pieczarki w cieście - 4522 przepisów (strona:8/302)

Odrywana pizza z kiełbaskami 193

Pizza ta powstała specjalnie dla mojej córeczki, która lubi odrywać małe kawałeczki. Do środka dałam tylko troszkeę pieczarek i sera oraz kiełbaski. Powstały takie mini hot-dogi w puszystym drożdżowym cieście:) składniki: ciasto 375 g mąki pszennej typ 500 Młyn Kopytowa 25 g świeżych drożdży duża szczypta soli duża szczypta cukru 200 ml letniej wody 1 łyżka oleju dodatki(...)ciepłe miejsce na ok godzinkę. Potem ciasto podsypać mąką i ponownie zgnieść. Rozwałkować na duży prostokąt, mniej więcej 44x38. Pieczarki zetrzeć na tarce o dużych oczkach i posypać ciasto. Na pieczarki rozsypać też 2 garście startego sera. Wzdłuż dłuższego boku ułożyć 4 kiełbaski. Następnie kiełbaski zawinąć w ciasto tworząc rulon. Gotowy rulon odciąć a z pozostałego ciata utworzyć drugi rulon

Monia miesza i gotuje
Mini pizze z ciasta francuskiego z szynką 110

czyli mini pizze Quesadilla z kurczakiem Przepis na mini pizze z ciasta francuskiego z szynką Drukuj przepis Porcji: 8 Czas gotowania: 20 minut Składniki opakowanie ciasta francuskiego kilka plasterków Szynki ze spiżarni Balcerzak kilka pieczarek 2 garście startego, żółtego sera(...)mała czerwona cebula 8 łyżeczek ketchupu bazylia i świeże pomidorki do ozdoby Przepis 1 Ciasto kroimy na kwadraty. Każdy kawałek smarujemy łyżeczką ketchupu. 2 Następnie nakładamy na ciasto ser, szynkę, plasterki pieczarek oraz kawałki cebuli. Z wierzchu posypujemy odrobiną pozostałego sera. 3 Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 220 stopni na 15 minut. Gotowe! Porady Do pizzerinek możecie użyć ulubionych dodatków

Kuchnia Bazylii
Rożki z ciasta francuskiego 663

Ciasto francuskie to uniwersalny produkt, który doskonale nadaje się do przyrządzania oryginalnych dań, deserów i przekąsek. Ciasto francuskie nie jest ani słodkie ani słone, lecz neutralne w smaku, dlatego można je łączyć z czym popadnie. Dziś mam dla was propozycję na pyszne rożki z ciasta francuskiego z pieczarkami(...)serem. Taka przekąska świetnie sprawdzi się na domową imprezę, lub na kolację. Rożki z ciasta francuskiego są ekspresowe w przygotowaniu i bardzo dobre w smaku. Polecam wypróbować! ROŻKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO PRZEPIS Składniki 1 opakowanie ciasta francuskiego 150 g sera mozzarella 250 g pieczarek 1 cebula ketchup sól pieprz 1 jajko do posmarowania Przygotowanie 1. Cebulę pokroić w kosteczkę

Alle Dobre!
PIZZA NA KALAFIOROWYM SPODZIE 114

bazylia oregano 1 sztuka pomidorów w puszce  1/2 cebuli DODATKI: pomidory koktajlowe 1/2 cebuli sól pieprz bazylia 1 garść startego  sera szynka drobiowa 1 garść pokrojonych pieczarek PRZYGOTOWUJEMY CIASTO: Kalafiora miksujemy do powstania małych kuleczek. Gotujemy kalafiora przez 4 minuty. Odsączamy wodę przez lnianą ściereczkę. Następnie dodajemy jajka, sól pieprz, oregano, bazylię, starty parmezan i mozarellę. Mieszamy. Formę(...)PRZYGOTOWUJEMY SOS: Posiekaną cebulę szklimy na patelni. Dodajemy pomidory w puszce, przyprawiamy solą, pieprzem oraz ulubionymi ziołami i dusimy aż sos zgęstnieje. Szynkę kroimy w kostkę. Pieczarki podsmażamy. Cebulę kroimy. Na podpieczone ciasto dodajemy sos oraz dodajemy szynkę, pieczarki, pokrojone pomidory koktajlowe oraz cebulę. Posypujemy serem.Przyprawiamy solą, pieprzem oraz bazylią. Pieczemy 10 minut do rozpuszczenia się sera #MyAmbition

