pieczeń z szynki - 3974 przepisów (strona:187/265)

Zapiekane cebule 124

Każdy może skomponować dla siebie dowolny farsz w zależności od upodobań i zawartości lodówki… Moja propozycja jest taka… Zapiekane cebule – składniki: 4 cebule ok. 100 g szynki (ja dodałam parmeńskiej ale jakakolwiek inna też się sprawdzi) garść ciemnych oliwek mała bułka namoczona w mleku zioła prowansalskie, sól, pieprz, papryka ok. 30 g parmezanu 2 łyżki serka(...)powstała foremka. Środki z dwóch cebul kroję w kostkę i mieszam ze wszystkimi składnikami i doprawiam solą, pieprzem i farszem napełniam foremki. Wkładam do wysmarowanego masłem naczynia żaroodpornego. Piekę w piekarniku nagrzanym do temp. 160 stopni ok 20 minut. Smacznego   Post Zapiekane cebule pojawił się poraz pierwszy w UgotujmyTo.pl

UgotujmyTo.pl
Boscaiola bar diVino – nowe miejsce na Powiślu 120

spotkanie ze znajomymi. Leżaki, parasole widok na zieloną skarpę, nieskomplikowane sezonowe menu i dobre wina. Króluje tu kuchnia włoska a w zasadzie włoskie przekąski: antipasti, sezonowe crostini i pieczona codziennie świeża focaccia. W takim miejscu oczywiście nie może zabraknąć wina i na pewno go nie zabraknie.  Na półkach i w naszych kieliszkach, znajdziemy tu wina gęste i pełne aromatu(...)cytrusowe. Przyjemna kwasowość. Proste wino na ciepłe dni, do lekkich przekąsek, sałat i potraw z ryb i owoców morza Friulano Traverso . Pachnie migdałami i czarnym bzem. Idealne do dojrzewającej szynki. Ribolla Gialla Traverso – wytworzone z winogron lokalnego szczepu rosnących na 40 – 50 letnich krzewach. Przyjemnie owocowe i kwasowe. Danie główne: cappellacci z giczą cielęcą na maślanym sosie z tymiankiem

królestwo garów
zapiekanka ziemniaczana 92

Składniki: (dla 4 osób) 4-5 ziemniaków (450-500g) 5 plastry boczku ,lub szynki ,lub mięso z rosołu 5 jaj 300 ml mleka 3 łyżki mąki 150-200g sera żółtego sól i pieprz do smaku olej awokado pokrojone w kostkę i do tego sos śmietana z czosnkiem . Wykonanie foto z tel. Umyte ziemniaki w łupinach ugotować(...)pieprzem. Naczynie żaroodporne wysmarować olejem .W naczyniu układać talarki ziemniaków,na to położyć pokrojoną wędlinę .Całość przykryć przygotowanym sosem z jajek i mleka. Na wierzchu ułożyć kawałki sera żółtego. Piec 25 do 30 minut, w nagrzanym piekarniku 200 ° C Podawać z kawałkami mango i dowolnym sosem ,lub keczupem

mojej kuchni
Jajecznica z szynką, cebulą i szczypiorkiem 190

Jajecznica z szynką i szczypiorkiem to bardzo proste danie najczęściej wybierane jednak na śniadanie. Jedni lubią z samych jajek, inni z cebulką i boczkiem. Każdy przygotowuje

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Włoski klops w sosie pomidorowym – pieczeń rzymska na obiad lub na kanapkę 207

mocno zlepić, a ten czas idealnie na to pozwala – łatwo klops po podpieczeniu wyjąć i przełożyć do formy z sosem, w której skończymy jego pieczenie. Klops się piecze, pora na sos! W rondlu rozgrzewamy 2 łyżki oliwy. Pozostałą połowę dużej cebuli drobno siekamy i szklimy na rozgrzanym tłuszczu. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i smażymy do momentu(...)szklanej formy do pieczenia. Po 30 minutach wyjmujemy z piekarnika blaszkę z klopsem i odlewamy z niej cały płyn, który podczas pieczenia wypuściło mięso (do zlewu). Wyjmujemy klops z blaszki trzymając za papierowe uszy na kuchenną deskę, następnie przekładamy go ostrożnie i już bez papieru do pomidorowego sosu. Wszystko razem wkładamy do piekarnika i pieczemy jeszcze 35 minut

