pieczarki - 22920 przepisów (strona:1066/1528)

Pierś z kurczaka faszerowana szpinakiem i papryką / Spinach and Pepper Stuffed Chicken Breast 137

błyskawiczny przepis w sam raz na imprezę sylwestrową i nie tylko. Do nafaszerowania kurczaka możecie użyć większości składników, które znajdziecie w lodówce. Oprócz szpinaku i papryki fantastycznie sprawdzą się pieczarki albo leśne grzyby i tak naprawdę wszystkie Wasze ulubione warzywa. Dobrze doprawione i podsmażone, będą smakować świetnie w towarzystwie sera i mięsa. Do zapiekania użyjcie ulubionego sera żółtego, sporej ilości

Lekcje w kuchni
Klopsiki w sosie pietruszkowym / Meatballs in Parsley Sauce 106

mąki i mleka lub śmietanki. Bardzo ważnym składnikiem jest tu oczywiście natka pietruszki, ale jeśli wolicie, możecie zastąpić ją koperkiem lub innymi świeżymi ziołami. W sosie sprawdzą się też pieczarki lub warzywa. Do pulpecików wykorzystajcie ulubiony rodzaj mięsa mielonego. Klopsiki w sosie pietruszkowym to łatwy i szybki przepis. Pasują do ziemniaków, ryżu, kaszy i makaronu. Podajcie je z zestawem surówek

Lekcje w kuchni
Gulasz cygański z klopsikami (bigos cygański) / Gypsy Meatball Stew 150

aromatycznym sosie pomidorowym. W moim bigosie cygańskim  oprócz pulpecików znalazło się mnóstwo warzyw: kolorowa papryka, por, seler naciowy, marchewka i ogórki kiszone. Popularnym składnikiem tego dania są również pieczarki, więc jeśli macie ochotę, możecie dorzucić je do sosu. Gotowe danie powinno być dość pikantne i wyraziste, dlatego w sosie znalazły się aż trzy rodzaje mielonej papryki. Zwłaszcza ta wędzona

Lekcje w kuchni
Prosty gulasz wołowy z ogórkami / Simple Beef Stew with Polish Pickles 128

czasu duszenia mięsa. W skład prostego gulaszu wołowego z ogórkami wchodzi oczywiście wołowina, kilka ogórków kiszonych, cebula, czosnek, seler naciowy i przyprawy. Jeśli macie ochotę go odrobinę wzbogacić, dodajcie pieczarki, suszone grzyby albo ulubione warzywa. Ja bardzo często dodaję do gulaszu sporo warzyw korzeniowych, a czasami także świeży szpinak. Wykorzystajcie ten przepis do wykorzystania tego, co akurat macie w lodówce

Lekcje w kuchni
Nieoczywiste produkty które można mrozić 131

warzywnego : mam w zamrażarce pojemnik do którego na bieżąco wrzucam okrawki włoszczyzny, resztki cebuli, które gdzieś mi tam zostaną, łodygi natki pietruszki i innych ziół, jakieś pojedyncze zwiędłe egzemplarze pieczarek czy inny warzyw – kiedy pojemnik się napełni gotuję wywar warzywny, który będzie bazą innych zup. Buraki gotowane lub pieczone – zawsze piekę buraki hurtowo, potem obieram i zamrażam

Dorota Smakuje
Pyszna i szybka pizza na suchych drożdżach 149

Przygotowujemy dodatki: wędliny kroimy na kawałki i rozkładamy na pizzy. Mogą to być szynki, kiełbasy, boczek itp *** *** Dodajemy warzywa lub owoce – wedle upodobań. Można użyć pomidory, oliwki, kukurydzę, pieczarki, ananasa itp. Całość posypujemy startym lub drobno pokrojonym serem – u mnie żółty ser gouda, ale można użyć też innego gatunku np. mozzarelli, sera pleśniowego, camemberta itp, lub mieszanki różnych

