pieczeń z mięsa mielonego - 5644 przepisów (strona:30/377)

Klopsy w pikantnej glazurze z coli 166

jest równie pyszny. Jest to super propozycja na lekki i wyjątkowy obiad. Glazura z coli daje wspaniały smak. Idealnie współgra z pieczonymi klopsikami. Szczerze polecam.   Klopsy w pikantnej glazurze z coli Składniki: 0,4 kg mięsa mielonego (użyłam wołowo-wieprzowego) 1 duże jajko 1/3 szklanki bułki tartej 1 łyżka sosu sojowego jasnego 1 łyżka sosu sojowego ciemnego(...)papryczka chili 1 łyżka ciemnego sosu sojowego Składniki: Mięso przyprawiamy wszystkimi przyprawami i odkładamy do lodówki na 30 minut. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. Mięso dokładnie mieszamy z jajkiem i bułką tartą (najlepiej wyrabiać je ręką). Formujemy klopsiki o średnicy mniej więcej 3-4 centymetra. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Klopsy pieczemy 30 minut. W tym czasie

Mania Gotowania
Najlepsze kotleciki mielone w sosie cebulowym. 155

kotleciki: mięso mielone wieprzowe (300g) mięso mielone wołowe (300g) cebula 2 ząbki czosnku jajko 100ml zimnej wody 80g bułki tartej łyżeczka mielonego kminku pół łyżeczki papryki słodkiej sól i pieprz łyżka oleju Składniki na sos: 2 cebule 100ml wina czerwonego 50g masła łyżka maki kukurydzianej sos powstały podczas pieczenia kotlecików Sposób przygotowania: Na łyżce oleju(...)podsmażaj na patelni. Odstaw do ostygnięcia. W misce wymieszaj mięso mielone wołowe, wieprzowe razem z jajkiem, przyprawami, bułką tartą oraz wodą. Na koniec dodaj podsmażona cebulę z czosnkiem i dokładnie ugniataj przez około 5 minut. Uformuj kotleciki i ułóż je w naczyniu żaroodpornym po czym wstaw do piekarnika i piecz około 20 minut

wysmienity
Papryczki faszerowane 162

papryczki: 7-8 średnich papryczek żółtych  250 gr mięsa mielonego 100 gr ryżu 1 jajko sól pieprz papryka słodka wędzona / opc. ostra gotowy bulion ewentualnie kostka rosołowa Przygotowanie : Papryczki płuczemy w wodzie i wycinamy z nich szypułkę razem z gniazdem nasiennym, odstawiamy. Mięso mielone mieszamy z ugotowanym ryżem oraz jajkiem i doprawiamy solą, pieprzem i papryką(...)dosyć dokładnie. Gotowe nadziane papryczki układamy na stojąco w niedużym wysokim garnku np. rondlu i zalewamy ciepłym bulionem. Całość stawiamy na piec i zagotowujemy. Później zmniejszamy ogień i dusimy do miękkości papryki (sprawdzamy to wykałaczką). Papryczki faszerowane mięsem mielonym podajemy na ciepło polane sosem pomidorowym. Przepis na sos pomidorowy << Kliknij

Mechanik w kuchni
Rurki z ciasta francuskiego nadziewane pieczarkami i mięsem mielonym 1040

francuskie kroimy na długie paski. Od węższej strony nawijamy na natłuszczone masłem foremki do rurek. Smarujemy rozmieszanym jajkiem, posypujemy sezamem. Pieczemy w temperaturze 220 stopni przez około 15 minut. Studzimy. 2. Cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy wraz z mięsem mielonym na rozgrzanym oleju. Dodajemy pokrojone drobno pieczarki, smażymy do odparowania wody, doprawiamy solą, pieprzem i posiekanym drobno koperkiem

