pieczenie - 19054 przepisów (strona:512/1271)

Ziemniaczane drożdżówki kokosowe 146

Wyrośnięte dzielimy na 12 części, formujemy bułeczki i układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Smarujemy roztopionym masłem, posypujemy odrobiną cukru i odstawiamy na kolejne pół godziny. Pieczemy około 10-15 minut w 200 stopniach. Smacznego :)   Artykuł Ziemniaczane drożdżówki kokosowe pochodzi z serwisu Mienta blog

Mienta blog
Mini Pavlova z Kiwi 179

ubijamy. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Odrysowujemy od szklanki około 8 okręgów, nakładamy na nie bezę. Boki lekko podnosimy łyżeczką do góry a środek lekko spłaszczamy robiąc wgłębienie. Pieczemy w 150 stopniach przez pierwsze 15 minut, a następnie przez około godzinę w 120 stopniach. Studzimy w lekko uchylonym piekarniku. Bezy możemy przygotować dzień lub nawet dwa dni wcześniej. Krem

Made By Mom And Son
chleb z amarantusem i mąką owsianą 156

Było cieplej i ruszyło do góry. ) Po wyrośnięciu chleba ,nastawiamy piekarnik na 230 ° C ,na około 25-30minut,a następnie zmniejszyłam tem. Pieczenia do 180 ° C i pieczemy około 40-45 minut.(do suchego patyczka). Gotowy,upieczony chlebek wyciągamy z piekarnika i gorący zawijamy w lnianą ściereczkę,układając na kratce do ostygnięcia .Smacznego

w mojej kuchni
Cytrynowo - imbirowy pstrąg z rozmarynem pieczony w folii z ziemniaczkami rozmarynowymi 260

piecyka nagrzanego do temperatury 190 stopni na około 25 minut w zależności od wielkości ryby. Podawać  z dowolnymi ulubionymi dodatkami lub bez dodatków :) Ja podałam z ziemniakami, które piekły się razem z pstrągiem. Pieczone ziemniaki: średniej wielkości ziemniaki , sól , grubo mielony pieprz , suszony rozmaryn , kilka łyżek oleju . Ziemniaki obrać i opłukać. Ponacinać je wzdłuż  do połowy(...)osuszyć dokładnie papierowym ręcznikiem. Każdy ziemniak natłuścić olejem i układać na blasze wyłożonej papierem. Posypać solą, pieprzem i rozmarynem. Można zapiekać razem z rybą, gdyż pieką się w tym samym czasie. Lubicie tak przygotowywane ryby

Codzienna kuchnia niecodzienna
Torcik czekoladowy z truskawkami 262

Potrzebujemy: BISZKOPT: 4 jaja 1/2 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżeczki kakao 1/3 szklanki mąki ziemniaczanej 2/3 szklanki mąki pszennej typ 450, u mnie od Pliczko Najpierw przesiewamy przez sitko suche składniki, oprócz cukru. Jaja(...)ubijamy z cukrem na jasną, puszystą masę.  Następnie powoli dosypujemy nasze przesiane składniki, delikatnie mieszając, aby nie opadła nam piana z jajek i cukru. Przekładamy do tortownicy i pieczemy około 20 minut w temp 175°C. Pamiętaj, aby przy biszkopcie wykładać papierem tylko dno blaszki, inaczej nie będzie równo rósł.  Po upieczeniu zrzucamy na ziemię z wysokości

MamaOskarka
Tarta z rabarbarem i truskawkami 142

tortownicę o średnicy 18 cm: 1 szklanka mąki (taka o pojemności 250 ml) 2 żółtka 100 g masła 1 łyżeczka cukru trzcinowego (można dodać biały) 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka bułki tartej 400 g rabarbaru 100 g truskawek 1 szklanka cukru Wykonanie; Zagniatamy ciasto i wkładamy na godzinę(...)lodówki. rabarbar kroimy na kostkę i przesmażamy z cukrem, aż odparuje nadmiar soku. Ma powstać gęsta masa. Ciastem wykładamy tortownicę. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy około 15 minut. Wyciągamy z piekrika , posypujemy bułka tarta, wylewamy mase rabarbarową i ukladamy truskawki na wierzch. Dopiekamy kolejne 15-20 minut w tem. 160 stopni. Przepis z bloga MojeTworyPrzetwory

Anioły w kuchni
Tarta cytrynowa z truskawkami i białym winem 139

ciasto i dociskamy do formy, dopiero teraz ściągamy folie). Brzegi zakładamy go środka i dociskamy. Ciasto w formie wkładamy do lodówki na 60 minut. Po tym czasie wyjmujemy i pieczemy 5 minut w 200*C, a następnie obniżamy temperaturę do 190*C i pieczemy jeszcze 15 minut. Wyjmujemy i odstawiamy. Nadzienie: 3 jajka sok z 1 cytryny 100 ml śmietany(...)wino i cukier umieszczamy w garnku. Miksujemy na gładko. Podgrzewając na małym ogniu mieszamy, aż zgęstnieje. Dodajemy masło, skórkę i sok, mieszamy do rozpuszczenia. Krem wylewamy na upieczony spód. Pieczemy 20-25 minut w 165*C, do ścięcia wierzchu. Odstawiamy do wystudzenia. Na zimny wierzch wykładamy truskawki. Smacznego

Chocolate Muffin Blog
ZAPIEKANKA MAKARONOWA Z SZYNKĄ 256

wymieszanym z jajkami i przyprawami. Zapiekamy w dolnej części piekarnika w temperaturze 200 stopni przez 40 minut. Po 30 minutach pieczenia makaron posypujemy wiórkami maślanymi. Całość przykrywamy i pieczemy 10 minut. I gotowe! SMACZNEGO! Jeżeli  podoba Ci się ten przepis to pozostaw po Sobie ślad w postaci komentarza . Uprzejmie dziękuje i zapraszam ponownie

Bazylia kontra Rozmaryn
Grillowe warsztaty z Jakością QAFP 208

bryndzą i orzechami ziemnymi (nasturcja, bryndza ,orzechy ziemne ,czosnek, pesto ) Orzechy , nasturcję i czosnek siekamy, wrzucamy do miski i łączymy z bryndzą i pesto z czosnku niedźwiedziego . g) Cykoria pieczona z miodem i cytryną (cykoria ,miód ,cytryna, oliwa z oliwek ,sól, pieprz) Cykorię oczyszczamy z wierzchnich listków, kroimy wzdłuż na połowę, skrapiamy oliwą, sokiem z cytryny i miodem, doprawiamy solą(...)pieprzem, zawijamy w folię aluminiową i pieczemy na grillu. 3. Karczek marynowany w ciemnym piwie z przyprawami korzennymi  (karkówka QAFP , Ciemne piwo ,przyprawy korzenne - imbir, cynamon, goździk, anyż, chilli, kolendra ziarno, estragon, pieprz różowy ,sól morska, miód) Piwo łączymy z przyprawami i miodem, karkówkę kroimy w plastry, wrzucamy do marynaty na około 25 minut, po czym grillujemy. a) szparagi

upichcona
Truskawki z Kawową Bitą Śmietaną, czyli Blondynkowe Deserki z resztek 160

bita śmietana z truskawkami wcale nie musi być nudna. Jeśli Wy akurat nie piekliście cupcakes tak jak ja, a chcecie wiedzieć jak przygotowałam kawową bitą śmietanę napisałam przepis. Dość oczywisty, ale spotykam się z różnymi pytaniami, a obserwują mnie osoby na różnym poziomie umiejętności pieczenia i przygotowywania deserów, postanowiłam napisać oczywisty przepis :) Składniki: 150 ml śmietany kremówki 30 % (myślę

Blondynka Gotuje
Crumble z owocami pod kołderką z błyskawicznych płatków owsianych 195

szybko myjemy pod bierzącą wodą, osuszamy. Z czereśni usuwamy pestki. Wsypujemy na naczynia, dodajemy skrobię, miód i cynamon. Mieszamy. Dzięki dodatkowi skrobi sok, który puszczą owoce w czasie pieczenie zamieni się w pyszny, gęsty sosik. W innym naczyniu mieszamy wszystkie składniki na crumble. Rozdrabiamy w palcach, tak aby powstało coś w rodzaju kruszonki. Do żaroodopornego naczynia przekładamy owoce

Mia Cucina Sofieta
Roladki z fileta z kurczaka w panierce z płatków kukurydzianych. 187

Postanowiłam ostatnio, że w mojej diecie będzie więcej zdrowych lub nawet dietetycznych przepisów. Takim sposobem powstały roladki z ogórkiem kiszonym i drobiową szynką w panierce z płatków kukurydzianych pieczone w piekarniku. Danie jest smaczne, a na dodatek mało kaloryczne :)   Składniki:   2 duże piersi z kurczaka   150 ml jogurtu naturalnego 150 g płatków kukurydzianych 2 ząbki czosnku zioła(...)kawałku piersi z kurczaka układamy plasterek szynki i połówkę przeciętego wzdłuż ogórka, a następnie zwijamy. Płatki kukurydziane rozgniatamy, obtaczamy w nich roladki i układamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na około 20 minut. Roladki możemy podać z sosem czosnkowym lub jogurtem. Smacznego

Symfonia smakowa
Roladki z kurczaka ze szparagami 252

szparaga. Całość zawijamy w ciasny rulonik i kładziemy w naczyniu żaroodpornym. Czynność powtarzamy aż do wyczerpania składników, po czym wkładamy do piekarnika i pieczemy 30-35 minut. 4. Gdy naszym roladkom zostało 10 minut do końca pieczenia, zaczynamy przygotowywać sos. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju, wrzucamy cebulą i czosnek. Smażymy kilka minut. Wlewamy whiskey i odparowujemy połowę, po czym

My Culinary Art
Pełnoziarniste wegańskie gofry 138

1 banan szczypta soli łyżka esencji waniliowej 3 łyżki cukru pudru półtora kubka mleka sojowego Przygotowanie: Zblendować banana, dodać wszystkie składniki. Dać odpocząć cieście około 15 minut i piec gofry

greenscarf
Ekspresowa tarta jabłkowa przepis 142

się jabłka z nowego zbioru) można wykorzystać te ubiegłoroczne, bez żalu że jemy je nie na surowo (ale przepuszczamy przez piekarnik). Porcja na 4 osoby: Przygotowanie 15 minut. Pieczenie 45 minut. Składniki: ciasto na tartę (można zrobić je samodzielnie, ja wciąż szukam na nie dobrego przepisu, może macie na nie jakiś fajny sposób?), 7 średniej wielkości jabłek

MODA NA BIO