naprawdę pyszne. Muszę przyznać, że jestem dumna ze swojego syna :) Składniki: 4 pojedyncze piersi z kurczaka 1 opakowanie kremowego serka typu Philadelphia ok 16 szt suszonych pomidorów w oleju 3/4 szklanki tartej bułki 3 łyżki tartego parmezanu 2 jajka sól pieprz Każdą pierś przeciąć na pół (z grubości) i ostrożnie rozbić. Posypać solą i pieprzem. Każdy kawałek mięsa posmarować warstwą(...)parmezanem. Każdą roladkę obtoczyć w jajku, a następnie w bułce z parmezanem. Ułożyć roladki na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 190 stopni. Piec około 35-40 minut. Roladki świetnie smakują z pieczonymi ziemniakami
kuchnia doskimajonezu powoduje, że mięso jest bardzo kruche i rozpływa się w ustach. Inspirację znalazłam w starej gazetce z przepisami. Składniki: • 4 plastry schabu • 2 piersi kurczaka • 3 cebule • 100 g masła • 8 łyżek ostrego majonezu np. Kieleckiego • sól, pieprz do smaku • 150 g sera żółtego • olej i bułka tarta do wysmarowania(...)się miękka i szklista. Wcześniej posolić. • Cebulę wyłożyć na schab posmarownay majonezem. • Filety z kurczaka przekroić na cieńsze plastry i również rozbić. posypać solą i pieprzem, rozłożyć na cebuli. • Wierzch posmarować resztą majonezu i piec w piekarniku nagrzanym do 180 st.C przez 40 minut. • Następnie posypać startym żółtym serem
To co kochamSkładniki: piersi z kurczaka 1 podwójna, olej rzepakowy 1/2 szklanki, cebula 4 sztuki, papryka czerwona 1 sztuka, jabłka 2 sztuki, gruszki 2 sztuki, pieczarki 6 sztuk, boczek wędzony 20 dag, papryka słodka mielona 2 łyżeczki, papryka ostra mielona 1 łyżeczka, kucharek 2 łyżeczki, przyprawa do zup i potraw w płynie 1 łyżeczka piersi pokroić na większe kostki i dobrze namoczyć(...)płynie i schować do lodówki na 2 godziny, owoce, paprykę, cebule, pieczarki, boczek pokroić na kawałki na dłuższe patyki szaszłykowe nadziewać piersi, paprykę, owoce, cebulę, pieczarki, boczek szaszłyki ułożyć na blasze z piekarnika wyłożonej papierem do pieczenia, piec w 220 C około 20 minut, grzanie góra/dół, następnie obrócić szaszłyki posmarować resztą marynaty i na opcji termoobieg w 180C
W Mojej Kuchni Lubięsoli i czosnku, na patelni do czasu aż straci znaczną ilość wody. Chłodzimy. Mleko przelewamy do rondelka grzejemy, dodajemy szpinak. Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy sól i proszek do pieczenia. Zalewamy oliwą, mieszamy. Przelewamy mleko ze szpinakiem. Wyrabiamy ręką przez około 5 minut. Ciasto powinno być dość suche i odchodzić swobodnie od ręki, w przeciwnym razie podsypujemy mąką. Owijamy(...)zależny od grubości ciasta). Placki można przechowywać w lodówce pod przykryciem nawet kilka dni. Propozycja podania: -> Mieszanka sałat -> 1 papryka czerwona -> 2 piersi z kurczaka -> 1 szalotka -> Pomidorki cherry -> Oliwa z oliwek Wykonanie: Sól, pieprz, curry, chilli, kurkuma, imbir Pierś kroimy na paski grubości około 1-2 cm. Przekładamy
Jedz zdrowo żyj zdrowo!mnie kolorem! Podałam je z makaronem pełnoziarnistym, z sosem porowym, z dodatkiem szparagów zielonych i świeżej żurawiny! Przepysznie! Przepis na roladki z kurczaka: SKŁADNIKI: - 2 szt filetu z piersi kurczaka - 6 świeżych szparagów - 1 łyżka oliwy z oliwek - 1 łyżeczka masła - parmezan starty (ilość według uznania) - chlust białego wina - sól himalajska - ząbek czosnku - kilka listków bazylii - 1/ łyżeczki soku(...)składnikami zmiksuj blenderem. Po uzyskaniu gładkiej masy, krem jest gotowy. Filety z kurczaka rozetnij tak aby utworzyły jak największy blat do rolowania. Posmaruj kremem i zroluj w roladkę. Pospinaj wykałaczkami lub specjalnym sznurkiem z silikonowym do roladek - do kupienia w marketach, bardzo przydatny w kuchni. Roladki pieczemy polane oliwą z oliwek przez 35 minut w tmep 180 stopni C. SKŁADNIKI