Kuchnia w oparach
Drożdżowe Placuszki z Pieczarkami 116

pieprz oliwa do smażenia Wykonanie: 1. Przygotować pieczarki: Pieczarki obrać, pokroić w plastry. Cebulę pokroić w drobną kostkę. Na oliwie zeszklić cebulę, dodać pieczarki doprawić solą i pieprzem i smażyć aż cała woda odparuje. 2. Przygotować ciasto: Mleko podgrzać. Uwaga mleko musi być ciepłe ale nie może być gorące. Drożdże rozmieszać z cukrem, mlekiem i 2 łyżkami mąki, zostawić(...)prostokąty. 4. Każdy prostokąt położyć na blasze do pieczenia nie za blisko siebie ponieważ ciasto jeszcze    urośnie. 5. Na każdy prostokąt ciasta nakładać przygotowane wcześniej pieczarki. Tak przygotowane ciasto można piec od razu lub zostawić by jeszcze trochę wyrosło. 6. Piec w piekarniku rozgrzanym do 200 ºC ok. 20 minut. Smacznego

Mama Gotuje
Szybka przekąska idealna na spotkanie ze znajomymi 566

Kurczak otulony ciastem francuskim z pieczarkami i papryką. Genialna przekąska idealna na domową imprezę. Składniki: ciasto francuskie filet z kurczaka pieczarki papryka czerwona tarta mozzarella cebula sól pieprz roztrzepane jajko Sos: jogurt naturalny, majonez, sól, pieprz, rozgnieciony ząbek czosnku Filet z kurczaka(...)posolony, popieprzony smażymy na oleju. Na oddzielnej patelni dusimy cebulę i pokrojone w plasterki pieczarki, dodajemy posiekaną w kostkę paprykę i chwilkę smażymy. Rozkładamy ciasto francuskie na ciasto układamy starty ser mozzarella, usmażonego kurczaka, pieczarki z cebulką i papryką. Zawijamy warkocz lub rulon. Smarujemy wierzch rulonu roztrzepanym jajkiem, posypujemy solą (można także posypać startym serem). Pieczemy w 180 stopniach przez

MojaQchnia.pl
Paszteciki z pieczarkami 193

farszem. Idealne do barszczu, albo solo. Ich niezwykłość kryje się w cieście. Krucho - drożdżowym. Co do farszu, niech każdy wybierze swoje ulubione nadzienie, u mnie padło na pieczarki. Powodzenia. Składniki na ciasto: 4 szklanki mąki pszennej 50 g świeżych drożdży 250 ml śmietany 18% 200 g masła w temperaturze pokojowej sól Sposób wykonania: Mąkę przesiać przez sito, dodać drożdże, śmietanę(...)odstawić do wyrośnięcia. Składniki na farsz: 1 kg pieczarek 2 cebule sól pieprz masło Sposób wykonania: pieczarki myjemy, kroimy w drobną kostkę razem z cebulą. Dodajemy sól i pieprz. Podsmażamy na maśle i zostawiamy do przestygnięcia. Dodatkowo: 1 jajko mielony kminek Ciasto rozwałkować cienko na stolnicy, aż uzyskamy prostokąty. Farsz nanosimy na ciasto i zawijamy paszteciki. Na koniec paszteciki przenosimy

Kuchnia Pani Wiosny
Vol-au-vent z pieczarkami brunatnymi 169

wewnątrz (pierścienie). Dzięki takiemu złożeniu, po upieczeniu można nadziewać powstałe „kominki” różnymi rodzajami farszu, na słono i na słodko. Vol-au-vent z pieczarkami brunatnymi.   Składniki na 10 sztuk: - 2 opakowania ciasta francuskiego (po 375g opakowanie) - 1 jajko Dodatkowo: - 750g brunatnych pieczarek - 2 cebule - 2 ząbki czosnku - ok. 60ml wina Marsala - 200ml słodkiej śmietanki - różowa sól himalajska(...)udało, ocenicie sami, stając w szranki - sam na sam z Vol-au-vent. Vol-au-vent z pieczarkami brunatnymi, to danie wykwintne nie tylko z nazwy. Lekkie ciasto przechodzi smakiem sosu i pieczarek. Warto zauważyć jeszcze jedną rzecz. Dodatek do pieczarek wina Marsala, to nie jest żadna moja ekstrawagancja. Pieczarki wprost je „uwielbiają”, odwdzięczając się za to niezwykłym bogactwem smaku

