pieczeń z mięsa mielonego - 5644 przepisów (strona:44/377)

Domowy pasztet i karkówka z majerankiem na kanapki! 289

wątróbkę, marchewkę i cebule. Gotujemy jeszcze chwilę. Bułkę namaczamy (można w wywarze z mięsa). Wszystkie składniki mielimy wraz z odsączoną kajzerką. Dodajemy jajka i przyprawy. Dokładnie mieszamy. Wykładamy powstałą masę do formy (może to być duża brytfanna lub duża keksówka) wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 - 190 stopniach przez godzinę. Ponieważ w naszym domu jadamy dość pikantnie(...)najlepiej świeżo mielony; 2 listki laurowe; 1 łyżeczka ziaren kolendry. Z oliwy, majeranku, zmiażdżonego czosnku, soli, kolendry i pieprzu robimy marynatę do mięsa. Opłukane mięso dokładnie obtaczamy w marynacie przykrywamy folią spożywczą i pozostawiamy najlepiej na całą noc w lodówce. Po tym czasie ponownie obtaczamy mięso w marynacie i przekładamy do naczynia żaroodpornego lub rękawa do pieczenia. Dodajemy

Miksturownik
Czosnkowa szynka z rękawa 211

Dzisiaj polecam przepis na pyszną pieczoną szynkę. Mięso jest miękkie i rozpływa się w ustach. Doskonale smakuje na ciepło i na zimno.  SKŁADNIKI: 1,5 kg szynki wieprzowej bez kości, 2 ząbki czosnku, 1/2 łyżki papryki słodkiej mielonej, 1 łyżeczka rozmarynu, 1/2 łyżki pieprzu, 1 łyżeczka soli, 70ml oleju, PRZYGOTOWANIE: 1. Szynkę(...)obwiązuję dookoła sznurkiem. Czosnek przeciskam przez praskę. Do oleju dodaję dodaję czosnek, paprykę mieloną, rozmaryn, sól oraz pieprz. Dokładnie mieszam. 2. Do marynaty wkładam mięso. Dokładnie nacieram. Odstawiam na 2 godziny w chłodne miejsce.  3. Szynkę razem z marynatą przekładam do rękawa do pieczenia. Rękaw związuję na końcach. Mięso układam na blaszce. Szynkę piekę około 2 godzin

Tradycyjna kuchnia Kasi
Mielony z piekarnika 157

Bardzo dobry i łatwy sposób przygotowania kotletów mielonych, bez smażenia i panierowania. -- Przygotowane tradycyjnie mięso na kotlety mielone, dzielimy na części i formujemy  kotlety, które wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Tak przygotowane pieczemy ~30 minut / 200 st.C  Zależy od piekarnika, ja mam stary elektryczny i te duże kotlety piekłem

chleba naszego
Kotlety z kaszą gryczaną niepaloną i mięsem mielonym 213

zgodnie z przepisem na opakowaniu. Studzimy. Cebulę, natkę i czosnek drobno siekamy. 2. W misce umieszczamy kaszę, mięso mielone, jajko, cebulę, czosnek, natkę i przyprawy. Zagniatamy do uzyskania gładkiej masy. Formujemy kotlety. 3. Kotlety pieczemy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w temperaturze 180 stopni przez około 40 minut

Szefowa kuchni
Pieczeń drobiowa 192

Mięso mielimy razem z odciśniętym chlebem, cebulą i czosnkiem. 3. Paprykę, ogórki i ser kroimy w drobną kostkę. Dodajemy do mięsa. 4. Do masy mielonej dodajemy jajka, mannę, przyprawy i dokładnie wyrabiamy i wkładamy do formy. 5. Pieczemy w 180st przez

Od łyżki do widelca
Pieczeń z mięsa mielonego z groszkiem, kukurydzą i papryką konserwową 296

