pieczenie - 19054 przepisów (strona:665/1271)

Schabowe z marynaty mleczno-cebulowej 315

najpierw zanurzyłam w jajkach a następnie w przełożyłam do bułki tartej. Obtoczyłam je z obu stron. Nie przyklepuję, nie dociskam kotletów do bułki, bo to może spowodować, że podczas pieczenia panierka odklei się od mięsa. Na patelni rozgrzałam smalec. Na gorący, od razu wkładałam kotlety. Smażyłam na dosyć dużym ogniu przez chwilę, zmniejszyłam gaz i już na średnim ogniu

Kuchnia u Krysi
Wytrawne paszteciki orzechowe z dynią 210

Edam 1 jajko 1 opakowanie ciasta francuskiego Sposób przygotowania: 1. Dynię wypestkuj, obierz ze skórki, pokrój na mniejsze części. 2. Przypraw dynię płatkami chili, solą, skrop oliwą i piecz na blasze w 200*C przez ok. 30min. 3. Cebulę pokrój w kostkę i podsmażaj do miękkości. 4. Czosnek posiekaj drobno i dodaj do cebuli. 5. Orzechy zmiel w robocie kuchennym(...)Analogicznie postąp z drugą stroną ciasta i pozostałą częścią farszu. 10. Ciasto ostrożnie przekrój wzdłuż, a następnie każdy z wałeczków na mniejsze kawałki. 11. Paszteciki posmaruj roztrzepanym jajkiem i piecz 20min w 200*C. Smacznego! Hazelnuts and squash rolls Ingredients: 700g butternut squash or Hokkaido pumpkin 1/2 teaspoon chili flakes 1/3 teaspoon salt rapeseed oil 1 onion 4  garlic

Kuchnia w Słońcu Skąpana
SCHAB ZE ŚLIWKĄ 206

Doskonała potrawa, w której kruchość mięsa łączy się z soczystym... Artykuł SCHAB ZE ŚLIWKĄ pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE
Zapiekana ryba z warzywami i ryżem :) 177

wody, lekko osól. Gotuj w garnku kamiennym Stone Legend (Delimano) ok. 10-15 minut, do momentu, kiedy wraz z ryżem pozostanie jeszcze troszkę wody - przyda się ona podczas pieczenia.  Prawie ugotowany ryż rozprowadź równomiernie po powierzchni garnka kamiennego. Następnie ułóż pokrojone w paski filety z dorsza, które należy oprószyć solą i szczyptą tymianku.  Teraz wysyp mrożone warzywa

Zdrowie na języku :P
ciasto francuskie ze śliwkami 134

placek ze śliwkami .a że ostatnio ciasto francuskie zniknęło w jeno popołudnie postanowiłam zrobić podobne ..i wyszło także przepyszne .. Składniki: 2 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 5 duże jajka 1 szklanki drobnego cukru do wypieków 1 cukier waniliowy z prawdziwą wanilią 200 g masła, roztopionego

Ugotujmy Coś
Domowa konfitura z borówki amerykańskiej – idealna do świątecznych wypieków, idealna na co dzień 254

Uwielbiam borówki. W sezonie potrafię ich zjeść naprawdę dużo. Wybornie smakują od tak, w słodkim cieście, w formie koktajlu, jako dodatek do śniadania i innych potraw

Słodkie okruszki
Szybka sałatka w lekkim sosie czosnkowym (z pestkami dyni) 199

  Uwielbiam szybkie, improwizowane sałatki. Mam czasem wrażenie, że takie są najlepsze. Dziś zapraszam Was na sałatkę w lekkim czosnkowym sosie, którą dodatkowo wzbogaciłam pestkami dyni

Słodkie okruszki
Suszone płatki kokosa 203

ktoś nie chce marnować energii na suszenie to można je krótko obsuszyć w piekarniku i dosuszyć w temperaturze pokojowej. Ja dość często suszę różne owoce wykorzystując nagrzany piekarnik po pieczeniu ciasta lub chleba. Czytaj więcej

