papryka mielona słodka - około 3-4 łyżeczek sól ziołowa młynek do smaku PRZYGOTOWANIE: Wybieramy duży seler, obieramy go a następnie kroimy w słupki czyli nasze frytki. Moim zdaniem lepsze są grubsze niż cieńsze ale wielkość wg uznania. Na głębokim talerzu łączymy olej z papryką i solą ziołową, następnie w marynacie obtaczamy frytki. Pieczemy na papierze do pieczenia
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki250g mięsa mielonego z szynki 4 liście kapusty pekińskiej 40g suszonych pomidorów w oliwie 270g żółtego sera (najlepiej pikantnego) jajko pól cebuli 2 łyżki oliwy pomidorowej (z suszonych pomidorów) ząbek czosnku żółtko do posmarowania sól, czarny pieprz, ostra papryka, tymianek do dekoracji: rzeżucha lub gałązki tymianku Sposób przygotowania Ser umieszczamy w rękawie do pieczenia i mocno związujemy końcówki
Pyry na Gazpapierem do pieczenia, rozkładamy warstwę pokrojonego chleba i wstawiamy na ok. 10 minut do piekarnika nagrzanego do 200° C, co jakiś czas mieszamy. Grzanki mają być tylko lekko podrumienione. Gotowe przekładamy do miseczki (w razie potrzeby łamiemy na mniejsze kawałki). Bułkę moczymy w mleku.Umyte i osuszone mięso bardzo drobno siekamy ostrym nożem lub mielimy w maszynce z dodatkiem odciśniętej
mojewypiekiinietylkolubi tego, nie! Przysmak dla psa.0,5 kg wątróbki drobiowej;3 duże marchewki;2 jaja;ok. 100 g zarodków pszennych;4 - 5 łyżek mielonego lnu. Wątróbkę gotujemy razem z marchewką. Studzimy. Mielimy w maszynce do mielenia. Dodajemy jajka i siemię lniane. Mieszamy. Dodajemy kilka łyżek zarodków pszennych. I zagniatamy. Tak aby powstałe ciasto miało konsystencję dość zwartą i odchodzącą(...)rąk. W razie potrzeby dosypujemy zarodków. A później postępujemy jak z kopytkami - robimy wałeczki i tniemy ok. 1,5 cm. Rozkładamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. I pieczemy ok. 50 min. w temp. 190 stopni. Studzimy i gotowe!Pupilom życzę smacznego!!!Harissa była zachwycona :) Nie wyglądają zbyt apetycznie, ale pies oszalał na ich punkcie
Miksturownikmasz czas na książkę, dzieci w końcu same się bawią. Żeby było jeszcze milej, otwierasz czekoladę, którą ktoś przyniósł dzieciom, ale oczywiście im nie dasz, już lepiej sama zjesz. Pieczesz, smakujesz, przyjmujesz gości. Pijesz kawę, obowiązkowo z mleczkiem, ale tym takim "do kawy", żadnym innym. Słodzisz, bo gorzka kawa to jakoś nie do końca to... A kiedy jest ci źle(...)Tymczasem w weekendy i w tygodniu jest mniej więcej tak jak na zdjęciach poniżej. Granatowo, kalafiorowo i migdałowo! składniki : 1 mały kalafior 2 łyżki oliwy z oliwek grubo mielone sól i pieprz ew. dodatkowe przyprawy według gustu oraz 1 owoc granatu 1/2 szklanki migdałów w płatkach listki świeżej melisy, mięty i kolendry Migdały
bistro mamaśwież o mielonym czarnym pieprzem. Ciasto podzielić na dwie równe części, każdą rozwałkować na prostokąt o szerokości około 10-12cm. Na środek każdego ciasta, wzdłuż dłuższego boku, wyłożyć kapustę. Podnieść jeden brzeg i nałożyć na farsz. Przewałkować ciasto tak aby łączenie pozostało na dole. Wierzch posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać sezamem. Pokroić na kawałki. Piec
Pyry na Gazkawałki tej samej wielkości. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i rozkładamy na niej równomiernie warzywo. Całość polewamy olejem kokosowym i posypujemy cukrem waniliowym. Dynię wkładamy do rozgrzanego piekarnika Pieczenie: Temperatura - 200ºC Czas - 20 minut Po tym czasie wyjmujemy dynię, która powinna być miękka i lekko przypieczona i wrzucamy ją do garnka. Całość zalewamy mlekiem kokosowym(...)kawałki jednakowej wielkości. Ziemniaki obieramy i kroimy na mniejsza kawałki. Cebulę kroimy w ósemki. Wszystko przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, równomiernie polewamy oliwą z oliwek i doprawiamy solą i pieprzem. Wkładamy do piekarnika. Pieczenie: Temperatura - 200ºC Czas - 20 minut Po tym czasie wszystkie warzywa powinny być miękkie i przypieczone, przekładamy