Szefowa kuchni
SPAGHETTI ZAPIEKANE Z SOSEM POMIDOROWYM, KURCZAKIEM I MASCARPONE 247

Bajecznie pyszna zapiekana z makaronu spaghetti, sosu pomidorowego, mielonego mięsa kurczaka oraz serka mascarpone. Z grubą warstwą parmezanu na wierzchu i świeżymi listkami oregano. Chrupiąca na zewnątrz - miękka i soczysta w środku. Pieczenie świetnie spaja całość, a mascarpone nadaje jedwabiście gładkiej(...)konsystencji i kremowo-śmietankowego posmaku. Zapiekankę przygotujecie właściwie z każdym rodzajem mięsa mielonego, z  wołowiną, wieprzowiną czy cielęciną ( lub z mieszanką tych mięs). Należy jedynie pamiętać, aby obsmażone mięso gotować w sosie nieco dłużej - do miękkości - a nie jak w przypadku suchego mięsa  kurczaka lub indyka, które ugotuje się w ekspresowym tempie 10 minut. Pomidory

cool and minty
Empanady z mięsem 154

mielonym. Są to delikatne, smaczne i pikantno-słodkie pierożki zrobione z ciasta francuskiego i pieczone w piekarniku Składniki: - 250 g mielonej wołowiny - 1 cebula - 2 ząbki czosnku - 200 g pomidorów - szczypta mielonego cynamonu - szczypta mielonego kminku - szczypta mielonej chili - 2 łyżeczki cukru - 1 łyżeczka octu - 1 łyżka posiekanej kolendry - 2 łyżki płatków migdałowych(...)sól, pieprz - 1 łyżka oliwy - ciasto francuskie - 1 jajko W rondelku rozgrzewamy oliwę i wrzucamy cebulę drobno posiekaną. Gdy cebulka nam się już zeszkli dorzucamy mięso mielone i dusimy aż nam zbrązowieje. Teraz dorzucamy pomidory obrane i pokrojone na drobną kostkę. Całość doprawiamy solą, pieprzem, cynamonem, kminkiem, cukrem i octem. Dusimy na małym ogniu do momentu gdy pomidory

Kuchenne Wariacje
Pomidorowa kasza jaglana z brokułami i indykiem 188

słodka i ostra papryka, zioła prowansalskie wg. smaku opcjonalnie ząbek czosnku plaster sera żółtego light łyżka mieszanki ziaren  Piekło-Niebo Sposób przygotowania: Na teflonowej patelni rozgrzewamy odrobinę oleju, dodajemy rozduszony ząbek czosnku i smażymy, aż się zezłoci dodajemy mięso mielone, smażymy, aż się wypiecze, przyprawiamy wg. smaku kaszę jaglaną gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu brokuły gotujemy

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Pulpety zapiekane z warzywami w sosie pomidorowym 193

pomidorów 150 ml śmietany 30% zioła prowansalskie, papryka ostra, oregano sól, pieprz 150 g żółtego sera Na pulpety: 300 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego jajko 2 łyżki bułki tartej sól, pieprz, tymianek, pieprz czosnkowy Przygotowanie Mięso mielone łączymy z jajkiem, bułką tartą i przyprawami. Formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego. Pulpety delikatnie wrzucamy do garnka z gotującą się(...)Pomidory i śmietanę łączymy ze sobą, miksujemy, dodajemy przyprawy. Mieszankę warzyw układamy na dnie naczynia żaroodpornego wraz z pulpecikami. Sos pomidorowy wylewamy na zapiekankę. Całość posypujemy tartym żółtym serem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 35 minut

e-PrzepisyKulinarne
UDZIEC Z INDYKA FASZEROWANY MIĘSEM MIELONYM 225

Dokładnie mięso nacieramy przyprawami oraz czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Posypuję cebulką. Na środek kładę doprawione solą, pieprzem oraz papryką i natką pietruszki mięso mielone z indyka. Dokładnie zawijam i wkładam całość w siatkę do pieczenia wędlin. Piekę w naczyniu żaroodpornym ok 1.5 godziny w 180 stopniach. Po upływie ok 1.20 zdejmuję przykrywką i piekę dalej bez przykrycia

Gotowanie Patki
Warstwowa zapiekanka z mięsem i ziemniakami 260

który zrobisz w jednym naczyniu :-) Ziemniaki z mięsem i dobrze dobrane przyprawy - smacznego! Czas przygotowywania:  do 30 minut Czas pieczenia: 2h Ilość porcji:  6 Składniki do warstwy mięsa: • 500 g mielonej, chudej wieprzowiny (szynka, polędwiczka) • 1 duża cebula • 2 łyżki oliwy • przyprawy: łyżeczka majeranku, soli, pieprzu np. ziołowego, czosnku niedźwiedziego