SMYKWKUCHNIpołożyć porcję mięsa mielonego (fot.2) , posypać serem żółtym (fot.3) (część sera zostawić do posypania roladek na wierzchu) i zwinąć w rulon (fot.4) . Na rozbitą pierś z kurczaka położyć zrolowany naleśnik i zwinąć w roladkę (fot.5) . Przygotować marynatę. Składniki marynaty wlać do miski i wymieszać. Proporcje należy dobrać wg własnego gustu. Zwinięte roladki mięsne obtoczyć(...)naczynia do zapiekania (fot.9) , posmarować majonezem, posypać usmażonymi pieczarkami z cebulą i startym na tarce serem żółtym. Całość przykryć folią aluminiową, wstawić do piekarnika nagrzanego do 200ºC i piec około 40 minut. Źródło: Kuchnia Broni linkwithin_text='Zobacz również inne przepisy:' var linkwithin_site
Świat Domowej Kuchnipiersi z kurczaka 1 pieczarka 15 dag sera żółtego (gouda) 3-4 różyczki brokuła 2 plastry boczku zawijanego z przyprawami 1 plaster szynki wiejskiej 1/2 niewielkiej cebuli Pierś z kurczaka pokroiłam w drobną kosteczkę, zamarynowałam na kilka godzin w soli, pieprzu, curry i odrobinie majonezu. Następnie usmażyłam wraz z posiekaną wędliną. Brokuła obgotowałam przez ok. 5 minut, rozdzieliłam na drobne(...)odsyłam do poprzednich pizzowych wpisów , jako że nic się w ich względzie nie zmieniło. Również jeśli chodzi o wyrobienie ciasta i przygotowanie blachy także nie zmieniam sprawdzonej procedury. Piekłam sprawdzoną metodą, którą można znaleźć w poprzednich wpisach. Wczoraj na kolację zjedliśmy jednego pieroga. Dziś powalczymy z drugim :) Mąż początkowo niechętny ze zmęczenia, ostatecznie zajadał się ze smakiem, kiwając głową
Kuchnia po mojemupojedyncze piersi kurczaka 1 op. mieszanki warzyw (np. włoskie) 1 op. sosu serowego przyprawa do mięs 200 g sera żółtego Wykonanie: Składniki na ciasto naleśnikowe dokładnie mieszamy (mleko i woda w proporcjach 2:1). Ciasto musi być niezbyt gęste aby dobrze rozprowadzało się na patelni. Smażymy naleśniki (nie mogą być zbyt grube bo będą pękać przy zwijaniu) Piersi kroimy(...)przygotowujemy wg. przepisu na opakowaniu. Ścieramy ser na grubych oczkach. Na każdy usmażony naleśnik kładziemy farsz i zwijamy. Kładziemy w naczyniu do zapiekania. Zalewamy sosem i posypujemy serem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 C 20 min. Smacznego
IMPRESJA SMAKUłososiem, wędliną czy warzywami. Składniki na ok. 3 porcje obiadowe Pancakes owsiano - żołędziowe: - 100 g mąki owsianej - 15 g mąki żołędziowej - 1 jajko - pół płaskiej łyżeczki sody/proszku do pieczenia - 2 łyżeczki oleju z awokado - przyprawy: sól, pieprz prawdziwy, pieprz ziołowy, imbir, zioła prowansalskie - 100-120 ml mleka Wszystkie składniki łączymy ze sobą (pozostawiamy jedynie 1 łyżeczkę oleju z awokado(...)usmażeniu swoich pancake'ów miałam jeszcze ślady tłuszczu na patelni, a użyłam 1 łyżeczki! :) Składniki na sos: - 300 ml wody - 150 g marchewki - 45 g pora - 150 g piersi z kurczaka - przyprawy: sól, pieprz prawdziwy, pieprz ziołowy, imbir (wg uznania) Do zagęszczenia: - 15 g mąki owsianej (czubata łyżka) - 30 g jogurtu naturalnego - 2 łyżki zimnej wody Warzywa kroimy w talarki
