Szansa. Podróż w nieznane. Co to będzie, co to będzie... Składniki: 1 opakowanie makaronu (400 g) 1 cukinia 2 papryki 1 cebula 1 ząbek czosnku 50 dag pieczarek 200 g sera żółtego 1 puszka kukurydzy sól, pieprz, zioła prowansalskie, oregano, słodka papryka Makaron gotujemy w posolonej wodzie według czasu podanego na opakowaniu. Pieczarki obieramy i kroimy w plasterki. Cebulę(...)czosnek drobno siekamy i podsmażamy na oleju. Dodajmy pieczarki i doprawiamy je solą, pieprzem i słodką papryką. Dusimy około 10 minut. Następnie dodajemy paprykę i cukinię pokrojoną w kostkę. Smażymy całość pod przykryciem aż warzywa zmiękną. Doprawiamy solą, pieprzem oraz ziołami. Na końcu wsypujemy kukurydzę. Ser ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Makaron mieszamy razem z warzywami i przekładamy
My simple kitchennadzienie na bazie białego sera, szynki i warzyw. Wyszło bardzo smacznie i zdecydowanie mniej kaloryczne niż wersja mięsna :) Składniki: 400g makaronu cannelloni, 250g białego sera, 250g pieczarek, cebula, 60g szynki np. konserwowej, 1 czerwona papryka, 100g żółtego sera, puszka pomidorów lub 6 mięsistych świeżych pomidorów, ząbek czosnku, sól(...)szynkę. Dusić około 4 minuty na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu. Dodać obrane i pokrojone kostkę pieczarki. Smażyć około 7-10 minut, aż odparuje cała woda jaka się wytworzy. Masę zdjąć z ognia, wymieszać z białym serem. Doprawić do smaku ziołami oraz solą i pieprzem. Tak przygotowanym farszem nadziać makaron i od razu ułożyć w natłuszczonym
Z miłości do słodkościprzecieru pomidorowego sól i pieprz do smaku pęczek natki pietruszki 4 łyżki oleju do smażenia Dodatkowo: 15 dkg sera żółtego startego na grubych oczkach Najlepiej zacząć od zrobienia farszu, żeby usmażone placki nie ostygły i były chrupiące. Pieczarki obrać i pokroić w drobną kostkę. Cebulę drobno poszatkować i zeszklić na oleju. Dodać pieczarki i trzymać na średnim ogniu(...)nagrzanym piekarniku (ok 180st). Posypać zieleniną i zajadać popijając na przykład szklaneczką czerwonego barszczu:) Można nie przykrywać farszu drugim plackiem tylko zrobić 16 placków z pieczarkami i serem. Wówczas trzeba zrobić farsz z dwóch porcji
Maślane ciasteczkoprzetestowała najpierw moja siostra, ale i ja się w nim zakochałam od pierwszego zjedzenia. Ciasto jest miękkie, puszyste, idealne. Składniki dodaję zazwyczaj takie jakie mam w lodówce: ser, salami, pieczarki,cebula, papryka. DOMOWA PIZZA Składniki: ciasto: 1,5 szklanki mąki 1/2 szklanki letniej przegotowanej wody 2 łyżki oliwy 3-4 g suchych drożdży 1/2 łyżeczki soli(...)łyżeczki cukru dodatki: sos pomidorowy do pizzy ( z tego przepisu ) 20o g sera (najlepiej mozzarelli) 1 żółta papryka 1 cebula 3 pieczarki 4-5 plastry salami Przygotowanie: Mąkę przesypujemy do miski, dodajemy suche drożdże, sól, cukier oraz olej. Mieszamy dodając wodę. Zagniatamy ciasto tak aby powstała jednolita kula. Ciasto odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia (30-40 minut
Bon appetit mon amiechyba pierwsze danie, które robiłam sama jak jeszcze byłam mała. Robię je do tej pory. Składniki: 4 duże bułki z "przedziałkiem" 0,5 kg pieczarek 20 dag żółtego sera masło oregano Sposób przygotowania: Pieczarki pokroić w półplasterki i udusić. Bułki przekroić na plastry (z jednej bułki wychodzi mi 6 plastrów) i posmarować odrobiną masła. Na każdy plaster nałożyć(...)łyżce pieczarek i posypać startym żółtym serem oraz oregano. Zapiekać w piekarniku nagrzanym do ok. 160 stopni przez ok. 10 min aż ser się rozpuści a brzegi bułek będą chrupiące. Smacznego
