pieczeń z mięsa mielonego - 5644 przepisów (strona:44/377)

SZASZŁYKI MIĘSNE Z SOSEM 178

mięso cudowne połączenie smaków.Do tego sałatka  z fasolki szparagowej z cytryną.Pieczemy na grillu lub w naczyniu żaroodpornym. 60 dag.wieprzowiny 15 dag.boczku lub słoniny 3 cebule 1/2 łyżeczki pieprzu mielonego po 1 strąku paryki czerwonej i zielonej 5 łyżek sera startego żółtego sól   Na sos: ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ sól cukier  3 łyżki keczupu 5 dag.majonezu 2 łyżki(...)słodkiej papryki mielonej 2 krople sosu  tabasco 2 łyżki sosu sojowego ********************************************* Mięso kroimy w kostkę wielkości 2 i 1/2 centymetra.Słoninę lub boczek na plasterki ok.1 cm.Cebulę obieramy,kroimy w talarki o gr.1/2 cm.Strąki papryki myjemy,usuwamy gniazda nasienne i dzielimy na 3 cm.kawałki.Mięso i warzywa mieszamy,dodajemy pieprzu,sól i oleju.Wszystko mieszamy.Składniki

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Schab kanapkowy, peklowany, parzony w piekarniku. Domowa wędlina. 5630

cukru, - 0.5 łyżeczki soli morskiej - 1 łyżeczka czosnku mielonego - 1 łyżeczka papryki wędzonej mielonej - 1 łyżeczka papryki ostrej mielonej - 2 litry zimnej wody  Do natarcia - 2 łyżki oleju - 2 łyżki papryki czerwonej mielonej - 2 łyżki czosnku mielonego - 2 łyżki majeranku - 2 łyżki kminku mielonego Dodatkowo siatka wędliniarska, lub sznurek bawełniany(...)schab natłuszczam delikatnie olejem, nacieram czosnkiem, papryką, majerankiem i kminkiem mielonym. Przekładam do piekarnika nagrzanego do 100 stopni celsjusza i piekę ok. półtorej godziny z termoobiegiem. Kiedy schab jest miękki w dotyku i sprężysty, a tłuszcz powstały z jego wytopienia jest przejrzysty,  jest gotowy. Po upieczeniu zostawiam mięso w zamkniętym piekarniku  do czasu aż całkiem wystygnie. Następnie

Kuchnia z widokiem na ogród
Szaszłyki z klopsików z jogurtem koperkowym 168

Mięso mielone nie zawsze musi kojarzyć się z podejrzanej jakości, nieśmietelnym mielonym, bo to niby nic nowego, a czasem wystarczy odrobina fantazji, aby przygotować nietypowe cudeńka. Zwyłke klopsiki, czy pieczeń rzymska z niebanalnym dodatkiem, zaskoczą niejedno podniebienie.   Zapraszam na lekkie, wiosenne szaszłyki z soczystymi koktajlowymi pomidorkami. Moja starsza córka jedząc upieczone pomidorki wykrzyknęła: Mama zapachniało(...)/pieprz Mięso mielone wkładamy do miski, dodajemy jajko, bułkę tartą, parmezan, cebulę, czosnek, miętę, bazylię i skórkę z cytryny. Doprawiamy solą i pieprzem. Wszystko mieszamy; najlepiej wyrobić rękami) Z mięsa formujemy małe klopsiki, wielkości orzecha włoskiego. Pomidorki myjemy. Na drewniane lub matalowe szpikulce nadziewamy na przemian klopsiki i pomidorki. Tak przygotowane szaszłyki kładziemy do wyłożonej papierem do pieczenia

Mia Cucina Sofieta
Rolada ziemniaczana z mięsem 120

mięsa mielonego. Rewelacyjna w smaku i łatwa do przygotowania. Podałam ją z surówką z kapusty kiszonej i sosem czosnkowo-ketchupowym. Petarda! Koniecznie wypróbujcie i napiszcie w komentarzach jak Wam smakowało. Do mięsa można dodać pieczarki, oliwki lub inne dodatki. Za każdym razem inny smak. Więcej przepisów na mięsne dania znajdziecie na moim blogu w zakładce MIĘSA. 6 średnich(...)pieczenia rozłożyć starty ser. Na serze układać plastry ziemniaków tak, aby jeden plaster zachodził na drugi. Układać w rzędach obok siebie. Całość oprószyć solą i pieprzem. Całość skropić olejem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C. Piec aż ziemniaki zarumienią się po bokach i będą miękkie. Wyjąć z piekarnika i lekko przestudzić. Mięso 500 g mięsa mielonego

