Składniki: 1 kg szynki wieprzowej (może być łopatka lub gulaszowe) 2 średnie cebule 200g pieczarek 1 puszka groszku konserwowego 2 marchewki 1/2 selera 1 łyżka PRZYPRAW 5 ZIÓŁ PESTO firmy RAFEX mała puszka koncentratu pomidorowego vegeta sól ,pieprz 2 ziela angielskie 1 liść laurowy 2 łyżki tłuszczu 2 łyżki mąki Sposób wykonania: Mięso umyć, pokroić w kostkę(...)mięsa i nadal podsmażamy. Gdy mięso się podsmaży zalewamy wodą, dodajemy liść laurowy oraz ziele angielskie i gotujemy do miękkości. W między czasie na tarce ścieramy marchew i seler, pieczarki kroimy na plastry i podsmażamy - dodajemy do gotującego się mięsa. Następnie wrzucamy odsączony groszek konserwowy, koncentrat pomidorowy i doprawiamy ziołami oraz vegetą. Na koniec zaciągamy mąką rozrobioną
Prosto i Smacznie z Anetąosoby może wystarczyłoby, niestety dla czterech to za mało. Dlatego dodałam kilka dodatków i obiad i to szybki gotowy. Składniki na sos - 1 szklana sosu z karkówki - 7 szt pieczarek średnich - 1 cebula - 3 pomidory suszone z oliwy. - ząbek czosnku lub 1/2 łyżeczki granulowanego (nie koniecznie) - 1i1/2 litra wody - 1 kostka rosołowa może być mniej - olej do podsmażenia Składniki(...)kluski kładzione - 2 jajka - 2 szklanki maki - woda lub mleko - szczypta soli Wykonanie - umyte pieczarki i cebulę pokroić w plasterki, podsmażyć na rozgrzanym oleju do miekkości. - włożyć sos, dodać czosnek,pokrojone pomidory,wodę i kostkę rosołową.Zamieszać i zostawić do zagotowania wody. - do miski wybić jajka dodać 1/2 szklani wody, dodać mąkę i sól. Wymieszać. Jeśli
Eli Gotowanieprzyrządzenia potrawy.... Składniki: 2 szklanki mąki pszennej 1,5 szklanki mleka 1 szklanka wody 2 jajka 2 łyżki oleju sól do smaku olej do smażenia farsz 300 gram pieczarek 200 gram pasztetu drobiowego 2 cebule majeranek, pieprz świeżo zmielony olej Wykonanie: Do miski wlewamy mleko oraz wodę, wbijamy jajka, wsypujemy mąkę z solą oraz olej. Dokładnie roztrzepujemy, aby powstało jednolite(...)niewielkiej ilości tłuszczu smażymy naleśniki z obu stron na lekko rumiany kolor. Pozostawiamy do ostudzenia. Cebulę obieramy, siekamy drobniutko. Patelnię rozgrzewamy z odrobin ą oleju, wrzucamy pokrojoną cebule, podsmażamy. Pieczarki trzemy na tarce jarzynowej o grubych oczkach dodajemy do cebuli, podsmażamy następnie dokładamy pasztet smażymy wszystko ok 15-20 minut przyprawiamy. Na naleśnik kładziemy porcję nadzienia rozsmarowujemy. Boki naleśnika
kgwjanczewojarmuż (dwie garści) 100 g sera pleśniowego blue marynata: 1 łyżka miodu (użyłam miód rzepakowy), 1 łyżka słodkiej papryki, 1 łyżka kminku mielonego, sól himalajska, pieprz oraz 6 dużych pieczarek 250 ml śmietanki 18% przyprawa: curry, kurkuma, sól, pieprz Piersi z kurczaka delikatnie rozbijamy, otrzymując dwa dość cienkie płaty mięsa. Dokładnie mieszamy w przygotowanej marynacie i odstawiamy na kilka godzin(...)środka boku, aby je również zamknąć. Roladę obwiązujemy dość mocno sznurkiem, jak na zdjęciu poniżej. Pozwoli to utrzymać właściwy kształt mięsa i zapobiegnie jego rozpadnięciu się podczas duszenia. Pieczarki kroimy w plastry i gotujemy w wodzie. Przecedzone i opłukane podsmażamy na jednej łyżce oleju kokosowego, a następnie dodajemy rolady z kurczaka, które obsmażamy delikatnie na złoty kolor z każdej strony
aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!have. Potrzebujemy: 1 kurczaka (1-1,5 kg) 1 łyżkę mielonego jałowca 1 łyżkę soku z cytryny 100 g chudej wędliny (szynki lub polędwicy) 200 g pieczarek 1 duża cebula 3-4 ziarenka ziela angielskiego 3-4 kulki jałowca 3-4 kulki pieprzu czarnego 1 liść laurowy 1 szklanka białego wytrawnego wina 1 łyżeczka posiekanego lubczyku sól(...)miękki. Wtedy wyjmujemy go i dzielimy na porcje. Powstały sos przecieramy przez sito. W rondlu rozgrzewamy 2 łyżki oliwy z oliwek i przesmażamy na niej pokrojone w kostkę pieczarki i wędlinę. Wlewamy przetarty sos i szklankę wina. Mieszamy, podgrzewamy i wkładamy do sosu kawałki kurczaka. Dusimy około 15 minut aż kurczak będzie miękki. Kurczaka podajemy z podsmażonymi
