pieczona szynka - 4961 przepisów (strona:109/331)

Smażony ryż z jajkiem po chińsku 321

ostrym sosem sriracha wedle własnych preferencji smakowych. Zapraszam również do skorzystania z innych przepisów: Obiadowa surówka z kiszonej kapusty i marchewki Pieczone ziemniaki z piekarnika Dufinki ziemniaczane – super dodatek dań mięsnych Sałatka z tortellini i szynką Artykuł Smażony ryż z jajkiem po chińsku pochodzi z serwisu Księga Smaku

Księga-Smaku
tort kanapkowy 176

drobną kostkę. Czosnek przeciskamy przez praskę. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą. doprawiamy solą, pieprzem, papryką słodką i ostrą. 16 kromek chleba pieczonego w keksówce ok. 200 g serka kanapkowego 1-2 łyżki śmietany 3 plasterki szynki 3 plasterki sera żółtego 2 pomidorki koktajlowe szczypiorek, natka pietruszki wykonanie: Z kromek chleba odkrawamy skórki. Na talerzu układamy 4 kromki chleba tworząc

Domowy Smak Jedzenia
Zapiekanka makaronowa z szynką i pieczarkami 117

piórka cebulę. Podsmażamy. Dodajemy pokrojone w plastry pieczarki. Solimy. Podsmażamy kilka minut. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. W misce mieszamy jogurt, ser, szynkę, pieczarki z cebulą i przyprawy. Dodajemy makaron i ponownie mieszamy. Przekładamy do formy. Pieczemy

Czarnawisienka
PIZZERINKI + FILMIK 143

porcje ( u mnie 10 ) i rozwałkowujemy na placki, układamy je na blaszce wyłożonej papierem.  Smarujemy po wierzchu ketchupem, rozkładamy salami, szynkę, podpieczone pieczarki, kukurydzę i tarty ser.  Pizzerinki pozostawiamy na 10 minut aby podrosły.  Pieczemy w nagrzany piekarniku do 190 % C, około 20 minut.  Smacznego

Kulinarne Fantazje Marioli
Gulasz zapiekany z bagietką 142

Gulasz w moim domu jest daniem chętnie jadanym. Tym razem pieczony w piekarniku i  podany w bardziej efektownej formie niż zazwyczaj :) Składniki : - mięso z szynki lub inne ( miałem około 1,5 kg ), - 1 cebula, - 2 ząbki czosnku, - biała część pora, - przyprawa gruzińska, - sól, - około szklanki piwa karmi, - bagietka, - masło, - musztarda, - olej do podsmażenia, - mąka do obsypania mięsa. Wykonanie

Przepisy Mikołaja
Zapiekanki na cieście francuskim 115

sera mozzarella (użyłam tartego) listki bazylii kilka plastrów szynki Ciasto francuskie kroję w prostokąty, na ciasto układam przekrojone w paski plastry szynki, pomidory w plastrach, posiekane suszone pomidory z posiekaną bazylią, zasypujemy wszystko mozzarellą i pieczemy w 180 stopniach przez 20 minut. Smacznego Artykuł Zapiekanki na cieście francuskim pochodzi z serwisu Moja Qchnia Pełna Smaku

MojaQchnia.pl
TOSTY W KLIMACIE JESIENNYM 127

Dolewamy go do naszych grzybów i dusimy do uzyskania miękkości. Chleb tostowy rozwałkujemy wałkiem. Wykładamy nim formy do muffinów. Na to wykładamy szynkę. Na sam spód dodajemy ser a na to grzyby w sosie. Posypujemy pieprzem. Pieczemy ok 10-15 minut w temp 180 st. Przed podaniem posypujemy bazylią Przepis bierze udział w Konkursie na przepis miesiąca na Winiary.pl

