pieczarki w sosie - 5527 przepisów (strona:211/369)

Warzywne kotleciki w sezamie 120

kotleciki :) SKŁADNIKI: 1/2 główki kalafiora 2 duże marchewki 2 małe cukinie 2 mała cebule 1 duża papryka 6 pieczarek 1 jajko 3/4 szklanki mąki pszennej pełnoziarnistej typ 1850 1 łyżeczka ziół prowansalskich pieprz sól sezam do obtoczenia margaryna Optima Omega 3 SOS: 1 mały kubek jogurtu greckiego 1/2 ogórka garść listków mięty sól pieprz Wszystkie warzywa poza papryką ścieramy

Kuchnia od dwojga
Dobre śniadanie na dobry dzień 134

oleju rzepakowego. Jajka wbić do miseczki, dodać sól i pieprz do smaku, lekko rozbić. Wlać na patelnię do pieczarek i mieszając usmażyć do odpowiedniego stopnia ścięcia. Podawać z pieczywem posmarowanym Ramą Classic i obsypanym posiekanym szczypiorkiem. Kanapki z jajkiem i majonezowym sosem chrzanowym Składniki: pieczywo Rama Classic jajka 2 łyżki majonezu 1 łyżeczka chrzanu Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać

Codzienna kuchnia niecodzienna
NALEŚNIKI Z FARSZEM SEROWO-ŚMIETANOWYM 104

odpowiedniej konsystencji ciasto). Smażę cienkie naleśniki (na dobrej patelni - bez dodatku tłuszczu). Na maśle podsmażam pokrojone w plasterki pieczarki, szynkę oraz cebulę w kostce (z dodatkiem przypraw). Śmietanę łączę z 1/2 sera, dodaję do farszu, mieszam. Kiedy ser się rozpuści, zagęszczam sos mąką ziemniaczaną rozrobioną w odrobinie wody. W razie potrzeby doprawiam do smaku. Naleśniki wypełniam farszem, składam. Przekładam

JejKuchnia
Pomidorowy makaron z mięsem mielonym i pieczarkami 91

cebulę szklimy na oliwie, dodajemy mięso i je podsmażamy, rozdrabniając drewnianą łyżką. Następnie dodajemy drobno posiekany czosnek, pokrojone pieczarki, chwilę smażymy, dodajemy passatę i zioła. Dusimy pod przykryciem na małym ogniu ok. 5 min. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Do Sosu dodajemy makaron, dokładnie ze sobą łączymy. Podajemy ze starta mozzarellą i posiekaną natką pietruszki. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable

R'n'G Kitchen
Zapiekane naleśniki z mielonym mięsem 3110

usmażone naleśniki to już w ogóle błyskawiczny :) To banalne połączenie placka naleśnikowego z mielonym mięsem w pomidorowym sosie, trochę takie canelloni, tylko zamiast makaronu mamy naleśniki jest naprawdę smaczne. Z farszem oczywiście można bardziej pokombinować, dodać do niego na przykład pieczarki, paprykę czy czerwoną fasolę, ale i bez tych dodatków niczego mu nie brakuje :) Składniki na ok. 8 sztuk: (inspiracja

Simply Food
Domowa warzywna "kostka" rosołowa 120

codziennego gotowania musicie, po portu musicie przygotować choć raz w życiu te bardzo prostą bazę do zup i sosów. Potrzebujemy: 200 g korzenia selera 250 g marchewki 100 g pora 50 g cebuli 100 g pomidorów 1 ząbek czosnku 100 g pieczarek 1 liść laurowy 6 gałązek ziół, jakie macie pod ręką, może być bazylia, oregano, tymianek, rozmaryn, szałwia, majeranek

MamaOskarka
Stogonow z mięsa wieprzowego z kilku składników, 122

trochę oleju gdyby patelnia była za sucha. Jak już mięso jest prawie złotawe dodać pokrojone na grube plastry pieczarki. Smażyć co chwilkę mieszając. Wlać wodę, przecier pomidorowy zagotować i wymieszać. Wszystko z dna patelni musi się połączyć, co utworzy później pyszny sos. Wylać wszystko z patelni na cebulkę, zamknąć naczynie i piec w nagrzanym piekarniku do 200 C przez godzinę

