Jak długo gotować ryż 111łyżki masła lub oliwy z oliwek, 1 mała cebula drobno posiekana, 60-70 g startego na drobnych oczkach parmezanu, sól i pieprz do smaku, opcjonalnie 250 g pieczarek pokrojonych w plasterki i podsmażonych na złoty kolor. Aby przygotować perfekcyjne risotto podsmaż na maśle posiekaną cebulę, aż stanie się przezroczysta. Dodaj ryż i mieszaj, aż ziarna staną się szkliste i nabiorą
Cztery Fajery
Pałki z kurczaka z suszonymi pomidorami i mascarpone 101Obiad dla całej rodziny. Kurczak w pysznym sosie z suszonych pomidorów i pieczarek do tego mascarpone i czosnek -poezja - posmakuje każdemu. Coś innego na co dzień jak nie macie pomysłu na obiad - polecam
Swojskie jedzonko
Faszerowana biała kiełbasa 140Faszerowana biała kiełbasa Zapiekana biała kiełbasa z pieczarkami, idealna na różne uroczyste kolacje. Również jak zastąpisz białą kiełbasę parzoną, możesz zapiec na grillu. czytaj
Kulinarna Chwila
Żeberka wieprzowe w kapuście 144bądź po prostu z białym pieczywem. Smacznego Żeberka wieprzowe duszone w słodkiej kapuście Zapraszam również do skorzystania z innych przepisów: Pieczone żeberka w miodzie Rolada schabowa z boczkiem i pieczarkami Karczek pieczony po chłopsku Pasztet z królika Artykuł Żeberka wieprzowe w kapuście pochodzi z serwisu Księga Smaku
Księga-Smaku
Karkówka w sosie z przyprawą gyros 139mięso do wyraźnego zarumienienia z obu stron - dzięki temu sos będzie miał wyraźny smak i kolor. Do sosu możecie też dodać inne składniki, dobrze sprawdziłyby się tu na przykład pieczarki lub czerwona papryka. Jeśli lubicie sosy zabielane, możecie dodać do sosu trochę słodkiej śmietanki, do smaku. Karczek w sosie wspaniale smakuje z kluskami śląskimi, ziemniakami, kaszą lub ryżem. Polecam
Lekcje w kuchni
Makaron z tempehem w sosie pomidorowym 99pomidory zaczną się gotować. Wtedy do garnka dodajemy ugotowany makaron i ciągle mieszając gotujemy jeszcze z minutę. Podajemy lekko posypane natką pietruszki. Smacznego! Polecamy również nasz przepis na pieczarki w cieście
Marder&Marder Manufacture
Pieczone udka z pieczarkami 134Pieczone udka z pieczarkami Zdradzę Wam sposób na przygotowanie faszerowanych udek. Mięso drobiowe jest najbardziej popularne, ponieważ jest delikatne i świetnie komponuje się z wieloma składnikami, które kuszą nie tylko wyjątkowym aromatem, ale i smakiem. czytaj
Kulinarna Chwila
Szpinakowe naleśniki ze szpinakiem 96przysłowie, że od przybytku głowa nie boli, tak więc szpinakowe naleśniki ze szpinakiem można zajadać bez obaw! Do środka nałożyłem wspomniany wcześniej zielony farsz z suszonymi pomidorami oraz podsmażone pieczarki. Zawinięte naleśniki skąpałem w beszamelowym sosie, posypałem posiekanymi orzechami laskowymi i polałem delikatnie pesto… To jest po prostu PETARDA! Szpinakowe naleśniki ze szpinakiem Naleśniki możesz przygotować na 2 sposoby
Blendman
Łazanki z młodą kapustą 137tylko wegetarianom. Jeśli zdecydujesz się na taką właśnie wersję, cebulkę podsmaż na niewielkiej ilości masła, a resztę składników zgodnie z dalszym przepisem. Do łazanek z kapustą możesz również dodać pieczarki lub inne grzyby, które lubisz. Sam makaron łazanki możemy też bez problemu przygotować domowym sposobem. W sieci znajdziesz mnóstwo przepisów na proste przygotowanie łazanek we własnej kuchni. Dzięki temu
Kuchnia Na Wypasie
Makaron z pesto bazyliowym 164Jedną z moich ulubionych węglowodanowych części obiadu są wszelkiej maści makarony. Znam setki sposobów na ich wykorzystanie. Tym razem ukręciłem pyszny makaron z pesto bazyliowym , któremu towarzyszy ciecierzyca, pieczarki oraz brokuł. Oj jak to wspaniale smakuje… Makaron z pesto bazyliowym Aromatyczne pesto, słodkie suszone pomidory i chrupiące orzechy posypane na wierzchu gotowego dania… To połączenie jest prawdziwą PETARDĄ
Blendman
Pucharki śledziowe 198Składniki: 1 opakowanie filetów śledziowych lekko solonych a’la matjas w oleju 3 jajka pęczek szczypiorku 1 słoik pieczarek marynowanych lub smażonych w oleju majonez ocet Przygotowanie: Filety opłukać, zalać wodą i … Czytaj dalej Pucharki śledziowe
czarrna od kuchni
Pieczeń rzymska z jajkiem i ogórkiem 132formy w jakiej będziecie piec pieczeń. Na papierze rozprowadzacie około 1 cm warstwę masy mięsnej. 5 – 7 cm od brzegu układacie „nadzienie” do pieczeni (jajka, ogórki, pieczarki, kiełbasę itp) i zaczynacie zwijać, pomagając sobie papierem, jak na obrazkach poniżej. Po zrolowaniu kawałka mieso ugniatamy i pilnujemy konców pieczeni, żeby się ładnie domykały. Kiedy cała pieczeń jest już
Kulinarna Patilogia