pieczenie - 19054 przepisów (strona:975/1271)

Papirus znów w akcji - czyli sos pomidorowy z kurczakiem w ziołach prowansalskich. 378

dusimy kilka minut. Doprawiamy solą, pieprzem i dosypujemy odrobinę cukru. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Kurczaka rozbijamy i wkładamy w pergamin z ziołami. A później na rozgrzaną patelnię. Pieczemy po 7 min. na małym ogniu. Makaron polewamy sosem, kurczaka kroimy na paski i układamy na sosie. Dodatkowo posypujemy rozkruszonym serem pleśniowym. Smacznego

Miksturownik
Sernik krówkowy na samotny weekend... 356

mąkę i wiórki kokosowe lub budyń kokosowy. Miksujemy wszystko dokładnie, ale na najniższych obrotach. Masę przelewamy na przygotowany wcześniej spód. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 160 stopni i pieczemy godzinę - aż wierzch zbrązowieje. Sernika nie wyciągamy od razu - pozostawiamy go w piekarniku do wystygnięcia. Z pozostawionej masy krówkowej i śmietanki robimy polewę na ciasto - po prostu mieszamy obydwa składniki

Miksturownik
Roladki z kurczaka z orzechami i oliwkami. 230

wszystko. Na płaty mięsa wykładamy farsz i i rolujemy mięso. Zawijamy w folię i układamy w naczyniu żaroodpornym. Zapiekamy w 180 stopniach przez około 40 min. Podałam z ziemniaczkami pieczonymi i sosem grzybowym. Polecam! Smacznego

Miksturownik
Pierwsze słowa synka i zapiekanka na obiad. 465

cebulką pokrojoną w kostkę - smażymy chwilę razem. Dodajemy papryki pokrojone w paski, mieszamy i ściągamy z ognia. Wykładamy wszystko na ryż z serem. Przykrywamy ponownie serem i posypujemy papryką. Pieczemy w piekarniku około 30 min. w temp. 180. Podajemy z zieloną sałatą. Smacznego

Miksturownik
Andrzejkowe wróżenie z ... ciastek :) Czyli Chińskie Ciasteczka z Wróżbą. 212

była lepiona) i wieszamy na misce, tak jak na zdjęciu poniżej. W ten sposób ciastka "zapamiętają" swój kształt. Tak samo postępujemy z drugą cześcią ciasta. Pieczemy około 20 min. w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Z tej ilości składników wyszło mi około 50 ciasteczek. Smacznego i pomyślności!!! Suszenie i utrwalanie kształtu.  21.11.2013r. Teksty do ciastek zaczerpnęłam

Miksturownik
Lekko korzenny murzynek - wersja świąteczna :) 219

dżemu - powideł; 1 łyżeczka cynamonu; 1/2 łyżeczki imbiru; 2 łyżki miodu. Wszystkie składniki wrzucamy do miski, miksujemy na gładką masę. Dużą formę wykładamy pergaminem i wylewamy do niej masę. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni przez 50 min. Najlepiej sprawdzić wykałaczką. Bardzo proste - no nie??? :) Przepis bierze udział w konkursie

Miksturownik
Kawowy murzynek z kremem cappuccino. 367

sody oczyszczonej; 1/2 słoika dowolnego dżemu; 1/2 szkl. mocnego, przestudzonego naparu kawy. Wszystkie składniki wrzucamy do naczynia i miksujemy na gładką masę. Wylewamy na dużą formę wyłożoną pergaminem i pieczemy 50 min. w 180 stopniach - do suchego patyczka. Po wyjęciu z piekarnika studzimy ciasto i przekrawamy na pół. Krem cappuccino: Składniki: 400 g (duży kubek) śmietany 30 - 36%; 2 łyżki

