pieczeń z mięsa mielonego - 5644 przepisów (strona:50/377)

Pasztet drobiowy z wątróbką 141

ząbki czosnku, majeranek i tymianek i razem przesmażamy jeszcze 2-3 minuty. Podlewamy winem i redukujemy aż większość płynu odparuje. Mięso indycze i wątróbki mielimy bądź miksujemy wraz z cebulką. Małą formę o wymiarach 20x8cm wykładamy papierem do pieczenia bądź smarujemy tłuszczem i posypujemy bułką tartą. Do tak przygotowanej formy przekładamy masę mięsną. Pieczmy w 180 stopniach C przez

Pyry na Gaz
Hamburger w tortilli 157

mięsa mielonego  1 cebula 2-3 łyżeczki przyprawy do dań greckich 1 jajko 3 łyżki bułki tartej sól, pieprz Dodatkowo: 5 tortilli sos tzatziki keczup ogórki papryka sałata 1. Cebulę drobno siekamy. Łączymy z mięsem mielonym, przyprawami, jajkiem i bułką tartą. Formujemy kotlety o wadze około 100g. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, pieczemy

Szefowa kuchni
Papryka faszerowana 136

mielonego mięsa           1 puszka kukurydzy          1 cebula          4 papryki czerwone          sól pieprz ziołowy         2 jajka           folia aluminiowa    Wykonanie  Mięso przyprawiamy solą i pieprzem ziołowym(...)dodajmy do mięska ,oraz kukurydzę i jajka i wszystko dokładnie mieszamy . Paprykę myjemy i wycinamy gniazda nasienne i wykładamy mięso mielone do środka papryk i wszystkie razem obwijamy folią aluminiową i wkładamy do rozgrzanego piekarnika 160 stopni i pieczemy około 1 godziny i 20 minut i gotowe

Mój Smak
Cukinia i pomidory faszerowane mięsem mielonym 169

umyć. Z pomidora odciąć kapelusz i delikatnie wydrążyć środek. Miąższ z pomidora dodać do mięsa mielonego. Cukinię przekroić wzdłuż na pół i za pomocą łyżeczki wydrążyć środek. Usmażone mięso przełożyć do wydrążonych warzyw. Piec około 30 minut w 180ºC. Pod koniec pieczenia całość posypać startym serem

Ugotować
Peklowana i zapiekana karkówka-Idealna na Wielkanoc 150

się peklowało. Krok 2 Po siedmiu dniach wyjmuje karkówkę z solanki, doprawiam majerankiem czosnkiem sprasowanym i papryka czerwona mieloną( nacieram mięso). Natarte mięso wkładam do naczynia żaroodpornego z pokrywką( jeśli nie macie to włóżcie do rękawa do pieczenia).Karkówkę pieczemy w 180 stopniach godzinę czasu,jeśli jednak chcecie by było bardzo miękkie to czas pieczenia należy

Różowa kuchnia
pieczeń rzymska 122

bułkę,  jajka, sól, pieprz, majeranek, czosnek,i przyprawę do mięsa mielonego Składniki dokładnie wymieszać.Gdyby mięso było zbyt mocno zbite można dodać odrobinę wody. Keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia, wsadzić mięso i dokładnie rozłożyć po całości. Piec 1.10 - 1.2. godziny w 190 stopniach. Obserwujcie pieczeń – wyjmijcie ją gdy wierzch się zarumieni

Darcia w kuchni
Roladki naleśnikowe ala gołąbki w sosie pomidorowym 396

ciepło ” podczas przyjęcia!   SKŁADNIKI: NALEŚNIKI: - mąka – 1,5 szklanki – proszek do pieczenia – 1 łyżeczka – sól – 1 łyżeczka – mleko – 1 szklanka – jajka – 2 szt – olej – 3 łyżki FARSZ: - podsmażone mięso mielone – ok. 300 g – jajko – 1 szt – sól , pieprz – do smaku

Ostra na Słodko
Mięsa 205

panierce Kotlety w płatkach kukurydzianych Kotlety z marchewką i ryżem Kuleczki z mięsa mielonego z ryżem i buraczkami Kurczak faszerowany mięsem mielonym Kurczak faszerowany pieczarkami   Kurczak w 5 smakach Miodowe skrzydełka Mix warzyw podany z ryżem Muffinki z kurczaka Pieczeń z makaronem Pieczona kaczka, faszerowana jabłkami z miodem Pieczone żeberka Pieczony schab z kaszą

Aga w kuchni
Kurczak duszony w papryce 460

dań. Mięso jest soczyste, aromatyczne i bardzo delikatne. Sos, który wytwarza się podczas pieczenia, a właściwie duszenia, jest bardzo esencjonalny. Nie ma potrzeby zagęszczać go czy doprawiać śmietaną, smakuje taki, jaki jest :) Składniki: kurczak , 2 duże cebule , 8 sporych ząbków czosnku , 2 czerwone papryki , 2 łyżki masła , sól , pieprz , mielona słodka papryka(...)zimną wodą, a następnie osuszyć papierowym ręcznikiem.  Kawałki mięsa przyprawić solą, pieprzem, słodką papryką i majerankiem. Odstawić do lodówki przynajmniej na godzinę. Cebulę obrać i pokroić w plastry. Czosnek obrać. Z papryki usunąć gniazda nasienne, umyć i pokroić w grube paski. Na dnie naczynia do pieczenia wyłożyć rozdrobnione masło. Na maśle ułożyć mięso przekładając je cebulą, czosnkiem