Zdrowie na języku :Pprzepis na różne domowe imprezy - na pewno zaskoczycie nim mile swoich gości :)) Składniki na 2 szt: 2 duże piersi z kurczaka 10 plasterków bekonu serek kremowy typu philadelfia ser żółty mały brokuł sól pieprz ostra papryka czosnek granulowany Wykonanie: Filet z kurczaka rozbijamy tłuczkiem najlepiej przez folię, aby nie porwać mięsa. Rozbity płat solimy, pieprzymy, posypujemy odrobiną czosnku granulowanego oraz(...)układamy różyczki brokuła na naszym filecie. Całość zwijamy ściśle i układamy na rozłożonych plastrach boczku. Plastry boczku owijamy dokładnie wokół naszej drobiowej roladki. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 220st. Pieczemy ok. 25 minut
Walijskie Pichceniebrokuły lub kalafior. Do warzyw nie przygotowuje się oddzielnego sosu, wystarczy ten od potrawki ,podany w sosjerce. Składniki. 750 g piersi z kurczaka 1/2 cytryny 1 łyżeczka estragonu 2 ząbki czosnku 1 goździk kawałek cynamonu 250ml bulionu z kurczaka 250ml śmietanki kremowej 100ml wina białego, słodkiego 100g masła 2 łyżeczki kaparów 2 łyżeczki mąki 1/2 łyżeczki soli i pieprzu Wykonanie(...)wlać szklankę wody ,wstawić do nagrzanego piekarnika,temp.170stop. i piec około1 h. Miękkie mięso ostudzić, sos zlać do miseczki ,a mięso pokroić w plastry, trzymać w cieple. W rondelku roztopić 1 łyżkę masła ,wsypać mąkę i zrobić jasną zasmażkę. Wlać zimny bulion, gotować chwilę ciągle mieszając. Dodać sos spod pieczeni (ten zlany) ,wlać wino i gotować ,aż wyparuje
Kulinarny karnet Christopheraserowo- warzywnym nadzieniem SKŁADNIKI 2 filety z piersi z kurczaka 8 plastrów szynki szwarcwaldzkiej 1/2 opakowania serka Almette z czosnkiem niedźwiedzim 1/2 ogórka zielonego 1/2 czerwonej papryki sól, pieprz PRZYGOTOWANIE Filety przekrawamy na dwa kotlety każdy. Najlepiej zrobimy to, gdy każdą pierś położymy na desce i równolegle do deski poprowadzimy nóż przez środek(...)ciasno roladki i każdą zawijamy w dwa plastry szynki. Wkładamy do naczynia żaroodpornego i wstawiamy pod przykryciem do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Po 30 minutach odkrywamy i pieczemy jeszcze 10-15 minut z termoobiegiem, aż szynka się przyrumieni
Moje Kuchenne Rewelacjegotować na oko. Gotujemy makaron al dente w osolonej wodzie. Myjemy piersi z kurczaka i osuszamy. Odkrawamy polędwiczki. Filety rozcinamy na skos tak aby powstały 3 kawałki. Odcedzamy makaron (zostawiamy trochę wody z gotowania z oddzielnym pojemniczku) i podlewamy oliwą z oliwek. Doprawiamy solą i pieprzem kawałki kurczaka. Na talerz wbijamy 3 jaja, dodajemy posiekaną natkę i płatki owsiane. Ścieramy(...)patelnię wlewamy niedużą ilość oliwy z oliwek. Panierujemy mięso najpierw w mące, potem w masie jajecznej i wrzucamy na patelnię (na mały ogień). Usmażone kawałki kurczaka przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Przed podaniem wsadzimy do piekarnika na 190-200st na 3-5 minut. 25g sera ścieramy na drobnych oczkach. Do blendera wrzucamy rukolę i 2 posiekane ząbki
Brzuszki ŁakomczuszkiSkładniki: Podwójna pierś z kurczaka 4 łyżki płynnego miodu 2 czubate łyżki pikantnej musztardy 2 czubate łyżki musztardy francuskiej 3 łyżki śmietany 18% pół cebuli 2 ząbki czosnku rozmaryn suszony przyprawa do kurczaka olej do smażenia Wykonanie: Mięso myjemy, kroimy na mniejsze części i nacieramy przyprawą do kurczaka i rozmarynem. Smażymy aż się zarumieni. Miód , musztardy, śmietanę i czosnek(...)dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę. Cebulę kroimy w piórka i podsmażamy na tym samym oleju co kurczaka. Gdy nam się ładnie zarumieni, przerzucamy ją do sosu. Kurczaka układamy w naczyniu żaroodpornym i zalewamy sosem. Wstawiamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i pieczemy pod przykryciem 25 minut. Następnie zdejmujemy przykrycie i pieczemy na termoobiegu jeszcze 15 minut. Tak przygotowanego kurczaka
