Polecam. Zaczynamy:) Składniki: 4 piersi z kurczaka 2 papryki- czerwona I zielona ok 200 gr pieczarek 2 cebule 2 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki oleju sezamowego 500 ml bulionu kurczakowego 1 łyżka mąki ziemniaczanej Przyprawy: 4 łyżki sosu sojowego 4 łyżki sosu rybnego 4 łyżki cukru brazowego 4 łyżki octu winnego 4 łyżeczki czerwonej pasty curry 4 łyżeczki(...)paprykę- smażymy około 3 min. Po tym czasie wyciągamy wszystko na talerz. Do tego samego garnka dodajemy olej sezamowy, wrzycamy kurczaka pokrojonego w kostkiI smażymy 5 min, dodajemy pieczarki-pozostawiamy około 2 min. W tym czasie z przypraw robimy paste. Wszystkie składniki łączymy. Dodajemy teraz cebulę z paprika, bullion kurczakowy I paste,mieszamy I pozostawiamy na gazie
Smaki EdytySkładniki: 150 g kaszy kuskus (1/2 opakowania) 1 słoiczek pieczarek marynowanych 1 filet z kurczaka 1/2 pora 3 ogórki konserwowe sól, pieprz, słodka papryka, zioła prowansalskie sos: 3-4 łyżki oliwy … Czytaj dalej Sałatka z kuskusem i kurczakiem
czarrna od kuchnikurczakiem Warstwowa sałatka szefa Musztardówka z ananasem Warstwowa sałatka z tuńczykiem i jajkami Sałatka gyros Sałatka z kabanosem i sosem czosnkowym Inne przekąski Frytki z cukinii Krokiety Francuskie ślimaki hit imprezy Chrupiące zapiekanki Smażony ser Panierowane pieczarki Zapiekanki z czerstwego chleba Faszerowana i zapiekana papryka Pizza
W Moim Magicznym DomuOlej do smażenia Farsz 1 ser mozzarella 2 filety z kurczaka 4 łyżki przyprawy do kurczaka lub kebab 1 cebula 6 pieczarek 2 marchewki 2 ząbki czosnku 1/2 puszki kukurydzy 1 łyżka pasty curry np. Czerwonej 1 łyżka sosu sojowego ciemnego Sól i pieprz do smaku 1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego 1 łyżeczka papryki czerwonej ostrej 1 łyżeczka papryki chilli PRZYGOTOWANIE
Gotowanie Patkipomysł i wykonanie :) Mięso można zastąpić np. pieczarkami. I ja zrobiłam kotlety z takim właśnie farszem. Użyłam ok. 1/2 kg pieczarek które przesmażyłam z cebulą, zmiksowałam, doprawiłam do smaku solą, pieprzem i majerankiem. Z nadmiaru grzybów zrobiłam sos pieczarkowy . Wyszło mi 7 sporych kotletów i to bezmięsnych
Proste Potrawysolą, pieprzem i majerankiem. Mąkę rozprowadzić w niewielkiej ilości wody, dodać śmietanę i wszystko razem dobrze wymieszać, a następnie wlać do pieczarek i jeszcze chwilę pogotować. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Po odcedzeniu rozłożyć na talerze, polać sosem, a po wierzchu posypać zieleninką (pietruszką lub szczypiorkiem według własnego uznania). Smacznego :) P.S. Zdrowsza wersja sosu: nie zagęszczamy go mąką
Dieta Rozdzielna i ZdrowieSzybki i smaczny obiad i do tego jednogarnkowy? Tak ! mam na to fantastyczny pomysł :) Pyszny makaron w sosie pieczarkowym, do tego jajka i dużo sera.. Pychotka! Składniki (minimum 4 osoby pojedzą :) : 400 g pieczarek 2 łyżki oleju 1 mała marchewka gałązka selera naciowego 350 g makaronu świderki 500 ml wrzątku sól, pieprz 150 g sera żółtego duża łyżka masła
coolinarnyPrzerzucić na drugą stronę i smażyć kolejne 2 minuty. Dusić pod przykryciem kolejne 2 - 3 minuty. Ściągnąć z patelni i polać sosem. Łosoś doskonale komponuje się z ryżem i kaszą. Ja podałam do niej ryż z cebulką i pieczarkami. Niesamowita ryba
Karola gotujetłuczkiem do ziemniaków lub blenderem zmiksować na gładką masę. Na patelni rozgrzać olej, zeszklić cebulkę pokrojoną w półplasterki, dodać oczyszczone, pokrojone pieczarki, dołożyć oczyszczoną, pokrojoną w kostkę paprykę, dusić wszystko razem, by warzywa straciły surowość, przelać warzywa z sosem do cukinii. Na tej samej patelni, na "sucho" smażymy mięso mielone, mieszając często, po usmażeniu wraz z sosem, który powstał
kgwjanczewociekawsza niż dokończenie obiadu. :) Jeśli chodzi o płyn, który dolałam - dzień wcześniej piekłam warzywa w piekarniku: ziemniaki, cukinię, cebulę, czosnek i pieczarki. Jak to cukinia, puściła mnóstwo wody. Odlałam, żeby warzywa choć trochę się przypiekły. Był to aromatyczny sos pełen przypraw, więc żeby się nie zmarnował, dodałam do zupy. Śmiało można dać zwykłej wody lub delikatnego rosołu. Jeśli chodzi
