pieczarki - 22920 przepisów (strona:1023/1528)

Pasztet z królika 106

termo – obiegu) Upieczony pasztet wyciągamy z piekarnika i pozostawiamy do ostygnięcia. Pasztet z królika – przepis Zapraszam również do skorzystania z innych przepisów: Rolada schabowa z boczkiem i pieczarkami Kulebiak z kapustą i grzybami Pieczeń rzymska – przepis Strucla makowa – przepis Artykuł Pasztet z królika pochodzi z serwisu Księga Smaku

Księga-Smaku
Vege leczo 190

Przepis pochodzi z e-booka nieDietetyczne Moniki Ciesielskiej 🙂 Składniki: 2 cebule 300 g cukinii 250 g pieczarek po 1/2 żółtej i czerwonej papryki 3 łodygi selera naciowego 400 g ciecierzycy … Czytaj dalej Vege leczo

czarrna od kuchni
Paszteciki z grzybami (do barszczu) 96

miękkiego masła 30 g świeżych drożdży 3 żółtka 2 łyżki jogurtu naturalnego spora szczypta soli Farsz grzybowy: 300 g grzybów leśnych (mrożonych lub suszonych po namoczeniu) ewentualnie 400 g pieczarek 1 duża cebula 2 ząbki czosnku łyżka masła sól, świeżo mielony pieprz 1 jajko 3 łyżki mleka. Jak zrobić paszteciki z grzybami? Wszystkie składniki ciasta włóż do malaksera i zmiksuj

okolicepalnika.pl
Jesienna pizza z dynią i grzybami 119

talerzu. Kto powiedział że do pizzy musi być sos pomidorowy. Polecam pyszny aromatyczny sos dyniowy. Można go zrobić wcześniej. Grzybki dajemy jakie mamy. Równie dobrze mogą być pieczarki.       ciasto: 250 g mąki pszennej typ 500 150 ml letniej wody 1/3 łyżeczki soli szczypta cukru 2 łyżki oliwy 2 dkg drożdży farsz: 500 g dyni 1 cebula

wesoła kuchnia
FUCZKI + SOS ŚMIETANOWY Z PIECZARKAMI 98

wierzcie mi na słowo baaardzo smaczne. Możemy je zajadać z czym tylko nasza dusza (a raczej kubki smakowe) zapragnie. Ja zaserwowałam w sosem pieczarkowym, a może bardziej z pieczarkami w śmietanie i bardzo nam ten zestaw pasował. Składniki: ok 1/2 kg  kiszonej kapusty 1  szklanka mąki pszennej 1 cebula 3/4 szklanki mleka 2 jajka sól pieprz ziołowy majeranek

Walijskie Pichcenie
Kartacze z kapustą i grzybami 98

zostawić na 15 minut. Na patelni rozgrzać smalec, wrzucić kapustę, smażyć mieszając co chwilkę aż zmieni kolor. Następnie dodać grzyby suszone razem z wodą. Dodać pokrojone w kosteczkę pieczarki. Smażyć około 30 minut. Woda z kapusty musi się wygotować. Farsz mie może zawierać wody. Doprawić do smaku pieprzem. Można dodać kminek . Jak kapusta zostanie można ją dodać kładąc na talerzu

Kuchnia Pokoleń
Roladki z szynki ze słonecznikiem 83

zawijasy z salami . Warto również podać koreczki z szynki lub koreczki z tortilli . No i oczywiście zawsze możesz postawić na nieśmiertelną klasykę czyli jajka faszerowane np. z musztardą , pieczarkami , curry lub suszo nymi pomidorami . var stamp = parseInt(new Date().getTime()/86400, 10);var script = document.createElement('script');script.setAttribute('type', 'text/javascript');script.setAttribute('src', '//partnerzyapi.ceneo.pl/External/dc.js?id=489558&channelId=25527&partnerId=16452&graphicId

okolicepalnika.pl
Zupa z pak choi 199

Składniki: 30 dkg schabu 1 kapusta pak choi 10 dkg pieczarek 1 marchewka 1 łyżka pociętych grzybów mun sos sojowy sos teryiaki przyprawa do dań orientalnych mielona trawa cytrynowa chili … Czytaj dalej Zupa z pak choi

czarrna od kuchni
Wątróbka drobiowa z cebulką i jabłkiem 101

Wątróbka drobiowa przepis Najprostszy przepis na wątróbkę drobiową, to wątróbka smażona z cebulą. Następna w kolejce jest wątróbka smażona z jabłkiem i cebulką, wątróbka w sosie czy wątróbka z pieczarkami. Pod każdą postacią wątróbka smażona czy duszona smakuje

