Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Strogonow to sycące i rozgrzewające danie jednogarnkowe. Pochodzi z kuchni rosyjskiej. Zrobiony jest z wołowiny z dodatkiem pieczarek i ogórków konserwowych. Jest bardzo smaczny i aromatyczny. Można podać go na obiad z dodatkiem ziemniaków, ryżu lub placków ziemniaczanych jak również jako danie na wszelkiego rodzaju imprezy
Marta Gotujeposypanym mąką blacie lub dłońmi w powietrzu położyć na oliwionej blasze i dokończyć formowanie. Posmarować przygotowanym sosem do posmarowania pizzy, posypać startym serem, na to dowolne składniki według uznania (pieczarki kłaść surowe) i jeszcze trochę startego sera. Wstawić do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni, druga szyna od dołu i piec 20-25 min. Upieczoną pizzę pokroić i podać
Mix smakupost Krokiety z pieczarkami i serem appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przebojecukru łyżeczka soli ok. 150g mozzarelli (lub żółtego sera do zapiekania) ok. 100 ml sosu pomidorowego oregano, bazylia, sól, pieprz, ząbek czosnku (opcjonalnie) ponadto: dowolne składniki na pizze (np. pieczarki, szynka, boczek, salami, oliwki itp.) Najlepsza Domowa Pizza - Sposób przygotowania: Drożdże rozpuszczamy w ok. 100 ml lekko ciepłej wody (nie wrzącej, ani nie bardzo gorącej, ponieważ zabijemy drożdże!). Następnie dodajemy
Słodka Stronapost Kotlety drobiowe zapiekane z serem i pieczarkami appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojeWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Pyszna włoska pizza z dodatkiem salami, cebuli, pieczarek, pomidora, oliwek i sera mozzarella. Wymyśliłam aby spód ciasta posmarować pesto bazyliowym, które bardzo lubię. Nie do końca byłam pewna czy będzie dobrze smakować na pizzy. Jednak efekt końcowy przerósł moje oczekiwania. Pizza wyszła pyszna i posmakowała wszystkim domownikom. Jego dodatek był
Marta Gotujeinstant 100g wody 100g mleka 360g mąki pszennej 1 łyżka oliwy 1/2 łyżeczka soli Dodatki : 2 cebule 4 kiełbasy Diots pokrojone w plastry (można zastąpić inną!) 1/2 słoik pieczarek 1/2 słoik czarnych oliwek z pestką 250g (1 opakowanie) sera Raclette (można zamienić na mozarellę, goudę, emmentaler lub inny) Sos : 2 puszki pomidorów 2 ząbki czosnku 2 łyżeczki suszonej
Kitchens AlphabetWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Calzone to pizza w kształcie pieroga. Nadziana farszem z pieczarek, boczku, cebuli, papryki, czarnych oliwek i oczywiście żółtym serem. Tak naprawdę możemy użyć do niej dowolnego farszu, czyli to co lubimy Smakuje super, powiedziałabym nawet, że lepiej niż zwykła pizza. Post Calzone pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje
Marta Gotujeodżywczych, zwłaszcza pęczak - całe ziarna jęczmienia pozbawione łuski, który jest kilkukrotnie bogatszy w m.in. wapń, żelazo,błonnik i białko niż kasze rozdrobnione. Składniki: kasza pęczak, 1 szklanka cukinia marchewka pieczarki, 5 sztuk kawałek kapusty białej papryczka chilli pojedyncza pierś z kurczaka olej przyprawy (curry, bazylia, oregano, papryka ostra, pieprz czarny, sól) Wykonanie: Szklankę kaszy przez kilka godzin moczymy w chłodnej