Czerwona PorzeczkaJak dla mnie bardzo odważne połączenie. Początkowo pierwsze kęsy nie doczekały się oklasków, ale w miarę jedzenia, gdy kubki smakowe przestawiły się na pewnego rodzaju egzotykę
Smaki Na Talerzupokroić w kostkę. Pieczarki oczyścić, opłukać, pokroić na niewielkie kawałki. Pieczarki wrzucić na patelnię, odparować płyn, dodać masło i cebulę, przesmażyć. Na osobnej patelni podsmażyć piersi z kurczaka na łyżce oleju. Do podsmażonego kurczaka wrzucić pieczarki i cebulę, dodać sos sojowy, śmietanę kremówkę, przyprawić solą i pieprzem, dusić około 15 minut. Zestawić z ognia, posypać posiekaną kolendrą i natką pietruszki(...)łyżki farszu i zawinąć w kopertę. Układać w żaroodpornej formie, posmarowanej tłuszczem, polać sosem i posypać startym cheddarem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180ºC i piec przez 15 minut. Smacznego
Zakątek rozkoszy kulinarnychdodać do nich ocet, miód i rozmaryn. Wymieszać i pozostawić na 1/2 godziny. Piersi kurczaka umyć, oczyścić i naciąć w nich z boku głębokie kieszonki (użyć bardzo ostrego noża). Orzechy połamać na mniejsze kawałki i wymieszać ze śliwkami. Napełnić równomiernie masą kieszonki w piersiach. Naciągnąć delikatnie brzegi mięsa, tak by dokładnie zamknąć szczelinę. Można delikatnie oprószyć solą jeśli nasza szynka(...)małą zakładkę i cieniutko posmarować musztardą. Zawinąć delikatnie ale ściśle każdą pierś. Na dużej patelni rozgrzać oliwę i obsmażyć piersi ze wszystkich stron do zrumienienia szynki (po 1 minucie z każdej strony). Rozpocząć od strony, gdzie wypadła końcówka plastrów. Przenieść piersi do naczynia żaroodpornego, przykryć folią aluminiową i piec w piekarniku rozgrzanym do 190 stopni około 25 minut
zadanie-gotowaniepiersi kurczaka kroimy na 5 płatów. Nacieramy je przyprawą do gyrosa. Brokuł gotujemy do miękkości w delikatnie osolonej wodzie. Ser ścieramy na tarce o średnich oczkach. W garnku rozpuszczamy masło, dodajemy mrożony szpinak. Dusimy do miękkości, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, pokrojony w kosteczkę ser feta, sól i pieprz. Przygotowanym szpinakowym farszem smarujemy każdy płat kurczaka. Zwijamy w rulon(...)wierzchu dociskamy różyczki brokułu. Boki ciasta nacinamy w 3 cm paseczki. Przeplatamy je dociskając do mięsa (zaplatamy jak warkocz). Wierzch ciasta smarujemy rozmąconym jajkiem. Roladę układamy na papierze do pieczenia. Pieczemy pod folią aluminiową przez 60 minut
VioletoweKucharzeniedown for recipe in English Makaron z dynią i kurczakiem w sosie z palonego masła (3-4 porcje) Składniki: 450 g dyni, obranej i pokrojonej w kostkę 2 piersi z kurczaka, pokrojone w kostkę 2 łyżki brązowego cukru 2 łyżki niesolonego masła 1/2 łyżeczki soli 1 łyżeczka posiekanego rozmarynu 200 g makaronu 1/2 szklanki parmezanu, startego 1 cebula, pokrojona(...)odcedź i odstaw. W mikrofalówce rozpuść masło i wymieszaj je z brązowym cukrem, solą i rozmarynem. Wymieszaj mieszankę z dynią i rozłóż ją w jednej warstwie na blaszce do pieczenia. Włóż ją do piekarnika i piecz przez około 40 minut, obracając co 10 minut, do miękkości i lekkiego zarumienia. W międzyczasie w dużej i głębokiej patelni na średnim ogniu rozgrzej
