pieczarkowa - 3040 przepisów (strona:80/203)

Koperty z ciasta francuskiego z mięsem mielonym i serem 87

papierem do pieczenia, posmarować rozkłóconym jajkiem i posypać sezamem. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 25-30 minut. Podawać z ulubionymi dodatkami. Ja podałam z sosem pieczarkowym i sałatką z awokado. Smacznego Koperty z ciasta francuskiego z mięsem mielonym i serem Koperty z ciasta francuskiego z mięsem mielonym i serem Koperty z ciasta francuskiego z mięsem

Smaki Armine
Szynkowe rulony z pastą jajeczno - pieczarkową 118

żeby po ułożeniu na plasterku szynki z każdej ze strony wystawał około 2 cm. 5. Na każdym plasterku szynki ułożyć 3-4 szczypiorki, wyłożyć 2-3 łyżeczki pasty jajeczno - pieczarkowej i zwinąć w rulon. Zwinięty rulon przekroić na pół i wstawić do lodówki. Przekąskę podawać postawioną pionowo

Szalona Kuchnia Eweliny
Kluseczki ziemniaczano - jaglane 104

jest wystarczająco dużo, wtedy można zrobić kopytka z dodatkiem np. kaszy jaglanej. I takie właśnie kopytka ziemniaczano - jaglane zrobiłam dziś na obiad. Można je podać z białym serem, sosem pieczarkowym lub mięsnym, lub na słodko z masełkiem i bułką tartą, lub w jeszcze inny dowolny sposób. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 100g kaszy jaglanej kilka średnich ziemniaków

Waniliowe Improwizacje
Zupa pieczarkowa z kaszą 80

family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Jak się chce, to można Jak się lubi, to nawet trzeba Aromatyczna zupa pieczarkowa z kaszą w śmietanowym towarzystwie. Składniki: 250 g pieczarek 1 duża marchew 1 pietruszka 1 kawałek selera korzeniowego 1 por 1 łyżka masła ghee 1,2 litra bulionu warzywnego

R'n'G Kitchen
Krem z pieczarek 75

Zawsze kombinuję, jaka zupę podać gościom, dziś postawiłam na krem z pieczarek. Pierwszy raz robiłam ten krem, zazwyczaj, jeśli pieczarki- to po prostu zupa pieczarkowa. Muszę przyznać,że pozytywnie zaskoczył mnie efekt mojej pracy i goście też byli zadowoleni. SKŁADNIKI: 60-70 dag. pieczarek 4 średnie ziemniaki 1 marchewka 1/4 średniego selera 1 pietruszka 2 l. bulionu drobiowego

Kuchnia Beaty
Kotlety z fasoli i kiszonej kapusty 128

smaku kotlety z białej fasoli i kiszonej kapusty. Dodatek kiszonej kapusty sprawia że kotleciki nabierają fajnego wyrazistego smaku. Świetnie smakują z pikantnym dipem lub np. sosem koperkowym lub pieczarkowym. 240 gramów białej fasoli wcześniej ugotowanej lub z puszki  200 gramów kiszonej kapusty 1 mała cebulka ok.50 gramów 1 łyżka bułki tartej 2 łyżki mąki pszennej lub kukurydzianej pół

Andzia Pichci
Pieczone placki z selera 102

pieczenia. Dłońmi nasmarowanymi olejem formować okrągłe placki grubości ok. 1-1,5 cm. Placki układać na blasze. Piec 20 minut w temperaturze 200 stopni C. Podawać np. z sosem pieczarkowym. Placki można też zastosować jako wkładka do wegeburgera

Weekendy w domu i ogrodzie
Koszyczki z chleba tostowego i pieczarek 129

smarujemy cieniutko masłem lub margaryną. Chleb tostowy za pomocą wałka do ciasta lekko rozwałkujmy. Następnie wkładamy go do formy formując koszyczki. 3. Następnie do koszyczków chlebowych wlewamy przygotowaną masę pieczarkową. 4. Pieczemy do ładnego zrumienienia się w temperaturze 180 stopni przez około 25-30 minut. 5. Podajemy. Smacznego życzę

Izabelawkuchni
Roladowy Bzyk 369

Roladowy Bzyk Taką roladą możemy zachwycić gości, może być ozdobą naszego stołu. Delikatne mięso z kurczaka z farszem pieczarkowym, otulone ciastem serowym. Składniki na masę serową: ·        30 dag sera żółtego ·        3 jajka ·        3 łyżki majonezu

Kulinarna Chwila
Pierś z kurczaka w cieście francuskim 177

Każdą pierś z kurczaka nacinamy w środku tworząc kieszeń. Mięso posypujemy przyprawami na zewnątrz i w środku. Do środka każdej piersi nakładamy farsz pieczarkowy, odkładamy na talerz. Blachę od piekarnika wykładamy papierem do pieczenia. Ciasta francuskie dzielimy na 4 duże kawałki (z jednego ciasta francuskiego otrzymamy 2 kawałki(...)którymi otaczamy kurczaka (patrz zdjęcie). Wierzch każdego kawałka smarujemy roztrzepanym jajkiem. --> Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 25 minut. --> Smacznego Notatki Do farszu pieczarkowego możecie dodać starty ser typu mozzarella. Post Pierś z kurczaka w cieście francuskim pojawił się poraz pierwszy w Mgotuje

Marta Gotuje
Domowe kopytka babci Halinki 2099

Kopytka to danie, które jest bardzo uniwersalne. Można je jeść z cebulką i skwarkami, można obsmażyć, albo polać sosem pieczarkowym i podać z surówką. Każda z tych wersji jest uwielbiana w naszym domu a przepis na tradycyjne kopytka od babci sprawdza się zawsze

Prosty przepis na
Wegetariański przewodnik kulinarny po Budapeszcie 126

należy do tych, które zachęcają do tego, żeby je odwiedzić (przynajmniej na pierwszy rzut oka). Oferuje domową węgierską kuchnię w bardzo przystępnych cenach. Co jemy: Gombapaprikas , czyli paprykarz pieczarkowy (poezja!) i nokedli czyli małe kluseczki, coś w rodzaju zacierki. Warto również spróbować strawy z grochu ( Borsófőzelék ) , której naprawdę nie należy się bać. Przepis na pieczarkowy paprykarz już czeka na blogu

Roślinożerni urlopowicze
Gołąbki z kaszanką 71

ochronią gołąbki przed przypaleniem, ułóż na nich przygotowane gołąbki i przykryj je jeszcze kilkoma liśćmi kapusty. Gotuj na małym ogniu przez 45 minut. Ja gołąbki podałam akurat z sosem pieczarkowym, bo miałam trochę pieczarek w lodówce. Równie dobrze sprawdzi się choćby sos grzybowy 😉  No i oczywiście ziemniaki i kiszony ogórek - klasyka obiadowa

Z notatnika dietetyka

Proponowane wyszukiwania