Przepis na : obiad
Tylko powiem pyszne, polecam, Można w ten sam sposób zrobić innych grzybów tj. pieczarki, shiitake itp Grzyby oczyścić, pokroić w plasterki. Obgotować grzyby w lekko osolonej wodzie. Gotować około 5 minut od zagotowanie. Boczek pokroić w drobną kostkę, to samo zrobić z cebulą. Na patelnię włożyć masło i roztopić, wrzucić boczek i smażyć chwilkę, Następnie dodać cebulkę i drobno pokrojony ząbek czosnku. Smażyć na małym ogniu aż cebulka straci kolor surowizny i lekko zbrązowieje. Teraz już kolej na odsączone grzy... czytaj dalej...
Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!
Czytaj dalej...Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.
Czytaj dalej...Zasmażka jest podstawą wszelkich sosów, zup lub też do szparagów czy fasolki szparagowej. Często się ją stosuje nie tyle by zagęścić jakieś danie ale też by wzbogacić jego smak. Często pojawiają się problemy z zasmażką.
Czytaj dalej...Uwielbiam fotografowanie, gotować i piec a teraz jeszcze troszeczkę biegać 😉 Mam bloga kulinarnego na którego serdecznie zapraszam www.kuchniapokolen.pl