Takie połączenie w kuchni może nie jest zbyt częste, za to naprawdę dobrze smakuje. Dostaliśmy niedawno ładne podgrzybki, a że akurat był piątek i w planach ryba na obiad, przypomnieliśmy sobie o tym przepisie. Dorsz w sosie śmietanowo-grzybowym okazał strzałem w dziesiątkę. Zajadali nawet ci, którzy na rybę zwykle kręcą nosem. Przepis na dorsza w sosie śmietanowo-grzybowym Składniki: Filet z dorsza lub innej ryby morskiej – około 300 gramów, 1 jajko, 2 kopiaste łyżki mąki pszennej do ciasta plus łyżeczka do... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...