pieczarki - 22435 przepisów (strona:950/1496)

Kurczak faszerowany pieczarkami zapiekany w cieście francuskim 717

Dzisiaj mamy dla Was kolejną propozycję na danie z wykorzystaniem ciasta francuskiego. Pyszny i soczysty kurczak faszerowany pieczarkami zapiekany w cieście francuskim

Kuchenne Wariacje
Kapuśniaczki, ale bez kapusty 167

Ciasto: 50 dag mąki 1 margaryna 1 szklanka śmietany 1 żółtko Farsz: ugotowane mięsko z kurczaka (może być wersja z rosołu;) co kto ma;) 20 dag podsmażonych z cebulką pieczarek jajko sól  świeżo mielony pieprz papryka słodka Przygotowanie: Ciasto: Z podanych składników zagnieść ciasto. Gotowe ciasto rozwałkować i wykrawać prostokąty o grubości pół centymetra.  Ciasto zawijać z farszem

Lawendowe Niebo
Bezglutenowa pizza na spodzie z kalafiora z warzywami, mozzarellą i dojrzewającą szynką / KONKURS!!!! 148

kalafior), 125 g mielonych migdałów, 50 g parmezanu, 30 g cheddaru, 5 sztuk jajek, rozmiar M, 2 ząbki czosnku, oregano, sól, pieprz dodatkowo: rukola, dojrzewająca szynka, mozzarella, pomidorki koktajlowe, pieczarki, cukinia, sos pomidorowy/passata/ ketchup Kalafiora podzielić na małe różyczki, umyć i osuszyć! Tak przygotowanego kalafiora zetrzeć na tarce na małych oczkach, a następnie dodać starte sery, mielone migdały, przyprawy oraz

Plate of Joy
Gruzińskie chaczapuri po mojemu 182

kształt kuli, w środku powinno zostać grubsze. Przygotowanie nadzienia – na patelni rozgrzać olej, wrzucić pokrojoną cebulę i posiekany czosnek. Jak cebulka zmięknie dodać mięso mielone, pokrojone w plasterki pieczarki. Doprawić solą, pieprzem, papryką słodką i ostrą,wędzoną paprykę, oregano, przecier pomidorowy. Dokładnie wszystko wymieszać i smażyć aż mięso będzie przesmażone. Podlać odrobiną wody, mięso wtedy nie będzie suche. Smażyć

Kuchnia Pokoleń
Won-ton-ki z grzy-ba-mi w so-sie ze szpi-na-ku i czo-snku 270

boku ok. 8.5 cm (pozostałość ciasta można zamrozić lub trzymać przez kilka dni w lodówce w szczelnie zamkniętym pojemniku) . Farsz 3 duże grzyby Portabella (pokrojone w plastry; możecie użyć pieczarki lub jakiekolwiek grzyby, które są dostępne) 1 mała cebula (drobno poszatkowana) sól i pieprz do smaku olej do smażenia Sos 1/3 szklanki mleka sojowego lub migdałowego 1 szklanka szpinaku (świeżego

Jem więc Jestem
Wiosenna zupa z woka 184

przede wszystkim dietetyczna zupka przygotowana w woku. Kolorowa bomba witaminowa w sam raz na lekki, wiosenny posiłek. Składniki 500 ml wody 1 szkl mrożonej marchewki z groszkiem 2 pieczarki kawałek pora kawałek selera kawałek pietruszki 1/4 czerwonej … Czytaj dalej