Składniki: 1kg mięsa mielonego, 1 cebula, 1 łyżka masła, 2 ząbki czosnku, 3 płaskie łyżki bułki tartej, plus do oprószenia pieczeni, 1 łyżeczka ostrej musztardy, 3 kawałki papryki konserwowej, 1/2 szklanki kukurydzy ( ja użyłam mrożonej ), 1 szklanka groszku ( ja użyłam mrożonego ), odrobina oleju, sól, pieprz, majeranek, 2 jajka,  natka pietruszki ( opcjonalnie ). Przygotowanie:   Smacznego

W kuchni u Moniki
Pasztet warzywny. Bez glutenu, bez laktozy i bez jajek 114

obrałam i ugotowałam z dodatkiem soli, liści laurowych oraz ziela angielskiego. Wszystkie warzywa, słonecznik oraz płatki zmieliłam za pomocą maszynki do mielenia mięsa. Dodałam oliwę, sól, majeranek oraz estragon. Całość dokładnie wymieszałam i przełożyłam do keksówki.  Pasztet piekłam 50 min., temp. 180°C. Najlepiej smakuje następnego dnia, po wstawieniu do lodówki

nietadieta
Hamburgery drobiowe 275

dzielimy na osiem części, formujemy okrągłe bułki, układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, pozostawiamy do wyrośnięcia. Wyrośnięte bułki smarujemy roztrzepanym jajkiem, posypujemy sezamem, wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez 20 minut w temperaturze 180 stopni, upieczone studzimy na metalowej kratce.  Mięso z piersi mielimy, dodajemy musztardę, przyprawę do kurczaka, doprawiamy do smaku solą i pieprzem, masę dokładnie

Bajeczna Kuchnia
Sernik na zimno z owsianym spodem 153

Jajka ubijamy z cukrem do białości, dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz wystudzone płatki. Mieszamy składniki delikatnie, wylewamy na tortownicę o średnicy 24 cm. wyłożoną papierem pergaminowym. Pieczemy 20 minut w temperaturze 160 stopni C. Ciasto studzimy. Ser mielimy trzykrotnie w maszynce do mięsa. Do zmielonego sera dodajemy śmietankę oraz orzechy z migdałami mieszamy. Żelatynę rozpuszczamy

kgwjanczewo
Schab pieczony – jak upiec schab w całości 275

piekarnika na 150ºC , wcisnąć termometr i piec go do uzyskania 67ºC. Schab można też piec na patelni, również przy pomocy termometru. Zajmuje to około 30 minut. Tak upieczony schab jest bardzo soczysty. Podobnie jak inne mięsa pieczone w całości zawijam schab w folię i odstawiam na 10 minut przed pokrojeniem. Schab pieczony z brukselką Składniki: 4-5 porcji(...)łyżka masła 1 łyżka miodu lub klonowego syropu sól i pieprz do smaku Natrzyj mięso czosnkiem, solą i pieprzem. Rozgrzej masło i olej. Zrumień mięso, po 5 minut z każdej strony. Wciśnij termometr w środek mięsa, zmniejsz temperaturę (kuchnia indukcyjna poziom 4) Piecz schab do uzyskania 67ºC. Owiń upieczone mięso w aluminiową folię i odstaw na 10 minut. Mięso jeszcze

codojedzenia
Pieczeń z fetą i suszonymi pomidorami 132

cebula  1 słoiczek pomidorów suszonych 4 łyżki bułki tartej 1 kostka fety 1/2 łyżeczki pieprzu czarnego mielonego 2 łyżki oregano  1 łyżka majeranku 1  kostka mięsna  250 ml wody Do miski włożyć mięso mielone, wbić dwa jajka, dodać drobno pokrojoną cebulę. Dodać przyprawy:majeranek, oregano oraz pieprz, drobno pokrojone suszone pomidory oraz bułkę(...)ułożyłam trzy paski. Wyłożyć drugą część masy, delikatnie dociskać łyżką aby masa powchodziła między fetę i dokładnie wyrównać na wierzchu. Wstawić do nagrzanego na 200 C piekarnika i piec ok 50 minut

