pieczeń z mięsa mielonego - 5644 przepisów (strona:29/377)

Zapiekanka ziemniaczana z mięsem mielonym i beszamelem 405

drobną kostkę. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę. Natkę pietruszki umyć, osuszyć, drobno posiekać. Na rozgrzany na patleni olej wrzucić pokrojone cebule i delikatnie podsmażyć. Do podsmażonej cebuli dodać mięso mielone i podsmażać, aż stanie się złociste. Na koniec dodać przeciśnięte ząbki czosnku, przyprawić słodką papryką, vegetą (1 łyżeczka), pieprzem, wymieszać i przez krótką chwilę razem podsmażać. W międzyczasie przygotować(...)mięso, a na to pozostałą część ziemniaków. Całość zalać sosem beszamelowym. Zapiekankę wstawić bez przykrycia do piekarnika nagrzanego do 180 stopni (grzałka górna i dolna, 3 półka) i zapiekać przez około 60 minut. Na 10 minut przed końcem pieczenia posypać startą mozzarellą. Gotową zapiekankę posypać drobno posiekaną natką pietruszki. SMACZNEGO! Uwagi do przepisu: Można użyć dowolnego gatunku mięsa mielonego

Gospodyni Miejska
Gołąbki 312

Gołąbki ...mniam..ja uwielbiam.. zwłaszcza z młodej kapusty.Można je gotować lub piec..te pieczone są jednak smaczniejsze.. 1 młoda kapusta 0,5 kg mięsa mielonego kilka łyżek płatków ryżowych Cenos 1 cebula marchewka koperek majeranek mąka przecier  pomidorowy Podravka śmietana  Z kapusty wyciąć głąby i sparzyć (nie długo, aby tylko trochę zmiękła), oddzielić(...)jajko i przyprawy .Dokładnie wymieszać.N a liście kapusty kłaść farsz mięsny i zwijać,  ułożyć na blaszkę, dodać marchewkę i zalać bulionem wymieszanym z przecierem pomidorowym i  piec. Pod koniec dodać śmietanę i koperek

Moje domowe kucharzenie
PRZEPISY NA WIGILIĘ I BOŻE NARODZENIE (keto, LCHF, paleo, bez glutenu i laktozy) 582

Keto sushi   Mięsa pieczone: Pasztet LCHF Rolada z boczku Karczek pieczony Klops pieczony   Sałatki i inne przystawki z mięsem: Jajka faszerowane szynką, papryką i ogórkiem Sałatka warstwowa z szynką i rzodkiewką Tatar wołowy rolada serowa z kurczakiem i pieczarkami Rolada serowa z mięsem mielonym i warzywami Galareta bez żelatyny   Dania główne Bigos Karkówka korzenna w sosie

Ola la LCHF
Pieczeń rzymska 148

Pieczeń rzymska 2015-03-31 10:49:20 Popularna zimna przystawka z mielonego mięsa, w naszej wersji obowiązkowo z jajkami na twardo w środku. Można jednak podawać również na ciepło analogicznie jak kotlety mielone. Zapisz przepis Drukuj Składniki 750g mielonej szynki lub biodrówki wieprzowej 1/2 czerstwej pszennej bułki 3 średnie (M) i jedno duże(...)jednolicie wypełniała formę i otaczała jajka – wewnątrz nie powinno być żadnych pustych przestrzeni. Formę wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni. Pieczemy przez 1,5 godziny – przez pierwszą godzinę przykrytą folią aluminiową, a przez pozostały czas – otwartą. Gotową pieczeń wyjmujemy z formy i albo podajemy na ciepło z wybranymi dodatkami, albo pozostawiamy do schłodzenia. Przez Redakcja Kulinarna Pokusa/div

Kulinarna Pokusa
Pieczeń rzymska z jajkiem i ogórkiem 166

smaczne danie na co dzień i od święta. Jego wykonanie nie zajmuje dużo czasu a efekt murowany. Pieczeń rzymską możecie podać na ciepło na obiad lub na zimno jako wędlinę. Jak ją zrobić? Składniki: 1,5 kg mięsa wieprzowego lub wieprzowo-wołowego (niezbyt chudego) 2 duże cebule 2 łyżki masła sól, pieprz, papryka słodka i ostra, majeranek szklanka(...)Przygotowanie: Cebulę kroimy w drobną kostkę i rumienimy na maśle. W małej miseczce moczymy czerstwą bułke w mleku. Mielone mięso wrzucamy do miski, dodajemy usmażoną cebulę, odciśnietą z mleka bułkę, jajko, sól, pieprz, paprykę słodką i ostrą oraz majeranek. Mięso przyprawiacie tak jak lubicie na ostro lub łagodnie. Masa nie powinna być ani zbyt „zbita