Kuchnia w oparach
Piersi z kurczaka w płatkach kukurydzianych 412

rozgrzanym oleju, na średnim ogniu z dwóch stron. Smacznego To też może Cię zainteresować: Piersi kurczaka z orzechowo-pietruszkowym pesto i pieczonymi pomidorkami koktajlowymi Piersi z kurczaka w sosie śmietanowo-koperkowym Piersi kurczaka w szynce szwarcwaldzkiej i sosem pomidorowym ze szparagami Kieszonki z kurczaka nadziewane serkiem topionym z szynką i bazylią     (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Oryginalny smak
Warstwowa zapiekanka z mięsem i ziemniakami 278

który zrobisz w jednym naczyniu :-) Ziemniaki z mięsem i dobrze dobrane przyprawy - smacznego! Czas przygotowywania:  do 30 minut Czas pieczenia: 2h Ilość porcji:  6 Składniki do warstwy mięsa: • 500 g mielonej, chudej wieprzowiny (szynka, polędwiczka) • 1 duża cebula • 2 łyżki oliwy • przyprawy: łyżeczka majeranku, soli, pieprzu np. ziołowego, czosnku niedźwiedziego lub zwykłego Składniki

AniaGotuje.pl
Francuskie rogaliki z pasztetem 224

małe jajko kminek Sposób przygotowania: Ciasto francuskie rozwijamy i smarujemy dość grubo pasztetem. Dzielimy na trójkąty. Na każdy trójkąt nakładamy plaster szynki, sera mozzarella oraz paseczki papryki. Zwijamy i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Smarujemy roztrzepanym jajkiem, posypujemy kminkiem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200⁰C na ok 20 minut. Podajemy na ciepło lub na zimno. Fajnie smakują

Kuchnia w czekoladzie
Szparagi w cieście francuskim z szynką parmeńską 353

ukosie kwadratu) kładziemy po 2-3 szparagi, posypujemy środek obficie   tartym serem. 5. Szparagi i ser z przodu owijamy najpierw w szynkę, a następnie zlepiamy dokładnie ciasto pośrodku. 6. W rozgrzanym do 200 stopni piekarniku pieczemy ok. 15- 18 minut, do zrumienienia się ciasta.  Pyszności...smacznego!  Oryginalny przepis zaczerpnęliśmy z bloga  Kwestia Smaku

Aromatyczne Podróże
Kulinarna podróż- ABC na talerzu.Tajlandia 247

drugiej postaci cynamon ma rdzawy kolor i słodkawo-korzenny, lekko piekący smak. Cynamon ma zastosowanie jako przyprawa do słodkich potraw z ryżu, pieczonych owoców i grzanego wina. W niewielkich ilościach przyczynia się do aromatyzowania mięs: gulaszu, szynki, baraniny i ryb. Cynamon stosowany jest w przepisach kuchni orientalnej. CZOSNEK- Tajski czosnek jest znacznie mniejszy i delikatniejszy w smaku niż zwykły

ClauditteMissCooking
Zapiekane bataty 161

bataty i owijam w folię aluminiową. Piernik nagrzewam do temp 200 stopni i piekę około godziny i piętnaście minut.Bataty piekłam przy okazji pieczenia chleba. Upieczone odwijam z foli kroję na pół, układam a każdej połówce kawałki szynki, pomidora, pomidora suszonego, ser feta, piórka cebuli. Wstawiam na 10 minut jeszcze do piekarnika. Przed podaniem posypuję natką pietruszki

wesoła kuchnia
Wytrawny sernik 154

ziołami, mąką i solą, dodawać po jednym jajku i miksować na wolnych obrotach. • Do sera dodać szynkę, ser żółty i przestudzone pory. • Delikatnie wymieszać i wlać masę na przygotowany spód. • Piec w piekarniku nagrzanym do 180 st.C przez 45 minut. Podawać z gęstym jogurtem, posypany szczypiorkiem.{jcomments

To co kocham
Jajko zapiekane w bułce 712

maczamy ją z każdej strony w mleku, by lekko nasiąknęła (dzięki temu wolniej się przypiecze) Wkładamy do niej „smakołyki”, a więc trochę szynki, trochę serka, pokrojony w kostkę ogórek, pół łyżeczki majonezu. Na wierzch wbijamy jajko. Pieczemy przez 20 min. Po wyjęciu z piekarnika doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem i solą oraz posypujemy szczypiorkiem. Jajko jest idealne wtedy, kiedy nie zetnie

Ania i Marcin gotują