Kuchnia Pokoleń
Spaghetti puttanesca i "Głodna kotka" 151

wrzącego sosu pokrojone oliwki (lub w całości, jeśli tak wolicie) i kapary. Odcedzić makaron i dodać go do sosu. Podgrzewać wszystko razem i wymieszać. Podawać danie posypane świeżo startym parmezanem. Można posypać suszonym oregano lub bazylią. ----- Podobne: Spaghetti z jarmużem i pieczarkami Spaghetti z suszonymi pomidorami Penne z pieczarkami "Głodna kotka" Barbary Kosmowskiej to książka, na którą natrafiłam przez przypadek

Weekendy w domu i ogrodzie
GOŁĄBKI Z KASZĄ I PIECZARKAMI 159

małe kawałki, cebulę i paprykę pokroić w kostkę. Rozgrzać masło w rondlu, wrzucić cebulę, zrumienić, dodać pokrojone pieczarki, paprykę, czosnek, sól, pieprz, udusić do miękkości. Połączyć z kaszą, przyprawić, dodać jajka, dobrze wyrobić. Formować gołąbki, układając w naczyniu żaroodpornym, polać sosem pomidorowym i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st. a po 20 minutach zmniejszyć temperaturę

harrisa
Wołowina z warzywami i kaszą orkiszową 114

Emotikon smile Składniki na 2 porcje: 1 szklanka kaszy orkiszowej 250 g wołowiny marynata do mięsa: (1 łyżka sosu sojowego, 2 łyżki oleju rzepakowego Olejowy Raj , sól morska Falksalt , pieprz czarny) marchew cebula czerwona papryka 1/2 opakowania groszku z puszki 5 pieczarek olej rzepakowy polecamy z Olejowy Raj sól morska pieprz czarny Wykonanie: Kasza : wypłucz dokładnie kaszę pod zimną wodą

Bike By Life
pikantne francuskie gniazdka z kiełbasą 149

Dziś andrzejki więc podaję propozycję na szybką  przekąskę, którą można jeść na ciepło lub zimno, z sosem czosnkowym. Ciasto francuskie jest niezastąpione w mojej kuchni, zwłaszcza kiedy potrzebuję przygotować coś ekspresowo.  Składniki: arkusz ciasta francuskiego 1 kiełbasa 8-10 pieczarek po kawałku żółtej i czerwonej papryki cebula kilka plastrów żółtego sera 2 łyżki oleju sól pieprz ostra papryka

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
sakiewki z pieczarkami 130

postaci sakiewki kryły w sobie pikantny farsz pieczarkowy z boczkiem. Podałam je z surówką z pomidorów i sosem czosnkowym.  Składniki: na ciasto: 1,5 szklanki mleka 2 jajka 150 g mąki 2 łyżki oleju rzepakowego sól na nadzienie: 300 g pieczarek 150 g boczku cebula ząbek czosnku 1/2 czerwonej papryki oregano pieprz ostra papryka w proszku sól łyżka oleju

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
makaron w sosie porowo-pieczarkowym 148

jest słony) i dusić mieszając. W tym czasie w osobnym garnku zagotować osoloną wodę i ugotować makaron. Kiedy pieczarki i por będą uduszone dodać do nich serek topiony, przyprawić pieprzem i wymieszać. Ugotowany makaron odcedzić i dodać do rondla, połączyć z sosem

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Fave 141

dotąd, aż zmiękną. Na patelni podsmażyć na oliwie czosnek,cebulę i kiełbasę. Dodać umyte i pokrojone w kawałki pieczarki. Całość poddusić i kiedy bób będzie miękki- dołożyć do całości. Wymieszać, gotować na małym ogniu. Dosmaczyć solą i pieprzem, oliwą. Dodać butelkę sosu pomidorowego. Gotować .Wszystko ma sobą przejść, zupa ma zgęstnieć. Wyłączyć gaz, poczekać aż wystygnie nieznacznie. I podawać

Z Kuchni Do Kuchni
Polędwiczki w sosie śmietanowo-kurkowym 124

złoto-brązowy kolor z każdej strony po 2-3 minuty. Następnie na patelnię wrzucamy pokrojone w plasterki pieczarki i kurki w całości. Chwilę dusimy. Wlewamy bulion i całość gotujemy 5-6 minut. Następnie wlewamy śmietankę i dusimy jeszcze 10 minut. Sos doprawiamy solą i pieprzem. Polędwiczki wyciągamy i kroimy w plastry, następnie ponownie wkładamy do sosu i pozwalamy im dojść

Mango Papaja