Kulinarna Patilogia
Pieczeń z wolnowaru 235

Mięso mielone wczoraj wyjęte z zamrażarki z zamiarem zrobienia mielonki w szynkowarze,ale córka zażyczyła ponownie tak jak robiłam na święta pieczeń ,taką pieczoną w blaszce [ wpis kiedyś będzie na blogu] i już miałam tak zrobić, ale jakiś czas temu gdzieś widziałam , że można zrobić też taką pieczeń [ mhm a może klops ? nie wiem(...)dodatkiem jakiegoś sosu. około 1 kg mięsa wieprzowego mielonego 1 jajko 1-2 łyżki bułki tartej sól, pieprz majeranek przyprawa do mięsa wieprzowego Cykoria 1-2 łyżeczki płatków  papryki czerwonej słodkiej Cykoria Mięso wymieszać  z jakiem i przyprawami.Uformować klops [ długość klopsa taka jak garnek wolnowaru].Papier do pieczenia zgnieść, namoczyć w wodzie i odcisnąć

Moje domowe kucharzenie
Rolada pieczeniowa z wołowiny otulona boczkiem wędzonym 209

tworzy ciekawy wzorek, nadając lekkiej słodyczy. Całość zawinięta w mocno wędzonym boczku, który ochrania przed wysuszeniem mięsa i nadaje aromat wędzonki. Pieczeń nadaje się na gorąco, jak też jako wędlina na kanapki, bo bardzo dobrze się kroi. 1,3 kg mielonej wołowiny 400 g pieczarek 2 jajka 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 3 ząbki czosnku 1 łyżka(...)maszynce do mielenia mięsa na drobnym sitku. Pieczarki drobno pokroić nożem lub przy pomocy rozdrabniacza. Podsmażyć na patelni bez żadnego tłuszczu i odparować nadmiar wody. Przestudzone dodać do mięsa razem z jajkami, natką pietruszki, rozgniecionym czosnkiem i przyprawami. Wyrabiać mięso, aż będzie plastyczne i dobrze będzie się formowało. Na folię aluminiową, błyszczącą stroną do góry, wyłożyć mięso formując prostokąt

https:KKuchniaMniam
Domowy hamburger 140

jajko do posmarowania 1 żółtko 1 łyżka mleka sezam kotlety burgery: 70 dkg wołowiny 1 cebula duża 3 ząbki czosnku 1 łyżka musztardy 2 łyżki ketchupu 1 łyżeczka papryki mielonej 1 łyżeczka przyprawy do wołowiny sól, pieprz 1 jajko olej do smażenia pozostałe 2 pomidory 2 ogórki korniszony 1 ogórek zielony mały 1 cebula czerwona szpinak baby(...)się ładnie zrumienią. Burgery: Mięso mielę razem z cebulą obraną i czosnkiem, przekładam do miski, dodaję musztardę, ketchup, paprykę mieloną, przyprawę do wołowiny, sól, pieprz, jajko i całość dobrze wyrabiam rękoma. Mięso musi być dobrze wyrobione , kleiste. Dziele je na osiem części i formuję płaskie kotlety, które układam na papierze do pieczenia. Smażę na rozgrzanym oleju aż się

wesoła kuchnia
Schab z pietruszką i pesto z rukoli 126

Dzisiejszą inspirację na obiad znalazłam w magazynie Kuchnia. Podczas pieczenia schabu dodałam na drugi ruszt ziemniaczki i obiad gotowy. Składniki: 500 g schabu 6 pietruszek 4 łyżki oliwy 1 cytryna sól, pieprz Pesto: garść rukoli garść mięty 1 łyżeczka oliwy (lub więcej jeżeli będzie za gęste) 1 łyżka bułki tartej sól, pieprz 2 ząbki czosnku Schab pokroić na plastry(...)patelni co mięso, dodać tylko pozostałą łyżkę oliwy. Podsmażoną pietruszkę przełożyć do mięsa. Cytrynę przekroić na pół i skropić sokiem mięso z pietruszka, doprawić solą i pieprzem. Piekarnik nagrzać do 190 stopni. Piec przez 30 minut, po tym czasie przewrócić schab na druga stronę i podpiec jeszcze 10 minut. Ja na drugim poziomie jednocześnie z mięsem piekłam ziemniaczki. Pokroiłam

