pieczen - 12156 przepisów (strona:339/811)

Pieczone gruszki z kozim serem i figami 179

Czasem najprostsze rozwiązania są najlepsze. Nie trzeba wielu wyszukanych składników, aby otrzymać danie urzekające smakiem. Tak było z pieczonymi gruszkami. Pierwszy raz jadłam je na imprezie u przyjaciół-znajoma zapiekła gruszki nafaszerowane kremowym serkiem i zawinięte w szynkę szwarcwaldzką. Ot, trzy składniki, a zrobiły furrorę :) Od razu wiedziałam, że powtórzę ten przepis w domu. A że lubię sobie poeksperymentować, dodałam(...)oliwą. Smarujemy nią każdą połówkę gruszki na przekroju. Do wydrążonych dziurek nakładamy po łyżce serka. Każda połówkę zawijamy w plaster szynki i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika na ok 20 minut. W międzyczasie kroimy figi w plasterki. Na upieczonych gruszkach układamy plasterki figi, obok podajemy sos balsamiczny. Serwujemy póki ciepłe

Zawsze głodna!
Dynia w mleku -- Latte di zucca 144

solą, pieprzem i odrobiną gałki muszkatołowej. W międzyczasie obrać ząbek czosnku i natrzeć naczynie do pieczenia .Wyłożyć dno plastrami dyni.Wla mleko i śmietankę.Na wierzch wiorki masla. Piec około 1:30 do 1:50 Do miękkości dyni. ps.  u mnie z ryba :)   Latte di zucca ingredienti:      1 kg di zucca

w mojej kuchni
Wegańskie kruche ciasto z wiśniami, Twin Peaks 334

przelej do dużego kubka, dodaj 2-3 łyżki zimnej wody i rozrób proszek kisielowy. Doprowadź do wrzenia wiśnie z sokiem. Wlej mieszankę kisielową, dokładnie wymieszaj. Zestaw z ognia. Ostudź. Piecz ciasto przez ok. 20 minut. Następnie wylej masę wiśniową i posyp kruszonką. Piecz kolejne 10-15 minut, aż wierzch się przyrumieni. Ciasto z wiśniami to atrybut pewnego serialu amerykańskiego(...)delicious. Tastes best with coconut whipped cream. If you can, use coconut oil instead or a rapeseed one. You can prepare the pie following this recipe (save a small piece for the crumble and keep it in the refridgerator). You can add regular (wheat) flour instead of millet flour  (but the pie won't be gluten-free

Qlinarnie i Qlinarnie
Szarlotka na biszkopcie z galaretką , budyniem i posypką z prażonych migdałów . 237

szklanki cukru                                       1 łyżeczka proszku do pieczenia(...)cukrem na gęsty kogel mogel , następnie dodać mąki z proszkiem i delikatnie wymieszać. Tortownicę o średnicy 24 ja miałam w kształcie serca   wysmarować margaryną , wylać ciasto. Piec w temperaturze 180 stopni do suchego patyczka . Jabłka obrać i pokroić w kostkę , przełożyć do garnka , dodać cukier i cukier waniliowy, cukru dodajemy w zależności od słodkości jabłek , moje były słodkie

Sama słodycz i szczypta chili
Dietowy kurczak cytrynowy 212

składniki maceraty i obtaczamy mięso. Wlewamy do tego kubek jogurtu i zostawiamy na noc. Rano dodajemy liść laurowy i ziele angielskie. Całość wstawiamy do pieca 180 stopni na okolo 1h Uwaga : przy pieczeniu całość należy podlewac jogurtem

Lubczyk i Wanilia
Halloween Potworki Brownie 245

Pierwsza w tym roku propozycja na straasznie dobre słodkości na Halloween to potworki z brownie :) Przepis na brownie zamieszczam poniżej, piekłam ciasto na niedużej blaszce 20 x 22 cm i zrobiłam z niego 6 potworków różnej wielkości. Przed zrobieniem tego przepisu warto rozejrzeć się po sklepowych półkach ze słodyczami, im więcej kolorowych cukierków znajdziecie, tym lepiej :) Składniki na brownie Składniki(...)nią pokrojoną czekoladę. Całość przykrywamy i odstawiamy na 10 – 15 minut. Cukierki segregujemy kolorami. Przestudzone ciasto kroimy na kostki (nie muszą być równe) i układamy na papierze do pieczenia. Brzegi można lekko ugnieść palcami, żeby były mniej kanciate. Mieszamy czekoladę ze śmietaną do uzyskania jednolitej konsystencji. Nakładamy na ciasto pierwszą warstwę polewy czekoladowej, wyrównujemy nożem lub szpatułką. Wkładamy

Ciastkozercy
Muffinki szarlotkowe 145

alergików, gdyż zawiera mleko i całe jajka. Bardzo smaczne i mięciutkie, zachęcam do spróbowania! 2 szklanki maki 1 szklanka cukru 1 łyżka cukru waniliowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao 1 jajko 1 szklanka mleka 1/3 szklanki oleju 3 jabłka cynamon kardamon  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki suche wymieszać. Składniki mokre również wymieszać i dodać(...)składników suchych. Wymieszać niezbyt dokładnie. Jabłka obrać i pokroić w kostkę. Posypać szczyptą cynamonu i kardamonu, a następnie połączyć z ciastem. Foremki na muffinki napełniać do 3/4 wysokości. Piec ok. 30 minut w 180 stopniach. Tak mi smakuje... (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Malina, róża, limonka, czyli tort urodzinowy! 171

