niego jajko. Z wierzchu posypujemy solą i świeżo zmielonym pieprzem. Foremkę lub kokilkę smarujemy olejem i przekładamy do niej pomidora. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy ok 20 minut
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkilodówki. Następnie na kawałkach foli aluminiowej układamy po 2 plastry cytryny, na wierzch nakładamy łososia i zawijamy w folię. Wkładamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika, pieczemy przez 20 minut, po tym czasie otwieramy folię i zostawiamy na 5 minut by przyrumienił się z góry. Ser camembert grillujemy do roztopienia - ma być mięciutki. łososia na cytrynie przenosimy
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkicałość ostygnie dodajemy jajka i mąkę i energicznie mieszamy. Kokilki smarujemy masłem i oprószamy mąką, wypełniamy je czekoladowym ciastem do 3/44 wysokości. Wstawiamy do zamrażalnika na minimum 2 godziny. Pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 20-25 minut. Podajemy oprószone cukrem pudrem i z jagodami. Smacznego
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkizwijamy całość tak jak krokiety. Przygotowane roladki owijamy plastrami boczku, można spiąć wykałaczkami, aby się nie rozeszły. Roladki układamy ciasno w naczyniu do zapiekania, przykrywamy folią aluminiową i pieczemy ok 40 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Gotowe roladki kroimy na plasterki
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkiśrodka w rulon, pomagając sobie folią. Boki rolady staramy się skleić, aby nie wypłynęło nadzienie. Roladę przekładamy bez folii do wysmarowanej masłem i posypanej pozostałą bułką tartą foremki. Pieczemy ok 45 minut w piekarniku w 190 stopniach. Roladę kroimy w plastry i podajemy np do ziemniaków. Posypujemy z wierzchu pokrojoną zieloną cebulką
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkiłączeniem do dołu. Odstawić na pół godziny w ciepłe miejsce. Po tym czasie wierzch babeczek posmarować jajkiem wymieszanym z łyżką mleka i posypać cukrem trzcinowym wymieszanym z cynamonem. Piec w piekarniku nagrzanym do 190 stopni ok 25 minut
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkisupeł i połączyć oba końce. Tak przygotowane odłożyć przykryte ściereczką na pół godziny. Po tym czasie wierzch babeczek posmarować jajkiem wymieszanym z łyżką mleka i posypać zarodkami pszennymi. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni 25 minut
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkiplasterki. Na długie patyczki do szaszłyków nabijamy ziemniaki oraz marchew i małe kuleczki z farszu mięsnego. Całość przyprószamy przyprawą do grilla, wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 180 stopni i pieczemy przez około 30 - 35 minut do uzyskania złocistego koloru. Podajemy z sałatami i kukurydza konserwową. Opcja szisz kebaba bez warzyw również świetnie się przedstawia :) Smacznego
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkirozmąconym jajku, a następnie zwijamy w kółko. Końce zlepiamy ze sobą, można spiąć wykałaczką. W miejsca rozcięcia wkładamy po kulce groszku zielonego. Piekarnik nagrzewamy do 190 stopni. Pieczemy ok 20 minut. Smacznego
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkiwodzie. Następnie na każdym ziemniaczku układamy po kawałeczku masła, oprószamy przyprawą bądź ziołami i owijamy boczkiem. Układamy w naczyniu do zapiekanek (lekko je wcześniej przetarłam masłem) oprószamy papryką i pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 25-30 minut, aż boczek się zarumieni. Do garnka przekładamy szpinak dodajemy masło i podduszamy, doprawiamy przeciśniętym czosnkiem i solą. Na talerze
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkiłyżki suszonej żurawiny listki świeżej mięty sól 40 g sera pleśniowego lazur olej do smażenia 100 ml białego wytrawnego wina Filety z kurczaka myjemy, osuszamy i delikatnie rozbijamy. Pieczone kasztany i suszoną żurawinę drobno siekamy i mieszamy ze sobą. Na mięsie układamy listki mięty, na środek nakładamy farsz z kasztanów i żurawiny i pokrojony w paseczki ser. Całość zwijamy
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkisosem sojowym. Z ciasta francuskiego wycinamy gwiazdki. Na jednej gwiazdce układamy farsz, drugą gwiazdką przykrywamy, a boki sklejamy dociskając widelcem. Smarujemy całość roztrzepanym białkiem i pieczemy w nagrzanym do 220 stopni piekarniku przez około 15 minut
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkimiseczce mieszamy płatki migdałowe, żurawinę, rodzynki i cynamon. Nakładamy mieszankę do jabłek łyżeczką, a na wierzch nakładamy masło. Naokoło wbijamy do jabłka goździki. Wkładamy do kuchenki mikrofalowej i pieczemy ok 3 minuty na dużej mocy
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiCiasto francuskie zawijamy i sklejamy brzegi. Jajko rozmącamy. Cały rulon przekładamy do jajka i obtaczamy dokładnie w nim. Rulon kroimy na 2 cm kawałki. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy w temperaturze 200 stopni ok 15- 20 minut. Smacznego
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkimoja kuchnia została doposażona w patelnię grillową. Nie zastanawiając się długo padło na to, że jako pierwszy z nowej patelni zejdzie pstrąg. Jest to jedna z Naszych ulubionych ryb. Pieczemy ją standardowo w piekarniku a w lecie na grillu, czasem zdarza się również usmażyć na oleju, ale od tej opcji już raczej odejdziemy, gdyż z patelni grillowej jest równie smacznie
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki