pieczarki w sosie - 5527 przepisów (strona:200/369)

Żywność liofilizowana - krem grzybowy :) 119

FOOD  i mojej współpracy z tą marką poczytacie w  TYM  poście :) Skład kremu grzybowego przedstawia się następująco: grzyby suszone (podgrzybek) 18%, pieczarki 14%, cebula 14%, marchew 14%, mąka pszenna 14%, śmietana 6%, pietruszka natka 2%, mieszanka przypraw, liść laurowy, ziele angielskie, sól.  Danie to dostępne jest w jednej wersji wagowej. Przed przygotowaniem waży(...)postaci kremu, dlatego też krem grzybowy bardzo mi odpowiadał. Nie był zbyt gęsty ani nie przypominał zawiesistego sosu. Dobrze dobrana konsystencja, nie w pełni gładka, sprawiła, że danie było jeszcze bardziej atrakcyjniejsze :) Widocznymi elementami były maluteńkie kawałki grzybków - podgrzybków i pieczarek :)  Zapach: Krem pachnie bardzo naturalnie, a zapach przypomina moment domowego suszenia grzybów z porannych zbiorów :) Bardzo przyjemny :) Podsumowanie

Zdrowie na języku :P
Strogonow z klopsikami i makaronem / Meatball pasta stroganoff 206

szybkie i łatwe danie dla całej rodziny. Pyszny strogonow z klopsikami drobiowymi i grzybami w śmietankowym sosie i podany na tagliatelle pełnoziarnistym Lubelli . Danie robi się bardzo szybko i smakuje wybornie! Można użyć tutaj grzybów takich, jakie mamy pod ręką, ja dodałam mix pieczarek, boczniaków i shiitake. Polecam gorąco! Scroll down for recipe in English Strogonow z klopsikami i makaronem(...)cebuli, pokrojonej w drobną kostkę 1 łyżeczka ziół prowansalskich 1 kromka chleba, zmiksowana w blenderze do uzyskania drobnych okruchów 1 łyżka oleju roślinnego sól, pieprz do smaku Składniki na sos: 1 łyżka oleju roślinnego 1/2 cebuli, drobno posiekanej 2 ząbki czosnku, pokrojone w plasterki 300 g ulubionych grzybów, pokrojonych w plasterki 2 łyżki brandy 2 łyżeczki mielonej słodkiej papryki

karmelowy
Tortellini w sosie serowo-pieczarkowym 120

kroimy w kostkę, cheddar ścieramy na tarce, czosnek przeciskamy przez praskę. 2. Na rozgrzanym oleju podsmażamy cebulę, po chwili dodajemy pieczarki. Dusimy do odparowania wody, dodajemy czosnek, natkę i śmietanę oraz przyprawy do smaku. Dusimy jeszcze chwilę do zgęstnienia sosu.  3. Do garnka przekładamy ugotowane tortellini oraz starty ser. Mieszamy

Szefowa kuchni
Szynka duszona z pieczarkami. 153

podsmażyć cebulę pokrojoną w pióra, dodać pokrojony drobno czosnek i pokrojone w plastry pieczarki. Smażyć razem kilka minut.  Podsmażone pieczarki dodać do szynki. Dusić pod przykryciem w sumie około 1,5 godziny. W między czasie sprawdźcie jak smakuje sos, bo być może trzeba go jeszcze przyprawić. Gotowy sos można zagęścić mąką

Agusiowe smakołyki
Pieczarki w śmietanie 162

zamkniętymi kapeluszami. Większe przekroić na ćwiartki, mniejsze na pół. Cebulę obrać, pokroić w piórka roztopić masło na patelni, dołożyć pieczarki i cebulę. Nie solić! Smażyć na dość silnym ogniu, żeby puściły jak najwięcej soku. Gdy się zrumienią, a sos odparuje, oprószyć solą i pieprzem i dolać śmietanę. Poddusić jeszcze kilka minut, aż śmietana zgęstnieje podawać posypane natką zielonej pietruszki

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
PIZZA Z PIECZARKAMI 147

następnie dodaję pieczarki i cebulę. Doprawiam. Smażę na rumiano. Ogórki i natkę drobno siekam. Ciasto smaruję koncentratem następnie przekładam pieczarki z cebulą, ogórki oraz natkę pietruszki i ser. Piekę ok 25 min w 180 stopniach. Podaję z ulubionym sosem

Gotowanie Patki
Najlepsze pieczone pasztety wegetariańskie 155

folię aby góra się przypiekła. Gotowy pasztet odstawić do przestudzenia, schłodzić, podawać na zimno. Klops ryżowo jajeczny Wspaniale smakuje z sosem koperkowym lub pomidorowym! Składniki 3/4 szklanki szklanka ryżu 8 jajek ugotowanych na twardo 2 surowe jajka 40 dag pieczarek 1 mały por 50 g orzechów włoskich 3 cebulki dymki sól, pieprz 1 łyżka oleju Ryż ugotować w osolonej wodzie