Na Ciasteczkowych PapierachPiersi z kurczaka można przygotować na wiele sposobów, dzisiaj podam fajny przepis na panierowane kotlety, zapieczone z pieczarkami, oliwkami, pomidorami i serem. Danie idealnie nadaje się do frytek, ziemniaków oraz pieczywa(...)kurczaka 2 jajka bułka tarta do panierowania olej do smażenia sol, pieprz, słodka papryka do smaku 1 ząbek czosnku, przeciśnięty przez praskę 150 g pieczarek 1 cebula 100 g sera żółtego garść pokrojonych oliwek 5 pomidorów suszonych z zalewy olejowej
Kulinarne Fantazje Marioliszczypta pieprzuWszyskto razem wymieszać.Ponadto:30 dag pieczarek1 średnia cebulasól, pieprz, oregano, przyprawa warzywna typu Kucharek, Vegeta itp. 20 dag żółtego seraKetchup Pieczarki i cebulę obrać, pokroić. Posypać szczyptą soli, pieprzu i Kucharka, wymieszać.Ser zetrzeć na grubej tarce.Schłodzone ciasto wyłożyć na blat posypany lekko mąką i rozwałkować. Ja łączę obie kulki i robię jedną dużą pizzę
Praktyczna pllubi krokietów? Są pyszne, rozpływają się w ustach i nawet jeśli pracochłonne, to ich smak wynagradza wszystko. Nie są skomplikowane w przygotowaniu. Składniki - usmażone naleśniki 500 g pieczarek tarty ser żółty ok. 70 g 2 cebule natka pietruszki jajo bułka tarta masło około 1 łyżka olej ryżowy u mnie Olitalia http://www.vog.pl Pieczarki umyj i poszatkuj.Ser zetrzyj na grubych oczkach.Cebul(...)puściły wodę.Gdy odparuje woda dodaj łyżkę masła. Cebulę możesz dodać teraz lub jeśli chcesz usmaż ją na osobnej patelni i dodaj potem do pieczarek. Gotowy farsz powienin lekko przestygnąć. Dodaj pietruszkę i starty ser. Całość farszu dosmacz pieprzem i solą. Naleśniki wysmaruj równomiernie farszem i zwijaj jak gołąbki – czyli najpierw wszystkie berzegi do środka, apotem rulonik.ię zezłociły
Z Kuchni Do Kuchninaleśniki: 2 szklanki mąki pszennej około 600 ml mleka lub 300 ml mleka + 300 ml wody gazowanej 2 jajka 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia farsz: 800 g pieczarek 1 cebula 1 opakowanie sera feta 1 łyżka masła sól, pieprz, czosnek do smaku dodatkowo: 2 jajka bułka tarta sól, pieprz do smaku tłuszcz do smażenia Przygotowanie : Składniki na naleśniki przekładamy(...)Farsz: Cebulę obieramy, kroimy w kosteczkę, szklimy na maśle. Pieczarki oczyszczamy, kroimy w kostkę, przekładamy do cebuli, solimy i dusimy do odparowania. Doprawiamy pieprzem i czosnkiem. Do zimnych pieczarek dodajemy pokrojony ser, mieszamy. Na każdy naleśnik nakładamy porcję farszu, zawijamy. Krokiety obtaczamy w roztrzepanym jajku z solą i pieprzem, a następnie obtaczamy w bułce tartej. Smażmy na rozgrzanym tłuszczu
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiSkładniki: ok. 30 naleśników ( nie mogą być zbyt duże ) 50 dag pieczarek 1 średnia cebula 30 dag żółtego sera 1 duża podwójna pierś z kurczaka przyprawa do kurczaka sól, pieprz jajka+bułka tarta do obtoczenia Sposób przygotowania: 1. Pierś z kurczaka pobroić w cienkie paski i przyprawić przyprawą(...)kurczaka. 2.Pieczarki pokroić i podsmażyć wraz z pokrojoną cebulką. Przyprawić solą i pieprzem. 3. Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. 4. Na naleśnika ułożyć surową, przyprawioną pierś, ser oraz pieczarki. Zawinąć w krokieta, zamoczyć w rozbełtanym jajku i obtoczyć w bułce tartej. Obsmażyć z obu stron na złoty kolor. 5. Usmażone krokiety ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem
A Ty Smakuj Mniewidać zapiekanka jest wyjątkowo niefotogeniczna ;) Składniki: cały ugotowany kurczak 1,5 - 2 szkl. startego żółtego sera 1 szkl. słodkiej śmietany 18% 0,5 łyżki mąki 1 jajko 1 żółtko 1 łyżka bułki tartej 1 łyżka masła cebula 300 g pieczarek sól pieprz 1 łyżka oleju Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju. Dodajemy(...)pokrojone w półplasterki pieczarki i dusimy, aż się zredukują. Mocno doprawiamy solą i pieprzem. Kurczaka kroimy w kawałki wielkości jednego kęsa, przekładamy do naczynia żaroodpornego, obsypujemy szklanką żółtego sera, dodajemy pieczarki i całość mieszamy. Śmietanę mieszamy z mąką, zagotowujemy. Zdejmujemy z palnika,solimy, następnie czekamy aż trochę przestygnie i wbijamy całe jajko i żółtko. Mieszamy. Polewamy mięso sosem