Marder&Marder Manufacturedobry i prosty w wykonaniu farsz do krokietów może służyć jako dodatek do obiadu pyszna surówka Składniki - 0,5 kg kiszonej kapusty - 0,5 dużej papryki - 30 dag pieczarki - sól - pieprz - tymianek - 1 cebula - 3 łyżki masła Sposób przygotowania 1. -Kapustę kiszoną wypłukać ugotować i odcedzić na sicie Cebulę pokroić w kostkę podsmażyć na maśle dodać pokrojoną(...)kostkę paprykę smażyć aż papryka lekko zmięknie Dodać ugotowaną kapustę kiszoną smażyć do odparowania wody W drugiej patelni rozpuścić 1 łyżkę masła dać pieczarki pokrojone w plasterki smażyć do odparowania wody wymieszać z kapustą Przyprawić solą pieprzem i tymiankiem Ja mam kapustę kiszoną swojską z marchewką i cebulką jak kapusta jest bez marchewki można
W królestwie smaków Beatymożna kupić gotowy w sklepie. Będziemy potrzebować: lazanie zrobiłam w naczyniu żaroodpornym o wymiarach 33 cm x 22 cm na sos mięsny: 500 g mięsa mielonego 500 g pieczarek 3 średnie cebule (około 200 g) 3 – 4 ząbki czosnku 700 g przecieru pomidorowego – passata pomidorowa około 150 ml soku pomidorowego – ilość soku zależy od gęstości sosu olej do smażenia przyprawy(...)/2016/01/przygotowanie-makaronu-na-lazanie.html lub kupić gotowy w sklepie i przygotować według przepisu na opakowaniu. Najpierw przygotuję sos mięsny: Cebulę kroję w drobną kostkę. Czosnek drobniutko kroję i dodaję do cebuli. Umyte pieczarki kroję w cienkie półplasterki. Teraz na rozgrzanym oleju podsmażam cebulę z czosnkiem przez około 5 minut tak aby cebula się zeszkliła – sos możemy przygotować na dużej patelni lub rondlu
Uwaga Babcia GotujeIdealna na obiad. Składniki Ciasto: 1 jajko 250 ml mleka 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 5-6 łyżek mąki szczypta soli Farsz: 1 mała puszka kukurydzy konserwowej 250 g pieczarek 500 g filetów z kurczaka 100 g startej mozzarelli 2 cebule 1 łyżka masła klarowanego sól, pieprz Sos beszamelowy: 500 ml mleka 4 łyżki masła 3 łyżki mąki mielona gałka(...)sól biały pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Mleko dokładnie łączymy z jajkiem, mąką, proszkiem i szczyptą soli. Z przygotowanego ciasta smażymy naleśniki. Pieczarki oczyszczamy i kroimy na plasterki. Filety i cebule kroimy w kostkę. Całość podsmażamy na maśle, nadmiar płynu odparowujemy, całość doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Studzimy i mieszamy
R'n'G Kitchenpracy, a rodzina domaga się obiadu natychmiast. Kolejną jego zaletą jest to, że smak można dowolnie modyfikować zmieniając rodzaj użytego sera, czy dodatków. Ja użyłam serka topionego z pieczarkami, lecz równie dobrze sprawdzi się każda inna wersja np. serek z ziołami (pycha!), a zamiast brokuła polecam szpinak lub ugotowany wcześniej jarmuż, albo zielony groszek. Zapraszam(...)talerz gorącego makaronu :) Składniki na makaron w sosie serowo-pieczarkowym z brokułami: 250 g makaronu 1 cebula 2-3 łyżki oleju rzepakowego 1 dobrej jakości serek topiony z pieczarkami (100 g) 50 ml słodkiej śmietanki 30% 100 g pokrojonego w drobną kostkę lub startego na tarce sera żółtego mleko sól pieprz 1/2 brokuła (250 g) Makaron
Rozpustne gotowanierukoli, z camembertem o irzechami włoskimi Czekoladowa owsianka z orzechami i nasionami chia Gremolata Jogurt z owocami i płatkami owsianymi Kasza bulgur z brokułami i czosnkiem Kasza gryczana z pieczarkami i czarnymi oliwkami z tymiankiem w occie balsamicznym Kasza gryczana z pieczarkami, rukolą i włoskimi orzechami Kasza gryczana ze szpinakiem, brokułami i ricottą Kasza jęczmienna perłowa z grillowanymi zielonymi warzywami