Karo in the Kitchen
Dietetyczna pizza z kalafiora 282

Hurrra. Składniki: 1 większy kalafior 1 jajko szczypta oregano, ziół prowansalskich, papryki słodkiej, sól, pieprz, curry 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego 10 dag startego żółtego sera np. mozzarelli kilka plasterków szynki 10 dag papryki konserwowej 10 oliwek pomidor mała puszka kukurydzy Wykonanie: 1.Kalafior kroimy (bez twardych części) i rozdrabniamy w blenderze na kształt sypkiego ryżu. W garnku zagotowujemy około ¾ szklanki(...)Piekarnik nagrzewamy do 190 stopni. Blaszkę smarujemy oliwą. Nasze ciasto nakładamy na blaszkę. 4. Podpiekamy spód przez około 20 minut. Wyjmujemy, nakładamy pozostałe składniki, posypujemy serem i ponownie pieczemy przez około 10 minut. Gotowe! Smacznego! Przepis inspirowany http://poprostupycha.com.pl/fit-pizza-z-kalafiora/

Mama z miasta
Muffiny mięsne z pieczarkami na młodej kapuście 155

doskonale.  Dodałam do nich podsmażone pieczarki i podałam na młodej kapuście.  Wyśmienite danie, polecam:)  Muffiny podałam na talerzu Gina od Porcelana Bogucice 50 dag mięsa z szynki ( można kupić gotowe   KLIK ) pieprz czarny mielony czosnek 40 dag pieczarek  masło cebula pieprz cytrynowy sól  1 jajko 2 łyżki otrąb lub bułki tartej(...)surowe jajko, otręby lub bułkę tartą i wyrabiam masę mięsną. Formę na muffiny smaruję tłuszczem i oprószam bułką tartą, nakładam masę mięsną.  Na mięsku układam paski sera żółtego. Piekę około 30 minut w 180 st C. W międzyczasie przygotowuję kapustę, myję ją  i szatkuję, odkrawam głąba.   Poszatkowane liście delikatnie solę i duszę chwilkę na maśle, dodaję

Takie tam pichcenie
Cevapcici z musztardą i imbirem - piknikowa przekąska na Majowe Wyzwanie Blogerek i Blogerów 120

sumieniem polecić je Wam :) Żeby było oryginalnie, to zdjęcia przygotowałam w stylu retro - ciekawa jestem, jak ten efekt Wam się  spodoba ;) Składniki: pół kilograma chudego mięsa - użyłam szynki wieprzowej, 2 łyżeczki gruboziarnistej musztardy - użyłam "Starofrancuskiej" Tesco, płaska łyżeczka mielonego imbiru , spora szczypta grubo mielonego pieprzu , sól , pół łyżeczki mielonej słodkiej papryki(...)dobrze się "przegryzły". Najlepiej przygotować je dzień wcześniej. Patyczki do szaszłyków namoczyć w zimnej wodzie - wystarczy kilka minut. Bez namoczenia mogłyby się przypalić podczas pieczenia. Z mięsa formować wałeczki i nabijać je na patyczki. Takie szaszłyki można upiec na tradycyjnym grillu lub elektrycznym. Jeśli nie posiadamy grilla, wystarczy zwykła patelnia lekko

Codzienna kuchnia niecodzienna
Parmigiana di melanzane 108

tuńczykiem, w Neapolu podadzą  ją Wam bez mięsa, zaś w Apulli zjecie ją nawet z kiełbasą. To potrawa, którą nie należy podawać impulsywnie dość szybko, zaraz wyjętą z pieca. Ona musi poleżeć, dojrzeć, przegryźć się sobą , będzie Wam łatwiej ją pokroić. Wiem, że łatwo się mówi, kiedy zapach i kolor tak kusi! Upieczona i wyjęta z piekarnika(...)zapiekanki używano gotowanych jaj Najpierw grillujemy (lub smażymy) plastry bakłażana, nie róbcie ich bardzo cienkich. Odkładamy na bok. Szynkę miksujemy drobno w blenderze. Na Sycylii ogromne plastry szynki są pokrojone dosyć cieniutko. Tutaj plastry by nie przeszły. To samo robimy z cebulą, albo drobno siekamy , albo szybko blendujemy,  czosnek kroimy w plasterki. W dużym garnku o grubym dnie