Miksturownik
Kruche babeczki z pieczarkowo-serowym farszem. 279

zagniatamy ciasto. Owijamy folią i wkładamy do zamrażalnika na pół godziny. Rozwałkowujemy, wycinamy (najlepiej foremką - idealnie dopasowane i ładnie wykończone) kółeczka. Wylepiamy nimi foremki, nakłuwamy ciasto i pieczemy około 20 min., w temperaturze 160 stopni. Farsz pieczarkowo-serowy: 200 g pieczarek; 100 g sera żółtego; szczypior; koperek; sól, pieprz, ostra papryka, łyżeczka masła. Starte na tarce o dużych oczkach

Miksturownik
Niebieski tort urodzinowy. Projekt WIOSNA!!! 409

możemy dodać również barwnik.) Mąki mieszamy ze sobą i przesiewamy. Na najwolniejszych obrotach miksera dodajemy powoli mąkę do pozostałej masy. Spód tortownicy wykładamy papierem. Na przygotowaną tortownicę wylewamy ciasto. Pieczemy w temperaturze 160 - 170 stopni, około 30 - 40 min. do suchego patyczka.  I tu zaczyna się najciekawsze ;) Gorące ciasto wyjmujemy z piekarnika i upuszczamy w formie na podłogę

Miksturownik
Pasztet mięsno - warzywny. 211

orzechy, sól, pieprz i rozmaryn. Wyrabiamy masę. Jeśli masa jest zbyt sucha dodajemy od 1/2 do 1 szkl. wywaru powstałego z gotowania mięsa i warzyw. Masę przekładamy do formy. Pieczemy ok. 45 min. w temp. 180 stopni. Smacznego!!! insertCookd("7aa7fa3a4d03091ef347a3ba60998f4a

Miksturownik
Truskawkowe pole na kruchym cieście 270

Wbić jajko, dodać margarynę. Całość posiekać, zagnieść gładkie ciasto. Owinąć w folię spożywczą i włożyć na godzinę do lodówki. Następnie ciastem wylepić dno tortownicy o średnicy 24cm. Nakłuć widelcem. Piec około 25 minut w temp. 180st. Ostudzić, lecz nie zdejmować obręczy tortownicy! Masa truskawkowa: 1,5 kg truskawek,  2 galaretki truskawkowe,  1/2 szklanki posiekanych orzechów w karmelu

Z miłości do słodkości
Wytrawna strucla w cieście francuskim - kategoria mięso 217

Wymieszać. Płat ciasta naciąć od góry  na 3 paski. Na środku ułożyć farsz mięsny, rozłożyć resztę cebuli pokrojonej w krążki. Boczne paski ciasta zapleść na przemian jak warkocz. Piec około 40 minut w temp. 200st

Z miłości do słodkości
Babeczki orzechowe z cream cheese 141

Lubię piec babeczki, bo praca żadna, a efekt zawsze jest świetny. Ponieważ z natury jestem leniwa, więc takie przepisy to mój ideał;) Tym razem miałam do zagospodarowania serek mascarpone i padło na przepis z bloga Dorotki. Czytaj więcej

Zdrowa Kuchnia Sowy
Czekoladowy sernik marmurkowy 166

jednej (większej) dodałam rozpuszczoną czekoladę i dobrze wymieszałam. Białą masę wlałam na spód, na to łyżką masę czekoladową, po czym trzonkiem  zamieszałam tak, aby powstał wzór marmurkowy. Piekłam ok. 1 godziny w piekarniku nagrzanym do 180 0 C. Zostawiłam do ostygnięcia w uchylonym piekarniku, a potem przełożyłam do lodówki. Najlepsze jest po całej nocy spędzonej w lodówce. Zdjęcia

Zdrowa Kuchnia Sowy
Sernik marmurkowy z czekoladą i jajkami na twardo 205

floresy. Tortownicę owinęłam dokładnie folią, wstawiłam do większej formy, do której wlałam gotującą się wodę do połowy wysokości tortownicy. Wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 180 0 C i piekłam ok. 50-60 min. Myślę, że można też upiec tradycyjnie, bez kąpieli wodnej. Pozostawiłam do wystygnięcia w uchylonym piekarniku, po czym przełożyłam na całą noc do lodówki. Nikt nie chciał uwierzyć

Zdrowa Kuchnia Sowy