koleżanki do dałam jeszcze brzoskwinie i wbrew pozorom idealnie do niej pasowały. Była lekko słodka ale owoce świetnie się skomponowały z pikantnym sosem pomidorowym. Teraz będziemy jadać chyba tylko taką pizzę, zasmakowała nam bardziej niż klasyczna z pieczarkami i papryką. Składniki na dużą pizzę: na ciasto: 225 g mąki 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki soli 2 łyżki oleju(...)szynki kilka plasterków salami 125 g mozzarelli 2 połówki brzoskwiń z puszki 3 plastry ananasa z puszki 1 mała cebula 2 łyżki czarnych oliwek 2 łyżki kukurydzy oregano na sos: 4 łyżki ketchupu pikantnego łyżeczka oregano łyżeczka bazylii 1 ząbek czosnku Mąkę przesiać. Drożdże rozpuścić w wodzie, dodać do mąki i wymieszać z resztą składników. Wyrobić jednolite ciasto, przykryć ściereczką
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniaobowiązkowa przekąska na spotkanie z przyjaciółmi. Robię je z ciasta kruchego lub z drożdżowego. Najczęściej wypełniam je farszem z kapusty kiszonej lub pieczarek ale tym razem postawiłam na cebulowe nadzienie. Wspaniale smakowały podane z sosem czosnkowym. Składniki: na ciasto: 600 g mąki 1 szklanka mleka 30 g drożdży 2 jajka łyżeczka soli łyżeczka cukru 100 g masła łyżka ziół
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaUgotuj kaszę według instrukcji na opakowaniu. Cebulkę pokrój drobno, podsmaż na oliwie. Pokrój w malutkie kawałki kurczaka, dodaj do cebulki. Podsmaż. Potem pokrój pieczarki w plasterki i dodaj do całości. Posól i dosmacz pieprzem. Dodaj sosu pomidorowego. Wymieszaj. Do całości dodaj kaszę jaglaną. Przełóż go miski i wymieszaj z parmezanem. Formuj kulki. Podawaj z ćwikłą. Zdrowo, aromatycznie, dość szybko! Smacznego
Z Kuchni Do KuchniMięso mielone można podawać na bardzo wiele sposobów. Miałam zrobić roladę z pieczarkami (przepis) , ale stwierdziłam , że na blogu nie mam jeszcze pulpetów w sosie koperkowym, a są takie dobre. Podaję je z ryżem, albo z ziemniakami. Łudziłam się, że będę miała na dwa dni, jednak jutro muszę gotować, bo nic nie zostało. Moje łakomczuchy wszystko zjedli. Miałam dzisiaj upiec
O kuchni z uczuciemwyśmienity. Jak dodamy do niego jeszcze inne dodatki będzie to już rewelacyjny smak. Wcześniej pokazałam Wam jak można podać łososia ze szpinakiem i pieczarkami (przepis) . Jeśli nie jesteście miłośnikami zielonych liści :) to polecam łososia z sosem serowo - koperkowym (przepis) Składniki 4 kawałki łososia 1 garść liści bazylii 1 ząbek czosnku 1 łyżka masła klarowanego sól pieprz Patelnię grillową mocno rozgrzać
O kuchni z uczuciembulionu warzywnego zakwas żurkowy z butelki biała kiełbasa 3 ugotowane jajka na twardo 3 ziemniaki, marchew, 2 ząbki czosnku 2 łyżki sosu sojowo-grzybowego Tao Tao około 20 dag grzybów mun, 10 pieczarek kwaśna śmietana, 2 łyżki startego chrzanu Przygotowanie : Do gorącego bulionu wrzucamy namoczone i pokrojone grzyby mun oraz pokrojone w kostkę ziemniaki, pokrojone w plastry pieczarki i marchew
Proste Potrawyprzygotowanie obiadu, a domownicy głodni polecam taki oto gulasz. 4 cebule 200 g ryżu 300 g kiełbasy zwyczajnej 300 g pieczarek Pęczek natki pietruszki 1 łyżeczka ostrej czerwonej papryki Piątnica (kupisz tutaj) 1 łyżeczka przyprawy do mięs i sosów Rafex (kupisz tutaj) Sól, Pieprz 1,5 szklanki bulionu 3 łyżki keczupu Cebulę obieramy i kroimy w piórka, kiełbasę
VioletoweKucharzenieTradycyjne brytyjskie śniadanie jest bardzo obfite i przede wszystkim tłuste. Składa się ze smażonych jajek, ziemniaków, bekonu, kiełbasek, fasolki w sosie pomidorowym, pomidorów i tostów. Dodatkowo można dostać black pudding (kaszanka) lub pieczarki smażone na maśle. Jest również wersja wegetariańska, w której podaje się szpinak i tofu. Jadłam je w The Bristolian. Smaczne miejsce, w którym
Pink Envelopegdybyście powtarzali w domu, przebijcie je wiele razy widelcem, inaczej Wasz piekarnik, kuchnia, a być może i całe mieszkanie eksploduje… Duże greckie pieczarki podsmażone z przyprawami, zapiekanka ziemniaczana z serem kozim i miętą, polana sosem tzatziki, sałatka z grillowanej cukinii z fetą i wiele pomniejszych pyszności. Jako danie główne wjechały chlebki mięsne – nasze ulubione danie, do którego można
GRUBY WAŁEKkrólika Pozostałe propozycje: doskonała, domowa, biała kiełbasa żurek na pełnoziarnistym żytnim zakwasie królik w winie z warzywami jajka pod pierzynką jajka faszerowane pieczarkami sałatka jarzynowa domowa szynka parzona szynka wielkanocna, pieczona w chlebie domowy sos aioli idealny domowy majonez sos tatarski idealny do pasztetów łosoś w galarecie Smacznego
Smaczne ZdroweJajka w sosie tatarskim to jedno z moich ulubionych dań wielkanocnych. Pikantno-kwaśny sos pasuje idealnie do jajek. Normalnie pycha! Przepis na różowe jajka znajdziecie: tutaj
Przepisy AleksandryPieczarki, jajka, zielona cebulka, majonez, wyszło pyszne smarowidło. Jak już nam się znudzą zwykłe kanapki i nie mamy pomysłu, proponuję tę pastę. Fajna, smarowna i bardzo
Kuchnia z widokiem na ogródINDEXFOOD -oliwa z oliwek OLITALIA od INDEXFOOD -pomidorki koktailowe -ser rycki wędzony Ramzes -ser topiony Gouda LACTIMA -pieczarki marynowane -listki bazylii poszarpane Rozwałkuj ciasto i połóż na blasze z papierem do pieczenia. Rozsmaruj oliwe z oliwek i dodaj sos pomidorowy. Na wierzch wszystkie pokrojone składniki „jak popadnie”. Polej serem topionym. Pokrój w kawałki ryckiego Ramzesa
Z Kuchni Do Kuchniparmezan do posypania, Wykonanie; Makaron gotujemy wg. zaleceń na opakowaniu. Pieczarki podsmażamy na masełku. Śmietanę mieszamy z dwoma łyżkami mąki i dodajemy do pieczarek. Brok€ł podgotowujemy chwilę. Na talerz nakładamy makaron, brokuły i polewamy sosem. Na koniec posypujemy parmezanem.Smacznego
LEjDISSkładniki 300-400g świeżych pieczarek 1 duża cebulka kwiat nagietka 3 łyżki kwaśnej śmietany olej
w mojej kuchni