mojewypiekiinietylko
Pizza z szynką i pieczarkami (ciasto na pizzę) 127

Ciasto na pizzę - gruby spód i puszyste brzegi. Dodatki do pizzy mogą być już dowolne - wasze ulubione - u mnie dziś z szynką oraz pieczarkami. Składniki: ciasto: 500 g mąki, 40 g drożdży świeżych, ok 250 ml ciepłej wody, 2 łyżeczki soli, szczypta cukru, 2 łyżki oleju dodatki: 350 g sera żółtego (może być też 300 g żółtego i 50g mozzarella(...)kroimy w kostkę. Ciasto wyjmujemy z miski, podsypujemy mąką ugniatamy przez chwilę, formujemy kulkę i za pomocą palcy spłaszczamy zaczynając od środka.Ciasto będzie "wracać", ale powtarzając ruch kilka razy -ciasto zacznie się rozciągać. Zostawiamy większe brzegi. Przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Spód smarujemy przecierem pomidorowym, posypujemy bazylią oraz częścią sera. Układamy pieczarki oraz szynkę i pozostały

Lena Gotuje
Paszteciki z kaszą gryczaną i pieczarkami 104

Paszteciki z kaszą gryczaną i pieczarkami. Przepisy Thermomix Składniki na krucho-drożdżowe ciasto: 150 g mąki 70 g bardzo gęstej śmietany 18% 20 g drożdży 1 łyżka wody 1 jajko 1 żółtko 1 łyżeczka cukru 1/2 łyżeczka soli Składniki(...)nadzienie: 100 g kaszy gryczanej 500 g pieczarek  1 cebula 20 g oleju jajko sól, pieprz, majeranek (do smaku) Thermomix przepisy. Paszteciki z kaszą gryczaną i pieczarkami. Wykonanie ciasta: W kubku mieszamy drożdże, cukier i wodę. Do naczynia Thermomix dajemy pozostałe składniki, dolewamy wymieszane wcześniej drożdże i wyrabiamy ciasto czas 3 min/Interwał.  Ciasto powinno być zwarte

Themo przepisy
Pizza z cukinią, szynką, pieczarkami i pomidorem na francuskim cieście 161

pizzą. Dzisiaj mam dla Was przepis na pyszną pizzę przygotowaną na cieście francuskim. Jej przygotowanie zajmuje zaledwie kilkanaście minut, a efekt końcowy jest znakomity.  SKŁADNIKI: 1 opakowanie ciasta francuskiego, 200g pieczarek,  2 cebule, 1 cukinia, 100g szynki, 1 duży pomidor, 3 łyżki przecieru pomidorowego, 80g sera żółtego, sól, pieprz, oregano, bazylia, oliwa, Sos Kielecki amerykański WSP SPOŁEM . PRZYGOTOWANIE(...)oliwie. Szynkę kroję w paski. Pomidora kroję w plasterki.  3. Ciasto francuskie rozwijam i układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto smaruję przecierem pomidorowym. Na cieście rozkładam pieczarki, szynkę, cukinię oraz plasterki pomidora. Oprószam solą, pieprzem, oregano i bazylią. Całość posypuję startym na tarce o dużych otworach serem. Piekę około 20 minut w temperaturze 190 stopni. Pizzę podaję

