pieczona papryka - 6246 przepisów (strona:90/417)

PLACKI Z CUKINII 136

szybkie i łatwe w przygotowaniu.  Składniki: cukinia 2 jajka szklanka mąki garść startego parmezanu (bądź inny ostry ser) natka pietruszki sól pieprz czerwona papryka ząbek czosnku pół łyżeczki zmielonego kminku łyżeczka proszku do pieczenia starta skórka z jednej cytryny Cukinię obrałam,oczyściłam z gniazd nasiennych i starłam na tarce o grubych oczkach. Dodałam żółtka z jajek,mąkę,parmezan

potrawyregionalne
filet w płaszczyku 136

kilka kolorowych pomidorków koktailowych (lub zwykły pomidor) sól pieprz słodka i ostra papryka 3 łyżki oleju Mięso pokroić na płaty, posolić, posypać pieprzem i papryką i obsmażyć z obu stron na złoto. Blaszkę do pieczenia mięsa lub naczynie żaroodporne nasmarować tłuszczem i ułożyć mięso. Pieczarki zetrzeć, cebulę posiekać, wrzucić na rozgrzany tłuszcz i usmażyć. Przyprawić, dodać starty czosnek i serek

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Przysmak Imama, czyli zapiekanka mięsno - warzywna 176

cebulę. Wyłożyć połowę mięsa, papryki i pomidorów. Posmarować dwiema łyżkami przecieru. Oprószyć obficie solą i pieprzem. Przykryć kolejną warstwą bakłażana, cukinii, cebuli, mięsa, papryki i pomidorów. Posmarować przecierem i oprószyć solą i pieprzem.   Piec około 50 min w temp. 180st.  Następnie ułożyć na wierzchu plastry sera i zapiekać jeszcze jakieś 10-15 minut

Z miłości do słodkości
Rokiel pieczony z wędzoną papryką 108

Dokładnie umyć, osuszyć. Z obu stron ponacinać pod skosem co około 1 – 2 cm, na głębokość około 0,5 cm. Oprószyć pieprzem oraz wędzona papryką. Odstawić na godzinę. Na rozgrzanej patelni położyć papier do pieczenia, na niego wlać 3 łyżki oliwy, położyć rybę i smażyć z jednej strony aż spód ładnie się zrumieni, odwrócić na drugą stronę. Smażyć aż się

królestwo garów
Zapiekanka z pieczonej papryki i anchois 79

Papryka jest jednym z warzyw, które mocno zmieniają smak podczas pieczenia. Do niektórych dań właśnie taki smak tworzy doskonałą bazę. Tutaj dodajemy czosnek, anchois, trochę kaparów i przyprawy aby uzyskać bardzo ciekawe danie, które smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno

Milion Smaków
Tarta z wędzonym kurczakiem na cieście francuskim 143

większy) - pomidory krojone 400 g (z kartonika, puszki) - garść czarnych oliwek pokrojonych w plasterki - 1 cebula - 1 ząbek czosnku - sól, pieprz, szczypta cukru, bazylia, papryka słodka, chili cayenne - olej rzepakowy Formę wyłożyć papierem do pieczenia. Wyłożyć ciasto francuskie na spód, ładnie pozaginać na rantach. Zrobić dziurki w cieście widelcem. Podpiec wstępnie spód ok. 8 minut w 200 stopniach(z termoobiegiem

Corner With Recipes
Papryki faszerowane mięsem mielonym i ryżem 380

zarumienienia. 4. Na patelnię przekładamy ugotowany ryż, koncentrat i starty na tarce ser. Mieszamy. 5. Z papryk odkrawamy górną część, usuwamy gniazda nasienne. Papryki smarujemy olejem, napełniamy farszem, posypujemy odrobiną startego żółtego sera. Pieczemy przez 45 minut w temperaturze 190 stopni

Szefowa kuchni
Ouiche z cheddarem, boczkiem i serkiem India 156

natłuszczoną wcześniej lekko. Uformować wysoką krawędź,dno poprzekłuwać widelcem,rozłożyć masę z cebulą i boczkiem,wylać na wierzch masę serową, posypać pokrojoną w kostkę paprykę, powciskać pomidorki cherry.  Całość wsadzić do nagrzanego piekarnika i piec około 35 minut w temp 180*c aż wierzch się lekko zrumieni. Podawać po wyjęciu z pieca gorącą. Ps. Danie to przygotowałam specjalnie

Wanilia i Kardamon
Kurczak w sosie bolońskim 357

zrywamy skórkę, środek wykrawamy. Pomidory blendujemy na gładki krem w blenderze. Dolewamy wodę, koncentrat pomidorowy, sos boloński Amino i przyprawy: oregano i ostrą czerwoną paprykę. Przygotowaną masą zalewamy kurczaka. Wierzch posypujemy liściem lubczyka. Mięso pieczemy pod przykryciem przez 45 minut. Pod koniec pieczenia możemy odkryć, aby kurczak ładnie się przyrumienił

VioletoweKucharzenie
Drobiowe szaszłyki 129

łatwo po upieczeniu można było wszystko zsunąć z patyka. Rozgrzewamy piekarnik na 180C (górna grzałka lub funkcja grilla). Nadziewamy na przemian, kurczaka, paprykę, pieczarkę itd. Układamy wszytko w naczyniu do zapiekania, i pieczemy około 30-40min. Przekręcają szaszłyki co około 10 min. Jako surówkę podałam rzodkiew białą z świeżym ogórkiem. Rzodkiew i ogórka ścieramy na tarce na wiórki

http://szpilkinamiotle.blogspot.com/
pizza na cienkim cieście 167

zalewy 1/2 papryki świeże listki bazylii wykonanie: Ciasto smarujemy sosem. Ser rozdrabniamy palcami i układamy na sosie. Następnie układamy plasterki salami przekrojone na pół, paprykę pokrojoną w paseczki, kapary oraz całe oliwki oliwki. Pizzę pieczemy w nagrzanym do 200 st. C piekarniku przez ok. 15 -20 min. Po upieczeniu posypujemy listkami bazylii

