pieczenie - 19054 przepisów (strona:940/1271)

Prosty sernik malinowy 205

pianę i delikatnie wymieszać. Dodać oczyszczone maliny i ponownie delikatnie wymieszać. Formę natłuścić i dno wyłożyć herbatnikami. Przełożyć masę serową i wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i piec ok 50 minut. Wystudzony sernik polewać polewa czekoladową, można przybrać malinami. Polewa czekoladowa: do rondelka wlać 4 łyżki wody i zagotować, dodać 3 łyżki cukru pudru wymieszać aby się rozpuścił

Monia miesza i gotuje
Pesto z dyni z grillowanym kurczakiem i suszonymi pomidorami oraz serem Comte 242

danie, nawet nie uwierzycie jakie jest pyszne. Zakochałam się w nim i jego prostocie! Składniki (na dwie porcje): 150 gram makaronu razowego pół szklanki puree z dyni (dynię pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 25-30 minut, następnie blenderujemy na gładki krem) 1/4 szklanki nasion słonecznika 50 gram francuskiego sera Comte lub innego twardego o delikatnym smaku

Mango Papaja
Różowy kogel-mogel zapiekany z truskawkami 253

masą jajeczną. 2. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Truskawki myjemy, kroimy w ćwiartki, szypułki wyrzucamy. Truskawki układamy na dnie dwóch kokilek, zalewamy masą z żółtek. Wkładamy do piekarnika i pieczemy 10-15 minut. Na wierzchu powinna się utworzyć ciągnąca pianka (zdjęcie poniżej). Po wyjęciu odstawiamy do lekkiego przestudzenia i wcinamy :) Można też jeść na zimno. Smacznego

My Culinary Art
Krem z marchewki z bazyliowymi grzankami 182

wykorzystać już nieco przerośniętą domowa bazylię. Uwielbiam zupy - kremy ! Robię je z różnymi warzywami. Na blogu znajdziecie też zupy np. z czerwoną soczewicą i porem ,   grochową ,  z pieczonej dyni z mleczkiem kokosowym ,  z kalafiora z chili ,  z dyni ,  z cukinii z lubczykiem ,  z kapusty ,  z pomidorami ,  z porem . Krem z marchewki

Kulinarne przygody Gatity
Faszerowana papryka 207

słodką papryką i ziołami włoskimi. Dolać passatę pomidorową. Wymieszać. Na koniec dodać ugotowany ryż. Połączyć wszystko. Paprykę/i   przekroić na pół. Wypełnić farszem. Na wierzch ułożyć startą mozzarellę. Piec w 180 stopniach przez około 20 minut. Smacznego, Anulla

Fabryka pomysłów
Drożdżowe z pieczarkami 170

farszu, zagotować. Połączyć ze śmietaną, żółtkiem oraz przyprawami (sól, pieprz).  Paski zwinąć w rulon (od dłuższej strony), lekko spłaszczyć. Pokroić na 3-4 cm. paszteciki.  Posmarować białkiem. Piec 20 w 200C SMACZNEGO

W kuchennym oknie Ewy
Zapiekanka ziemniaczana z polędwiczką w sosie szpinakowym 482

Następnego dnia mięso kroimy na plastry i podsmażamy. Po podsmażeniu kroimy w kostkę, dodajemy pokrojone suszone pomidory, przyprawy i mieszamy. Ziemniaki kroimy na dość cienkie plasterki i pieczemy w 180 stopniach, na termoobiegu, aż lekko się zarumienią. Szpinak podsmażamy na niewielkiej ilości masła. Masło roztapiamy w rondelku, dodajemy mąkę, mieszamy. Dolewamy bulion. Gotujemy kilka minut, mieszając. Dodajemy śmietanę i szpinak

Czerwona Porzeczka
Bułki z pulled pork QAFP i figą 200

Pokazywałam Wam jakiś czas temu przepis na pulled pork , czyli długo pieczoną wieprzowinę. Dzisiaj wykorzystałam przygotowane w ten sposób mięso do przygotowania kolorowych bułek. Wystarczy jedna bułka, trochę warzyw, sos, mięso a nawet owoc i powstaje jesienna, kolorowa, pyszna kanapka do szkoły czy pracy. Zapraszam. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Serowe ślimaki z rodzynkami 209

połową masy serowej, posypujemy rodzynkami i zwijamy jak roladę. Tniemy na 3 cm kawałki i układamy w blaszce wyłożonej pergaminem, czynność powtarzamy z druga połową ciasta.   Pieczemy w rozgrzanym piekarniku na 170 C przez ok 40 minut, sprawdzając wykałaczką w momencie aż ładnie się zarumienią. Jak ślimaczki ostygną polewamy je lukrem.  Smacznego

Niezły Młynek
Czekoladowe muffinki z bananami 196

cukier. Wymieszać. W innej misce wymieszać mąkę z sodą i kakao. Dodać do mieszaniny z bananami. Całość delikatnie wymieszać i nałożyć łyżką do przygotowanych papilotków. Wstawić do piekarnika i piec około 15-20 minut

wyzwania kuchenne
Czipsy z jarmużu 187

porwałam na mniejsze kawałki. Wymieszałam olej z curry i solą i powstałej mieszance obtoczyłam dokładnie jarmuż. Liście układałam na blasze wyłożonej papierem, tak, aby nie nachodziły na siebie i piekłam 10 minut w piekarniku rozgrzanym do 140 stopni (cały czas pilnując, czy czipsy nie brązowieją zbyt mocno, bo takie stają się gorzkie

Kulinarny Pamiętnik
94.Popołudnie z Felixem: czyli szybkie żytnie muffinki szpinakowe z pomidorkami koktajlowymi i wędzonym, białym serem na orz 155

wędzony ser. Wszystko dokładnie mieszamy trzepaczką. Zwięzłą i dość gęstą masą napełniamy papilotki do 3/4 wysokości i wkładamy po 2 połówki pomidorków koktajlowych tak by nie wystawały na powierzchni. Pieczemy ok. 25 minut na środkowej półce piekarnika (do tzw. "suchego patyczka", przed degustacją posypujemy orzeszkami ziemnymi oraz ulubionymi ziołami. Smacznego

Symfonia Smaków
Ciasto francuskie -ślimaczki 176

być przeróżne. SKŁADNIKI 1 opakowanie ciasta francuskiego 3 łyżki pesto 1 jajko WYKONANIE Płat ciasta francuskiego posmarować pesto. Wycinać długie pasy i zwijać w ślimaczki. Ciasto posmarować rozmąconym jajkiem. Piec ok 10-15 min w 180 C. SMACZNEGO

W kuchennym oknie Ewy
Chrupiąca zapiekana z opieńkami 164

dobrze je wypłukać i nadać  chrupkości). Pomidory parzymy i obieramy ze skórki, smażymy z pozostałymi składnikami, doprawiamy. Na przekrojoną ciabettę układamy ser, sos i posypujemy serem - pieczemy w piekarniku nagrzanym na 160 C przez 10 minut. Dodatki dowolne ja użyłam tylko ketchupu :)  Smacznego

Niezły Młynek
Sernik z czerwoną porzeczką i białą czekoladą 203

zmielić, dodać cukier oraz jajka, zmiksować. Dodać mąkę ziemniaczaną oraz przestudzoną czekoladę. Krótko zmiksować. Połowę masy przełożyć do formy. Następnie rozłożyć porzeczki (mrożone rozmrozić i odsączyć), przykryć resztą ciasta. Piec około 90 minut w temp. 150st. Ostudzić i polukrować. Sernik przechowywać w lodówce. Źródło:  Przepisy.net

Z miłości do słodkości