karmelowywietrzeje. Bo wiadomo, im dłużej przyprawy zostają nieużywane, tym szybciej tracą swój aromat i smak. Kurczak ten smakował nam bardzo i do tego pieczone ziemniaczki - czego chcieć więcej? 'Kulinarne Inspiracje Kamisa - kurczak ze śliwką, owijany boczkiem' Składniki: - 1 zestaw Kulinarnych Inspiracji Kamisa - 16 suszonych śliwek (dałam mniej) - 300g wędzonego boczku w plastrach - 500g pieczarek - 375ml śmietanki UTH 30% - 700g(...)delikatnie solą (należy pamiętać, że boczek jest słonawy), a następnie każdą pierś, na całej długości, owinąć ściśle 3-4 plastrami boczku. Filety przełożyć na patelnię i obsmyć. Następnie zalać śmietanką, dodać pokrojone w plasterki pieczarki, przykryć i dusić 10-15 minut. Posolić do smaku. Podawać z pieczonymi ziemniakami posypanymi kolendrą oraz sałatą z sosem vinegret. Smacznego! Przypominam o konkursie
CookYourselffilecików z kurczaka z białą cebulą w keczupowym sosie. Nam bardzo smakowało! 1 podwójny filet z piersi kurczaka Przyprawa do mięsa Ostra czerwona papryka 3 białe cebule Sól Pieprz Słodka czerwona papryka 2 łyżki pikantnego keczupu Olej do smażenia Filet z kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w paski około 3 cm. Doprawiamy przyprawą do mięsa i ostrą czerwoną papryką(...)Doprawiamy solą, pieprzem, słodką czerwoną papryką i dodajemy keczup. Wszystko dokładnie mieszamy i jeszcze dusimy przez 3-4 minuty. Na talerzu układamy cebulę a na niej fileciki. Podałam z pieczonymi ziemniaczkami
VioletoweKucharzenieJest proste i pyszne, a przy jego przygotowaniu nie spędzicie więcej niż 20 minut. Składniki: 0,5 kg makaronu spaghetti 2 ząbki czosnku 2 papryczki chilli
kgwjanczewoPyszne roladki na słodko w płatkach kukurydzianych Roladki drobiowe z brzoskwiniami SKŁADNIKI: piersi z kurczaka -1 podwójna brzoskwinie w syropie -4 szt mąka -2 łyżki płatki kukurydziane -0,5 szkl jajko -1 szt sól i pieprz PRZYGOTOWANIE: Filety drobiowe umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym. Podzielić mięso na 4 porcje. Następnie filety drobiowe cienko rozbić, oprószyć solą(...)roladkę. Roladki obtoczyć dobrze w mące, w jajku, panierować w płatkach kukurydzianych. Smażyć roladki w głębokim tłuszczu, parę minut z każdej strony. Podawać roladki z pieczonymi ziemniaczkami (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/pl_PL/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook
Kuchnia DanusiSkładniki: · opakowanie tortilli pszennych (ja zużyłam 4 placki -porcja dla dwóch osób) · 2 piersi z kurczaka · sałata lodowa · pomidor · ogórek zielony · oliwki(...)soku z cytryny Przygotowanie: Kurczaka pokroić na średniej wielkości kawałki (około 5 cm).Przełożyć do miski. Przyprawić i wymieszać z jogurtem. Bułkę tartą wymieszać z sezamem. Ja używałam zarówno sezamu jak i płatków. Część kurczaka panierowałam w płatkach owsianych, a drugą w sezamie. Piekarnik nagrzać do 200 stopni. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Wyłożyć kurczaka i piec przez
Mania Gotowaniaszaszłyki, które również można upiec w piekarniku:) Ich cennym składnikiem jest boczek, który nadaje szaszłykom wspaniały, wędzony posmak... A zioła nadają im wspaniały aromat . Składniki: 1/2 kg filetu z piersi kurczaka, 4 plastry wędzonego boczku, 4 suszone pomidory w oleju, 2 łyżki koncentratu pomidorowego Pudliszki, łyżka posiekanej natki pietruszki, łyżka posiekanego szczypiorku, łyżeczka tymianku, sól, pieprz, 2 łyżki oleju(...)namoczone w wodzie patyczki do szaszłyków. Zioła posiekać, zmiksować wraz z suszonymi pomidorami i olejem. Powstałą marynatą posmarować roladki, odstawić na 30 minut do lodówki. Następnie piec ok. 20-25minut w temp. 180st. Szaszłyki znacznie lepiej smakują przygotowane na grillu, wystarczy je wtedy piec ok. 15-20minut
