pieczarki w sosie - 5527 przepisów (strona:172/369)

Wegetariańska pizza 181

łyżki oliwy 1/2 puszki pomidorów 3 łyżki koncentratu pomidorowego 2 ząbki czosnku zioła: bazylia, oregano, tymianek, rozmaryn sól, pieprz 1 mała cukinia 1 papryka czerwona 1 papryka żółta kilka pieczarek 1 kulka mozzarelli kawałek żółtego sera 1. Do miseczki wlać 1/2 szklanki ciepłej wody, dodać drożdże, cukier. Odłożyć na 15 minut w ciepłe miejsce, żeby drożdże zaczęły pracować(...)robotem około 5 minut, aż będzie jednolite. 3. Odstawić na 1h do wyrośnięcia. 4. Sos pomidorowy: Z puszki pomidorów odlać wodę i zostawić same pomidory. Zmiksować z koncentratem pomidorowym, czosnkiem i ziołami. Doprawić solą i pieprzem oraz szczyptą cukru. 5. Cukinię i pieczarki pokroić w plasterki. Papryki w paski. 6. Piekarnik rozgrzać do 250 stopni. 7. Wyrośnięte ciasto podzielić

Moja Galeria Smaku
przysmak gajowego 116

nadzienie: kilka plastrów mortadeli lub szynki 3 łyżki kukurydzy 1 kulka mozarelli  1 cebula kilka leśnych grzybów (ewentualnie pieczarek) 1 mały pomidor kilka plasterków kiełbasy 1/3 czerwonej papryki jajko szczypiorek 2 łyżki oleju na sos: 5 łyżek ketchupu 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka oregano Składniki ciasta wyrobić razem i odstawić w ciepłe miejsce. Na tłuszczu podsmażyć cebulę i pokrojone

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Spaghetti pełnoziarniste na szpinaku 150

pół plastry - dodać do cebuli. Grzyby dusić do miękkości. Opłukany szpinak przełożyć do patelni z cebulą i pieczarkami, wlać mleko - dusić 2 minuty. Na koniec dodać starty na tarce ser, doprawić do smaku solą i pieprzem. Na talerz wykładać sos szpinakowy, formując wieniec. Na środku położyć porcję makaronu. Smacznego

kolorowotorcikowo
Karkówka pod pierzynką serową z pesto. 193

biesiadników do tej nowej potrawy na moim stole.   SKŁADNIKI: 4 plastry karkówki, pesto bazyliowe 0,5 kg. pieczarek 10 dag. włoskiego sera (u mnie grana padano) oliwa z oliwek masło klarowane przyprawy: majeranek, sól, pieprz, odrobina chili, kilka kropli ciemnego sosu sojowego, vegeta WYKONANIE: z oliwy i przypraw zrobić marynatę, karkówkę rozbić lekko nakłuwaczem, zanurzyć  w marynacie, odstawić

Kuchnia Beaty
Szaszłyki warzywne z zielonym sosem 95

roku.     Składniki: Na szaszłyki: 3 papryki (każda w innym kolorze) 1 cukinia (u mnie bakłażan) kilka pieczarek 1 czerwona cebula   sól pieprz ½ łyżeczki słodkiej papryki 1 łyżeczka suszonej skórki z pomarańczy 1 łyżka oliwy   Na sos: 6 ząbków czosnku (rozgniecionych) 3 liście laurowe (dałam świeże) 3 limonki lub 2 cytryny 1 ostra papryczka chili

Sto kolorów kuchni
Szaszłyki z włoską gremolatą 161

natki pietruszki sól morska Składniki na szaszłyki: 2 piersi z kurczaka 1 mała cukinia kilka pieczarek 1 duża papryka cebula Gremolata: natkę pietruszki i czosnek siekamy. Następnie czosnek ucieramy z solą. Skórkę cytryn trzemy na tarce. Wszystko razem mieszamy i zalewamy oliwą. Taki sos możemy bardzo długo trzymać w lodówce. Patyczki do szaszłyków najpierw moczymy kilka minut w wodzie

Bon Appetit Małgorzaty
Cannelloni z mięsem mielonym i pieczarkami 197

Składniki: paczka makaronu cannelloni Na farsz: 300 gram szynki wieprzowej 1 pierś z kurczaka 10 małych pieczarek 1 mała cebula 1/2 papryki czerwonej 2 ząbki czosnku sól, pieprz zioła prowansalskie 1 jajko ok. 60 gram sera grana padano 1 łyżeczka smalcu. Na sos: opakowanie przecieru pomidorowego (500 gram) 1 cebula 1/4 papryki czerwonej 1/2 łyżeczki cukru sól, pieprz zioła prowansalskie(...)kilki minutach dodajemy paprykę i pieczarki pokrojone w kostkę oraz zgniecione ząbki czosnku. Doprawiamy solą i pieprzem. Na koniec dodajemy zioła prowansalskie. Podsmażamy ok. 10 minut. Następnie odstawiamy do ostygnięcia. Kiedy farsz już ostygnie dodajemy 1 jajko i ser grana padano starty na tartce o grubych oczkach. Wszystko dokładnie mieszamy. Wykonanie sosu: Do garnka wlewamy przecier pomidorowy i podgrzewamy. Dodajemy

tojestpyszne.blogspot.com
Makaron ze szpinakiem, pieczarkami i pomidorami 194

Obiad w biegu. Szybki przegląd lodówki i na stole ląduje makaron w prostym sosie. Danie niezbyt skomplikowane czy wyrafinowane ale dobrze się ze sobą komponujące. Dla M porcja z żółtym serem, dla mnie bez :) Składniki: 200 g świeżego szpinaku 300 g pieczarek 400 g pomidorków koktajlowych 200 g makaronu 1 ząbek czosnku sól, pieprz, cukier opcjonalnie: starty żółty ser Makaron