Z Kuchni Do Kuchni
Szybki przepis na domową szynkę 331

wędlinach!. W tym prostym przepisie nie ma nic nadzwyczajnego, lecz ważne są przyprawy które wymienię jako polecane. Zapraszam do wypróbowania od dziś! Czas przygotowania: 14 godzin Składniki: 0,3kg szynki wieprzowej (To taka porcja dla 1-2 osób żeby nie odkrajać do mrożenia) Olej rzepakowy Sól himalajska Przyprawy:  Klasycznie: Liść laurowy, ziele angielskie, przepuszczony przez praskę ząbek czosnku(...)Mięso nacieramy solą i przyprawami a następnie olejem - zawijamy folią aluminiową i odstawiamy na 12 godzin do lodówki. 2/ Wyjmujemy z lodówki, ustawiamy piekarnik na 180 stopni i pieczemy w foli aluminiowej ok 1g 20minut. Następnie wyjmujemy z foli i opiekamy na termoobiegu w 200 stopniach przez 10 minut 3/ Odstawiamy do przestudzenia a następnie do lodówki. Po schłodzeniu kroimy

Kuchnia PROzdrowotna
Zapiekane ziemniaki z czosnkiem 231

Zapiekane ziemniaki z czosnkiem to bardzo tania wersja obiadu. Tak, tak danie to może być pełnowartościowym posiłkiem. Sprawdzi się też idealnie jako dodatek do potraw z

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Biała kiełbasa z jabłkami 97

zadbać o przydomowy ogród. Ale do dzieła , przygotujmy bardzo pyszne i niezwykle proste danie! Autorką jest przyjaciółka Kasi Dowbor- Marta. Składniki 10 białych kiełbas : u mnie kiełbasa biała z szynki HENRYK KANIA   2 opakowania 5 soczystych kwaśnych jabłek 1 cebula cukrowa: u mnie jedna cebula czerwona i jedna biała zioła prowansalskie pieprz i sól do smaku(...)cebuli włóż skórką do góry ćwiartki jabłek, ale bez gniazd nasiennych .  Skrop obficie kalwadosem lub tak jak u mnie wódką Żubrówką. Posyp ziołami prowansalskimi i posiekanym czosnkiem.  Piecz około 40 minut w temperaturze 200 stopni pod folią lub pod przykryciem. Po upływie 40 minut ściągnij przykrycie i dopiecz do złotego koloru jabłka i kiełbaski. Smak jest niesamowity

Z Kuchni Do Kuchni
Naturalnie pyszne warsztaty z Sokołowem 204

sklepie: wędzony schab, karczek, boczek oraz szynka. Jeszcze podczas prezentacji Szef kuchni Dominik Moskalenko specjalnie dla nas przygotował dwa rodzaje śniadania z wędlinami Naturrino: jajko sadzone oraz jajecznicę z szynką. Była z nami też dietetyk Agnieszka Piskała, która opowiadała o zrównoważonej diecie i dzienniczku bieżącego notowania, a po prezentacji mieliśmy okazję stanąć na specjalnej wadze, która odczytuje takie parametry(...)osobisty;) Warsztaty to przede wszystkim gotowanie i na tę chwile czekałam najbardziej. Wymyślone przez Dominika menu składało się z kilku dań: dwa rodzaje sałatek, pierogi z pasztetem i grzybami, pieczony boczek. Oczywiście całe menu bazowało na produktach Naturrino. Obierałam gruszki na sałatkę, kroiłam łodygi selera, kruszyłam ser, lepiłam pierogi... Wszystkie dania smakowały pysznie! I choć za boczkiem nie przepadam

Obiad gotowy
Kotlety mielone tradycyjne 172

dodaję do nich różnych kasz, ryżu, warzyw, robię w formie gołąbków. Dzisiaj najbardziej klasyczne. Najlepiej nam smakują z ziemniakami i buraczkami zasmażanymi. 0,5 kg mięsa wieprzowego (łopatka, karkówka, szynka) 2 żółtka 2 ząbki czosnku pęczek szczypiorku 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 czerstwa bułka pieprz czarny pieprz ziołowy sól olej lub smalec do smażenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Mięso zmielić(...)mało soli lub pieprzu. Z masy mięsnej formować małe kotlety i smażyć na oleju (lub smalcu). Kotlety można również upiec w piekarniku - należy je włożyć do nagrzanego piekarnika i piec do chwili, aż nie będą już surowe (czasem 15 minut, czasem 30 minut, zależy od piekarnika i temp.). (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie

Proponowane wyszukiwania