łyżeczki bazylii i oregano Szczypta cukru Dodatki: 1 nieduża pierś z kurczaka ok. 35-40 dag Pół czerwonej cebuli 1,5 -2 kulki mozzarelli ok. 200g 10-15 dag pieczarek Łyżka oleju Sól Pieprz 1 łyżka przyprawy kebab-gyros Przygotowanie: Pierś z kurczaka pokroić w drobną kostkę. Dodać olej, odrobinę soli, pieprzu i przyprawę kebab-gyros. Odstawić(...)solą, pieprzem, cukrem i ziołami włoskimi. Dusić chwilę do zredukowania konsystencji. Sosem posmarować spody. Pierś z kurczaka podsmażyć. Na spodzie pizzy ułożyć pokrojoną lub startą mozzarellę. Na to kłaść pieczarki pokrojone w talarki i cebulę w piórka, a na koniec pierś z kurczaka. Pizzę umieścić na kamieniu - z tacki zdejmować papier na kamień, który potem da się z łatwością wysunąć
Fabryka pomysłówprosta przekąska. Pierwszy raz ją jadłam na domówce, były dwie wersje tego przysmaku. Jednak ta zdecydowanie podbiła moje serce :). Dziękuje Ado za rewelacyjny przepis :) Składniki: opakowanie ciasta francuskiego 500g pieczarek 1 średnia cebula ( może być czerwona) 1 ser pleśniowy camembert (lub inny-ulubiony) przyprawy: sól pieprz, suszone oregano i bazylia olej do smażenia papier do pieczenia Pieczarki myjemy w razie
Pudełko rozmaitościjuż na stałe zagości w moim jadłospisie ;). Polecam podawać z brązowym ryżem lub kaszą jaglaną dzięki czemu nie dodamy sobie kalorii. Składniki: 2 piersi kurczaka ok. 400 g pieczarek 1 średnia cebula 200 ml śmietany 30% sól, pieprz, papryka 50 ml wody natka pietruszki oliwa do smażenia Kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w średnią kostkę. Cebulę obieramy i kroimy(...)piórka. Pieczarki myjemy i kroimy w plasterki. Na rozgrzanej patelni podsmażamy na oliwie posoloną cebulę, aż się zeszkli i wrzucamy do rondelka. Następnie podsmażamy doprawionym pieprzem oraz papryką kurczaka na złoty kolor i dorzucamy do cebuli.Pieczarki przesmażam przez 4-5 minut tylko żeby lekko zmiękły i dokładamy do kurczaka i cebuli.Doprawiamy solą i pieprzem. Dolewamy ok 50 ml wody
Pudełko rozmaitościPierogi z pieczarkami i żółtym serem to jedne z tych pierogów, które nigdy się nie znudzą i zawsze wszystkim smakują. Moja rodzina je uwielbia! Zresztą ja również, choć muszę dodać, że jestem wyjątkowa i jakoś daleko mi do miana miłośniczki pierogów. Jednakże ten farsz pieczarkowo-serowy jest Czytaj więcej
Di gotujezagotowane mleko. Smażenie: Łyżką kładź porcje ciasta ziemniaczanego na średnio rozgrzany olej i smaż, aż placuszki będą złociste z obu stron. Szybki sos grzybowy z natką pietruszki: 300 g pieczarek lub leśnych grzybów (pokrojonych w plasterki) 1 mała cebula (drobno posiekana) 1 ząbek czosnku (przeciśnięty przez praskę) 2 łyżki masła 200 ml bulionu warzywnego lub grzybowego 1 łyżka mąki
Moja Książka Kucharskarównież świetnie komponuje się na świeżym pieczywie, z wszelkimi placuszkami, czy jako nadzienie naleśników. Po prostu wypróbujcie ten sprawdzony przepis i przekonajcie się, że sałatka z jajek, pieczarek i papryki zagości u Was na stałe! Smacznego. Czytaj więcej
Di gotujerodzinny obiad. Szybki i prosty sposób na tradycyjny posiłek pełen smaku. Schabowe w sosie grzybowym Składniki: 4 plastry schabu (każdy ok. 1 cm grubości) 200 g świeżych grzybów (np. pieczarek, borowików lub mieszanki grzybów leśnych) 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 szklanka bulionu (warzywnego lub drobiowego) 200 ml śmietany 18% 2 łyżki mąki 2 łyżki masła 2 łyżki oliwy
Moja Książka Kucharskapozostają bardziej tradycyjne, opierając się głównie na kasztanach i grzybach. Mój przepis na Sugo di Castagne e Funghi: Składniki: – Orecchiette 250 gramów – Ugotowane kasztany 150 gramów – Pieczarki 200 gramów – Czosnek 3-5 ząbki posiekane – Szalotka 5-7 sztuk posiekanych – Oliwa z oliwek 5-7 łyżek – Passata 250 ml – Suszone oregano do smaku
RafalCookkupić frytownicę beztłuszczową, ostatnio piekę w niej wszystko, nawet ciasto: Sernik z air fryer, Boczek faszerowany z air fryer, Papryka faszerowana z air fryer, Pieczeń wieprzowa z air frye, pieczarki faszerowane . Kiedy wstawiłam zdjęcie skrzydełek z air fryer to dostałam całą masę wiadomości o przepis. Składniki na Skrzydełka pieczone w air fryer: 1 kg skrzydełka kurczaka 500 ml wody mineralnej
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięŚwięta Wielkanocne zbliżają się wielkimi krokami, w związku z tym chciałbym Wam przedstawić propozycję pysznej przystawki. Sałatka jajeczna to doskonałe połączenie jajek i pieczarek, a całą kompozycję podkreśli zielony kolor groszku :) Sałatka jajeczna to propozycja sałatki na Wielkanoc . Może być łatwym dodatkiem do wielkanocnego obiadu lub kolacji. Można ją zrobić dzień wcześniej
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Karkówka w ketchupie – prosta, pyszna, krucha karkówka zapiekana w ketchupie z pieczarkami i papryką. Polecam na obiad lub kolację. Najlepiej smakuje dnia kolejnego po podgrzaniu. Z kilograma karkówki wydzieliłam 7 plastrów o grubości ok. The post Karkówka w ketchupie appeared first on Kulinarne Przeboje
Kulinarne Przebojerobię z nich również sałatki. Ta to jedna z moich ulubionych. Polecam! Składniki: 4 płaty śledzia w oleju 3 jajka ugotowane na twardo 1 mały słoik marynowanych pieczarek 3-4 ogórki konserwowe 1 mała czerwona cebula 1 mała puszka groszku 1 duża łyżka majonezu 2 łyżki siekanego koperku odrobina soli świeżo mielony pieprz Sposób przygotowania
Kuchnia domowa Anibardzo proste i pyszne pierogi po krakowsku lub pierogi krakowskie . Dlaczego taka nazwa? Nie wiem, znam te pierogi pod tą nazwą i bardzo polecam. Farsz to w zasadzie tylko pieczarki, cebulka i ser żółty oraz oczywiście trochę okrasy dla poprawienia smaku i nic więcej nie trzeba, a te pierogi są tak pyszne. Serdecznie polecam :-) Do przepisu został dołączony filmik
Kawa z mlekiemjajko 2 sztuki woda 130 – 150 ml drożdże świeże 25 g cukier 1/2 łyżeczki sól 1 płaska łyżeczka suszony czosnek 1 łyżeczka olej 5 łyżek Farsz do kapuśniaczków pieczarki 300 – 400 g cebula 1 duża kapusta kiszona 300 g pieprz ziołowy
Dieta moja pasja