próbowali kiedyś dań przyrządzonych metodą stir-fry. Tylko 1/3 użytkowników odpowiedziała, że tak. Z tego prostego powodu postanowiłem podzielić się dziś przepisem na wspaniały stir-fry z brokułem i pieczarkami. Ludzi często przerażają obco brzmiące nazwy. Mógłbym ten przepis nazwać makaronem
Vegan Tastepołożyć na mięsie. Lekko posypać solą, ale nie dużo. Śmietanę rozmieszać z pokruszoną kostką rosołową, gałką muszkatołową, suszonym oregano, kurkumą, płatkami chili, słodką papryką w proszku. Polać tym pieczarki. Przykryć naczynie folią spożywczą. Nagrzać piekarnik do 200 C i piec pod 1 godzinę 20 minut. Warzywa -gdzieś tak po godzinie pieczenia przygotować warzywa. Ziemniaki oskrobać i pokroić w plasterki. Ugotować
Kuchnia Pokoleńszybkie danie. Odpowiednie na każdą okazję, zarówno dzień powszedni jak i święta. Wszystko zależy od tego jak zostaną przygotowane i podane. Dzisiaj proponuję klopsiki w kremowym sosie z pieczarek i pora. Odpowiednio doprawione, do tego pyszny sos i obiad gotowy. Ja podałam z kaszą ale pasuje do nich ryż, a nawet ziemniaki. Polecam. ten pyszny, jesienny obiad. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikserowym z warzywami. Szybko i smacznie. Pałki kurze przekroić na pół. Doprawić mięso solą, pieprzem, papryką słodką. Obsypać oregano. Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć kurczaka na złoty kolor. Pieczarki pokroić na plasterki i dodać do kurczaka. Smażyć chwilkę, zamieszać. Dodać obrane marchewki i paprykę pokrojoną w wąskie paseczki. Wlać wodę, dodać serek topiony, połowę koperku i pietruszki, doprawić
Kuchnia PokoleńMakaron z kurczakiem i Gorgonzolą jest niezwykle aromatyczny z charakterystycznym smakiem sera pleśniowego – gorgonzoli. Dodatkowo smak podbija szpinak z dodatkiem niezwykle aromatycznego czosnku :) Danie to
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!batata, głównie dlatego, że kolor pomarńczowy wnosi jesienny klimat do potraw. Poza tym, nie miałam akurat zwykłych ziemniaków. Jednak one też by się tutaj sprawdziły i pysznie skomponowały z pieczarkami. Zróbcie jak chcecie :) Czytaj więcej
Kasia Sarnacyklu "piątek z rybą" zamieniam dziś na coś innego. Jedliście kiedyś kotleciki z kaszy jęczmiennej z pieczarkami? Jak nie to łapcie przepis, super chrupiące, pyszne i sycące! Czytaj więcej
Ana Mari's worldcukinią i grzybami (4 porcje) Składniki: 300 g piersi z kurczaka, pokrojonej w cienkie plasterki 1 puszka (400 ml) mleka kokosowego 1 średnia cukinia, pokrojona w kostkę 150 g pieczarek, pokrojonych w plasterki 1 łyżka zielonej pasty curry 1 ząbek czosnku, posiekany 1 papryczka chilli, drobno posiekana 3 cm świeżego imbiru, startego 2 łyżeczki oleju roślinnego 2 szklanki bulionu drobiowego
karmelowysłodką w proszku. Dodać kurkumę i curry, smażyć aż mięso straci kolor surowizny. Dodać przecier pomidorowy i keczup. Papryki umyć, wyciąć gniazda nasienne. Pokroić w kostkę. Wrzucić do mięsa. Pieczarki umyć i pokroić w plasterki. Również dodać do mięsa. Wszystko z patelni dodać do ryżu, dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Piekarnik nagrzać do 200 C i wstawić
Kuchnia Pokoleńmielonej wołowiny lub wieprzowiny sól i pieprz 1/4 łyżeczki mielonego chilli 1 cebula, pokrojona w kostkę 2 średnie marchewki, obrane i pokrojone w małą kostkę 250 g pieczarek, pokrojonych w ćwiartki 1 cukinia, pokrojona pokrojona w kostkę 1 papryka, pokrojona w kostkę 6-8 ząbków czosnku, posiekanych 1 szklanka bulionu drobiowego 2×400 g puszki krojonych pomidorów 2 łyżki
karmelowySzybki obiad z tego co było w lodowce. A że mój mąż lubi ryż we wszelkich postaciach postanowiłam zrobić mu coś na wzór risotto tylko ze zwykłym ryżem. Dodałam pieczarki i pleśniowy ser. Wyszło pysznie. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikOmlet z szynką, serem i pomidorami to nasza propozycja na szybkie i co ważniejsze bardzo pożywne śniadanie. Wbrew pozorom nie potrzeba wiele czasu na przygotowanie tego
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!znalazłam też trochę mieszanych grzybów, powstała zupa szparagowo grzybowa. Czysta, bez śmietany, taki szparagowo grzybowy rosół. Bardzo smaczna i efektowna. Polecam! składniki 250 g mieszanych grzybów ( boczniaki, chińskie shimeji, pieczarki) 2 pęczki białych szparagów 750 ml wywaru drobiowego ( najlepiej domowego) ząbek czosnku 2 gałązki tymianku przygotowanie Szparagi umyć, obciąć końcówki, obrać. Pokroić w ok 2 cm kawałki, główki odłożyć
Stare Garyoliwek i awokado lub oryginalny, jak dzisiejszy pieczarkowy strogonow. Gęsty sos pełen smaku pomidorów, z nutką goryczy za sprawą sosu sojowego, pefrekcyjnie otulający makaron i pieczarki. Czy trzeba
Vegan Taste