Śliwki przekroić na pół, wyjąc pestki, ułożyć na cieście powciskać. Poczekać, aż ciasto jeszcze podrośnie. Można na wierzch posypać kruszonką. Wstawić do piekarnika ok 200 stopni C. Piec 45-50 min. SMACZNEGO
W kuchennym oknie Ewyużyć szybkowar). Studzę. Dynię obieram, usuwam pestki. Czosnek przekrawam w poprzek, nacieram olejem roślinnym (nie oliwą! ma zbyt niską temperaturę wrzenia, będzie pryskać). Układam obydwa produkty na blasze i piekę w 220 stopniach do miękkości, czyli jakieś 15-25 minut. Ciepły miąższ z dyni wyskrobuję łyżeczką ze skóry, wrzucam do miski wraz z wyciągniętymi ze skórek ząbkami czosnku. Studzę
W kuchni Karmel-itkiZnowu wykorzystałam foremkę Lilianę o której pisałam Wam tutaj i przygotowałam sernik z borówkami. Tym razem nie użyłam kominka ale ciacho równie fajnie
Monia miesza i gotujeubijaj wszystko jeszcze 2 minutki, aż piana będzie gęsta i błyszcząca. Pianę wyłóż na dwa okręgi dużą łyżką najlepiej kilkoma ruchami, aby za długo bezy nie formować. Piecz przez 30 minut w temperaturze 120 C, następnie zmniejsz temperaturę do 100 C i susz bezę przez 2,5 h. Do miski włóż serek mascarpone i cukier
Niezły MłynekWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Chutney śliwkowy to połączenie słodkich śliwek z dodatkiem cebuli, octu jabłkowego oraz przypraw. Jest doskonałym dodatkiem do mięs pieczonych, kanapek z wędliną oraz serów. Smakuje wybornie. Przepis znalazłam tutaj . Post Chutney śliwkowy pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje
Marta GotujeHtipiti Pasta z pieczonej papryki Pasta z czerwonej fasoli Dip z buraków z za'atarem Hummus z południowych Włoch Turecka pasta z bakłażana Pasta z czarnej fasoli Letni hummus z bobu Ajwar
Chilli Czosnek i OliwaPenne z pieczonym kalafiorem Spaghetti po maltańsku Makaron z sosem a'la ratatouille Speghetti po genueńsku Penne z kiełbasą i cukinią Makaron z cytryną i pieczarkami Spaghetti z krewetkami Lasagne wegetariańska Makaron z suszonymi pomidorami Z sosem z tuńczyka i anchois Makaron z czosnkiem i cieciorką Muszelki z kalafiorem i botwinką Z prostym sosem pomidorowym Spaghetti z pesto szparagowym
Chilli Czosnek i Oliwacynamonem do dziurki jabłka włożyć dżem, rodzynki (osobiście wole bez dodatków) rogi ciasta sklejać na czubku tak aby jabłko było całe zakryte ciastem. Jajko wymieszać z mlekiem, posmarować ciasto. Piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 200 C 15-20 minut. rrarossa@gmail.com
RAROSSAcukru, następnie ułożyć w natłuszczonych foremkach. Z mąki, cukru pudru i masła zagnieść kruszonkę i nałożyć ją na owoce formując "małą górkę". Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 30 minut
wyzwania kuchenneziemniaczanej. Powoli wymieszać wszystko gumową łopatką. Na koniec dodawać łyżką porcje ubitej wcześniej piany i delikatnie je wmieszać do masy. Ciasto przelać do formy, wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 45- 55 minut do tzw. suchego patyczka. Wyciągnąć z piekarnika i postawić na metalowej kratce na 10 minut przed wyjęciem z formy. Gdy babka przestygnie, przełożyć ją na talerz
wyzwania kuchenneposmarować je masłem i wyłożyć na nie jabłka. Zwinąć wzdłuż dłuższego boku jak strudla, podwijając boki pod siebie. Na końcu posmarować roztrzepanym jajkiem. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec przez 25 minut. Podawać z dużą ilością cukru pudru
wyzwania kuchenneszerokości 1 cm. Dokładnie owinąć nim gruszki, tak aby wystawał tylko ogonek. Gruszki ułożyć w żaroodpornym naczyniu i posmarować roztrzepanym jajkiem. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 30 minut, aż ciasto się zrumieni na złoty kolor. Przed podaniem polać miodem i udekorować listkiem świeżej mięty
wyzwania kuchennemasłem, oprószyć bułką tartą i przełożyć do niej wyrośnięte ciasto. Odłożyć ponownie w ciepłe miejsce na 30 minut, aby podrosło. Piekarnik nagrzać do 180 stopni C. Wstawić babkę i piec około 40-45 minut. Ostudzić na kratce i posypać cukrem pudrem
wyzwania kuchennepokroić w kostkę i ułożyć w formie. Posypać cukrem waniliowym. Z podanych składników zagnieść kruszonkę i przykryć nią owoce. Wierzch posypać płatkami migdałów. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 30 minut, aż kruszonka i migdały się zrumienią. Podawać na ciepło np. z gałką lodów lub bitą śmietaną
wyzwania kuchennecałość została przykryta ciastem. Odkrawamy i nakładamy dalszą część nadzienia i tak do wykorzystania wszystkich składników. Następnie rulony kroimy na mniejsze części. Wierzch smarujemy rozbełtanym jajkiem i pieczemy na papierze w piekarniku nagrzanym do 220C przez ok. 13 minut. insertCookd("75f624e52e3f51129cd2a98409260de1
Emcia Pichci