Domowy Smak Jedzenia
Kurczak na piwie 105

szczytu butelki. Dzięki temu wypływające piwo będzie spływało po mięsie, a nie po szyjce butelki z piwem. Całość dania delikatnie natrzeć olejem, solą i papryką i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. C. Pieczemy w zależności od wagi kurczaka przez około 60 do 80 minut. Należy przyjąć, że średnio 1kg kurczaka pieczemy przez 1h. Jeśli w trakcie pieczenia piwo

MarciochaKucharzy
Papryka faszerowana kaszą gryczaną (292 kcal) 119

cebulą, białym serem i przyprawiamy. Z papryk obcinamy górną część, usuwamy gniazda nasienne. Wydrążone papryki nadziewamy farszem i przykrywamy odciętymi wcześniej częściami. Papryki wkładamy do naczynia żaroodpornego, na dno wylewamy szklankę bulionu. Pieczemy ok. 1 godz w temperaturze

e-PrzepisyKulinarne
flądra z trawą cytrynową i przyprawą Harrissa z piekarnika... 132

przyprawami i olejem flądry ułożyć w naczyniu do zapiekania, piekarnik nagrzać do 190 C, góra-dół naczynie postawić na ruszcie na 2 poziomie i piec 25 minut flądry są pyszne, trawa cytrynowa smakuje z papryką i można zjeść wszystko z pieczywem...................SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Zapiekanka z pieczarkami, papryką i serem mozzarella 323

koniec przyprawiamy solą i pieprzem.Paprykę kroimy na cieniutkie paseczki, a mozzarellę na plasterki.Na bagietkę posmarowaną masłem wykładamy pieczarki z cebulą, na to kładziemy paprykę i na samą górę ser mozzarella. Ser posypujemy ziołami.Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 st.C około 8-10 minut.    Po wyjęciu z piekarnika polewamy sosem czosnkowym :-)Życzę smacznego

Anielska Kuchnia Ani
Zapiekane jajka z jogurtem 149

Smaczne i szybkie śniadanie jest podstawą udanego dnia.  Dzisiaj serwujemy zapiekane jajka z jogurtem. Nie ma co się rozpisywać po prostu trzeba spróbować :)Składniki:3

Niezły Młynek
Żeberka w sosie własnym. 355

Cebulę obieramy i kroimy w półplasterki smażymy na odrobinie tłuszczu i dodajemy do żeberek. Całość solimy, pieprzymy ... czyli doprawiamy do smaku. Wsypujemy kawałki suszonej papryki. ;) i wlewamy bulion. Przykrywamy pokrywą i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy do miękkości w temp ok 180 stopni. Trwa to dość długo, ale naprawdę jest warte zachodu.Dla mojej rodziny najbardziej smakują jak już pisałam z ziemniakami

Malinowe Pocałunki
Warzywa z farszem z kaszy, fety i warzyw 215

świeżymi listkami bazylii dodajemy do kaszy. Przyprawiamy. Brokuł i kalafior drobno kroimy, wraz z cukinią dodajemy do kaszy. Mieszamy, jeśli jest potrzeba doprawiamy. Paprykę myjemy, odkrajamy górną część, wyjmujemy nasiona i nakładamy nadzienie. Pieczemy ok 40 - 50 min w temperaturze 180 - 200 stopni pod przykryciem. Podobnie postępujemy z cukinią :) Ze środka wydłubujemy pestki, nakładamy nadzienie i pieczemy. Jeśli bardzo lubicie

Taste Of My Day
Podsumowanie września 184

odwiedzania, komentowania i korzystania z przepisów [ jeśli ktoś skorzystał, zrobił zdjęcia , niech się pochwali - w galerii ]..i wspólnego pieczenia ..A teraz najczęściej oglądana 10..Pieczone ziemniaki Zupa-krem z cukinii Sałatka z pieczarek,papryki na zimę Schabowy wg Magdy Gessler Chrupiące kukurydziane serniczki Szybki piernik Sok z aronii Najprostszy jabłecznik Jabłka na zimę

Moje domowe kucharzenie
Ryba w sosie serowym 178

Składniki: 0.5 kg polędwiczki z ryb ( u mnie mintaj) 1 por 100 g serka topionego 200 ml śmietany 18% 50g startego żółtego sera + ser żółty do

Czerwona Porzeczka
Grzyby i warzywa jesienne - podsumowanie akcji 187

Dietifit od kuchni     A teraz cię burak zjem w sałatce, czyli kolorowa sałatka z pieczonych jarzyn autorka: ania7roz z bloga fabryka czasu ulotna Kolorowa surówka z kapusty pekińskiej autorka: Bogusia82 z bloga Bajeczna Kuchnia Zupy Zupa z grillowanej papryki, bakłażana i szpinaku z serem pleśniowym autorka: Patrycja (mikimama) z bloga Czerwień i błękit Zupa pomidorowa(...)Jednopalnikowa Makaron penne ze świeżymi borowikami i cukinią autorka: MilionSmakow z bloga Milion Smaków Puree z topinambura z jarmużem - prawie jak ruskie autorka: jazzowesmaki z bloga Jazzowe Smaki   Ulubione pieczone warzywa autorka: PatK z bloga pat-elnia Linguine z grzybami shitake i szparagami autor: vegetanie z bloga Vegetanie      Tarta bezglutenowa z grzybami leśnymi

Weekendy w domu i ogrodzie