pieczeń z szynki - 3974 przepisów (strona:160/265)

Food pairing – food & whisky 153

szynką parmeńską. Zdecydowany nr 1 dla wszystkich. Podano do Yamazakura Blended Whisky. Łosoś w białej czekoladzie z limonką. Z właściwą whisky: Kura Rum Cask Finish Blended Malt Whisky – dobrana para. Hummus z mango na grzance. Dobrane do Kamiki Blended Malt Whisky. Krewetka z pomarańczą. Zdecydowany nr 2. Zagrało pięknie z Omar Bourbon Cask Single Malt Whisky. Pieczony burak

Kucharzyca
Muffinki a'la pizza 285

drożdży suchych 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru 1 jajko 3 łyżki oliwy z oliwek Nadzienie: 7 sztuk dużych pieczarek 1 duża cebula ½ puszki kukurydzy 15 dag szynki gotowanej ½ papryki czerwonej 15 dag startego żółtego sera 1 łyżeczka masła Zioła prowansalskie do smaku Sól do smaku  Świeżo mielony pieprz do smaku Jak wykonać ?  Ciasto: Mąkę pszenną wymieszać(...)posiekaną szynkę, paprykę, osączoną z zalewy kukurydzę oraz połowę startego sera, doprawić do smaku ziołami prowansalskimi, solą oraz pieprzem. Wyrośnięte ciasto wyłożyć na silikonową stolnicę podsypaną lekko mąką, rozwałkować na cienki płat ciasta, dużą szklanką wycinać kółka. Formę w kształcie babeczek wysmarować lekko olejem, włożyć do środka krążki ciasta drożdżowego, łyżeczką nakładać farsz. Posypać resztą startego sera, piec w nagrzanym

Wanilia i Kardamon
Nie żałuj sobie przypraw ! 155

szynki, kotletów i bitek GAŁKA MUSZKATOŁOWA   * przyprawą są ususzone, szarobrązowe, owalne nasiona drzewa muszkatołowca korzennego * wykorzystuje się też okalającą je czerwoną osnówkę, nazywaną kwiatem muszkatołowym i jest pikantniejsza niż nasiona * gałka ma zapach korzenny i słodkawo-gorzki smak * zmniejsza wzdęcia i bóle reumatyczne  * utartą gałkę dodajemy do lodów, kremów, ciast * idealnie sprawdzi się do kompotu, pieczonych owoców

Magiczne Życie Marty
Gnocchi alla Romana czyli tradycyjne włoskie kluseczki 198

Składniki: Gnocchi: 120g semoliny lub kaszy manny 0,5l mleka 40g+20g masła 30g tartego parmezanu sól, pieprz ¼ łyżeczki gałki muszkatołowej 2 żółtka Sos: 100 g szynki włoskiej około 6-7 suszonych pomidorów 100 ml przecieru pomidorowego 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1/2 czerwonej cebuli     ząbek czosnku 2 pomidory 6-7 pieczarek 1 łyżka sosu worhestershire(...)ognia i dodajemy połowę parmezanu i przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i gałka muszkatołową. Dodajemy żółtka i mieszamy energicznie, aż wszystkie składniki całkowicie się połączą. Na arkusz papieru do pieczenia, matę silikonową lub inną płaską powierzchnię wykładamy masę i rozprowadzamy równomiernie na grubość około 0,5-1 cm (ja użyłam wałka). Pozostawiamy ciasto do ostygnięcia. Kiedy masa się ochłodzi