Monia miesza i gotuje
Drożdżowe pierogi z soczewicą 165

jest już wyrośnięte. Farsz: 400 gr ziaren soczewicy * 250 gr mięsa z rosołu lub przesmażonej wątróbki drobiowej lub pominąć 3 ząbki czosnku 2 małe jajka 4 łyżki mielonego siemienia lnianego pół pęczka koperku 1 i 1/2 łyżeczki soli (do smaku) 1/2 łyżeczki mielonego pieprzu Mięso przełożyć na sitko, aby odciekło. Soczewicę przełożyć na sitko i kilka(...)lubią się rozklejać podczas pieczenia. Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, w 2 cm odstępach, przykryć ściereczką do napuszenia (około 2o min). Jajko rozmącić z dwiema łyżkami wody. Każdego pieroga posmarować jajkiem. Piekarnik nagrzać do 180 st. Piec w rozgrzanym piekarniku przez 25-30 min bez termoobiegu, do złotego koloru, nie warto piec dłużej bo ciasto będzie

moj przepis na
Zapiekanka z młodej kapusty i mięsa mielonego 250

mielonego z łopatki 2 jajka 1 duża cebula 1 czerstwa bułka kajzerka mleko do namoczenia bułki 4 ząbki czosnku 1 szklanka przecieru pomidorowego sól pieprz czarny świeżo mielony Mięso najlepiej zmielić samemu na drobnym sitku. Bułkę namoczyć w mleku, a kiedy zmięknie lekko odcisnąć. Cebulę pokroić w drobną kostkę i zeszklić na patelni. Dodać do mięsa razem(...)bułką, rozgniecionym czosnkiem i jajkami. Przecieru pomidorowego odlać 1/3 szklanki, a resztę wlać do mięsa. Wyrobić wszystko jak na kotlety mielone. Z kapusty wyciąć głąb. W dużym garnku zagotować wodę i włożyć kapustę. Po paru minutach odkładać liście, które zmiękną. Formę do pieczenia 25 x35 nasmarować olejem rzepakowym. Rozłożyć równomiernie 1/3 sparzonych liści na dnie naczynia. Wyłożyć połowę

https:KKuchniaMniam
Paprykowo majonezowe , pieczone udka 189

bynajmniej według moich chłopaków . Uwielbiają je praktycznie pod każdą postacią , pieczone, smażone, duszone , a nawet gotowane . Czasami jednak powiewa nudą , nawet od tak wspaniałego kąska . Ciekawym rozwiązaniem jest marynata z majonezu i mielonej papryki , pyszna lekko pikantna i chrupiąca. Majonez może nie najzdrowszy ale na pewno bardzo smaczny , mięsu nadaje soczystość i delikatność , pozostawia fajny smaczek…Polecam(...)łyżeczki mielonej ,papryki słodkiej szczypta papryki mielonej ostrej ( wg.uznania -tyle żeby nas nie spopieliło ) sól do smaku Udka myjemy , osuszamy papierowym ręcznikiem , solimy , odstawiamy na godzinę – dwie . Po tym czasie , posypujemy uda papryka mieloną , słodką i ostrą ( łyżeczka słodkiej na udo ) , a następnie nacieramy obficie i grubo majonezem ( łyżka , czubata-konkretna na jeden kawałek mięsa ) . Układamy

Ogrodnik w podróży
Sernik w czekoladzie - tort na roczek córeczki 226

dłużej potrwa. Twaróg "zmiel" w malakserze na gładką masę lub zmiel przynajmniej dwukrotnie w maszynce do mielenia mięsa. Żółtka utrzyj z cukrem na jasną pienistą masę. Włącz piekarnik na 160stC. Przygotuj tortownicę: spód i boki lekko natłuść i wyłóż papierem do pieczenia, najlepiej osobno boki, wykorzystując małe paski papieru. Brzegi sernika będą dzięki temu równe, a ciasto nie przywrze

Anioszek w kuchni

Proponowane wyszukiwania