pieczenie - 19054 przepisów (strona:511/1271)

Pieczone omleciki z mąki owsianej z wanilią i borówkami 207

Kolejny pomysł na fit placuszki, tym razem zupełnie pozbawione tłuszczu, bo pieczone :) Są genialne! Smakują trochę jak jagodzianki :D Ja się w nich zakochałam! Placuszki oprószyłam cukrem pudrem w zasadzie tylko dla celów dekoracyjnych, bo same w sobie są wystarczająco słodkie i nie potrzebują dodatkowej słodyczy :) SKŁADNIKI (6 niedużych placuszków) 2 jajka 2 czubate łyżki mąki owsianej 2 płaskie łyżki(...)mąkę oswianą oraz ekstrakt waniliowy i delikatnie przy pomocy drewnianej łyżki lub szpatułki mieszamy. Gdy masa będzie gładka i jednolita dodajemy bórówki i delikatnie mieszamy. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i przy pomoy łyżki formujemy nieduże placuszki. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok. 8 min.  Smacznego

DefinicjaSmaku
Mazurek z nutą PRL-u 220

Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 stopni. Schłodzone ciasto rozwałkować na grubość ok 0,5 cm i wyłożyć nim formę do pieczenia, Nakłuć ciasto widelcem i włożyć do piekarnika. Piec ok 20-25 min. Wystudzić. Masło, cukier, wodę i kakao podgrzewamy w granuszku. Kiedy cukier się rozpuści ściągamy z ognia. Dodajemy alkohol i ewentualnie dodajemy więcej kakao lub cukru

DefinicjaSmaku
Paluszki rybne z pomidorowo- kolendrową salsą 208

każdej strony. Paluszki powinny mieć złoto-brązowy kolor. Usmażone paluszku kładziemy na ręcznik papierowy i odsączamy z nadmiaru tłuszczu. Paluszki można również upiec. Wtedy ukłądamy je na papierze do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni(...)minut, aż panierka się zezłoci i będzie chrupiąca. Wszystkie składniki salsy umieszczamy w blenderze i miksujemy na gładką masę. Paluszki podajemy z salsą i np. pieczonymi ziemniaczkami. Smacznego

DefinicjaSmaku
Chleb z kaszą gryczaną na zakwasie 168

ciasta na następny wypiek do pojemnika. Resztę ciasta przełożyć do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Odstawić ciasto pod szczelnym przykryciem do ponownego wyrośnięcia na ok. 2-3 godziny. Piec ok. 1,5 godziny w temperaturze ok. 180 stopni C. Po upieczeniu odstawić do całkowitego ostygnięcia. ------------ Podobne: Chleb amarantusowo-żołędziowy Chleb z sorgo i aramantusem Chleb wileński z żurawiną

Weekendy w domu i ogrodzie
Kurczak przygotowany na ryżu 331

cukrem, ketchupem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Na blaszkę do pieczenia wsypujemy ryż, na którym układamy cebulę pokrojoną w plastry. Na cebulę układamy kurczaka i całość zalewamy sosem. Pieczemy w 200 stopniach przez 1 godzinę i 20 minut. Smacznego

paapilotkaa
Ciasteczka "Makusie" - idealne słodkości do popołudniowej kawki 164

ciasta odrywamy małe kawałki, lepimy z nich kulki i lekko spłaszczamy. Ciasteczka układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blasze. Wkładamy je do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy przez około 18-20 minut (brzegi ciastek zaczynają się lekko rumienić). Wyciągamy i studzimy. Podajemy np. do kawy lub herbaty. Smacznego

Słodkie okruszki
Kokosanki z czekoladą 207

wiórki kokosowe, wlej białko. Wymieszać do uzyskania gorącej jednolitej masy, Gdy wystygnie dodać posiekana czekoladę i ekstrakt z wanilii. Łyżką nałóż kokosanki na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec ok. 15 minut w temperaturze

Humanistka w kuchni
Kotlety mielone po meksykańsku 220

Paprykę kroimy w kostkę, szczypior siekamy. 2. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy ze sobą w misce. Formujemy kotlety dowolnej wielkości. 3. Kotlety układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 25 minut

Szefowa kuchni
Torcik ptysiowy z malinami i truskawkami 170

jajku, cały czas mieszając, aż do uzyskania jednolitej masy. W tym celu możemy się wspomóc mikserem :)  3. Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni Celsjusza. Na trzech kawałkach papieru do pieczenia rysujemy kręgi(...)średnicy 20 cm. Ciasto przekładamy do rękawa cukierniczego i wyciskamy w narysowane kręgi - dwa pełne i jeden z dziurką, jak na zdjęciu poniżej. Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 25 minut. Wyciągamy i odstawiamy do całkowitego ostygnięcia. 4. Śmietankę ubijamy ze szczyptą soli na prawie sztywną pianę, a następnie stopniowo dodajemy mascarpone i cukier puder. Truskawki kroimy na ćwiartki

