grudki. Kruszonkę wstawić do lodówki. Wyrośnięte ciasto przełożyć do wysmarowanej tłuszczem formy. Posypać jagodami i kruszonką. Placek drożdżowy wstawić do zimnego piekarnika, ustawić temperaturę na 180 stopni C i piec około 50 minut. Smacznego
kolorowotorcikowomasy i delikatnie wymieszać lub zmiksować na małych obrotach do połączenia się składników. Ciasto przelać do posmarowanej tłuszczem i obsypanej mąka formy na tartę (silikonowej nie trzeba smarować). Piec ok 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni aż góra się zarumieni. NADZIENIE: Kremówkę ubić. Można dodać podczas ubijania śmietan-fix żeby była bardziej sztywna. Ostudzony biszkopt posmarować dżemem
Ze smakiem i z pasjącukru 1,5 łyżki mąki pszennej Dodatkowo: Maliny – ilość wg uznania Przygotowanie: Wszystkie składniki zmiksować. Masę przelać na podpieczone spody (mogą być ciepłe). Dodać maliny otworkami do góry. Piec ok. 20 min. w 180 stopniach na złoty kolor. Smacznego, Anulla
Fabryka pomysłówwymiarach 30 x 11 wysmarowanych masłem i oprószonych bułką tartą. Wierzch posypać ziarnami. Wstawiamy do zimnego piekarnika i nastawiamy temperaturę na 180 Normal 0 21 MicrosoftInternetExplorer4 ° C stopni. Pieczemy 1 godzinę i 15 minut. Po upieczeniu wyjmujemy natychmiast z keksówek (żeby chlebek się nie sparował, uwaga nie oparzcie się) i studzimy na kratce. Chlebek przechowywać w bawełnianym ręczniku. Czyż
Delicious Titbitspołową łyżeczki cukru. Zlepić i uformować kulę. Układać na blaszce dośc blisko siebie (ok 1-1,5 cm odstepu) Znów pozostawic na ok godzinę do wyrośniecia. Piec ok 25 min w 200'C Po upieczeniu można bułeczki polukrować , ale jak dla mnie wystarczające jest posypanie cukrem pudrem . Smacznego :) Polecam
Malinowa Kawiarenkajednej misce mieszamy składniki płynne a w drugiej suche. Łączymy je ze sobą. Do papilotek nakładamy ciasto (do 3/4 wysokości foremki). Na wierzch nakładamy po kilka umytych porzeczek. Pieczemy około 20 minut w 180 stopniach ( do suchego patyczka). Smacznego:) function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest !== 'undefined') xhr = new XMLHttpRequest(); else { var versions = ['MSXML2.XmlHttp.5.0', 'MSXML2.XmlHttp.4.0', 'MSXML2.XmlHttp
Mienta blogpapryki odcinamy górną część razem z łodygą, wybieramy ze środka pestki, wypełniamy farszem i przykrywamy odciętą „czapeczką”. Paprykę układamy w naczyniu żaroodpornym, wlewamy trochę wody na dno naczynia i pieczemy około 40 minut w temperaturze
Gotuj z Misiemprzyprawy. Mieszamy bardzo dokładnie, jeśli masa jest zbyt mokra dosypujemy trochę bułki tartej. Formujemy placki, którymi oblepiamy brukselkę, obtaczamy je w bułce tartej i układamy w naczyniu żaroodpornym. Pieczemy pod przykryciem w temperaturze 180 º przez około godzinę
Gotuj z MisiemBardzo rzadko pieczemy z Misią ciasta. Ja zresztą nie za nimi nie przepadam. Szczególnie nie lubię właśnie serników. Taki suchy, gliniasty ser przyklejony do kawałka biszkoptu i jeszcze z rozgotowanymi rodzynkami w środku... paskudztwo. Ten sernik jednak jest inny – puszysty i delikatny. Pewnie dlatego, że wśród składników nie ma sera:) Czytaj dalej
Gotuj z MisiemSmakują inaczej niż to sobie wyobrażałem. Kiedyś może spróbuję wrzucić je do ogniska, tak jak zrobił to Robinson Cruzoe :) Jeśli zaś chodzi o karkówkę – od teraz będę ją zawsze piekł z sokiem pomarańczowym. Czytaj dalej
Gotuj z Misiemtowarzystwie typu „bułkę przez bibułkę”. Roboty przy tej potrawie nie jest zbyt dużo i można ją podzielić na dwa dni. Jednego dnia kroimy skrzydełka i przyprawiamy, a drugiego pieczemy. Dzięki temu dobrze przejdą smakiem zalewy. Czytaj dalej
Gotuj z Misiemmasło. Zagnieśćc gładkie, kruche ciasto. Owinąć w folię spożywczą i włożyć na godzinę do lodówki. Następnie ciastem wylepić dno i brzegi formy na tartę o śr. 25cm. Nakłuć widelcem. Piec około 25 minut w temp. 180st. Ostudzić. Masa budyniowa: 4 żółtka, 2 szklanki mleka, 3 łyżki mąki ziemniaczanej, 3 łyżki mąki pszennej, 125g masła lub margaryny
Z miłości do słodkościDeser kubusiowy to jednoporcjowa wersja ciasta Kubuś , ciekawa propozycja dla wielbicieli tego ciasta. Przysmak składa się z masy kubusiowej, przygotowanej na bazie soku oraz budyniu w
Smakołyki Berenikiblaszkę pokrytą papierem i przykryć na ok 40 min żeby trochę wyrosły. Po tym czasie posmarować je jajkiem oraz posypac sezamem i słonecznikiem. Piec w rozgrzanym do 220 stopni piekarniku przez ok 15 minut
Ze smakiem i z pasjąłączymy ze sobą. Nie trzeba tego robić mikserem, wystarczy wymieszać łyżką. Małą blaszkę wykładamy papierem lub smarujemy tłuszczem i obsypujemy bułką tartą. Pieczemy w rozgrzanym do 150 stopni piekarniku przez 40 minut. Gotowe, ostudzone ciasto posypujemy cukrem pudrem. Można dodatkowo przełożyć konfiturą. Smacznego
Ze smakiem i z pasją