Taste Of My Daywypróbować w boju :) a mianowicie w moim warzywnym misz-masz z odrobiną kurczaka i dodatkiem kaszy gryczanej - zdrowo, wiosennie, pożywnie i smacznie :) Składniki: 4 garści kaszy gryczanej cukinia 3 pieczarki 2 papryczki chilli pół wiązki selera naciowego puszka pomidorów bez skórki łyżka śmietany pierś z kurczaka (ja wykorzystałam ok 2/3 pojedynczej piersi) opcjonalnie pomidory suszone przyprawy: sól, pieprz, zioła, papryka
Taste Of My Dayprzygotowania posiłku do pracy na bazie warzyw. Składniki: opakowanie makaronu mała cukinia lub 2/3 większego warzywa marchew pietruszka 1 lub 2 łodygi selera naciowego papryczka chilli kilka pieczarek Wykonanie: Makaron rozpakowujemy, przekładamy na sitko i płukamy wodą. Ponieważ jest w stanie gotowym do spożycia odstawiamy na bok. Spaghetti wyglądem przypomina makaron sojowy, jednak w odróżnieniu od niego pachnie bardzo specyficznie
Taste Of My DayWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Dziś przedstawiam Wam świetny pomysł na obiad w wersji wegetariańskiej. Są to przepyszne kotlety z kaszy jęczmiennej z dodatkiem pieczarek, cukinii oraz papryki. To fajna propozycja dla osób które nie jedzą mięsa ale również dla tych, którym znudziło się ciągłe jedzenie kotletów mięsnych. Bardzo nam posmakowały
Marta Gotujekształt wegetariańskiego pasztetu do smarowania :) Obie wersje polecam z ogórkiem kiszonym. Składniki (ok. 170 g schłodzonej pasty): 10 g (1 łyżka) masła 50 g tofu wędzonego 270 g pieczarek (lepiej więcej niż mniej, żeby tofu za bardzo nie przebiło smaku) sól, pieprz Przygotowanie: 1. Kroimy pieczarki i dusimy je na maśle. Czekamy aż ostygną. 2. Pieczarki przekładamy
Malowane smakiemsię je też poza okresem świątecznym. A, że w beczce w garażu stoi jeszcze reszta kapusty kiszonej na jesieni, to trzeba ją jakoś zagospodarować :-). Makaron z kapustą i pieczarkami Składniki: 70 dag kiszonej kapusty, dobrze odciśniętej 1 duża pokrojona cebula 1/2 kilograma pokrojonych pieczarek garść suszonych grzybów 1 opakowanie dowolnego makaronu sól, pieprz, mielone ziele angielskie olej Wykonanie: Grzyby(...)wody ok 20-30 minut. Odcedzamy, a grzyby drobno kroimy. Wody nie wylewamy, dodamy ją później do kapusty. W międzyczasie kroimy kapustę. Na patelni podsmażamy cebulę, a później pieczarki. Dodajemy kapustę, grzyby, podlewamy wywarem z grzybów i dusimy na małym ogniu 30-40 minut. Gotujemy makaron al dente i mieszamy z kapustą. Danie jest najlepsze następnego dnia, gdy smaki
Kulinarne przygody GatityZainspirowana wpisami z bloga Lepszy Smak postanowiłam też powspominać greckie klimaty. Na moim grillu zagościły szaszłyki w towarzystwie cukini, bakłażana i pieczarek. Oczywiście nie mogło zabraknąć sosu tzatziki. Souvlaki z grillowanymi warzywami Składniki: 3 piersi z kurczaka 1 średni bakłażan 2 młode cukinie 20 dag pieczarek patyczki do szaszłyków olej Marynata do szaszłyków: 2 łyżki suszonego oregano(...)mięso nadziewamy na drewniane patyczki. Rozgrzewamy grilla elektrycznego, smarujemy olejem jego powerzchnię i układamy szaszłyki. Smazymy ze wszystkich stron na rumiany kolor. Cukinię i bakłażana kromi w podłużne plastry, pieczarki nadziewamy na patyczki. Warzywa smarujemy przy pomocy pędzla marynatą do mięsa. Smażymy na grillu z obydwu stron, Należy pamiętać, że cukinia doskonale smakuje na pół surowo, natomiast bakłażan musi być
Kulinarne przygody Gatity