Blog z Apetytem
Mięsne ciasto 156

Mąka migdałowa- 180g Sezam- 20g Proszek do pieczenia- 1 łyżeczka Olej kokosowy- 20g Jajko- 1 sztuka Sól- szczypta Woda- 24g Wierzch Ser cheddar- 200g Ser śmietankowy- 200g Dodatki Pieczarki Papryka Rozgrzać piekarnik góra- dół  na 175 ° C. Na smalcu i maśle podsmażyć cebulę i czosnek, dodać mięso i przyprawić solą, pieprzem i ziołami. Po 10 minutach koncentrat i smażyć

serzmiesem
Sałatka śledziowa z pieczarkami marynowanymi 159

Dziś zapraszam po przepis na sałatkę śledziową. Składniki: 5 płatów śledziowych z zalewy octowej 1 średnie jabłko mały słoiczek marynowanych pieczarek 1 mała cebulka 5 jajek ugotowanych na twardo 3-4 ogórki kiszone 2-3 łyżki majonezu sól, pieprz Sposób przygotowania: Wszystkie składniki dowolnie pokroić, dodać majonez i doprawić pieprzem, ewentualnie solą. Z solą uważamy, bo ogórki i śledzie

Kuchnia domowa Ani
Polska - Kotlety ziemniaczane z sosem z ogórków kiszonych 176

polską odmianę pod postacią równie smacznych kotletów ziemniaczanych z sosem z ogórków kiszonych. Jednocześnie jest to kolejny przepis inspirowany maminą kuchnią po  zupce z kaszą jaglaną i pieczarkami .  Składniki (4 porcje, około 12 kotlecików): Kotlety - 600 g ziemniaków - 1 łyżka oleju - 1 cebula - 1 łyżka zmielonego siemienia lnianego (w wersji wegetariańskiej może być 1 jajko) - 2 łyżki mąki

Roślinożerni urlopowicze
Rolada serowa z mięsem mielonym i jajkiem na twardo 134

roku – na Wielkanoc i na Boże Narodzenie. Aby nie było nudno, co jakiś czas dbamy o zmianę dodatków. Jest więc raz z mięsem mielonym, raz z kurczakiem i pieczarkami, raz z polędwiczką lub tak jak w poniższym przypadku wzbogacona o dodatek jajek na twardo. Z czym by jej jednak nie podać, zawsze smakuje tak samo wyśmienicie. 6 jajek

Smaki Na Talerzu
Wielkanocne menu - 15 przepisów na słone dania 162

kiełbasa zapiekana w sosie chrzanowym . Danie proste do przygotowania i bardzo smaczne! Świetnie smakuje podane z ziemniakami jak i świeżym pieczywem. 7. Piersi z kurczaka w cieście francuskim nadziane pieczarkami i cebulką to pomysł na wykwintny obiad. Pięknie się prezentują i jeszcze lepiej smakują. 8. Pieczeń rzymska z jajkiem to pomysł na wykorzystanie mięsa mielonego. Taka pieczeń jest bardzo łatwa

Ugotować
Jajka faszerowane tuńczykiem 198

jeśli szukacie innych inspiracji na jajka faszerowane, to spójrzcie na te propozycje: Jajka faszerowane z grzybami Jajka faszerowane z musztardą Jajka faszerowane pastą z serkiem topionym Jajka faszerowane pieczarkami Jajka faszerowane ćwikłą Gdy przygotowujemy większą ilość faszerowanych jajek warto je przechowywać w lodówce przykryte folią spożywczą do żywności – ja wybieram folię Stella Składniki: 3 jajka 1 puszka tuńczyka

Słodkie okruszki
PASTA JAJECZNA 147

jajeczną z dodatkiem rzodkiewek i szczypioru. W klimacie wielkanocnego śniadania jak znalazł. Smakuje na kromce pieczywa lub ot tak, sama, wyjadana łyżeczką. Do pasty możecie dodać także drobno posiekane pieczarki (4 duże) lub posiekaną paprykę czerwoną (połowę dużej) – surową lub tę pieczoną, która idealnie podkręci smak pasty, a gruby szczypior zamienić cienkim (dajcie go wtedy nieco więcej). Zapraszam

Zasmakuj Kuchni