Polecam. Przygotowanie mięsa – na patelni rozgrzać olej, wrzucić pokrojoną drobno cebulę. Smażyć aż cebula straci kolor surowizny. Następnie dodać posiekany czosnek. Smażyć około 30 sekund. Dodać mięso mielone, pieczarki, paprykę słodką, ostrą, doprawić solą i pieprzem. Smażyć aż mięso straci kolor surowizny. Wlać pomidory z puszki, zamieszać. Sprawdzić smak i w razie potrzeby doprawić do smaku. Dodać posiekaną natkę
Kuchnia PokoleńTen kotlet schabowy w wykonaniu Madzi to istna poezja. Delikatny w smaku, z rumianą panierką, kruchym i wilgotnym mięsem. Pyszności… Możecie go podać z ziemniakami
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Zrazy z karkówki wydają się być daniem bardzo pracochłonnym. Jest to błędne myślenie, wbrew pozorom wcale nie jest to trudne. Dziś podrzucam Wam pomysł na te
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Prawdopodobnie było to ulubione danie krakowskich dorożkarzy. Co to jest ta maczanka? Przekrojona bułka, polana sosem pozostałym po pieczeniu mięsa, nadziana na bogato - pieczoną karkówką z dodatkiem kminku, przysmażonymi pieczarkami z cebulą oraz kiszonym ogórkiem. Typowo polskie smaki przy których amerykański hamburger może się schować 😉 Jest naprawdę znakomita! Karkówka marynuje się najpierw przez kilkanaście godzin, a następnie piecze w bulionie
Kuchnia MagdaLenyPrawdopodobnie było to ulubione danie krakowskich dorożkarzy. Co to jest ta maczanka? Przekrojona bułka, polana sosem pozostałym po pieczeniu mięsa, nadziana na bogato - pieczoną karkówką z dodatkiem kminku, przysmażonymi pieczarkami z cebulą oraz kiszonym ogórkiem. Typowo polskie smaki przy których amerykański hamburger może się schować 😉 Jest naprawdę znakomita! Karkówka marynuje się najpierw przez kilkanaście godzin, a następnie piecze w bulionie
Kuchnia MagdaLenysolą i pieprzem z obydwu stron. Na patelnię wlać śmietanę, wrzucić tymianek, paprykę słodką, paprykę ostrą, doprawić do smaku solą i delikatnie pieprzem. Wymieszać dokładnie. Na mięsie rozłożyć podpieczone pieczarki z cebulką. Następnie wlać sos . Rozłożyć marchewki i jarmuż. Wstawić naczynie do piekarnika nagrzanego do 200 C i piec 15 minut. Naczynie musi być przykryte. Podawać z ziemniakami lub makaronem
Kuchnia PokoleńKapusta kiszona duszona z papryką i pieczarkami to znakomity dodatek obiadowy - do makaronu, kasz, klusek, czy ziemniaków, pieczywa również. Idealny obiad wegeteriański. Smakuje zupełnie inaczej niż tradycyjny wegeteriański bigosik, ponieważ w daniu dominuje słodki, paprykowy smak. Jest pyszna
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!wcale tak nie jest. Można zrobić z go makaronu, który mamy w szafce: rurek, spaghetti, a nawet płatów lasagne. Na nadzienie wykorzystujemy dowolne warzywa. Dzisiejsze jest z podsmażonych pieczarek, marchewki, selera i czerwonej soczewicy. Bardzo często używam do takich dań
dolcevitainmykitchenKolejna propozycja prostych kotletów jajecznych. Tym razem proponuję wersję z pieczarkami i kukurydzą konserwową. Z przepisu uzyskacie 8 średniej wielkości kotletów. Cebulę i kukurydzę rozdrobnić w malakserze. Przełożyć do miski
BullioPapardelle z kurczakiem to włoski makaron, nieco szerszy niż tagliatelle. Świetnie nadaje się do gęstych sosów i mięs. Ponadto jest bardzo sycący, idealnie nada się na
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Tym razem przygotujemy pasztet z marchewki i soczewicy z dodatkiem kaszy jaglanej i ciecierzycy. To danie nie tylko dla wegetarian. Jestem przekonany, że zasmakuje także wszystkim
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!właśnie ją zawsze na 11 listopada przygotowuję. Ostatnio miałam okazję przygotować gęś na potrzeby firmy Poltino. Razem z córką, która mi dzielnie pomagała przygotowałyśmy uda gęsie na kapuście z pieczarkami i piwem jabłkowym. Wyszły przepyszne. Niestety nie jest to danie dietetyczne, ale raz na jakiś czas wielbiciele tego gatunku mięsa mogą sobie pozwolić na taką zachciankę. Zapewniam że warto
Bernika - moj kulinarny pamietnikTofucznica z pieczarkami? A co to jest? Brzmi jak jakaś choroba – tak zgasił mnie mój znajomy, gdy powiedziałem mu, co ugotowałem. Pokrótce wyjaśniłem mu, że tofucznica to wegański odpowiednik jajecznicy, który jest równie smaczny, jeśli (zaryzykuję to stwierdzenie) nawet nie lepszy! Do tego
Vegan Tastepróbowali kiedyś dań przyrządzonych metodą stir-fry. Tylko 1/3 użytkowników odpowiedziała, że tak. Z tego prostego powodu postanowiłem podzielić się dziś przepisem na wspaniały stir-fry z brokułem i pieczarkami. Ludzi często przerażają obco brzmiące nazwy. Mógłbym ten przepis nazwać makaronem
Vegan Tastepołożyć na mięsie. Lekko posypać solą, ale nie dużo. Śmietanę rozmieszać z pokruszoną kostką rosołową, gałką muszkatołową, suszonym oregano, kurkumą, płatkami chili, słodką papryką w proszku. Polać tym pieczarki. Przykryć naczynie folią spożywczą. Nagrzać piekarnik do 200 C i piec pod 1 godzinę 20 minut. Warzywa -gdzieś tak po godzinie pieczenia przygotować warzywa. Ziemniaki oskrobać i pokroić w plasterki. Ugotować
Kuchnia Pokoleń