Moja Galeria Smaku
Cukinia nadziewana po bolońsku 162

miąższu, po czym przełożyć na blaszkę, włożyć do piekarnika i piec 20 minut. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Na patelnię wlać oliwę, wsypać cebulę, dodać mięso mielone i smażyć mieszając od czasu do czasu. Paprykę umyć, wyciąć gniazda nasienne i pokroić w małą kostkę. Do usmażonego mięsa dodać paprykę, pomidory w puszce i smażyć około 5 minut(...)przelać do mięsa. Wymieszać i doprawić solą, świeżo mielonym pieprzem, dużą ilością ziół prowansalskich i odrobiną chilli. Spód podpieczonych cukinii posypać odrobiną rozdrobnionej mozzarelli, następnie nałożyć farsz mięsny, oprószyć wierzch oregano i włożyć ponownie do piekarnika na 15-20 minut. Uwagi: Miąższ z cukinii należy wydrążyć ostrożnie, tak aby nie naruszyć skóry. W trakcie pieczenia cukinia zmięknie, więc

Passions hobbies life
Zapiekanka ziemniaczana z brokułem, mięsem mielonym i sosem beszamel 295

drobną kostkę. Na patelnię wylać odrobinę oleju, dodać cebulkę. Całość smażyć na średnim ogniu, co jakiś czas mieszając. Gdy cebulka się zeszkli to dodać mięso mielone. Smażyć, aż do zmiany koloru mięsa. Na sam koniec całość przyprawić solą, pieprzem i słodką papryką. Wymieszać. Brokuł umyć, odciąć głąb i wykroić różyczki. Do garnka wlać wodę i gdy zacznie wrzeć(...)pieprzem i gałką muszkatołową; cały czas mieszać i gotować, aż do utworzenia się gęstego sosu). Zapiekankę wstawić do piekarnika i piec w 195ºC przez około 30 minut (do lekkiego zarumienienia).  Układanie warstw zapiekanki: ziemniaki, brokuł, mięso mielone, ser i sos beszamel

Ugotować
Pieczeń 445

mięsa mielone i krojone mieszamy ze sobą i przyprawiamy dolewamy odrobinę wody i mieszamy bardzo dokładnie.Wkładamy w formę do pieczenia i odstawiamy do lodówki na 6 godz aby mięso przeszło przyprawami.Po tym czasie dodałem na wierzch gorczyce i przykryłem papierem do pieczenia  i teraz pieczemy 80-90 min.w temp 170 -180.Ja piekłem(...)min.Pamiętajmy o tym że piekarnik piekarnikowi nie równy.Na 15-20 minut przed końcem pieczenia zdejmujemy papier żeby wierzch się zarumienił.Gdy ostygnie na tyle aby można było pieczeń wyjąć  robimy to delikatnie i oprószamy przez sitko całość do o koła papryką i  majerankiem.Wstawiamy do lodówki na 8-10 godz.i gotowe smacznego. Podstawowy przepis

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Pieczeń ze śliwkami i pak choi na kanapki 163

pokrojone na kawałki. Dodać mięso mielone, jajko, bułkę tartą i cząber. Wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Wyłożyć masę do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Ubić mięso i uformować w prostopadłościan (na połowę keksówki). Piec ok. 40 minut w temp. 180 stopni C. Wyjąć z formy i odstawić do ostygnięcia. ----------- Podobne: Pieczeń mielonka z fasoli

Weekendy w domu i ogrodzie
Pieczeń z mięsa wieprzowego i warzyw 177

Pieczeń smakuje bardzo dobrze na ciepło, jako danie obiadowe z ziemniakami i surówką, a także na zimno z pieczywem, pomidorem czy ogórkiem kiszonym. Składniki: pół kg mięsa mielonego wieprzowego cukinia 2 czerstwe bułki kajzerki pół szklanki mleka 2 ząbki czosnku 2 jajka papryka czerwona sól, pieprz, oregano, papryka ostra Przygotowanie Bułki zalewamy mlekiem. Cukinie obieramy(...)ścieramy na tarce. Paprykę kroimy w drobną kostkę. Mięso przekładamy do miski, dodajemy bułki odciśnięte z nadmiaru mleka, przeciśnięte ząbki czosnku, jajka, cukinię i paprykę. Przyprawiamy i dokładnie mieszamy. Jeśli masa jest zbyt rzadka, można dosypać trochę bułki tartej. Keksówkę wykładamy papierem do pieczenia, wykładamy masę mięsną, wyrównujemy wierz i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 C około

e-PrzepisyKulinarne

Proponowane wyszukiwania

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję