pieczona kapusta - 1500 przepisów (strona:22/100)

Pieczone młode ziemniaki ze szparagami z pesto z groszku i rukoli 60

Pieczone młode ziemniaki ze szparagami z pesto z groszku i rukoli to danie, które może nie zachwyca wyglądem (nie ma się co dziwić skoro wszystko jest wymieszane ), ale smakuje cudownie. Prosta, nieskomplikowana potrawa, która będzie świetnym dodatkiem np. do mięs, ryb lub może stanowić lekki samodzielny posiłek. Bardzo polecam! Składniki: 1 kg młodych ziemniaczków 1/2 pęczka szparagów 4 łyżki(...)pesto z groszku i rukoli → Młode ziemniaczki pieczone z rozmarynem i czosnkiem → Szparagi z parmezanem i czerwonym pieprzem → Młode ziemniaczki w boczku zapiekane w kapuście kiszonej → Młode ziemniaczki z boczkiem z grilla Artykuł Pieczone młode ziemniaki ze szparagami z pesto z groszku i rukoli pochodzi z serwisu Oryginalny smak

Oryginalny smak
Gołąbki 168

oczy dlatego postanowiliśmy go zrobić Gołąbki podane w nietypowy sposób, ponieważ nie są tradycyjnie zawijane tylko w formie tortu. Bardzo smaczne i aromatyczne danie Składniki: - 1 główka włoskiej kapusty - 2 łyżki oliwy - 1 cebula - 2 marchewki - 300 g mielonej wołowiny - 300 g mielonej wieprzowiny - 100 g pomidorów krojonych w puszce - 2 ząbki czosnku - 1 jajko - 1 liść laurowy - sól morska(...)dnie naczynie układamy największy liść kapusty, a na nim kolejne, aż spód formy i boki będą zakryte. Na liście kapusty układamy nadzienie tak na 1 cm wysokości i przykrywamy liśćmi kapusty. Czynność powtarzamy aż skończy się nadzienie. Warstw będzie 3-4 w zależności od wielkości formy. Na koniec na wierzchu kładziemy liście kapusty. Nasza forma miała średnicę

Kuchenne Wariacje
Kotlety z bobu i bryndzy 67

rozmrozić, wystarczy wyłożyć je na blaszkę do pieczenia, a następnie włożyć do rozgrzanego piekarnika na około 10-15 minut. Z czym podawać kotlety z bobu i bryndzy? Kotlety z tego przepisu są wyśmienitą alternatywą dla tradycyjnych kotletów mielonych. Doskonałym dodatkiem do nich będą młode ziemniaczki i mizeria lub prosta surówka z kapusty. Mogą też stać się podstawą do wegetariańskich burgerów(...)bobem i ziemniakami Bruschetta z bobem Pasta z bobu Zobacz też nowe przepisy Kotlety z bobu i bryndzy Pasta z bobu Ciasto Maxi King bez pieczenia Makaron ze szczawiem i botwinką Młoda kapusta zasmażana Artykuł Kotlety z bobu i bryndzy pochodzi z serwisu Okolice Palnika - blog kulinarny

okolicepalnika.pl
Udka z kurczaka inaczej 87

nigdy mnie nie urzekła. Wręcz mogę napisać, że jej nie lubię, nie tylko smakowo, ale i wizualnie jako mięso mi nie odpowiada. Za to kurczak, kurczak pieczony, duszony na różne sposoby z kapustą, pieczarkami czy jak dziś kurczak a jabłkami. Udka kurczaka z jabłkami i cebulą robi się szybko i naprawdę są pyszne. To prawie jak wątróbka z cebulą

Dieta moja pasja
Surówka z selera do obiadu 288

cytryny. Seler wymieszać z żurawiną i jogurtem. Ilość jogurtu zależy od indywidualnych upodobań. Surówka powinna odstać ok. kwadransa, zanim zostanie podana do obiadu. ----- Podobne: surówka z kapusty, pora i marchewki surówka kimslow pieczone placki z selera

Weekendy w domu i ogrodzie
Gołąbki z warzywami 83

bidi-language:#0400;} Dla tych, którzy preferują dania jarskie, gołąbki okażą się nie lada gratką. Do tego zero waste <3 i mamy danie!  Składniki:  1 mała kapusta włoska 200 g ryżu 1 głąb brokułu 1 głąb kalafiora 2 marchewki 1 mały seler 1 cebula 1 łyżka masła ghee 1 łyżka oliwy z oliwe k   1 łyżka(...)oliwą. Warzywa dodajemy do ryżu z posiekaną natką pietruszki. Dokładnie łączymy, do smaku doprawiamy sosem rybnym oraz ostrygowym. Do smaku doprawiamy solą. Farsz zawijamy w liście kapusty, które układamy w naczyniu do pieczenia. Wlewamy bulion warzywny i pieczemy pod przykryciem 40 min. w 180°C. Podajemy z ulubionym sosem