O kuchni z uczuciem
Faszerowany bakłażan 179

czosnku, drobno posiekane 1 duża czerwona papryka, nasiona usunięte, posiekana 1 ½ łyżeczki świeżo zmielony kminek 1 łyżeczka mielonego cynamonu ½ łyżeczki świeżo startej gałki muszkatołowej 1 łyżeczka Pimentón dulce (wędzona papryka słodka hiszpańska) duża szczypta pokruszonych suszonych chilli 500 g  jagnięciny mielonej 6 łyżek sosu pomidorowego (użyłam pomidorów z puszki) 100g sera np chedara, grubo startego sól(...)cebulę, czosnek , paprykę i przyprawy i smażyć na małym ogniu przez 10 minut . Dodać mielone mięso i smażyć z jagnięciną ok 3-4 minut, aż  mięso lekko się zrumieni. Wymieszać z sosem pomidorowym i gotować przez jeszcze pięć minut . Usunąć bakłażany z pieca i zwiększyć temperaturę do 220 st C. Ostrożnie wybrać upieczony miąższ, pozostawiając przy skórce warstwę

Stare Gary
Domowy pasztet i karkówka z majerankiem na kanapki! 282

wątróbkę, marchewkę i cebule. Gotujemy jeszcze chwilę. Bułkę namaczamy (można w wywarze z mięsa). Wszystkie składniki mielimy wraz z odsączoną kajzerką. Dodajemy jajka i przyprawy. Dokładnie mieszamy. Wykładamy powstałą masę do formy (może to być duża brytfanna lub duża keksówka) wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 - 190 stopniach przez godzinę. Ponieważ w naszym domu jadamy dość pikantnie(...)najlepiej świeżo mielony; 2 listki laurowe; 1 łyżeczka ziaren kolendry. Z oliwy, majeranku, zmiażdżonego czosnku, soli, kolendry i pieprzu robimy marynatę do mięsa. Opłukane mięso dokładnie obtaczamy w marynacie przykrywamy folią spożywczą i pozostawiamy najlepiej na całą noc w lodówce. Po tym czasie ponownie obtaczamy mięso w marynacie i przekładamy do naczynia żaroodpornego lub rękawa do pieczenia. Dodajemy

Miksturownik
Czosnkowa szynka z rękawa 204

Dzisiaj polecam przepis na pyszną pieczoną szynkę. Mięso jest miękkie i rozpływa się w ustach. Doskonale smakuje na ciepło i na zimno.  SKŁADNIKI: 1,5 kg szynki wieprzowej bez kości, 2 ząbki czosnku, 1/2 łyżki papryki słodkiej mielonej, 1 łyżeczka rozmarynu, 1/2 łyżki pieprzu, 1 łyżeczka soli, 70ml oleju, PRZYGOTOWANIE: 1. Szynkę(...)obwiązuję dookoła sznurkiem. Czosnek przeciskam przez praskę. Do oleju dodaję dodaję czosnek, paprykę mieloną, rozmaryn, sól oraz pieprz. Dokładnie mieszam. 2. Do marynaty wkładam mięso. Dokładnie nacieram. Odstawiam na 2 godziny w chłodne miejsce.  3. Szynkę razem z marynatą przekładam do rękawa do pieczenia. Rękaw związuję na końcach. Mięso układam na blaszce. Szynkę piekę około 2 godzin

Tradycyjna kuchnia Kasi
Mielony z piekarnika 148

Bardzo dobry i łatwy sposób przygotowania kotletów mielonych, bez smażenia i panierowania. -- Przygotowane tradycyjnie mięso na kotlety mielone, dzielimy na części i formujemy  kotlety, które wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Tak przygotowane pieczemy ~30 minut / 200 st.C  Zależy od piekarnika, ja mam stary elektryczny i te duże kotlety piekłem

chleba naszego
Kotlety z kaszą gryczaną niepaloną i mięsem mielonym 200

zgodnie z przepisem na opakowaniu. Studzimy. Cebulę, natkę i czosnek drobno siekamy. 2. W misce umieszczamy kaszę, mięso mielone, jajko, cebulę, czosnek, natkę i przyprawy. Zagniatamy do uzyskania gładkiej masy. Formujemy kotlety. 3. Kotlety pieczemy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w temperaturze 180 stopni przez około 40 minut

