Powraca mamina kuchnia i pomysł na wegańską wersję tradycyjnego niedzielnego obiadku. Poprzednio proponowaliśmy zupę z kaszą jaglaną i pieczarkami i kotlety ziemniaczane z sosem z ogórków kiszonych (również w wegańskiej wersji). Dzisiaj przyszedł czas na kolejny klasyk, czyli szare kluski z zasmażaną kiszoną kapustą i tofu-boczkiem. Składniki (3 porcje): - 0.5 kg ziemniaków
Roślinożerni urlopowiczeSzukacie pomysłu na pyszny obiad który przygotuje cię w kilka minut , więc to właśnie jest danie dla was. Pyszna karkówka z pieczarkami zapieczona w sosie z majonezu z ketchupem. Przygotowanie to maksymalnie 10 minut plus pieczenie. Polecam
Swojskie jedzonkoWyraziste w smaku nieduże kotleciki mielone zapiekane z pomidorem i cebulą w sosie bolońskim. Danie, które podacie przez cały rok. Do kotletów można dodać posiekane pieczarki lub paprykę, zamiast sosu bolońskiego użyć pomidorów z puszki. Pyszny obiad mięsny, który z łatwością odgrzejecie w piekarniku i podacie z ziemniakami, kaszą lub ryżem. Do tak podanego dania polecam warzywa z wody/patelni, surówkę
Zasmakuj Kuchnibobem i szparagami Ziołowa sałatka ze szparagami Sałatka z mozzarellą Wiosenna sałatka ze szparagami Risotto ze szparagami Zielona pizza ze szparagami Szparagi z sadzonymi jajkami Omlet ze szparagami i pieczarkami Tagliatelle ze szparagami Makaron z sosem szparagowym Pizza z zielonymi szparagami Tartaletki ze szparagami Tarta ze szparagami Tarta z zielonymi szparagami Makaron pełnoziarnisty ze szparagami Pieczone szparagi Szparagi z sezamem
Kulinarne przygody Gatitybruschetta z gruszką i kozim serem – carpaccio z cukinii – carpaccio z buraka – grzanki z fasolą – w jednym miejscu wszystkie moje najlepsze przepisy na kolację – szakszuka – zapiekanki z pieczarkami PAPRYCZKI PADRON PRZYGOTOWANIE: 10 minut SKŁADNIKI: – świeże papryczki padron – oliwa z oliwek – sól – gruboziarnista z młynka lub zmiażdżona w moździerzu, ale najlepsza będzie sól wędzona PRZYGOTOWANIE: Papryczki
nietylkopasta.plTarta na cieście francuskim z fetą , którą zazwyczaj przygotowuję ma jeszcze paprykę żółtą , ale tym razem jej po prostu nie miałam. Jeśli lubisz – dodaj też inne warzywa, np. pieczarki czy odsączoną kukurydzę. Przygotowanie: Ciasto francuskie rozłóż na blaszce do tarty , nakłuj je i wstaw do rozgrzanego piekarnika do 180 stopni na około 5-8 minut. W tym czasie możesz
Rozdomowionanatkę pietruszki. Wymieszać. Wylać wszystko na podpieczone ciasto. Pozostałe ciasto rozwałkować i pokroić na cienkie paski. Paski rozłożyć na górze tarty. Jeśli nie macie grzybów leśnych to można użyć pieczarek lub innych grzybów. Po obgotowaniu powinniście uzyskać 450 g grzybów. Pieczenie – Zmniejszyć temperaturę do 180 C i piec tatrę 30 minut. Pychotka, polecam
Kuchnia Pokoleńktóra z pewnością posmakuje smakoszom wędzonego łososia Doskonała na śniadanie lub kolację. Sprawdzi się również w postne dni lub na świątecznym wielkanocnym stole. Inne przekąski… ** Jajka faszerowane pieczarkami ** Sałatka na pomidorach ** Mini tortille z papryką i ogórkiem ** Domowe pieczywo czosnkowe (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 5-6 jajek ugotowanych na twardo 100 g wędzonego łososia 2 łyżki majonezu
Kulinarny S.O.S.dokładnym wymieszaniu sos jest gotowy. Jeśli lubisz, dodaj też świeże lub suszone zioła, np. bazylię, zioła prowansalskie. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pomysły na śniadanie… Jajka faszerowane pieczarkami Muffiny śniadaniowe Pasta twarożkowo-czosnkowa Tosty z opiekacza Omlet z cebulą i boczkiem
Kulinarny S.O.S.Przepis na zapiekankę ziemniaczaną z boczniakami Od kiedy na nowo mam dostęp do piekarnika, czuję niesamowitą potrzebę wykorzystywania go. Ostatnio robiłem już pieczarki faszerowane i naleśniki zapiekane . Dzisiaj natomiast, na warsztat wjechała zapiekanka ziemniaczana z boczniakami. Skąpana w kremowym, koperkowym sosie, uwodzi swoim zapachem 😊 Porady dotyczące zapiekanki Foremka: ja robiłem w foremce o wymiarach 20×30 cm. Jeśli Twoja
Blendmansuszonych moreli 50 g suszonych śliwek 20 g suszonej żurawiny 20 g pestek słonecznika 150 g zielonej papryki 200 g czerwonej papryki 60 g czerwonej cebuli 200 g pieczarek sól, pieprz, czosnek niedźwiedzi olej szklanka bulionu INGREDIENTS (3 portions): 550 g pork chop 40 g dried apricots 50 g dried plums 20 g dried cranberries 20 g sunflower seeds
Martyna Cooksnaleśniki bez jajek , które i Tobie polecam. Możesz próbować również bezglutenowych, ale nie gwarantuję tak wspaniałego efektu końcowego 😅 Przy okazji polecam Ci również naleśniki z brokułami i naleśniki z pieczarkami , które ostatnio wleciały na bloga. Jeśli wolisz pałaszować je na słodko, to koniecznie sprawdź przepis na naleśniki z bananami . Z pewnością Cię zachwycą. Tymczasem popatrz na zdjęcia u góry
Blendmanprzepisy na domowy i bardzo aromatyczny sos pieczarkowy, gulasz drobiowy oraz gulasz z mięsa mielonego i papryk. SOS PIECZARKOWY GULASZ DROBIOWY Z GRZYBAMI GULASZ Z MIĘSA MIELONEGO, PAPRYK I PIECZAREK Smacznego
Zasmakuj Kuchnisposób można gotować zielone warzywa jak fasola, brokuł, groszek itp...) Następnie podsmażyć lekko na maśle, dodać szczyptę pieprzu. Podawać jako dodatek do ryb, mięsa. Ja podałam z kasza ,pieczarkami ,marchewka i skorzonera gotowana na parze
w mojej kuchnisposób można gotować zielone warzywa jak fasola, brokuł, groszek itp...) Następnie podsmażyć lekko na maśle, dodać szczyptę pieprzu. Podawać jako dodatek do ryb, mięsa. Ja podałam z kasza ,pieczarkami ,marchewka i skorzonera gotowana na parze
mojej kuchni