Mój pomysł na
Pizzerinki 150

podwojenia swojej objętości. 3. W międzyczasie przygotowujemy sobie dodatki. Cebulę kroimy w krążki, mięso w kosteczkę, ogórki kiszone i pieczarki w plasterki. 4. Ciasto po wyrośnięciu lekko wyrabiamy, rozwałkowujemy i wykrawamy krążki (użyłam szerokiego kubka). Każdy krążek smarujemy sosem, układamy dodatki i posypujemy tartą mozzarellą. 5. Pieczemy ok 10-15 minut w 200 st C. Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Szaszłyki z grilla z polędwiczką wieprzową 81

grilla z polędwiczką wieprzową Składniki – 5 sztuk: Polędwiczka wieprzowa – 1 sztuka Papryka czerwona – 2 sztuki Cebula czerwona – 2 sztuki Pieczarki – 5-6 sztuk Marynata: Olej sezamowy – 3 łyżki Papryka wędzona – 1 łyżka Oregano – 1 łyżka Tymianek – 1 łyżka Sos sojowy – 2 łyżki Czosnek – 2 ząbki Wykonanie – marynata: W miseczce mieszamy rozgnieciony ząbek czosnku z przyprawami, sosem sojowym i olejem. Następnie

Kuchnia Bon Appetit
SCHAB W SOSIE ŚMIETANOWO PIECZARKOWYM 141

obsmażamy. Na drugiej patelni na masełku szklimy posiekaną cebulę, dorzucamy też pokrojone w plastry pieczarki. Oprószamy solą i pieprzem. Kiedy pieczarki się zrumienią wlewamy ok pól szklanki bulionu oraz śmietanę. Na patelni układamy kotlety, podduszamy razem aż do zgęstnienia sosu

Z Majeczką w kuchni
Bułki z pieczarkami. 118

obieramy i kroimy na mniejsze kawałki . Cebulkę obieramy i kroimy drobno . Na patelni przesmażamy cebulkę na złoty kolor . Na oddzielnej pieczarki ,kiedy puszczą wodę czekamy,aż trochę odparuje i zalewamy wodą z mąką , mieszamy . Dodajemy cebulkę ,doprawiamy ,mieszamy aż sos zgęstnieje i odstawiamy. Dwie długie bułki lub kanapka przecięta na pół. Wyjmujemy miękki miąższ ze środka bułek i podpiekamy

Ladylaura.
Spaghetti z tuńczykiem i "Sierpniowy żar" 180

smaku pieprzem (sól moim zdaniem nie jest potrzebna). Odcedzić makaron i wrzucić na patelnię z sosem. Zamieszać, by sos pokrył makaron. Podawać danie posypane startym serem. ----- Podobne: Spaghetti puttanesca Spaghetti z suszonymi pomidorami Spaghetti z jarmużem i pieczarkami Okładki polskich wydań książek Andrea Camilleri zawsze mnie fascynowały. Nigdy jednak ich nie kupowałam i nie czytałam, bo byłam przekonana

Weekendy w domu i ogrodzie
Zapiekanka makaronowa z maślanymi pieczarkami, serem i szynką 110

pieczarek 50ml wody, przykrywamy patelnię i dusimy około 10 minut. Usmażone posypujemy szczyptą soli. Wlewamy na patelnię śmietankę, łączymy z pieczarkami i doprowadzamy do wrzenia. Ściągamy z ognia. Szynki kroimy na plasterki, układamy je na warstwie serowej. Całość zalewamy sosem pieczarkowym, wkładamy do piekarnika i pieczemy przez 45 minut od momentu, gdy piekarnik rozgrzeje się

Gotowanie i blogowanie
FILETY Z KURCZAKA W SOSIE Z PIECZARKAMI 188

klasyka ...  ale jakże pyszna klasyka prawda?  Filety przyrządzone w ten sposób są soczyste,  a śmietanowo-pieczarkowy sos dodatkowo podkreśla ich smak.  Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka sól pieprz ziołowy tymianek 1 cebula 200g małych pieczarek 1/3 szkl. śmietany 18% koperek olej Wykonanie:  Pierś kroimy wzdłuż na cieńsze plastry. Solimy, pieprzymy, posypujemy tymiankiem. Obsmażamy

Walijskie Pichcenie
Wiosenna sałata w talerzykach z tortilli 119

posól i posyp pieprzem. Do misy wsyp szpinak lub mix sałat, pomidorki koktajlowe, cebulę pokrojoną w krążki, odcedzone szparagi, pieczarki, porwaną mozzarellę  Całość wymieszaj i napełniaj miseczki tortilli. Z oliwy z oliwek , soku z cytryny i skórki zrób sos winegret. Posól go i popieprz. Podawaj w osobnym naczyniu, aby każdy mógł polać sobie bezpośrednio przed jedzeniem

AZgotuj!