Mania Gotowania
Pierożki pieczone z mielonym mięsem i warzywami 165

pyszne pierożki. Ciasto jeśli mamy mikser w domu, robi się wręcz samo w kilka minut. Potem chwila w lodówce, spokojne wałkowanie, sklejanie pierogów i chwila pieczenia i gotowe. Cud, miód powiadam Wam. Pierożki pieczone z mielonym mięsem i warzywami  Ciasto   40 dkg mąki  30 dkg masła  200 ml jogurtu naturalnego  sól, świeżo mielony pieprz(...)deskę / stolnicę leciutko podsypujemy mąką i zagniatamy w jednolitą kulę, okrywamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki.  Nadzienie   50 dkg mięsa mielonego ( u mnie pomieszana łopatka i szynka wieprzowa )  2 cebule 3 ząbki czosnku  5 łyżek kukurydzy konserwowej  1 papryka czerwona nie za duża 10 małych pieczarek 1 łyżeczka rozmarynu  1/2 łyżeczka ostrej papryki

Kuchnia na wzgórzu
Sałatka „prawie” Cesar 197

Sałatka „prawie” Cesar to nasza wariacja na temat klasycznej sałatki Cesar. Prawdziwa sałatka zawiera ściśle określone składniki, choć przepisów jest wiele :) Nasza sałatka to

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sałatka z grillowanym kurczakiem i papryką 155

pieczona w piekarniku spełnia moje wszelkie fantazje Do przygotowania sałatki możecie użyć dowolnego rodzaju sałat, jednak najlepiej zaopatrzyć się w mieszanki sałatkowe, które mają bogate kompozycje składników i wyglądają najładniej na talerzu. Do mojej sałatki użyłam sosu miodowo-musztardowego, aby przełamać nim ostrzejszy smak sera. Zobacz też: Sałatka na wypasie – z kurczakiem i boczkiem Sałatka z szynką parmeńską, gruszką

Kuchnia Bazylii
Muffiny jajeczne 232

szynka, pomidorki, szczypior, inne ulubione dodatki – 1 jajko na 1 muffina – sól, pieprz PRZYGOTOWANIE: Przygotuj formę na muffiny. Dodatki pokrój na małe kawałki i włóż do środka. Jajka rozkłóć, dodaj do nich sól i pieprz. Wlej jaja do formy na muffiny, nie dolewając do końca, muffiny jeszcze urosną. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 st C i piecz

nietylkopasta.pl
Mielone z groszkiem 217

Mielone z groszkiem 30 dag mięsa mielonego 20 dag szynki 1 papryka (może być konserwowana) 1 por pęczek szczypiorku 20 dag zielonego groszku 3 jajka 3 łyżki mąki sól pieprz przyprawa kucharek tłuszcz do smażenia Mięso mielone włożyć do miski, do tego pokroić w kostkę szynkę. Następnie dodać paprykę oraz pokrojony w krążki por, delikatnie zamieszać. Szczypiorek drobno pokroić(...)dodać również przyprawę kucharek, aby mielone były bardziej pikantne. Jajka wybić do garnuszka, dobrze roztrzepać, dodać mąkę i zrobić z tego lane ciasto. Wlać do gotowego farszu, wymieszać i piec mielone na tłuszczu z obu stron na złoty kolor. Podawać ciepłe, chociaż zimne są też bardzo dobre

Gotuję Testuję
Drożdżowe pierożki z szynką 189

łyżeczka cukru Farsz: 200 gram Szynki Gospodarza Tradycyjne Jadło 100 gram sera żółtego Kilka czarnych oliwek Kawałek czerwonej i żółtej papryki Dodatkowo: Ketchup Przyprawa do pizzy 1 jajko Mąka do podsypania Sposób przygotowania: Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy sól, cukier oraz drożdże wymieszane w letniej wodzie, zagniatamy ciasto. Odstawiamy pod przykryciem do wyrośnięcia. Szynkę kroimy na mniejsze kawałki(...)mąką i wałkujemy cienko. Wycinamy kółka o średnicy 10 cm., każde smarujemy ketchupem, posypujemy przyprawą do pizzy, nakładamy niewielka ilość farszu. Pierożki zlepiamy, układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, pozostawiamy do wyrośnięcia. Pierożki smarujemy rozkłóconym jajkiem , posypujemy przyprawą do pizzy, wstawiamy do piekarnika, pieczemy przez 15-20 minut w temperaturze 180 stopni