Anioszek w kuchnimocno brązowy kolor z oby dwóch stron. Wlać cydr trzymać jeszcze chwilkę na ogniu i zdjąć mięso z patelni, a dodać pieczarki. Dusić ok 2-4 min wlać bulion i śmietankę. Trzymać na ogniu do zredukowania i zagęszczenia sosu. W razie potrzeby przyprawić solą i pieprzem. Włożyć mięso do sosu i groszek. Ziemniaki ugotować z 2 ząbkami czosnku
Gaździnka warzydrożdżowego. I to moim ulubionym! Po trzecie: dodatki nie mają znaczenia. Tak naprawdę powyższy przepis można konfigurować na setki sposobów. Podmieniać sos na śmietanowy, ziołowy lub używać samej oliwy, kombinować z serem, w końcu używać dowolnych dodatków – od pieczarek, przez kiełbasę, po ananasa czy tuńczyka. Pizza jest iście rewolucyjnym daniem i da się ją dopasować do każdego
Proste-przepisy.plAromatyczny gulasz z orientalnym smaczkiem Składniki biodrówka 1/2 kg pieczarki 30 dkg papryka czerwona 1/2 szt grzyby mun 1 garść cebula 1 szt czosnek 3 ząbki sos chili-czosnkowy 1 łyżka … Czytaj dalej Orientalny gulasz z ryżem
czarrna od kuchninasion, błonek i pokroić w paski, pieczarki umyć i pokroić w cienkie paski. Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć kurczaka, pieczarki i paprykę. Doprawić solą pieprzem, ostrą papryką i obsypać przyprawą gyros. Smażyć, aż kurczak będzie przesmażony. Sos – majonez wymieszać z ketchupem. Rozgrzać patelnię, jeśli macie patelnię do smażenia naleśników to wystarczy tylko skropić patelnię olejem tylko na pierwszy
Kuchnia Pokoleńbrązowe, po czym podlać 1 szklanką wody,dodać liść laurowy przykryć rondel i dusić do miękkości. Pod koniec duszenia dodać pieczarki pokrojone w plastry i jeszcze chwilę dusić na wolnym ogniu. W razie potrzeby uzupełnić wodę. Kiedy sos jest zbyt rzadki można dodać łyżeczkę mąki ziemniaczanej rozrobionej w małej ilości wody. Doprawić sos. karkówka w sosie grzybowym
O kuchni z uczuciemCukinie kroimy wzdłuż i łyżeczką wydrążamy środek. Solimy, pieprzymy, skrapiamy z obu stron oliwą. I chowamy do lodówki. Robimy farsz: paprykę, pieczarki i dymkę kroimy w kostkę, taką nie za małą. Wrzucamy do miski, solimy, dajemy troszkę oliwy, sosu sojowego, mieszamy i wykładamy na tackę do grillowania. Grillujemy. Suszone pomidory kroimy na niewielkie kawałki, oliwki na ćwiartki, ser feta
Marder&Marder Manufacturepolać odrobinką śmietanki. Podawać na ciepło od razu po przyrządzeniu, nie odgrzewać sosu. Smacznego :) Zobacz także: Różowy makaron z buraczkowym pesto i orzechami włoskimi Farfalle z kurczakiem, bakłażanem i pieczarkami Przepis bierze udział w akcji
KreatywnePinykostkę lub paski . Cebulę kroimy w drobną kostkę. Na rozgrzanym maśle podsmażamy cebulkę a gdy cebulka zacznie się złocić dodajemy pieczarki .Całość od czasu do czasu mieszamy. Pod koniec duszenia dodajemy śmietanę i mieszamy aż powstanie gęsty sos. Sos doprawiamy solą .Na końcu dodajemy odsączony z zalewy zielony groszek wszystko razem łączymy i chwilkę gotujemy . Natkę pietruszki drobno siekamy
Smakowite Daniapieprz . Tortellini ugotować w lekko osolonej wodzie, odcedzić i wystudzić. Pora pokroić w cienkie plasterki lub półplasterki. Grzybki (lub pieczarki) wyjąć z zalewy i pokroić w mniejsze kawałki. Kukurydze odsączyć z zalewy. Wszystkie składniki wymieszać. Przygotować sos: majonez wymieszać z jogurtem do uzyskania odpowiedniej konsystencji - ja stosuję proporcje pół na pół. Dodać musztardę do smaku
Codzienna kuchnia niecodziennapieprzem, odrobiną "Kucharka", dodać tłuszcz z duszenia cebuli, dobrze wymieszać. Formować najpierw płaskie placki, na środku każdego położyć łyżkę nadzienia z pieczarek, uformować kotleciki ( nie powinny być zbyt duże), obtoczyć w bułce tartej i usmażyć. Najlepiej smakują polane sosem mięsno-pieczarkowym
Praktyczna pl