Codzienna kuchnia niecodzienna
Kofte z jagnięciny-pyszny obiad na patyku 167

patyku. przygotowanie tego obiadu nie kończy się na mięsie. Ważne są również dodatki. Przygotowałam dip z ciecierzycy i pieczonej papryki, bulgur, plasterki zielonego ogórka i zieloną sałatkę z pietruszki i czerwonej cebuli. Właśnie dlatego lubię orientalną kuchnię, prosta i kolorowa. Kofte z jagnięciny Składniki: na 4-6 porcji 1kg mielonego z jagnięciny 2 duże cebule 1 łyżeczka czerwonej(...)ciecierzycy 1 pieczona papryka 1 łyżeczka świeżo zgniecionego kminu rzymskiego 1 ząbek czosnku 3 łyżki oliwy sól i pieprz do smaku Sałatka 1 czerwona cebula 50 g liści pietruszki Obierz cebulę i zetrzyj na tarce lub pokrój w kostkę i zmiksuj w malakserze. Do cebuli dodaj przyprawy, sól i wymieszaj z mieloną jagnięciną. Dokładnie wymieszane mięso wstaw do lodówki

codojedzenia
Rolada ziemniaczana z mięsem 336

kroimy na cząstki i gotujemy do miękkości. Odcedzamy. Przestudzone ziemniaki przeciskamy przez praskę lub mielimy maszynką do mięsa (przyda się ona także do farszu). Dodajemy pozostałe składniki i wyrabiamy ciasto. Gotowe przekładamy na podsypaną mąką ziemniaczaną stolnicę lub blat, możemy także użyć papieru do pieczenia, formujemy prostokąt, a następnie wałkujemy na grubość ok 1cm. Najlepiej to zrobić, gdy mamy(...)zbyt dużej ilości mąki oraz by się nie przykleiły do podłoża, bo będzie nam ciężko uformować roladę. Farsz: Olej rozgrzewamy, dodajemy posiekaną cebulę oraz przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Mięso mielimy w maszynce lub jeśli posiadamy- w rozdrabniaczu. W nim też możemy posiekać marchewkę. Jeśli nie posiadacie rozdrabniacza- marchewkę zetrzyjcie na tarce z większymi oczkami. Do zmielonego mięsa, dodajemy posiekaną

Kuchnia w czekoladzie
Gęś pieczona z faszerowanymi jabłkami 208

całą noc. Najbardziej popularna jest chyba gęś pieczona i nadziewana jabłkami, bowiem winne jabłka wyjątkowo dobrze harmonizują z aromatem gęsiny, wchłaniając przy tym nadmiar tłuszczu. Aromat gęsiego mięsa doskonale podkreśla majeranek, mielony kminek lub imbir. Tu znawcy podkreślają, by nie przesadzać z przyprawami, bo zabiją naturalny, przyjemny smak gęsiego mięsa. Najsmaczniejsze i najmniej tłuste są młode 10-12 tygodniowe(...)ptaki, gdy osiągną wagę 3-4 kilo. Mięsa na nich jednak nie za wiele, to uczta najwyżej dla 4 osób. Skorzystałam z pomysłu Hanny Szymanderskiej i jabłka, którymi nadziałam gęś nafaszerowałam wcześniej posiekanymi orzechami włoskimi z miodem. Jabłka pomimo wielogodzinnego pieczenia zachowały kształt i były prawdziwą ozdobą talerza. A jakie pyszne! Sugestia, by czas pieczenia gęsi liczyć

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Sernik z truskawkami 140

przepisy. Jedną z takich receptur jest przepis na sernik z truskawkami. Przepis wypróbowany już w zeszłym roku. Piekłam go z użyciem twarogu w kubełku już zmielonego. Następnym razem kupię zwykły twaróg i sama go zmielę w domu. Takie serniki z własnoręcznie mielonego sera mają bardziej wyrazistą konsystencję i zdecydowanie bardziej smakują mi i mojej rodzinie. Niezależnie od tego(...)miskę lub makutrę, garnek, mikser, tortownicę, trzepaczkę, nóż i ewentualnie deskę do krojenia, ewentualnie maszynkę do mielenia mięsa. Przygotuj składniki: Spód kruchy: 1/2 kostki margaryny, 3 jajka, 1 szklanka mąki, 3 łyżki cukru, 1 łyżkę domowego cukru waniliowego, 1 łyżeczkę proszku do pieczenia, 2 łyżki ciemnego kakao, Masa serowa: 1 kg sera twarogowego, 4 jajka, 50 g masła

blog.moje-pasje.info
Pasztet z gęsi z gruszką 151

gotowanego mięsa z gęsi*, 400 g wątróbki drobiowej – najlepiej gęsiej, 1 bułka typu kajzerka, 3 jajka, sól, imbir mielony, 100 ml tłuszczu z gęsi, 50 ml sherry, 1 duża, twarda gruszka, 2 łyżki cukru Smalec z gęsi robię sama. Gdy kupuję gęś odcinam tłuszcz i go topię, następnie zlewam do słoiczka, zamykam i w razie potrzeby mam :) Gruszkę umyć(...)mielimy trzykrotnie. Do masy mięsnej dodać tłuszcz, gruszki, wlać sherry i dokładnie wymieszać dodając do smaku sól i imbir. Następnie dodać jajka, dokładnie wymieszać. Formy do pieczenia (keksówki) wyłożyć papierem do pieczenia. Dno wysmarować tłuszczem. Ułożyć pasztet, zwilżonymi dłońmi wyrównać wierzch. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec około 50 – 60 minut. * Do pasztetu używam mięsa

królestwo garów

Proponowane wyszukiwania