Cooking Monsterzaproponowała wspólne pieczenie tych pyszności z bloga Javaholic, zgodziłam się bez wahania. Podejrzewam, że Maggie również nie brała pod uwagę innej opcji, jak niemal natychmiastowe przystąpienie do pieczenia. Na zdjęciach bowiem ciasteczka wyglądają bajecznie, i okazało się, że tak też smakują. Słodkie, delikatne, trochę się kruszą, ale to zupełnie nie przeszkadza. Czekoladowe i lekko pikantne - ja użyłam(...)mąki pszennej110 g miękkiego masła60 g ciemnej czekolady (85%)1 jajko150 g cukru1 łyżeczka sody oczyszczonej1 łyżeczka proszku do pieczenia1/2 łyżeczki chilli w proszku1/2 łyżeczki cynamonu1/2 łyżeczki mielonych goździków1/4 łyżeczki soli2 łyżki mlekadodatkowo:70 g cukru3/4 łyżeczki cynamonu1/4 łyżeczki chilli w proszkuCzekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i ostudzić.Masło z cukrem utrzeć na puszystą, jasną masę. Wbić jajko, zmiksować
Pożeraczka, czyli raz adobrzegałki muszkatołowej Wykonanie Ciastka dużo rosną ,ja niestety zrobiłam za duże ,ale z „pomocnikami”piekłam. Dlatego tez wyrosły ogromne i musiałam przekrawać .Nic innego nie pozostało jak piec szybko druga partię sama. Rozgrzać piekarnik do 175 ° C. Wyłożyć blaszkę z piekarnika papierem do pieczenia . Masło i cukier brązowy miksować , utrzeć na puszystą masę przez 3-4 minuty
w mojej kuchnimielenia. Dodać do maku wszystkie pozostałe składniki masy i całość razem zagotować mieszając a następnie wystudzić. Składniki ciasta zagnieść i odstawić na kwadrans. Rozwałkować na blacie podsypanym lekko mąką. Wyłożyć nadzienie i zwinąć roladę. Przenieść ją na papier i owinąć całą papierem zostawiając około 2 centymetry luzu. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190*C i piec około 45 minut
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniałyżeczka mielonych goździków Sypkie produkty wsypać do miski, wymieszać. Na środku zrobić zagłębienie, wlać miód, wrzucić roztrzepane jajko oraz pokrojone na małe kawałeczki masło. Wyrobić dobrze ciasto. Jeśli będzie się kleiło do rąk, podsypać troszkę mąki. Uformować kulę. Zawinąć w folię spożywczą i schłodzić w lodówce przez około 30 minut. Blachę do ciasteczek wyłożyć papierem do pieczenia. Piekarnik
maniapieczeniacynamon mielone goździki powidła śliwkowe serek mascarpone cukier puder Przygotowanie: mleko gotujemy z cukrem, odstawiamy do ostygnięcia dynię podsmażamy na oleju drożdże kruszymy i dodajemy do mleka, kiedy trochę ostygnie ( będzie w temp,. 70'C) przesiewamy połowę mąki, odstawiamy do wyrośnięcia po około pół godziny wyrabiamy ciasto z pozostałą mąką. Dodajemy dynię, wstawiamy do nagrzanego piekarnika. pieczemy
Luźna Kuchniailością mielonego kminu rzymskiego (opcjonalnie). Gotujemy na małym ogniu około 40-50 minut, co jakiś czas mieszając. Można przygotować mięso dzień wcześniej.6. Naczynie żaroodporne 35×25 cm smarujemy olejem. Wykładamy mięso z sosem (jeśli jest za rzadkie zostawiamy część sosu) a na wierzch wykładamy ziemniaczane puree. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170-180 stopni i pieczemy
UgotujmyTo.plświeżo mielonego pieprzuPrzygotowanie:Masło posiekać i zagnieść z mąką, jajkiem i solą. Uformować kulę i wstawić na 30 min do lodówki.Formę na tartę posmarować masłem i posypać mąką. Ciasto rozwałkować i wyłożyć nim formę. Przykryć folią aluminiową i dokonać jej perforacji widelcem. Obciążyć suchym: ryżem, grochem lub fasolą. Wstawić do nagrzanego do 180°C piekarnika. Piec przez
Food Squaremielony pieprz Przygotowanie Szynkę pokroiłem na cienkie , wąskie paski , krótko smażyłem na patelni , aż była chrupka. Obraną cebulę pokroiłem w piórka i zeszkliłem na tłuszczu pozostałym po smażeniu szynki. Śmietankę wymieszałem z przyprawami. Formę do tarty wylepiłem ciastem, nakłułem ciasto widelcem. Rozłożyłem szynkę , na nim cebulę i pokrojony w plasterki ser oraz kapary jabłkowe. Polałem śmietaną. Piekłem
R'n'G Kitchenmielonym mięsem i papryczka na oleju z oliwy ( z pierwszego tłoczenia) , lekko poddusic. Dodać listki bazyli, szczypte gałki muszkatałowej, sól do smaku, wymieszać.Lekko przestudzoną i obgotowaną wcześniej cukinie układać w żaroodpornym naczyniu i napełnić przygotowanym nadzieniem.Posypać utratą na tarce mozzarellą, lub żółtym serem. Na dno naczynia dodać 4 łyżki posolonej wody aby zapobiec przypaleniu. Piec
zielonacukinka