którym ułożyliśmy jabłka, zwinięty wkładamy do foremki na muffinki, Tak powtarzamy czynność aż ciasto się nam nie skończy. Z standardowego rulonu ciasta francuskiego uzyskałam 6 ciastek. Gotowe różyczki pieczemy 40 minut w 180 stopniach. Smacznego
ciastkarnia na kruchym spodziejuż gotowe trójkąty to zwijamy je od podstawy jak roladę a boki zawijamy na kształt rogala. Gdy wszystkie będą gotowe smarujemy je białkiem, posypujemy sezamem i przekładamy na brytfankę. Pieczemy 40 minut w 180 stopniach
ciastkarnia na kruchym spodzieresztę składników i zagniatamy ciasto. Nie jest to typowe ciasto kruche więc należy być cierpliwym przy jego zagniataniu ( jest bardzo kruche) Gotowe ciasto rozwałkowujemy i układamy na blaszce. Pieczemy 30 minut w 180 stopniach. Pomarańcze wyparzamy w wrzątku i ścieramy skórkę na tarce. Skórkę smażymy z 6 łyżkami cukru i jak najmniejszą ilością wody aż do momentu aż cukier
ciastkarnia na kruchym spodzieciepłym mleku. Masło rozpuszczamy. Dodajemy resztę składników i wyrabiamy ciasto jak na drożdżowe. Gdy ciasto jest elastyczne i odchodzi od brzegów miski przekładamy do formy i pieczemy 50 minut w 180 stopniach. Gotowe ciasto posypujemy cukrem pudrem lub lukrem. Smacznego
ciastkarnia na kruchym spodzierozwałkowujemy na prostokąt. Smarujemy ciasto budyniem i zwijamy je na dwie części. Kroimy z ciasta pasy i przekręcamy jedną końcówkę. Smarujemy drożdżówki białkiem i przekładamy na blaszkę. Pieczemy 40 minut w 180 minut
ciastkarnia na kruchym spodzienaczynia. Gotowe ciasto zostawiamy do wyrośnięcia, około 1,5 godziny. Gdy będzie gotowe przekładamy go do formy na muffinki i do każdej z nich wkładamy kostkę czekolady. Babeczki pieczemy 35 minut w 180 stopniach. Smacznego
ciastkarnia na kruchym spodzieOd wczoraj kolejny dłuższy weekend czyli przede mną jeszcze wolny poniedziałek. Pogoda w dalszym ciąg słoneczna, w niektóre dni aż za bardzo. Jednym słowem żyć nie
ciastkarnia na kruchym spodziedrożdżówki na blaszkę. Masło rozpuszczamy a w misce mieszamy cukier z mąką. Wlewamy do mąki masło i mieszamy aż powstaną lepki grudki. Wysypujemy je na wierzch drożdżówek i pieczemy około 30 minut w 180 stopniach. Smacznego
ciastkarnia na kruchym spodziekoniec dodajemy cukier puder. Białka mają być bardzo słodkie i sztywne jak do bezy. Układamy na wyciętych kieliszkiem ciastkach łyżeczką albo szprycą trochę bezy. Gotowe ciastka pieczemy 20 minut w 180 stopniach tak aby beza zarumieniła się. Gdy ciasteczka ostygną sklejamy je dżemem i gotowe smacznego
ciastkarnia na kruchym spodzieUkładamy je na brytfance i kładziemy na środek trochę jagód. Gotowe bułki smarujemy białkiem z wierzchu i wykładamy do piekarnika na 40 minut- 180 stopni. Po wyjęciu z pieca zostawiamy do ostygnięcia i posypujemy cukrem pudrem. Smacznego
ciastkarnia na kruchym spodzielodówki i rozwałkowujemy. Wycinamy z niego wąskie paseczki i układamy je naprzemiennie warstwie borówek tworząc kratkę. Rozbełtanym jajkiem smarujemy paski ciasta i posypujemy je cukrem. Ciasto wykładamy do pieca na 40 minut w temp. 180 stopni. Gdy wierzch zarumieni się , ciasto będzie gotowe do wyjęcia z piekarnika. Gdy ostygnie można podać go na stół. Smacznego
ciastkarnia na kruchym spodzieroztapiamy w kąpieli wodnej i dodajemy je do reszty składników. Wszystko razem mieszamy mikserem i dodajemy pozostałe produkty. Gotową gęstą masę przekładamy do przygotowanych wcześniej form na muffinki i pieczemy 30-35 minut w temp 180 stopni. Truskawki myjemy i obieramy z szypułek. Następnie miksujemy je blenderem. W osobnym naczyniu ubijamy śmietanę na sztywno. Żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości
ciastkarnia na kruchym spodzieowijamy w folię, wkładamy na 2 godz. do zamrażalnika. Wychłodzone dzielimy na 2 części , każdą rozwałkujemy na krążki wielkości małej tortownicy ( śr.25 cm.) i wstawiamy do nagrzanego piekarnika pieczemy 15-20 minut w temp. 220st. Z wody i cukru gotujemy syrop, gdy cukier się całkowicie rozpuści, dodajemy owoce i smażymy na małym ogniu, często mieszamy aż masa zgęstnieje
Gorący kąsekpieprzu 5 liści laurowych Wykonanie: Pomidory sparzamy i zdejmujemy skórkę, kroimy na mniejsze części i wrzucamy do garnka. Dusimy. Z papryki usuwamy gniazda nasienne, układamy na blasze i pieczemy w piekarniku w 180 stopniach do czasu, aż powstaną czarne plamy. Wyjmujemy z piekarnika, wkładamy do woreczków foliowych i odstawiamy na 20 minut. Po tym czasie możemy zdjąć skórkę
Czerwona Porzeczkanią umytego i osuszonego kurczaka. Zamarynowanego kurczaka zostawiamy na noc w lodówce. W naczyniu żaroodpornym ustawiamy umytą małą butelkę piwa i nadziewamy na nią kurczaka. Pieczemy go w temperaturze 200 C przez 2 h, po 1h do butelki wsypujemy 0,5 łyżeczki soli aby piwo wykipiało i oblało naszego kurczaka. Czynność możemy powtarzać częściej. Jako
Niezły Młynek