My Culinary Art
Jagodzianki - najlepsze! 7298

najmniej godzinę. Ja zwykle zostawiam na około 1,5 - 2 godziny. Ciasto powinno podwoić swoją objętość.  Jagody przebrać, posypać równomiernie cukrem. Dwie duże blachy wyłożyć papierem do pieczenia. Wyrośnięte ciasto przełożyć na stolnicę lub dużą deskę do krojenia posypaną delikatnie mąką i krótko zagnieść. Uformować z ciasta wałek i pokroić go na 16 równych części(...)ściereczkami i pozostawić do wyrośnięcia na ok. 35 minut.  Jajko roztrzepać widelcem. Wyrośnięte jagodzianki posmarować jajkiem, najlepiej przy pomocy pędzelka.    Piekarnik rozgrzać do temperatury 190°C. Piec około 15-20 min, aż jagodzianki ładnie się przyrumienią. Wyjąć. Lekko przestudzić. Polukrować. Lukier: 100 g cukru pudru 2 łyżki gorącej wody Cukier puder utrzeć z wodą przy pomocy łyżki

maniapieczenia
Czekoladowe Ciasto z Malinami 143

okrągłe formy 20 cm wykładamy papierem do pieczenia, samo dno a boki smarujemy masłem. Dzielimy ciasto pomiędzy dwie formy, wygładzamy i wkładamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnika. Pieczemy około 15 minut. Sprawdzając patyczkiem, patyczek powinien być lekko wilgotny. Wyciągamy i odstawiamy do ostygnięcia. Ganache: 140 g gorzkiej czekolady Goplana 60% kakao 100 ml śmietany kremówki 36% Śmietanę doprowadzamy

Made By Mom And Son
Batoniki Czekoladowe 124

wanilii i mieszamy rózgą kuchenną do połączenia się składników. Formę kwadratową 20 cm wykładamy papierem do pieczenia. Wylewamy ciasto, wygładzamy i wkładamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnika. Pieczemy około 25 minut, sprawdzając patyczkiem czy ciasto jest upieczone. Wyjmujemy z piekarnika i posypujemy piankami, posiekanymi orzechami i posiekaną czekoladą. Wkładamy ponownie do piekarnika na 3-5 minut. Wyjmujemy

Made By Mom And Son
Sernik Czekoladowy 134

kruszymy w blenderze, wałkiem lub ręcznie. Dodajemy kakao i mieszamy. Masło rozpuszczamy. Wlewamy do ciasteczek wymieszanych z kakao. Całość mieszamy. Formę okrągłą o średnicy 20 cm wykładamy papierem do pieczenia, samo dno. Wysypujemy ciasteczka na spód, lekko dociskając. Wkładamy do lodówki na czas przygotowania masy serowej. Masa serowa: 100 g gorzkiej czekolady 180 ml śmietany kwaśnej(...)spód ciasteczkowy. Do pozostałej masy serowej wlewamy przygotowaną wcześniej i ostudzoną czekoladę. Mieszamy i delikatnie wykładamy łyżeczką na jasną masę serową. Wygładzamy. Wkładamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnika. Pieczemy około 45 – 50 minut, sprawdzając patyczkiem czy środek sernika jest upieczony. Wyjmujemy i odstawiamy w chłodne miejsce do ostygnięcia, najlepiej na całą noc. Przed podaniem posypujemy kakao i dekorujemy

Made By Mom And Son
Ciasteczka z Musem Czekoladowym 148

Wycinamy ciasteczka np. większym kieliszkiem lub specjalną wycinarką do ciastek, około 5 cm średnicy. Ciasteczka, w odległościach od siebie wykładamy na wyłożoną papierem do pieczenia blachę. Pieczemy około 8-10 minut w 170 stopniach. Odstawiamy do ostygnięcia. Mus czekoladowy: 350 g gorzkiej czekolady 500 ml śmietany kremówki 36 % 310 ml śmietany kremówki doprowadzamy do wrzenia. Ściągamy z ognia, wrzucamy

Made By Mom And Son
Mini Pavlova z Kiwi 143

ubijamy. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Odrysowujemy od szklanki około 8 okręgów, nakładamy na nie bezę. Boki lekko podnosimy łyżeczką do góry a środek lekko spłaszczamy robiąc wgłębienie. Pieczemy w 150 stopniach przez pierwsze 15 minut, a następnie przez około godzinę w 120 stopniach. Studzimy w lekko uchylonym piekarniku. Bezy możemy przygotować dzień lub nawet dwa dni wcześniej. Krem

Made By Mom And Son

Proponowane wyszukiwania