetnie sprawdzą się też borówki, brzoskwinie, wiśnie, a nawet jabłka! To co, robimy?! Zapraszam! SKŁADNIKI: * mąka pszenna – 2 szkl * proszek do pieczenia – 2 łyżeczki * cukier – 3/4 szkl * cukier waniliowy – 2 łyżeczki * kakao- 3 łyżki * mleko – 3/4 szkl * duże jajko

Ostra na Słodko
Jesienny karczek z jabłkami 174

Jesienny karczek z jabłkami No i mamy jesień , całą gębą " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Pyszne jabłka w sadzie lub

Ogrodnik w podróży
Ciasto jabłkowe 169

dodać kakao,sodę  wszystko razem wymieszać  • Stopniowo dodawać do ubitych jajek na przemian  z olejem na koniec wsypać starte jabłka wymieszać  • Wlać ciasto na posmarowaną blachę tłuszczem  i wysypaną tartą bułką Piec ok 45 minut 190 stopni  wymiary blachy 20/40 cm 2. Polewa • margarynę rozpuścić dodać cukier  mleko w proszku,śmietanę

W królestwie smaków Beaty
Tarta z jabłkami w masie śmietanowej 124

ściemniały i nie zbrzydły. Przygotowanie tarty: Formę do tarty smarujemy masłem i wykładamy ciastem. Nakłuwamy ciasto na całej powierzchni (również po bokach). Układamy jabłka w wachlarzyk i zasypujemy je cukrem. Wylewamy na całość masę. Najpierw pieczemy przez 5 minut w temperaturze 240 stopni, następnie 25 minut w 200 stopniach. Po tym czasie wyjmujemy tartę i posypujemy ją cukrem. Ponownie

Życie zamknięte w smaku
Jabłka na zimę do szarlotki i nie tylko - łatwizna 129

małym ogniu. Przechowywać w chłodnym miejscu. Po pasteryzowaniu jabłka są jaśniejsze niż w momencie wkładania do słoików. Kiedyś zrobiłam próbę tych jabłek z cynamonem. Nie polecam! Wyszły gorzkie. Lepiej dosypać cynamon tuż przed pieczeniem szarlotki. ------------ Podobne: Jeżyny w sosie własnym

Weekendy w domu i ogrodzie
Placuszki z jabłkami 115

szkl. mąki 1 szkl. mleka 0.5 szkl. wody gazowanej 2 jajka 3 łyżeczki cukru wanilinowego 3 łyżeczki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/3 łyżeczki sody 5 łyżeczek wiórków kokosowych kropla aromatu waniliowego 2 jabłka olej do smażenia Wykonanie: Białka ubić na sztywną pianę. Dodać żółtka, mleko i wodę. Następnie wsypać wszystkie suche składniki, wiórki kokosowe oraz aromat waniliowy

The Sweet Damsel
Zapiekana kasza jaglana 123

Składniki - porcja na 1 osobę: - 5 łyżek kaszy jaglanej - pół jabłka - cynamon lub przyprawa korzenna Przygotowanie: Suchą kaszę przepłukać kilka razy ciepłą wodą aż zniknie osad. Kaszę gotować na wolnym ogniu przez około 20 minut. Pokroić jabłko w kostkę. Wymieszać z ugotowaną kaszą. Następnie wyłożyć na blachę do pieczenia formując kształt prostokąta. Posypać wedle uznania cynamonem lub przyprawą korzenną

Kuchenne innowacje
Prosty i szybki jabłecznik z cynamonem 130

testowania przepisów wybranego użytkownika. Jest naprawdę szybkie, łatwe i całkiem smaczne, a przepis wart wielokrotnego powtarzania, ale już z mniejszą ilością proszku do pieczenia, którego posmak na języku nieco mi przeszkadzał. Fajną modyfikacją byłoby wymieszanie jabłek ze śliwkami, które też doskonale komponują się z cynamonem :) Czytaj więcej

Kuchenne zapiski Edyty
Ciasto z jabłkami 217

kostkę. Jajka ubijamy z cukrem i dodajemy stopniowo przesianą mąkę, sodę i cukier puder a następnie olej. Całość dokładnie miksujemy. Do ciasta dodajemy jabłka i łyżką mieszamy z ciastem. Ciasto wylewamy na wyłożoną papierem do pieczenia formę i pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 40 minut.     Ciasto posypujemy cukrem pudrem. Smacznego

paapilotkaa
Sernik cytrynowy 180

Uwielbiam serniki, dlatego często staram się urozmaicić ich smak. Tym razem z nutką cytrynową. Smacznego! Polecam również: Sernik z jabłkami Pomarańczowy sernik z kokosową pianką Sernik z twarogu homogenizowanego Sernik bez pieczenia z mrożonymi owocami Sernik na zimno z truskawkami Sernik z ziemniakami Sernik z mleka z porzeczkami Sernik bez sera Sernik z gruszkami Składniki: 1 kg sera twarogowego

Tradycyjna Kuchnia
Sernik czekoladowy 153

Dziś coś na miłośników czekolady. Obłędny sernik, mocno czekoladowy, przekładany ptasim mleczkiem. Polecam również: Sernik cytrynowy Sernik z jabłkami Pomarańczowy sernik z kokosową pianką Sernik z twarogu homogenizowanego Sernik bez pieczenia z mrożonymi owocami Sernik na zimno z truskawkami Sernik z ziemniakami Sernik z mleka z porzeczkami Sernik bez sera Sernik z gruszkami Składniki: 80 dag zmielonego sera

Tradycyjna Kuchnia
Tradycyjny placek z jabłkami- szarlotka na kruchym spodzie 140

tutaj Składniki na ciasto: ½ kg mąki krupczatki 20 dag masła 10 dag margaryny 5 ugotowanych żółtek 15 dag cukru pudru papier do pieczenia cukier puder do posypki Składniki na farsz jabłkowy  (patrz przepis na jabłka do słoików na szarlotkę ): 1 kg jabłek cynamon cukier do smaku Wykonanie: Wymieszać składniki na kruche ciasto i pozostawić na pół godziny

Tradycyjna Kuchnia
jabłka z rodzynkami w cieście drożdżowym... 126

drobną kostkę, dodać cynamon, sparzone rodzynki, cukier i wymieszać, wsypać mąkę ziemniaczaną i wymieszać wyrośnięte ciasto rozwałkować na prostokąt i rozłożyć na cieście jabłka, ciasno zawinąć jak roladę i dać na blachę z papierem do pieczenia i posmarować roztrzepanym białkiem piekarnik nagrzać na 180 C, grzanie góra/dół, 2 poziom - struclę piec około 40 minut, wystudzoną posypać pudrem

W Mojej Kuchni Lubię
Chleb bananowy 169

Chleb ładnie wyrósł, troche popękał na górze mimo że próbowałam ponacinać ale to chyba wina sody (staram się nie używac proszku do pieczenia tam gdzie nie trzeba), konsystencja zwykłego chleba. Następna próba będzie z jabłkami i bananami na parze

Lubczyk i Wanilia