Z miłości do słodkościPolecam zamiast kotletów zrobić takie proste i pyszne mięsko. Jest bardzo aromatyczne, delikatne i soczyste. SKŁADNIKI : 3 pojedyncze piersi z kurczaka 1/3 kostki masła koperek natka szczypiorek oregano rozmaryn sól pieprz przyprawa warzywna przyprawa do mięs 10 dag żółtego sera 3 plastry szynki gotowanej ORAZ: folia aluminiowa do zawinięcia wykałaczki WYKONANIE: Mięso oczyszczamy z kości, żył itp. Natkę(...)nakładamy 1/3 masła, kawałek sera oraz plasterek szynki. Składamy, wierzch przyprawiamy solą, pieprzem i przyprawą do mięs. Spinamy wykałaczką. Każdy kawałek osobno zawijamy w folię. Układamy na blaszce i pieczemy w 200 stopniach C ustawienie góra dół ok. 30-40 minut. Pod koniec pieczenia mięso odwijamy z folii i krótko zapiekamy w celu zarumienienia mięsa. Mięso kroimy na pół
Pani na deserpiersi kurczaka lub indyka • 1 duża cebula • 350 g śmietany 18 % • 6 łyżek musztardy sarepskiej • 150 ml bulionu drobiowego • olej • przyprawy: sól, pieprz, przyprawa do kurczaka Sposób przygotowania: 1. Pierś kurczaka opłukać pod bieżącą wodą, pokroić na niewielkie sznycelki. Oprószyć je przyprawami i odstawić do lodówki na ½ godziny. 2. Cebulę pokroić w cieniutkie piórka. Odłożyć do miseczki. 3. Na patelni(...)miseczki, wymieszać z musztardą i bulionem. 7. Powstałą mieszaninę wlać do naczynia z mięsem i cebulą. Wymieszać i przykryć. 8. Naczynie wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C. Piec przez 15 – 20 minut. 9. Podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego
W mojej kuchnigałązki rozmarynu 3 łyżeczki suszonej papryki 1,5 łyżeczki pieprzu 2 łyżeczki suszonego czosnku 3 łyżeczki soli 3/4 szklanki białego wina oliwa (do smażenia) Piersi z kurczaka oczyścić i naciąć wzdłuż. Każdą pierś rozbić tłuczkiem do mięsa uważając aby nie rozdzielić przekrojonych części. Mięso natrzeć czosnkiem, solą, pieprzem oraz papryką. Ser pokroić w paski a rozmaryn drobno posiekać. Żurawinę zalać(...)rozejść”. Smażyć na rozgrzanej oliwie, chwilę z każdej strony (do zarumienienia). Przełożyć do naczynia żaroodpornego. Zalać winem, tłuszczem z patelni oraz dodać posiekany rozmaryn (pozostałą 1 gałązkę). Piec około 20 minut w temperaturze 180°C. Pod koniec pieczenia (około 8 minut przed końcem) dodać pozostałą żurawinę (około 1/2 szklanki). Podawać np. z opiekanymi ziemniakami. Przed podaniem wyjąć wykałaczki
Bulliocukinie 2 pomidory 1 podwójna pierś z kurczaka 1/2 kostki sera feta opakowanie ciasta francuskiego 1/2 szklanki śmietany 30% 3 jajka szczypta suszonego tymianku sól pieprz oliwa Tarta z cukinią i kurczakiem – przepis Cukinię kroimy w cienkie plasterki, a następnie podsmażamy na oliwie z oliwek. Na oddzielnej patelni podsmażamy pokrojonego w kostkę kurczaka, doprawionego do smaku tylko solą(...)doprawiamy solą, pieprzem i suszonym tymiankiem. Ciastem francuskim wykładamy formę do tarty, a następnie układamy na nim cukinię, kurczaka, plastry pomidora i całość zalewamy masą jajeczną. Na wierzchu tarty układamy pokrojony w kostkę ser feta. Tartę z cukinią i kurczakiem pieczemy przez 20 minut w temperaturze 200 st. C. Smacznego! Post Tarta z cukinią i kurczakiem pojawił się poraz pierwszy