Tradycyjna kuchnia Kasi
Kurczak w cieście francuskim 177

osądźcie sami. Kurczak w cieście francuskim. Podane niżej składniki są na 1 porcję ciasta, ja zrobiłam z dwóch.   Składniki: - opakowanie ciasta francuskiego (375g) - upieczone mięso z kurczaka (1 pierś + udko) - 3 małe kolorowe papryki - 250g pieczarek brązowych (są bardziej aromatyczne niż białe) - olej rzepakowy - młode liście pora - 4 ząbki czosnku - 4 plastry sera żółtego - uprażone płatki migdałowe - 1 jajko(...)pokrojony czosnek. Gdy woda odparowała dołożyłam pokrojony w talarki por (uważając, aby składników nie połączyć), posoliłam. Jeszcze chwilę smażyłam (na jednej patelni) nie mieszając ze sobą – pieczarki i por. Płaty ciasta francuskiego posmarowałam rozkłóconym jajkiem. Na każdy (przypominam, że robiłam z podwójnej porcji) nałożyłam – plasterki sera żółtego, kurczaka, upieczone papryki, por i na wierzch pieczarki. Nadzienie zawinęłam

mojewypiekiinietylko
Pizza na cienkim cieście z pieczarkami i pomidorem 184

Pizza na cienkim cieście z pieczarkami i pomidorem Składniki: ciasto: - 2 1/2 szklanki mąki pszennej - 25g świeżych drożdży - 125ml letniej wody - 2 czubate łyżki jogurtu naturalnego - 2 łyżki oleju rzepakowego - 1 łyżeczka cukru - 1 łyżeczka soli dodatki: - ser żółty - szynka w plastrach - 5 pieczarek - 1 pomidor - sos pomidorowy (tym razem u mnie ketchup) - sos czosnkowy Forma: blacha od piekarnika Przygotowanie(...)minut, przykrywam ściereczką. Po tym czasie bardzo cienko rozwałkowuje ciasto na stolnicy. Blachę obsypuję mąką i na to przekładam ciasto. Smaruję sosem pomidorowym lub ketchupem. Układam szynkę, na to ser (najlepszy byłby starty na tarce). Układam pokrojone pieczarki i pomidora. Wkładam do nagrzanego piekarnika. Temperatura piekarnika : 200 °C Czas pieczenia: około 12 minut  Podaję z sosem czosnkowym

Kuchnia co dnia
Tarta serowa z kurczakiem i pieczarkami 364

Dzisiaj obchodzimy Światowy Dzień Pieczarki więc z tej okazji zapraszamy Was na tartę serową z kurczakiem i pieczarkami Składniki na ciasto: - 200 g mąki - 100 g masła - 1 jajko - 1 łyżka śmietany - szczypta soli Składniki na nadzienie: - 1 filet z kurczaka - 1 cebula - 300 g pieczarek - 3 jajka - 2 łyżki masła - sól, pieprz - 150g śmietanki - 100g jogurtu naturalnego - 100g sera(...)miski wrzucamy jajka, śmietankę, jogurt i dokładnie mieszamy na gładką masę. Masę doprawiamy solą, pieprzem. Następnie dodajemy posiekany szczypiorek i starty na tarce ser żółty. Na podpieczone ciasto wykładamy część kurczaka i pieczarek, przykrywamy masą serową i na wierzchu dajemy resztę kurczaka i pieczarek. Tarte wkładamy z powrotem do piekarnika i pieczemy ok. 30 minut, aż masa serowa się zetnie

Kuchenne Wariacje
Galette z ricottą i pieczarkami – na domowym cieście francuskim 148

Przekładamy ciasto na papier do pieczenia. Na środek ciasta wykładamy nadzienie i równomiernie je rozsmarowujemy, zostawiając na cieście 3cm margines. Na nadzieniu rozkładamy podsmażone pieczarki. Brzegi ciasta zaginamy do środka zabezpieczając nimi nadzienie i smarujemy powstały rant roztrzepanym jajkiem – będzie błyszczący i zrumieniony po upieczeniu.   Galette wkładamy do nagrzanego piekarnika na środkowy poziom. Pieczemy w 200 ⁰C przez(...)oliwie z TEGO PRZEPISU . Pieczemy galette wtedy tak, jak podałam w tamtym przepisie – ok. 40 minut. SKŁADNIKI SKŁADNIKI NA 1 TARTĘ – 6 porcji 1 porcja domowego ciasta francuskiego – przepis TUTAJ 250g pieczarek brunatnych, świeżych podgrzybków lub rydzów 250g sera ricotta 50g sera Gruyère lub Ementalera 40g masła, podzielone na 2 porcje 1 średnia czerwona cebula, 80-90g 2 ząbki

Karo in the Kitchen