pieczona papryka - 6246 przepisów (strona:96/417)

Szaszłyki z kurczaka i indyka 386

lekko podsmażamy na patelni. Warzywa myjemy, kroimy i umieszczamy w osobnych miskach. I zabieramy się za nakłuwanie ;) Ja robiłam to w następującej kolejności: mięso papryka pieczarka cebula itd. Układam wszystko na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, skraplam oliwą i posypuję niewielką ilością natki pietruszki. Piekę w piekarniku przez około 30-35 min w temp. 200 stopni Podaję z sosem czosnkowym

Kolejny blog o gotowaniu
Tosty a'la Wspólne Smaki. 151

kładziemy kolejno schabik  (ten z Bielska-Białej idealnie wpłyną na walory smakowe tego dania),  dużo sera, pomidor, cebulę.  Całość posypujemy papryką słodką mieloną.  Pajdy składamy i wrzucamy na rozgrzaną tostownicę.  Czas pieczenia zależy od indywidualnych upodobań. Złocisty kolor świadczy o tym, że tosty są idealne.  Tosty wykładamy na talerz, smarujemy keczupem i majonezem

Wspólne smaki
Udka faszerowane 248

pietruszkę, sól, pieprz i trochę słodkiej papryki. Dokładnie wyrabiamy masę. Udka napełniamy farszem, zawijając skórę do środka. Z wierzchu posypujemy solą, pieprzem i słodką papryką. Do naczynia żaroodpornego wlewamy olej. Wkładamy udka zawinięciem do dołu. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 160°C przez. ok. 60 minut. (na 10 minut przed końcem pieczenia odkrywamy pokrywkę naczynia, aby skórka się zrumieniła).Udka

mojewypiekiinietylko
Tarta z kozim serem, kurkami i rukolą 178

ciasta czekamy aż wystygnie. W tym czasie śmietanę mieszamy z jajkiem, ziołami, solą pieprzem i wylewamy na ciasto. Układamy na wierzchu kozi ser, paseczki papryki oraz usmażone na maśle kurki. Całość posypujemy ulubionymi ziołami i pieczemy w piekarniku do 200 stopni C około 20 minut. Gotowa tartę posypujemy rukolą. składniki na kruche ciastowyrobione ciasto wkładamy na 30 minut do lodówkiwylepiamy

Bon Appetit Małgorzaty
Ryba z warzywami w papilotach 173

marchew – 2 szt** czerwona papryka – 1 szt** ziemniaki – 2 szt** sól , pieprz , chili , świeży rozmaryn** cytryna   SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA :Filety rybne oczyszczamy , solimy , pieprzymy i skrapiamy odrobiną soku z cytryny.Obrane ziemniaki podgotowujemy w lekko osolonej wodzie , a następnie kroimy na plasterki.Paprykę kroimy w kosteczkę , marchewki w cienkie plasterki.Na papierze do pieczenia układamy przygotowane ryby , pokrywamy warzywami.Posypujemy jeszcze odrobiną

Ostra na Słodko
Domowa Pizza Kebab 2957

ciasto. Następnie kolejno kładziemy warzywa: kapusta pekińska, pomidory, ogórki, cebulę, paprykę. Na sam wierzch dajemy kurczaka i wszystko posypujemy tartym serem.Pieczemy ok. 7-10 minut w maksymalnej temperaturze piekarnika (ok. 250 stopni).Gotową pizzę polewamy sosem czosnkowym lub śmietanowym.*nie za długo, pamiętajmy, że mięso będzie się piekło również w piekarnikuMoje posty

Słodka Strona
Pizza salami 191

niej ciasto. Pomidory z puszki miksujemy blenderem i polewamy nimi ciasto, rozsmarowujemy łyżką. Posypujemy startym żółtym serem. Układamy plasterki salami na całej pizzy. Papryki kroimy w kostkę, a oliwki w plasterki. Posypujemy pizzę dodatkami. Pieczemy 15 minut w 180 stopniach. Do rozwałkowania ciast użyłam silikonowego wałka ze sklepu przyjemnegotowanie.pl Nie dość, że wałek bardzo ładnie wygląda, to dzięki jego

Aga w kuchni
Wiejskie Quiche 5385

Z nadmiaru ziemniaków nie wiedziałam co zrobić, za każdym razem kiszka albo babka. Dzisiaj trochę inna odsłona bo ziemniaki w quiche - pysznie. Świetny obiad