żółtku, również miksując. Przesiać obie mąki i wmieszać do masy szpatułką.  Wylać do tortownicy o średnicy 18cm z wyłożonym dnem papierem do pieczenia (boki zostają niesmarowane, niewyłożone). Piec 30 minut w 170'C. Gotowy biszkopt upuścić w blaszce z wysokości kolan, wystudzić w piekarniku. Zimny przeciąć na 3 blaty. KREM: Śmietankę ubić na sztywno, pod koniec dodając cukier

Cakes By Kejt
Sezamowiec z masą chałwową 290

kawusi i doszłam do wniosku, że trzeba je robić częściej. Ciasto kruche: 3 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki cukru 250 g masła/margaryny 5 żółtek 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kwaśnej śmietany Wszystkie składniki mieszamy ze sobą i zagniatamy ciasto, a następnie schładzamy w lodówce minimum godzinę (dzięki temu będzie idealnie kruche)  Ciasto podzielić(...)czarnej porzeczki Białka ubijamy na sztywną pianę. Stopniowo dodajemy cukier. Na końcu wsypujemy wiórki i budyń i całość dokładnie mieszamy. Drugi placek smarujemy dżemem, wykładamy masę kokosową i pieczemy w 180 st. C przez 15-20 minut. Masa chałwowa: 1/4 szklanki cukru 250 g chałwy (bez bakalii), pokruszonej 100 g miękkiego masła Wszystkie składniki rozpuszczamy mieszając, a następnie studzimy

Cynamonowe szczęście
Biszkoptowa Zebra z kremem toffi i czekoladowym. 189

łyżki kakao                             1 łyżeczka proszku do pieczenia                               1 łyżka mleka                                   Składniki(...)pół , do jednej części ciasta dodać kakao i 1 łyżkę mleka .Wymieszać. Tortownicę wysmarować margaryną. Wlewać na przemian małą chochelką lub łyżką ciasto , raz kakaowe raz białe. Biszkopt pieczemy w temperaturze 180 stopni do suchego patyczka . Zimny biszkopt przeciąć na pół . Posmarować połową dżemu malinowego. Krem toffi ubijamy w szklance mlek , czekoladowy również w szklance mleka. Na dżem wykładamy krem

Sama słodycz i szczypta chili
Drożdżówki dyniowe z figami i śliwkami 153

ciepłe miejsce do podwojenia objętości  zagnieść powtórnie wyrośnięte ciasto i podzielić na 14 równej wielkości kawałków. Każdy uformować w kulkę, następnie rozpłaszczyć. Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, przykryć ściereczką kuchenną i pozostawić do wyrośnięcia przygotować owoce. Śliwki przepołowić i usunąć pestki. Z każdej figi wyciąć dwa krążki o grubości około 1,5 cm. Cukier wymieszać(...)zrobić wgłębienia. Całe bułeczki, razem z wgłębieniami przy pomocy pędzelka posmarować żółtkiem rozbełtanym z mlekiem. Dołki wypełnić śliwkami oraz plasterkami fig. Owoce i brzegi bułeczek obsypać cukrem z cynamonem piec w 200`C 18- 20 minut do zrumienienia. Studzić na kratce

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
ciasto marmurkowe 216

foremki np. kasza manna do foremki wykonanie: Białka oddzielamy od żółtek. Żółtka ucieramy z cukrem na puszysta masę, następnie stopniowo wlewamy olej oraz śmietanę. Dodajemy wymieszaną z proszkiem do pieczenia mąkę. Białka ubijamy na sztywna pianę, dodajemy do ciasta i przy pomocy szpatułki delikatnie mieszamy. Z gotowego ciasta oddzielamy 1/3 do której dodajemy(...)kakao, mieszamy a do pozostałej części dodajemy budyń, również mieszamy. Foremkę (keksówkę) smarujemy tłuszczem i obsypujemy np. kaszą manną. Do keksówki wlewamy naprzemiennie 2 łyżki ciemnego i jasnego ciasta. Pieczemy w 170 st. C przez ok. 45 min. to tzw. suchego patyczka. Po upieczeniu polewamy polewą czekoladową

Domowy Smak Jedzenia
Pieczone goloneczki rodem z Wielkopolski 179

zielem i pieprzem. Gotujemy około od 1 godziny do 1 ½ . Blaszkę do pieczenia smarujemy łyżką smalcu. Wykładamy goloneczki i warzywa. Podlewamy piwem. Wstawiamy do gorącego piekarnika ( 180 ) i pieczemy tak długo aż skórka ściemnieje a mięso będzie odpowiednio miękkie. Od czasu do czasu skrapiamy piwem. Gdyby się bardzo przypiekały a byłyby twarde można przykryć folią aluminiową. Podajemy z musztardą

Smaki Ewy
Bezglutenowa pizza na spodzie z ryżu 203

się z białym sosem) garść świeżego szpinaku ok. 100 g sera feta 2-3 plastry szynki drobiowej świeży ogórek, rzodkiewka i kiełki (do podania) Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia rozprowadzić(...)ciasto", formując okrąg. Wyłożyć sos i ulubione dodatki. U mnie był do szpinak, następnie feta, szynka i znowu feta. Dodatkowo wierzch posmarowałam delikatnie olejem, by ładniej się zarumienił. Pizzę piec przez ok. 10-20 minut. Gotowe. Smacznego

Kuchnia Ellie