Bajeczna Kuchnia
Grillowe warsztaty z Jakością QAFP 229

minut, po czym grillujemy. a) szparagi białe b) szparagi zielone c ) młode marchewki , szparagi i marchewkę czyścimy , obieramy, skrapiamy oliwą, doprawiamy solą i pieprzem, po czym grillujemy d) pieczony oscypek, oscypek kroimy w plastry i grillujemy, podajemy z dressingiem malinowo chrzanowym e) dresing malinowo chrzanowy (chrzan tarty , ocet malinowy , konfitura malinowa ) w misce łączymy chrzan, ocet ,konfiturę i maliny, doprawiamy(...)cytryny f )maliny, kilkoma malinami dekorujemy danie 4. Sałatka ziemniaczana  z grillowanym kabanosem   a) ziemniaki Amandine  b) francuskie truflowe ziemniaki  c) kabanos z szynki QAFP, kabanos grillujemy i kroimy w plasterki  d) majonez  e) musztarda  f) natka pietruszki, pietruszkę siekamy  g) czerwona cebula, cebulę obieramy i kroimy w cienkie pióra

upichcona
Pierogi z kapustą i grzybami okraszone szynką schwarzwaldzką 210

By zjeść pyszne pierogi trzeba poświęcić sporo czasu na ich lepienie. Teraz ten czas możemy skrócić ponieważ można kupić rewelacyjną kapustę postną z grzybami leśnymi. Kapusta

Ala piecze i gotuje
Roladki z kurczaka z serem i pomidorami 278

pomidory w oliwie i sporo natki pietruszki, zwinąć ciasno, obłożyć listkami świeżego tymianku i ułożyć na papierze do pieczenia, zwinąć dokładnie, spiąć wykałaczkami, aby nic nie wyciekło. Rozgrzać piekarnik do 200 stopni C i ułożyć rulonik z roladkami w piekarniku, piec ok. 30 minut. Po upieczeniu rozwinąć i pozwolić mięsu odpocząć. Wstawić do lodówki, gdyż roladki były podawane jako(...)Roladki wyszły doskonałe w smaku, były kruche i aromatyczne. Polecam! Polecam też Pikantne roladki z kurczaka Roladki z kurczaka (pasta miętowa, ser i roszponka) Roladki schabowe faszerowane pastą miętową, szynką i serem Roladki drobiowe z pietruszką i serem The post Roladki z kurczaka z serem i pomidorami appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Jesienna strona makarona 182

parmeńskiej. Porcja dla 2 osób: MAKARON: SOS DYNIOWY: DODATKOWO:  200 g mąki pełnoziarnistej pszennej  1/2 kg dyni Hokkaido  1/4 kalafiora  2 jajka  1 łyżka masła klarowanego  1 duży plaster szynki parmeńskiej  1 łyżki oliwy z oliwek  1 cebulka dymka  gałązka rozmarynu  1 łyżki zimnej wody  50 g sera lazura złocistego  1/2 łyżeczki soli  100 ml śmietanki 30 %  sól(...)wyschnięcia. Dzięki temu makaron będzie bardziej elastyczny i miękki. Kroimy w dowolny kształt i rozkładamy, aby się nie posklejał. SOS: Oczyszczoną z pestek dynię kroimy na plasterki i pieczemy w 180 stopniach przez ok 30 min, aż stanie się miękka. Można także podgotować, tylko należy pamiętać, aby ją odsączyć.  W garnku rozgrzewamy masło i szklimy na nim drobno posiekaną

Kuchnia od dwojga
Makaron z pomidorkami i parmezanem 185

Kuchnia włoska bazuje przede wszystkim na prostych składników, które w odpowiednim połączeniu tworzą wyśmienite danie. Tym razem będzie to makaron z pomidorkami i parmezanem. Lista składników

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!