Szefowa kuchni
Pieczeń drobiowa 180

Mięso mielimy razem z odciśniętym chlebem, cebulą i czosnkiem. 3. Paprykę, ogórki i ser kroimy w drobną kostkę. Dodajemy do mięsa. 4. Do masy mielonej dodajemy jajka, mannę, przyprawy i dokładnie wyrabiamy i wkładamy do formy. 5. Pieczemy w 180st przez

Od łyżki do widelca
Pieczeń z mięsa mielonego z groszkiem, kukurydzą i papryką konserwową 271

Składniki: 1kg mięsa mielonego, 1 cebula, 1 łyżka masła, 2 ząbki czosnku, 3 płaskie łyżki bułki tartej, plus do oprószenia pieczeni, 1 łyżeczka ostrej musztardy, 3 kawałki papryki konserwowej, 1/2 szklanki kukurydzy ( ja użyłam mrożonej ), 1 szklanka groszku ( ja użyłam mrożonego ), odrobina oleju, sól, pieprz, majeranek, 2 jajka,  natka pietruszki ( opcjonalnie ). Przygotowanie:   Smacznego

W kuchni u Moniki
Pasztet warzywny. Bez glutenu, bez laktozy i bez jajek 105

obrałam i ugotowałam z dodatkiem soli, liści laurowych oraz ziela angielskiego. Wszystkie warzywa, słonecznik oraz płatki zmieliłam za pomocą maszynki do mielenia mięsa. Dodałam oliwę, sól, majeranek oraz estragon. Całość dokładnie wymieszałam i przełożyłam do keksówki.  Pasztet piekłam 50 min., temp. 180°C. Najlepiej smakuje następnego dnia, po wstawieniu do lodówki

nietadieta
Hamburgery drobiowe 265

dzielimy na osiem części, formujemy okrągłe bułki, układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, pozostawiamy do wyrośnięcia. Wyrośnięte bułki smarujemy roztrzepanym jajkiem, posypujemy sezamem, wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez 20 minut w temperaturze 180 stopni, upieczone studzimy na metalowej kratce.  Mięso z piersi mielimy, dodajemy musztardę, przyprawę do kurczaka, doprawiamy do smaku solą i pieprzem, masę dokładnie

Bajeczna Kuchnia
Sernik na zimno z owsianym spodem 142

Jajka ubijamy z cukrem do białości, dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz wystudzone płatki. Mieszamy składniki delikatnie, wylewamy na tortownicę o średnicy 24 cm. wyłożoną papierem pergaminowym. Pieczemy 20 minut w temperaturze 160 stopni C. Ciasto studzimy. Ser mielimy trzykrotnie w maszynce do mięsa. Do zmielonego sera dodajemy śmietankę oraz orzechy z migdałami mieszamy. Żelatynę rozpuszczamy

kgwjanczewo
Schab pieczony – jak upiec schab w całości 261

piekarnika na 150ºC , wcisnąć termometr i piec go do uzyskania 67ºC. Schab można też piec na patelni, również przy pomocy termometru. Zajmuje to około 30 minut. Tak upieczony schab jest bardzo soczysty. Podobnie jak inne mięsa pieczone w całości zawijam schab w folię i odstawiam na 10 minut przed pokrojeniem. Schab pieczony z brukselką Składniki: 4-5 porcji(...)łyżka masła 1 łyżka miodu lub klonowego syropu sól i pieprz do smaku Natrzyj mięso czosnkiem, solą i pieprzem. Rozgrzej masło i olej. Zrumień mięso, po 5 minut z każdej strony. Wciśnij termometr w środek mięsa, zmniejsz temperaturę (kuchnia indukcyjna poziom 4) Piecz schab do uzyskania 67ºC. Owiń upieczone mięso w aluminiową folię i odstaw na 10 minut. Mięso jeszcze

codojedzenia