AniaGotuje.pl
DOMOWA WĘDLINA Z INDYKA 163

indyka 50 dag mięsa mielonego wołowego Sól i pieprz do smaku 2 łyżki czosnku granulowanego 1 liść laurowy 5 ziel angielskich   PRZYGOTOWANIE:  Udziec z indyka myję. Wycinam zbędne kości. Mięsa rozkrajam wzdłuż tak by tworzył jeden płat. Solę i pieprzę do smaku. Nacieram również czosnkiem. Na środek mięsa kładę mielone mięso wołowe. Dokładnie zawijam(...)wkładam do siatki przeznaczonej do pieczenia mięsa. Wstawiam do lodówki na ok 12 godzin. Następnie mięso w siatce zawijam dodatkowo folią. Wkładam do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i piekę przez ok 60 min a następnie przez 20 min w 180 stopniach. Mięso po upieczeniu wyjmuję z foli. Zostawiam w siatce i pozostawiam do całkowitego wystygnięcia. Następnie wkładam

Gotowanie Patki
Zapiekanka ziemniaczana z mięsem mielonym i warzywami 523

upieczeniu całości można delektować się pysznym obiadem. Składniki: Ziemniaki – 1 kg ziemniaków – 2 łyżki masła – 2 łyżki śmietany Mięso mielone – 500 g mięsa mielonego z indyka – 1 cebula – 2 łyżki ketchupu – sól, pieprz do smaku – 2 łyżki oleju – 1 opakowania mrożonki warzywnej kalafior/brokuł/marchew/fasolka(...)kostkę podsmażyć na oleju, dodać mięso mielone i przesmażyć. Na koniec doprawić ketchupem. – Ziemniaki wyłożyć na spód naczynia do zapiekania, na nie położyć mięso mielone. – Na mięso wyłożyć rozmrożone warzywa. – Warzywa posypać startym żółtym serem. – Piec w temp. 200 st.C przez 40 minut

To co kocham
Nadziewany wyluzowany kurczak 163

jest łatwiejsza ). Najważniejszą sprawą jest nie uszkodzić skóry kurczaka. Składniki: 1 wyluzowany kurczak 500 gram mielonego mięsa ( użyłam wieprzowo – wołowego ) Pęczek pietruszki Mały słoiczek suszonych pomidorów w oleju Vegeta Sól, pieprz Papryka 1 jajko ½ szklanki bułki tartej Igła, nitka Wykonanie: Mięso mielone przyprawiamy solą, pieprzem, dodajemy do niego poszatkowaną pietruszkę, pomidory w paski, jajko i bułkę tartą(...)kurczaka pierś. Całość mieszamy. Wyluzowanego kurczaka kładziemy na desce, przyprawiamy solą, pieprzem, papryką, vegetą. Kurczaka zszywamy i formujemy z niego kieszeń, faszerujemy przygotowanym mięsem mielonym, zszywamy do końca i przyprawiamy zewnętrzną część solą, pieprzem, papryką. Pieczemy w piekarniku przez ok. 1 ½ godz. W temp. 185 o C-190 o C. Gdy skórka z obu stron będzie zarumieniona przykrywamy kurczaka

Smaki Ewy
Polędwiczka wieprzowa z sosem migdałowym 208

kolejny w moich poszukiwaniach trafiłam do Basi Ritz i jej sposobem upiekłam polędwiczkę wieprzową. Cała tajemnica tkwi w… niskiej temperaturze pieczenia mięsa.   Składniki:  - polędwiczka wieprzowa ok. 700g- sól morska- pieprz świeżo mielony- papryka słodka i ostra- 100 g mielonych migdałów- 25 g migdałów w płatkach- olej rzepakowySos migdałowy:- masło sklarowane- mielone migdały- śmietanka słodka- mleko

mojewypiekiinietylko
Szwedzkie klopsiki. 187

jeszcze innych klopsiki z IKEA. Na pewno są cudowne i rewelacyjnie łączą się z puree ziemniaczanym (chociaż słyszałam również o połączeniu z pieczonymi ziemniaczkami, a nawet ryżem) i ciepłą konfiturą żurawinową. Składniki: KLOPSIKI: 300g mielonego mięsa wieprzowego 300g mielonego mięsa wołowego UWAGA! Nie mielone z marketu wołowo-wieprzowe w plastikowej foremce. Porządne, dobre mięso

Brzuszki Łakomczuszki