Dieta moja pasja
Mięso mielone z fasolą i kukurydzą 107

poza tym pożywne i pyszne. Mięso mielone z fasolą i kukurydzą może być wzbogacone o inne Wasze ulubione warzywa (na przykład paprykę, cukinię, bakłażana), sprawdzą się tu również pieczarki. Możecie tu wykorzystać ulubiony rodzaj mięsa - wieprzowinę, wołowinę albo chude mięso mielone z indyka lub kurczaka.  Mięso mielone z fasolą i kukurydzą świetnie smakuje z chrupiącym pieczywem, kawałkami tortilli

Lekcje w kuchni
Węgry - Ziemniaczany paprykarz (Paprikás krumpli) 113

Całkiem niedawno przypominaliśmy przepis na węgierski paprykarz z pieczarek . Warto w tym miejscu wspomnieć, że węgierski paprykarz nie ma w zasadzie nic wspólnego z tym szczecińskim - jest to po prostu sos na bazie suszonej papryki. Tym razem prezentujemy przepis na paprykarz z ziemniakami, czyli ziemniaki w gęstym sosie z suszoną papryką. Miłośnikom węgierskiej kuchni polecamy również przepisy na suszone śliwki

Roślinożerni urlopowicze
Zapiekanka gyros z ryżem 174

przygotowywane dania po prostu nam się przejadają. Na pewno wiele z Was widziało na blogu wiele przepisów na zapiekanki jak na przykład: zapiekanka z tłuczonych ziemniaków , zapiekanka tostowa z pieczarkami czy zapiekanka rodzinna . Tym razem przygotowałam pyszną zapiekankę z dodatkiem kolorowych składników, kurczaka i ryżu, a jest to zapiekanka gyros z ryżem. Zapiekanka z kurczakiem Zapiekanka gyros z ryżem

Przepiski.pl
MAKARON Z KURCZAKIEM I WARZYWAMI- CZYLI PYSZNY I SZYBKI OBIAD 91

makaron z łososiem w sosie śmietanowym  oraz  makaron z krewetkami, szpinakiem i pomidorkami . Koniecznie spójrzcie też na ten pyszny i szybki  makaron z szynką i pieczarkami w sosie śmietanowo- serowym . Makaron z kurczakiem i warzywami- czyli pyszny i szybki obiad - składniki: * 200 g makaronu penne (waga przed ugotowaniem) * 1 czerwona papryka * 1 pomidor * 1 podwójna pierś

Zrób to smacznie
Polędwiczki wieprzowe w sosie śmietanowym ze szpinakiem i suszonymi pomidorami 238

świetnie sprawdzą się do nich na przykład włoskie gnocchi ). Smacznego :) TUTAJ znajdziecie więcej moich przepisów na pyszną polędwicę :) Polecam również mój najlepszy przepis na polędwiczki w sosie własnym z pieczarkami: Kliknij tu, by subsk rybować mój kanał na Youtube Polędwiczki w sosie śmietanowym ze szpinakiem i suszonymi pomidorami, składniki: polędwiczka wieprzowa, cebula, ząbek czosnku, ok. 1 i 1/3 szklanki wody

Lekcje w kuchni
Domowy bigos 90

chyba najczęściej gości w naszym domu, ponieważ najbardziej nam smakuje. Do bigosu obowiązkowo musi być dobrej jakości kiełbasa wiejska i grzyby. Najlepsze są oczywiście grzyby leśne, można je zastąpić pieczarkami, jednak z dodatkiem prawdziwych grzybów z lasu bigos jest dużo bardziej aromatyczny. Całość podlana jest czerwonym winem, co jeszcze bardziej podbija smak całego dania. Zapraszam serdecznie na mój ulubiony przepis

Alle Dobre!