Niezły Młynek
Mini pizzerinki 239

inne kształty takie jakie chcemy. Kroimy cebulkę w cienkie paseczki, paprykę też, a szynkę (boczek) w kwadraty. Nakładamy na kwadraciki każdy ze składników (szynka, papryka - najlepiej i zieloną, i czerwoną, cebulka). Wkładamy do piekarnika i pieczemy przez 20- 25 minut. W zależności od tego w jakim stopniu chcemy mieć zarumienione;) Wyjmujemy pizzerinki z piekarnika i jemy!;) Z keczupem są idealne

Kuchnia moimi oczami
Hinduskie kulki ryżowe z cieciorką. 151

czosnek i chilli i smażymy jeszcze 2 min. Dodajemy  posiekane pomidory i mieszamy. Osączoną cieciorkę blendujemy na puree, dodajemy cebulkę, ryż, żółtko, kolendrę, paprykę, sól, pieprz do smaki i wyrabiamy. Formujemy 12 kulek. Kulki pieczemy w temp.180st0p. 30min.W połowie pieczenia odwracamy. Kulki mają się lekko zrumienić. Podajemy gorące lub zimne. Dla mnie są smacznym dodatkiem do mięsa

Kulinarny karnet Christophera
Szaszłyki drobiowe z piekarnika 225

Odstawiamy na co najmniej 2 godziny do lodówki. Paprykę kroimy w kwadraty ok 2x 2 cm. Na przemian nadziewamy kurczaka, paprykę żółtą, kurczaka i paprykę czerwoną na patyczki do szaszłyków. Szaszłyki wkładamy do rękawa do pieczenia i wkładamy do rozgrzanego piekarnika na 250 stopni. Po 15 minutach zmniejszamy temperaturę na 200 stopni i pieczemy jeszcze 25 minut

Aga w kuchni
Kotlety rybne 277

dopiero potem dodajemy jajko).Dodajemy pieprz, sól, paprykę po około 1/4 łyżeczki.Mieszamy. Do ryby dodajemy bułkę tartą, pokrojoną w drobną kostkę cebulę I paprykę. Mieszamy. Formujemy kotlety I obtaczamy w bułce tartej.Ja kotlety piekłam na grilownicy około 6-8 min- możemy smażyć też na patelni.Gotowe :) Kotlety podajemy z ulubionymi dodatkami :)Smacznego

Smaki Edyty
Pieczony labraks z imbirem i czosnkiem 272

imbir, pieprz, sól, pepperoni, paprykę słodką, dodać oliwę, sos sojowy i ocet, wymieszać; na koniec dorzucamy rozmaryn i pokrojoną w kostkę paprykę – tak wykonaną masą smarujemy po wierzchu rybę. Na samą górę układamy pokrojone w plastry pomidorki. Piec w piekarniku w ok. 190 st. C. ok. 20 min.Labraks jest rybą chudą, ale za to bardzo sytą – spokojnie jeden

kuchcikownia
Domowe wędliny: Boczek pieczony 335

dobrze przeszło aromatem przypraw.  Nacieramy je z każdej strony solą i układamy w naczyniu żaroodpornym. Posypujemy wierzch pieprzem, papryką słodką i ostrą, kładziemy ziele angielskie i liście laurowe. Przykrywamy naczynie i wkładamy do nagrzanego na 200 st. piekarnika. Pieczemy ok. godziny, do czasu, aż mięso się ładnie zrumieni. Na dnie naczynia podczas pieczenia zbierze się płyn. Nie wylewamy

chwile dla mnie
Chlebki naan 99

polane delikatnie oliwą, np. oliwą czosnkową oraz posypane mieszanką ziół: oregano, ziołami prowansalskimi, słodką lub ostrą papryką. Chlebki naan możesz maczać w domowych sosach, np. tysiąca wysp lub czosnkowym . Poniżej dokładny opis wykonania krok po kroku oraz dwie możliwości przygotowania: smażenie lub pieczenie. Zapraszam po super uniwersalny i sprawdzony przepis na chlebki naan. Chlebki naan SKŁADNIKI: 2 szklanki mąki pszennej(...)stron na dobrze rozgrzanej i suchej patelni. Usmażone placki naan polecam posypać mieloną słodką papryką, oregano i polać delikatnie oliwą. Udekoruj posiekaną natką, koperkiem, kolendrą.. Chlebki naan możesz także upiec w piekarniku nagrzanym do temp. 200 st. C, grzanie góra plus dół, bez termoobiegu. Piecz je około 8 minut aż ładnie się zarumienią. Chlebki naan maczane w pysznym warzywnym

Zasmakuj Kuchni