pieczarki w sosie - 5527 przepisów (strona:207/369)

Klopsiki wołowe 148

kaszami. Moi bliscy je uwielbiają, więc mogę je z czystym sumieniem polecić. Jest to przepis na same klopsiki w sosie, bez dodatków, gdyż te zostawiam Wam do woli wedle życzenia i gustu:) Smacznego:) Składniki: 500 g mięsa mielonego wołowego 5 pieczarek 1 cebula 1 jajko 1 pomidor szklanka wody 1 spora łyżka serka puszystego naturalnego Piątnica / ewentualnie 2 łyżki jogurtu

Zasmakuj Kuchni
Makaron w sosie śmietanowym z pesto, indykiem i orzechami 112

czosnek. Dodaję pokrojone w kostkę mięso i smażę całość 3-4 minuty. Po tym czasie dodaję pokrojone na ćwiartki pieczarki i smażę składniki kilka minut. Na patelnię wlewam wino, które redukuję o połowę. Pesto mieszam ze śmietaną i dodaję do sosu na sam koniec gotowania. Doprawiam szczyptą soli i pieprzu. Ugotowany makaron mieszam z sosem. Podaję od razu. Przed podaniem

Mango Papaja
włoski sos grzybowy do lasagne 132

zasadzie intingolo di funghi porcini robi się z borowików, ale jak doczytałam, często wystarczy trochę ich suszonych połączonych z pieczarkami. stwierdziłam więc, że podgrzybki spokojnie się sprawdzą w tej roli, gdyż ich aromatowi ciężko coś zarzucić. do czego wykorzystać ten sos spytacie, bo najczęściej grzyby z paleni wszyscy zjadają z pieczywem. otóż to propozycja dla miłośników lasagne, zamiast sosu bolońskiego

Eksperyment sobotni
Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym, kukurydzą i pieczarkami 458

wręcz przesiąknięte rozmaitymi przyprawami. Wtedy, gdy je się przyrządza w domu unosi się piękny zapach. Do zapiekanki dodałam sos zrobiony z połączenia mleka ze szklanką wody rozrobionej z vegetą. Aromatu dodają zioła i przyprawy połączone z przesmażonymi na maśle pieczarkami i cebulką. Musicie jej spróbować! Jeśli nie lubicie zbyt dużo przypraw lub różnorodnego połączenia przypraw, skróćcie jej listę

Zasmakuj Kuchni
Penne ze szpinakiem i suszonymi pomidorami 148

solą i pieprzem ziołowym. Na suchej patelni uprażyć ziarna słonecznika. Makaron odcedzić. Wrzucić z powrotem do garnka i dodać sos z dodatkami. Wymieszać. Wykładać makaron na talerze. Posypać tartym serem dojrzewającym i uprażonymi pestkami słonecznika. ----- Podobne: Spaghetti z jarmużem i pieczarkami Spaghetti z suszonymi pomidorami Penne z pieczarkami

Weekendy w domu i ogrodzie
QUASEDILLA Z CHORIZO 172

każdej strony po kilkanaście sekund- do roztopienia się sera. Jako farszu możesz użyć ulubionych składników takich jak papryka, pieczarki, szynka czy salami ale zawsze musi być ser - jest spoiwem placka. Placki kroimy na 3 trójkąty i podajemy z ulubionym sosem lub ketchupem

KuchcikoweLove
Królik w sosie pieczarkowo-śmietanowym 167

ósemki cebulę i czekamy, aż się zeszkli. Później dodajemy pokrojone na połówki pieczarki. Przykrywamy na chwilkę pokrywką, aż pieczarki puszczą wodę. Dolewamy  1 szklankę wody i gałązkę rozmarynu. Dodajemy królika i gotujemy ok. 50-60 minut. Wyjmujemy mięso. Do sosu dodajemy śmietanę. Cały czas gotujemy, aż sos się zredukuje (można dodać 1 łyżeczkę mąki, aby zgęstniał). Królika można lekko

tojestpyszne.blogspot.com
Ciasto francuskie z farszem. 109

pewnością będzie smaczne. Można jeść bez żadnych dodatków, lecz tak jak to moja mama mówi, najlepiej smakuje z sosem majonezowo czosnkowym. Czyli kolejny smak, który obie uwielbiamy :) Składniki: 1 cienka kiełbasa, 1 cebula, groszek konserwowy, kilka plasterków salami, kilka pieczarek, ketchup, sól, pieprz, 2 gotowe ciasta francuskie, 2 pomidory,  3 ząbki czosnku, dwie garście startego sera żółtego, olej. Przygotowanie

W kuchni u Moniki
Zapiekanka ryżowa z warzywami 114

kostkę i podsmażamy na łyżce masła. Gdy się zeszkli, dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki. Podsmażamy do czasu aż pieczarki odparują nadmiar wody. Kremówkę mieszamy z jajkami, serem. Doprawiamy vegetą. Naczynie żaroodporne smarujemy tłuszczem. Ryż, warzywa mieszamy razem. Całość zalewamy sosem. Zapiekamy 30 minut w temperaturze 180 stopni

Pobite gary Barbary
Sos tatarski z groszkiem. 147

tego trochę zielonego groszku, który swą słodyczą równoważy smak kwaśnego sosu i nadaje mu nowego wymiaru. Polecam!!! Składniki na sos tatarski z groszkiem 1 mały słoiczek marynowanych grzybków 150-200g (ja użyłam opieniek, ale mogą być prawdziwki, podgrzybki, czy pieczarki) 2 średnie korniszony 2 łyżki groszku konserwowego 3 jajka ugotowane na twardo 1 łyżka jogurtu naturalnego 3-4 łyżki