My simple kitchen
Sos pieczarkowy 211

Pyszny sosik ..oczywiście też z  pieczarkami.. 20 dkg pieczarek 1 cebula 2-3 łyżki śmietany 18%  1 szkl. bulionu sól, pieprz koperek Pieczarki

Moje domowe kucharzenie
Czubajki kanie faszerowane ciecierzycą w sosie pomidorowym 130

stół. Polecam zróbcie sobie takie, jeśli znajdziecie takie nierozwinięte kapelusze. Jeśli nie znacie czubajki kani lepiej sobie nadziać pieczarki i nie zrywać aby się nie pomylić i zerwać niejadalnego grzyba. Polecam danie gorąco, będzie smakowało. Czubajki kanie faszerowane ciecierzycą w sosie pomidorowym. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
CURRY Z KURCZAKIEM I DYNIĄ 119

pojedyncze piersi kurczaka 200  g dyni pomidory w puszcze czerwona pasta curry 1 czerwona papryka 8 pieczarek 3 cebule szalotki 400 ml mleka kokosowego w puszce 2 ząbki czosnku 200 g  ryżu basmati  2 łyżki  masła 2 łyżki sosu sojowego kawałek imbiru  sól  pieprz Filety z kurczaka płuczemy, oczyszczamy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Kroimy(...)natrzeć sosem sojowym i startym imbirem( około 1/2 małej łyżeczki imbiru i 2 łyżki sosu sojowego) Odstawić do lodówki na  godzinę. Przed smażeniem mięso musi leżeć w temperaturze pokojowej około 20 minut. Dynię obrać i pokroić w małą kostkę. Paprykę kroimy w paseczki, pieczarki na ćwiartki. Cebulkę w plasterki. W szerokim garnku z grubym dnem rozgrzewamy łyżkę masła

KuchcikoweLove
placki z kurczaka wersja I 354

ziemnaczanej ;  2 łyżki gęstej śmietany,  1 łyzka jogurtu gęstego- typu greckiego ,  sól ,pieprz, oregano, pietruszka, sos sojowy . Pierś ( najlepiej dzień wcześniej natrzeć przyprawami i namoczyć w mleku lub w  jogurcie, jest dzięki temu krucha i delikatna), pieczarki, papryke i cebule pocięłam w kostkę, ser starłam pozostałe składniki razem wymieszać, dodać przyprawy. Odstawić najakieś 30 min- wszystko

Kubki smaku
Niebanalne kotlety mielone vol. 2 + marchewka z porem 206

pieczarki i cebulkę z mięsem, bułką oraz jajkiem. Jeśli masa jest nieco zbyt kleista i ciężko będzie się lepiło kotleciki, dodajemy trochę bułki tartej (ok. 3 łyżek powinno wystarczyć). Formujemy nie za duże kotleciki, które obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rumiano. Takie mielone lubię zjeść nawet same, albo z bułką, w towarzystwie sałaty, ogórków konserwowych i sosu czosnkowego

Ratunku obiad
Multigrano z lekkim sosem warzywno-pieczarkowym (na jogurcie) 215

Dziś zapraszam Was na pyszny, a do tego zdrowszy pomysł na obiad. Multigrano z lekkim sosem warzywno-pieczarkowym (na jogurcie). Taki obiad przygotowuje się naprawdę szybko. Do tego jest lżejszy i pełen pełnowartościowych składników. Warzywa, pieczarki, jogurt i wspaniałe multigrano z siemieniem lnianym … Coś wspaniałego. Spróbujcie, szczerze polecam Składniki: 9-10 pieczarek 3 garście warzyw na patelnię(...)warzyw w różnych proporcjach (brokuł, zielona fasola szparagowa, cebula biała, kukurydza, czerwona i zielona papryka) Przygotowanie: Multigrano z siemieniem lnianym gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu (20 minut). Pieczarki obieramy i kroimy w półplasterki. Podsmażamy przez 2-3 minuty na rozgrzanym oleju (lub oliwie z oliwek), doprawiając je solą i pieprzem. Następnie dodajemy 3 garście mieszanki warzyw na patelnię

Słodkie okruszki
Jajka w sosie tatarskim 157

pieczeni. Tego sosu nie może zabraknąć na świątecznym stole! Sos tatarski jest bardzo wyrazisty, więc doskonale łączy się z napojami alkoholowymi😊 Do sosu możemy użyć dowolne grzybki marynowane jakie mamy w domu. U mnie tym razem marynowane pieczarki...uwielbiam💚 Zapraszam serdecznie na mój przepis 😊 Życzę mokrego poniedziałku 😃 Składniki: grzybki marynowane 1 mały słoik, ogórki konserwowe 1 mały słoik, cebula pół(...)oraz cebulę ścieramy na tarce na najmniejszych oczkach. Grzybki marynowane bardzo drobno kroimy i dodajemy do ogórków i cebuli. Majonez mieszamy w miseczce z jogurtem naturalnym, musztardą oraz przyprawami. Sos majonezowy dodajemy do grzybków i ogórków i dokładnie  mieszamy. Jajka zalewamy wodą i stawiamy na palnik. Gotujemy przez 7 min, od  momentu kiedy zaczną wrzeć. Następnie odcedzamy, obieramy

kulinarne odsłony pati