chwile dla mnieprzecisnąć przez praskę. Pieczarki umyć, osuszyć, pokroić w plasterki. Paprykę umyć, osuszyć, pokroić w drobną kostkę. Na rozgrzany na patelni olej wrzucić pióra cebuli, chwilę podsmażyć. Następnie dodać pokrojonie pieczarki, paprykę i całość podsmażać jeszcze przez około 5 minut. Pod koniec smażenia dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, a całość lekko posolić i popieprzyć. Sos beszamelowo-serowy: W rondelku rozpuścić masło(...)było grudek. Żółtka wymieszać ze śmietanką. Dodać do rondelka z masłem, mąką i mlekiem. Całość dokładnie wymieszać i doprowadzić do wrzenia. Zestawić z ognia. Dodać starty ser mozzarella i dobrze wymieszać. Sos doprawić solą i pieprzem do smaku. Całość: Na podpieczony, kruchy spód wyłożyć farsz i zalać sosem beszamelowo-serowym. Tartę piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni (grzałka górna
Gospodyni Miejskachyba moje najlepsze krokiety jakie mogę jeść i jeść.Połączenie sera i pieczarek to dla mnie najsmakowitsze połączenie.Zapraszam!. Ciasto: ******************** 4 szkl.mąki 2 szkl.mleka 2 szkl.wody 2 jajka olej do smażenia Farsz: ****************** 1 kg.pieczarek 2 cebule masło do smażenia 50 dag.żółtego sera 1 jajo sóli pieprz Do panierowania: *** ************************* 2 jajka bułka tarta masło do smażenia ********************************** Przyrządzamy ciasto- Wszystkie(...)masę solimy i pieprzymy.Smażymy na rozgrzanym oleju cienkie naleśniki.Po usmażeniu naleśniki zostawcie pod przykryciem.Wtedy będą miękkie i dadzą się łatwo rolować!. Pieczarki płuczemy ,kroimy i smażymy z cebulką.Do ostudzonej masy dodać starty ser , doprawić i zemleć .Dodać jajko ,wymieszać.Panierować w lekko ubitym jajku i w bułce tartej.Smażyć na mocno rozgrzanym maśle.Smacznego!. A terz
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiMoja wersja empanadas na drożdżowym ziołowym cieście, w środku nadzienie z pieczarek, delikatnego sera mozzarella, czarnych oliwek i pasty z suszonych pomidorów. Uwielbiam go za łatwość w przygotowaniu i wspaniały smak, idealna propozycja zarówno na ciepło jak i na zimno, do zabrania ze sobą na piknik, smakuje wyśmienicie! Dziękuję marce OLE! za nadesłane produkty z których mogłam to danie(...)trzy okrągłe placki, podsypując lekko mąką aby się nie kleiło, posmarować pastą z suszonych pomidorów, zostawiając po 2 cm od krawędzi brzegów, nałożyć nadzienie z pieczarek cebuli oliwek i pokrojonej szynki posypać startym serem, zwinąć na pół formując pieroga zlepić brzegi dokładnie. Posypać po wierzchu ciasta ziołami prowansalskimi. Ułożyć na blasze wyłożonej pergaminem, zostawić na 15 minut
Wanilia i KardamonSzybkie, ciepłe, tanie......na śniadanie a w wykonaniu Jędrusia smakuje najlepiej. Składniki na 4 tosty : -8 kromek tostowego pieczywa -8 plastrów żółtego sera -4 plastry wędliny -4-6 średnich pieczarek -odrobina oleju i masła -szczypta soli Na każdej kromce pieczywa układamy(...)plastry sera a na czterech plastry wędliny. Pieczarki obieramy i kroimy w plasterki. Na odrobinie oleju i masła podsmażamy pieczarki przyprawione szczyptą soli. Na wędlinie układamy podsmażone pieczarki. Przykrywamy kromkami z serem i układamy w tosterze. W zależności od tostera zapiekamy przez 3-6 minut. Tosty gotowe. Smacznego
Maminek kulinarny