Rozpustne gotowanie
Śledzie z pieczarkami 186

pokroić w piórka,  pieczarki oczyścić i pokroić w plasterki. Na patelni rozgrzać olej zeszklić cebulę pod koniec wrzucić pieczarki i chwilę podsmażyć. Na koniec dodajemy przecier pomidorowy, paprykę słodką oraz sól i pieprz do smaku. Odstawiamy do wystygnięcia. Wystudzony sos mieszamy ze śledziem. Wkładamy do lodówki na całą noc by przeszły smaki

magiczna kuchnia Kasi
Zapiekanka makaronowa z tego co jest w lodówce;) 184

wody z gotowania. Pieczarki i wędlinę pokroić w drobną kostkę, podsmażyć na oliwie z oliwek – najpierw szynkę, później dodać pieczarki. Zalać wszystko śmietaną i dodać wodę zmniejszyć ogień. Dodać starty ząbek czosnku i parmezan, zamieszać. Po chwili dodać posiekaną natkę. Sos wymieszać z makaronem. Jeśli jest zbyt gęsty trzeba dolać trochę wody z gotowania makaronu (podczas pieczenia ładnie nam wszystko

Kulinarne Inspiracje
Sos grzybowy 114

sos z kategorii tych, które pasują do niemal wszystkiego. Ja ostatnio podłam go do gołąbków i kotletów ziemniaczanych. Składniki: 300 g pieczarek garść suszonych podgrzybków 100 ml słodkiej śmietany szklanka wody 1  płaska łyżka mąki 1 łyżeczka masła sól do smaku S posób przygotowania: Pieczarki obrać, pokroić w plasterki i wrzucić na rozgrzaną głęboką patelnie z łyżką masła. Podsmażyć

Gosia gotuje
Sos pieczarkowy 170

zimną wodą 2 łyżki mąki tak aby nie było grudek, następnie dodajemy 100 ml śmietany 18 %, mieszamy. Pieczarki zestawiamy z ognia i powoli wlewamy śmietanę z mąką, energicznie mieszając. Całość wstawiamy na mały ogień  i podgrzewamy do zgęstnienia sosu

Krakowskie smaki Ani
Gryczanka 157

oliwie. Dodałam pieczarki. Lekko wystudziłam. Twaróg przełożyłam do miski, rozdrobniłam. Wbiłam jajko, dodałam przyprawy oraz kaszę i pieczarki. Całość zagniotłam na jednolitą masę. Keksówkę wysmarowałam masłem, przełożyłam do niej gryczankę.  Zapiekałam w 150st. przez 40min. Całość podałam z  sosem czosnkowym

bastalena
Szaszłyki z kurczaka 113

zrobiłam szaszłyki na patelni. Tutaj podane będą z ryżem , ale z każdym dodatkiem smakują idealnie. Nawet same z sosem czosnkowym są świetne. Dzisiaj sobota więc mamy więcej czasu by poszaleć w kuchni.     Składniki : * filet z kurczaka * papryka czerwona * cukinia * pieczarki * cebula czerwona * przyprawa do grilla * łyżka oleju rzepakowego  Przygotowanie : Trzeba zamarynować fileta pokrojonego w kostkę w przyprawach

Magiczne Życie Marty
Kotlety Schabowe Inaczej 6042

dusimy pod przykryciem, podlewamy odrobiną wody, wrzucamy ziele angielskie i listek laurowy. Kiedy mięso będzie już miękkie wrzucamy pieczarki, doprawiamy pieprzem, solą ziołową, kminem rzymskim, papryką wędzoną słodką, papryką chili w proszku, przykrywamy i dusimy jeszcze jakiś czas. Jeśli sos wyjdzie nam zbyt wodnisty, wystarczy odparować trochę płynu. Podajemy z ziemniakami, kuskusem, ulubioną kaszą lub ryżem. SMACZNEGO życzy BLONDYNKA

Blondynka Gotuje
ŁOPATKA W KREMOWYM SOSIE 92

plasterki, podsmażam na łyżce masła z dodatkiem soli.  Mięso wraz z pieczarkami przekładam do garnka, dodaję listki laurowe i ziele angielskie, zalewam bulionem. Gotuję na wolnym ogniu około 40-50 minut (aż mięso będzie miękkie).  Śmietanę łączę z serkiem topionym, mąką i odrobiną sosu (dokładnie, aby nie było grudek), wlewam do garnka. Gotuję jeszcze przez chwilę

JejKuchnia
Zapiekanka z kaszą gryczaną 455

jadłam kaszę gryczaną, w sypkiej postaci, jako dodatek do mięs i sosów. Tutaj w troszkę innej odsłonie, ale według mnie równie pysznej. Zapiekanki to dla mnie świetny obiad- szczególnie jak trzeba coś zrobić na szybko. Polecam!:) Składniki: 100g kaszy gryczanej w torebkach 250 ml przecieru pomidorowego 200g pieczarek cebula połówka piersi z kurczaka 120g mozzarelli natka pietruszki pieprz, sól, papryka(...)maśle cebulę i pieczarki, następnie dodajemy przecier pomidorowy, chwilę dusimy, następnie dodajemy posiekaną natkę z pietruszki doprawiamy pieprzem i solą. Pierś z kurczaka przyprawiamy i odstawiamy na kilkadziesiąt minut. Następnie smażymy, może być lekko surowa w środku- dopiecze się w piekarniku. Kroimy w plasterki grubości ok 1cm. Do kokilki wsypujemy kaszę gryczaną, polewamy przygotowanym sosem pomidorowym. Na górze układamy pierś

Czerwona Porzeczka
Sałatka - Pasta na kanapki 477

Ten przepis może pełnić 2 funkcje.... zarówno sałatki jak i pasty, w zależności czy część składników zetrzemy na tarce czy drobno pokroimy. Sprawdziłam obie opcje i

IMPRESJA SMAKU