Wiem co jem
Tarta z tuńczykiem, kukurydzą i groszkiem w sosie pomidorowym 181

mnie średnica 26cm), ale z zakładkami, czyli robimy trochę większy okrąg (chociaż możecie użyć także kwadratowej czy prostokątnej blaszki), taki, aby formę wyłożyć nim aż po brzegi (w trakcie pieczenia troszkę się "skurczy"). Wykładamy ciastem formę, gęsto nakłuwamy widelcem i podpiekamy około 20-25 minut w 180 stopniach (do zrumienienia). Pozostały kawałek ciasta także rozwałkowujemy przez folię i wycinamy

Kolorowy Przepisownik
KARP PIECZONY CYTRYNOWY 146

głowę, pozbawiamy łusek, myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Tniemy na dzwonka, grubości około 1,5 cm. Każdy kawałek doprawiamy solą i pieprzem. Panierujemy w rozmąconym jajku i mące. Następnie pieczemy na rozgrzanym oleju z jednej i drugiej strony aż lekko się zarumieni.  Kawałki ryby przekładamy do naczynia żaroodpornego, nakrywamy pokrywką i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 % C, przez

Kulinarne Fantazje Marioli
Lekkie obiady - polecam na lato 232

troszkę sobie) zebrałam kilka sprawdzonych letnich propozycji. W sam raz na obiad, czy obiado-kolację. Bez długiego stania w kuchni, nieskomplikowane, ale smaczne. Życzę smacznego :) Zupa krem z pieczonych buraków z jabłkiem - dobra zarówno na ciepło, jak i na zimno Pieczone w piekarniku warzywa a'la frytki, z ziołowym sosem Zapiekane pomidory faszerowane kaszą owsianą Najprostszy chłodnik z botwinką Polenta

Codzienna kuchnia niecodzienna
Placuszki z płatkami owsianymi na owocowym jogurcie 241

Uwielbiam takie śniadania. Delikatne, szybkie i łatwe w wykonaniu placuszki skąpane w daktylowym sosie. Nic tylko jeść i… z radością „budzić się do życia

Słodkie okruszki
Mąka jaglana z kaszy (domowa) 208

gorącą) wodą. (Płukać do momentu, aż ściekająca woda będzie całkowicie przezroczysta.)  Następnie całość sparzyć wrzątkiem i zostawić do odcieknięcia. Kaszę przełożyć (równomiernie) na dużą blachę wysłaną papierem do pieczenia i wstawić do rozgrzanego (do 120 stopni) piekarnika. (Posiadam piekarnik gazowy, ale jeśli macie elektryczny - to warto włączyć termoobieg.) Należy zostawić uchylone drzwiczki. Kaszę co jakiś czas przemieszać

Di gotuje
.1226. najlepsza pasta z ciecierzycy 143

Uwielbiam hummus i robie go praktycznie non stop! Tym razem postanowiłam nieco zaszaleć ze smakiem i dodałam do niego pieczoną paprykę oraz slodką paprykę w proszku. Wyszło idealnie! ♥ PRZEPIS /ok. 400g hummusu/ ~200g ugotowanej ciecierzycy (użyłam ciecierzycy z BioIndygo.pl ) ~średnia czerwona papryka, ok. 200g ~4 łyżki tahini ~2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę ~sok z 1/2 cytryny ~łyżeczka słodkiej papryki(...)proszku ~kumin, sól, pieprz do smaku Paprykę kroimy na kilka części i pieczemy ok. 20-30 minut w 200*C. Następnie wszystkie składniki oprócz przypraw blendujemy na gładką masę. Doprawiamy do smaku. Przekładamy do słoiczka/zamykanego pojemnika i przechowujemy w lodówce max. tydzień. Smacznego

breakfast of dreams
Cukinia faszerowana kaszą jaglaną i mięsem 166

miski, dodajemy jajka, kaszę, pieczarki z cebulą, przeciśnięty przez praskę czosnek i przyprawy. Mieszamy na gładką masę. Cukinie napełniamy farszem i układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Zapiekamy ok 40 min w 180 C, 10 minut przed końcem posypujemy startym żółtym serem

e-PrzepisyKulinarne