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!osób) 150 g mąki kukurydzianej 150 g mąki pszennej 3/4 szklanki ciepłej wody szczypta soli odrobina oliwy z oliwek Farsz: 150 g sera żółtego pół piersi z kurczaka pieprz i sól do smaku listki świeżej bazylii-opcjonalnie odrobina oliwy z oliwek Przygotowanie Tortilla: 1. Zmieszaj wszystkie składniki na ciasto. 2. Wyrabiaj aż będzie odchodzić od ręki. 3. Rozwałkuj(...)mocno do podłoża, oderwij niepotrzebne ścinki i podnieś spód tortownicy. Gdy chcesz zrobić farsz z serem. Upiecz 2 placki, uważając by nie były one mocno przypieczone. Jeśli w trakcie pieczenia stwierdzisz, że placki są troszkę za suche podlej je odrobinką oliwy z oliwek i smaż dalej. Ja osobiście uwielbiam chrupkie placki, ale ich miękkość zależy od Was. Przygotuj farsz
KreatywnePinygałązki rozmarynu 3 łyżeczki suszonej papryki 1,5 łyżeczki pieprzu 2 łyżeczki suszonego czosnku 3 łyżeczki soli 3/4 szklanki białego wina oliwa (do smażenia) Piersi z kurczaka oczyścić i naciąć wzdłuż. Każdą pierś rozbić tłuczkiem do mięsa uważając aby nie rozdzielić przekrojonych części. Mięso natrzeć czosnkiem, solą, pieprzem oraz papryką. Ser pokroić w paski a rozmaryn drobno posiekać. Żurawinę zalać(...)rozejść”. Smażyć na rozgrzanej oliwie, chwilę z każdej strony (do zarumienienia). Przełożyć do naczynia żaroodpornego. Zalać winem, tłuszczem z patelni oraz dodać posiekany rozmaryn (pozostałą 1 gałązkę). Piec około 20 minut w temperaturze 180°C. Pod koniec pieczenia (około 8 minut przed końcem) dodać pozostałą żurawinę (około 1/2 szklanki). Podawać np. z opiekanymi ziemniakami. Przed podaniem wyjąć wykałaczki
Bulliogałązki rozmarynu 3 łyżeczki suszonej papryki 1,5 łyżeczki pieprzu 2 łyżeczki suszonego czosnku 3 łyżeczki soli 3/4 szklanki białego wina oliwa (do smażenia) Piersi z kurczaka oczyścić i naciąć wzdłuż. Każdą pierś rozbić tłuczkiem do mięsa uważając aby nie rozdzielić przekrojonych części. Mięso natrzeć czosnkiem, solą, pieprzem oraz papryką. Ser pokroić w paski a rozmaryn drobno posiekać. Żurawinę zalać(...)rozejść”. Smażyć na rozgrzanej oliwie, chwilę z każdej strony (do zarumienienia). Przełożyć do naczynia żaroodpornego. Zalać winem, tłuszczem z patelni oraz dodać posiekany rozmaryn (pozostałą 1 gałązkę). Piec około 20 minut w temperaturze 180°C. Pod koniec pieczenia (około 8 minut przed końcem) dodać pozostałą żurawinę (około 1/2 szklanki). Podawać np. z opiekanymi ziemniakami. Przed podaniem wyjąć wykałaczki
Bulliokurczaka przyprawa do drobiu 15 dag kabanosów drobiowych opakowanie 150 g sera tarta mozzarella Mlekovita opakowanie mozzarellli maxi Mlekovita zioła prowansalskie 10 pomidorków koktajlowych Wykonanie: Piersi z kurczaka kroję w paski, oprószam przyprawą do kurczaka. Obsmażam na rozgrzanym oleju. Przygotować zaczyn: do miski wsypac cukier, sól, wkruszyć drożdże,dodać połowę wody i 3 łyżki mąki. Pomieszać, odstawić w ciepłe miejsce(...)sosu do pizzy. Na sos wysypuję połowę tartej mozzarelli, rozkładam połowę kurczaka, połowę pokrojonych na mniejsze kawałki kabanosy. Układam też pokrojone w plastry duże mozzarelle.Pomodorki koktajlowe przekrawam na połowki, rozkłdam na ciasto. Wstawiam do nagrzanego do 180 st piekarnika, piekę ok 15 minut. Tak samo postępuję z drugą porcją ciasta. Do wykonania użyłam sera tartego mozzarella i Mozzarella Maxi Mlekovity
Z Majeczką w kuchni