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
PASTA Z KISZONEJ KAPUSTY I PIECZAREK 192

paszteciku. Bardzo ważnym elementem w przygotowaniu pasty jest dokładne wyciśnięcie kapusty z kwasu, ma być sucha, zmielona na gładką masę. Składniki: 0,5 kg kapusty kiszonej  250 g pieczarek  ząbek czosnku  łyżeczka majeranku sól, pieprz ziołowy  olej do smażenia  Sposób przygotowania: Kapustę ugotować do miękkości, wystudzić, bardzo dobrze wycisnąć z soku.Pieczarki podsmażyć na oleju razem

pieprzny smaczek
Domowa pizza na żytnim spodzie (również w wersji wegańskiej) 170

niewysoki brzeg na całym obwodzie. Na cieście układamy ulubione dodatki, u mnie były to: - domowy sos pomidorowy lub koncentrat pomidorowy - ser wegański, zamrożony ser z ziemniaka lub mozzarella - cebule - pieczarki Pieczemy 20-25 minut. Zajadamy z ulubionymi sosami lub bez. Smacznego! Wegetariańska wersja z mozzarellą

Be Fit Be Strong
Kruche paszteciki z kapustą i pieczarkami 179

Dzisiaj mamy dla Was ciasto kruche na wytrawnie, a z którego zrobiliśmy pyszne paszteciki z kapustą i pieczarkami - na pewno Wam posmakują

Kuchenne Wariacje
Hańdyk po prowansalsku (Indyk po prowansalsku) 120

już fajnie obsmołży, to wciepcie tam tyż na chwila pokrōnoł [6] cebula, tak żeby sie yno zeszklōła. I dejcie je do tego miysa, a na patelnia wciepcie trocha pokrōne pieczarki. Jak trocha z nich odparuje woda, to tyż je wciepcie do brytfanki abo gorka, kaj sie dusi te miyso. Terozki mogecie tam tyż wciepnōńć trocha soli, ale niy za kans

Chop w kuchni
Ożarto wołowina (Boeuf à la bourguignon ;) ) 127

rozgrzyjcie pryndzy na 150 stopni i wrołźcie tam ta brytfanka na 2-3 godziny. 0,5 godziny przed kōńcym dociepcie do wołowiny: zeszklōno na maśle cebula i leko przismażōne pieczarki i marchewka. Jak już te 2 abo 3 godziny minōm, wyciōngcie brytfanka ze piekarnika i tera mogecie leko zagyńścić ta zołza. Wyciōngcie sie na jaki talyrz wiynksze kōnski miysa, rozfyrlejcie

Chop w kuchni
Pizza na spodzie z polenty z domowym sosem pomidorowym (również w wersji wegańskiej) 173

wraz z wcześniej podsmażoną cebulką i czosnkiem. Przy pomocy blendera miksujemy na gładki sos. Całość dusimy pod uchylonym przykryciem przez ok. 20 minut, od czasu do czasu mieszając. Dodatkowo: - pieczarki - zamrożony ser z ziemniaka lub zwykły - papryka - cebula - BIO Tofu z ziołami POLSOJA   Spody z polenty wyciągamy z lodówki i pieczemy przez ok. 15 minut w piekarniku. Następnie odwracamy

Be Fit Be Strong
Bryzol z kurczaka pieczarkami i jajkiem w koszulce 122

Szybki obiad rodem prawie z PRL. Kurczak z grilla pod kołderką z pieczarek i z jajkiem w mundurku to miała odmiana od zwykłego kotleta z kurczaka. Pysznie i kolorowo, obiad na każdą porę roku. Porcja na 3 osoby. Zapraszam. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
PYSZNA JAJECZNICA ZAPIEKANA W CIEŚCIE FRANCUSKIM 301

Jeżeli zdarzają się wam luźniejsze poranki, to polecam przyrządzenie jajecznicy zapiekanej w cieście francuskim. Warto przyrządzić farsz z aromatycznymi dodatkami, typu pieczarki czy wędzony boczek. Potrawę podajemy na ciepło :). Przepis ze zdjęciami krok po kroku . Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku

Przepisy Aleksandry
Tarta z pieczarkami, szpinakiem i karmelizowanym czosnkiem… 128

siebie i, choć lekki ciastowstręt mam nadal, planuję dla Was całą masę pyszności. Głównie dietetycznych oczywiście, bo wypada chociaż przez kilka dni poudawać,… Continue reading Tarta z pieczarkami, szpinakiem i karmelizowanym czosnkiem

brunetkawkuchni