Moja smaczna kuchniapodmianę - uwielbiam! (3-4 porcje) 650-700g cukinii (startej na grubych oczkach tarki) 250g kiełbasy/mięsa (użyłam dwóch gatunków kiełbas oraz wędzonego boczku) 100-150g pieczarek 1 cebula 1 marchewka 3 łyżki koncentratu pomidorowego czosnek granulowany ostra papryka w proszku sól, pieprz olej Pokrojoną kiełbasę (i w moim przypadku boczek) podsmażyć z posiekaną cebulą (na niewielkiej(...)ilości oleju). Dodać startą marchewkę i pokrojone pieczarki. Smażyć do miękkości. Cukinię umieścić w garnku i połączyć z zawartością patelni. Wymieszać z koncentratem pomidorowym i poddusić około 5 minut (uważać, aby cukinia się nie rozgotowała). Doprawić czosnkiem, ostrą papryką, solą i pieprzem
Di gotujesosie curry Roladki ze szpinakiem Roladki ze szpinakiem Zapiekanka z cukinią i mięsem Pstrąg grillowany Udka pieczone z warzywami Kotlety mięsno - kalafiorowe Kotlety z piersi kurczaka z serem i pieczarkami Pulpety z mięsa wołowego Filet z indyka w sosie grzybowym KNEDLE MIĘSNE GOŁĄBKI TRADYCYJNE KARKÓWKA W SOSIE WŁASNYM ROLADKI WIEPRZOWE PYSZNA KARKÓWKA ZAPIEKANKA Z RYBY ŁOSOŚ Z WARZYWAMI PIERŚ(...)KURCZAKA FASZEROWANA GRZYBAMI LEŚNYMI PIEROGI Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI PULPETY Z KARKÓWKI W SOSIE MUSZTARDOWYM PIEROGI Z MIĘSEM I KAPUSTĄ MIELONE Z PIECZARKAMI ŻEBERKA W SOSIE SŁODKO- KWAŚNYM NADZIEWANY KALAFIOR SZPINAK Z KURCZAKIEM BIGOS Z MŁODEJ KAPUSTY FASZEROWANY FILET Z INDYKA TRADYCYJNE FLACZKI WOŁOWE PIEROGI Z KASZĄ GRYCZANĄ RUSKIE PIEROGI KARKÓWKA Z DUSZONĄ KAPUSTĄ SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie
W kuchennym oknie Ewybardziej, że w dom mam trzech mężczyzn i potrzebują zjeść a uwielbiają wszelkiego typu makarony. Zakupy: - paczka makaronu ( ja kupiłam wstążki) - pierś z kurczaka - świeży brokuł - puszka kukurydzy - pieczarki - śmietana - sól, pieprz do smaku Przygotowaie: Kurczaka myję i podsmażam na patelni z odrobinką soli. Brokuł myję, kroję i gotuję ale tak żeby był chrupki w zębach czyli na półtwardo(...)garnka wrzucam odrobinę masła i kroje do tego pieczarki i troszkę solę. Do tego później dokładam kurczaka, brokuł (podgotowany) i kukurydzę. Gdy wszystko już będzie sobie pyrkało dodaję śmietanę tak prosto z kubka i doprawiam do smaku. W drugim garnku gotuję makaron. Gdy wszystko już będzie gotowe makaron podgrzewam na pateni i dodaję do tego sos z garnka i mieszam
Tanio smacznie i prostoznika ekspresowo. 3 duże filety śledziowe (najlepiej marynowane, solone też mogą być) 3-4 ziemniaki 1 marchewka 1-2 ogórki konserwowe 1 cebula (niezbyt duża) 3-4 pieczarki 1 garść dowolnych grzybów najlepiej świeżych lub mrożonych (u mnie opieńki, może być kilka grzybów suszonych). Dodatkowo: majonez, jogurt naturalny (w proporcji 1:1) świeży lub suszony koperek (opcjonalnie) sól, pieprz(...)Wymoczone śledzie pokroić na mniejsze kawałki. Ziemniaki, marchew, pieczarki, grzyby ugotować i pokroić w kostkę - razem z ogórkami i cebulą. Wszystkie składniki połączyć z majonezem, jogurtem i koperkiem. Doprawić solą i pieprzem
Di gotujePyszne tradycyjne mielone, z drobiu zamiast wieprzowiny, z pysznym, pieczarkowym wnętrzem. Składniki: 60 dag filetu drobiowego 1 czerstwa bułka ¾ szklanki mleka 1 jajko 1 łyżka masła 10 dag pieczarek 1 cebula tłuszcz do smażenia sól do smaku pieprz do smaku bułka tarta do panierki Wykonanie: Mięso dokładnie zmielić, dodać namoczoną w mleku i odciśniętą bułkę, jajko, przyprawy do smaku(...)razie potrzeby aby zagęścić mięso dodać trochę bułki tartej. Masę dokładnie wymieszać i odstawić w chłodne miejsce. Pieczarki oczyścić, drobno posiekać razem z cebulą. Następnie przysmażyć na maśle, odparować, doprawić do smaku i odstawić. Przygotowane mięso układać kawałkami na dłoni, kłaść łyżeczką farsz pieczarkowy i formować zrazy. Obtaczać w bułce tartej i usmażyć na oleju z obu stron
Tradycyjna Kuchnia