R'n'G Kitchen
Kurczak pieczony z pieczarkową niespodzianką 182

nagrzanego na 180 C i zapiekać ok 1,5 godziny funkcja termoobieg. Pod koniec pieczenia mozna odkryć aby skórka bardziej się przyrumieniła. Gotowego kurczaka podałam z pieczonymi ziemniaczkami oraz sałatką z białej kapusty

Monia miesza i gotuje
Golonka bejcowana-pieczona. 175

jest zawsze pyszna! Może trochę grzesznie ją jeść, ale za to jakie doznania smakowe! Ja zazwyczaj kupuję golonkę peklowaną, szybciej ja się gotuje. Z kapustą kiszoną czy modrą i ziemniaczkami pieczonymi pycha po prostu. SKŁADNIKI: 5 średnich golonek 2-3 liścia laurowe 10 ziarenek pieprzu szczypta vegety bejca: 1 szkl. piwa 1 łyżka miodu 1 łyżka sosu winnego

Kuchnia Beaty
Dorsz w razowej panierce 141

pierwszy ogień poszedł dorsz w razowej panierce.  W książce jest on podany z sałatką z brokułów i paprykową salsą, ale u mnie był w towarzystwie pieczonym ziemniaczków w tymianku ( klik ) i kapusty.  Polecam i na pewno wypróbuję kolejne przepisy.     Składniki: Panierka: 50 g wysuszonych kawałków chleba razowego (u mnie 2 kromki tego ) 1 pęczek natki

Sto kolorów kuchni
Dania mączne 212

Pierogi z kapustą i grzybami Knedle z śliwkami i sosem śmietankowym Knedle z truskawkami na musie Pierogi z truskawkami Pierogi z dynią i soczewicą Kopytka z

Ala piecze i gotuje
Meksykańska miska mocy (Buddha bowl #1) 225

czerwonej kapusty kilka nerkowców (lub sezamu albo innych pestek/orzechów) kilka plasterków szalotki/czerwonej cebuli i ostrej papryczki (opcjonalnie) dressing jogurtowy: 2 – 3 łyżki jogurtu roślinnego lub zwierzęcego, spora garść listków kolendry, skórka otarta z 1 limonki, 1/3 ząbku czosnku (opcjonalnie), sól i pieprz do smaku Batata obrać, pokroić na niedużą kostkę, rozłożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, posypać sporą(...)łyżką oleju (np. ryżowego lub z pestek winogron), wymieszać (najlepiej palcami) tak, by kawałki batata były równo pokryte przyprawami. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160°C, piec około 15 – 20 minut, do miękkości. Kapustę drobno poszatkować, przełożyć do miseczki, odrobinę posolić i krótko powygniatać tak, aby nieco zmiękła. Pomidora pokroić w kostkę, szalotkę i papryczkę w cienkie paseczki, awokado pokroić

Even Better Food
SURÓWKA Z KAPUSTY KISZONEJ I MARCHEWKI - pasuje do każdego obiadu 73

Surówka z kiszonej kapusty - szybki przepis. Surówka z kiszonej kapusty do obiadu. Klasyczny przepis na surówkę z kapusty i marchewki.      Surówka z kiszonej kapusty, marchewki i jabłek to pyszny dodatek do każdego obiadu. Surówka doskonale pasuje do pieczonych, smażonych i duszonych mięs oraz do dań rybnych. Surówka z kapusty kiszonej jest jeszcze lepsza z dodatkiem posiekanej

Moja Książka Kucharska
Bigos z kiełbasą i ciemnym piwem 29

najlepiej z grubym dnem) rozgrzewamy olej, wrzucamy pokrojoną w drobną kostkę cebulę, rozdrobniony czosnek i poszatkowaną białą kapustę, wszystko smażymy na wolnym ogniu około 5 minut. Kiszoną kapustę odciskamy z soku (nie wylewajcie go) i wrzucamy ją do garnka z białą kapustą. Dodajemy liście laurowe, poszatkowane grzyby razem z zalewą, ziele angielskie, jałowiec, słodką paprykę i wodę. Gotujemy na najmniejszym(...)kapusty, razem z piwem, koncentratem, cząbrem, majerankiem, świeżo zmielonym pieprzem i solą, gotujemy znowu 1,5 godziny. Pod koniec gotowania spróbujcie czy wszystko gra. Jeżeli jest mało słony – dodajcie sól, za mało kwaśny – dodajcie sok z kiszonej kapusty, itd. I pilnujcie go podczas gotowania, żeby się nie spalił. W razie potrzeby dolewajcie wody. Podobne przepisy: Bigos staropolski Pieczony

Kardamonovy
Bigos tradycyjny-polski z kapusty kiszonej i białej. 506

przekładam na patelnię, na rozgrzany tłuszcz, do mięs dodaję przyprawy: czosnek,paprykę, majeranek, kminek, domową wegetę, duszę. Kiedy mięso jest prawie miękkie przekładam go do kapusty. Patelnię podlewam odrobiną wody, aby wszystkie smaki z pieczenia mięsa odeszły i dolewam ten płyn do bigosu. Boczek i kiełbasę kroje w plastry przesmażam na suchej patelni, dodaje do kapusty z mięsem. Mieszam

Kuchnia z widokiem na ogród