pieczarki w cieście - 4522 przepisów (strona:169/302)

Tarta z tuńczykiem i pieczarkami 178

Składniki ciasto: 15 dkg mąki 10 dkg margaryny 2 łyżki śmietany 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich farsz: 45 dkg pieczarek 1 cebula 1 puszka tuńczyka w kawałkach 1 … Czytaj dalej Tarta z tuńczykiem i pieczarkami

czarrna od kuchni
BABECZKI DO BARSZCZU 136

babeczkami.Farsz z pewnością postny więc grzybowy(lub pieczarki) z kapustą.Cebulkę podsmażyć z grzybami wcześniej namoczonymi,obgotowanymi lub pieczarkami...następnie dodać ugotowaną,pokrojoną kapustę,przesmażyć parę chwil,doprawić i farsz gotowy.Gdy będziemy przygotowywać babeczki należy również wyciąć z ciasta gwiazdę lub choinkę.Babeczki podpiekamy ok 10 min,bez farszu i gwiazdek.Później wykładamy farsz,na górę kładziemy naszą ozdobę

Niespełnione zdolności kulinarne
Pierogi z kapustą kiszoną i pieczarkami 114

Składniki: Ciasto: 200ml gorącej wody, 1 jajko, 500g mąki pszennej tortowej, sól, 2 łyżki oleju, troszkę mąki do podsypywania. Farsz: 400g pieczarek, 600g kapusty kiszonej, po odsączeniu, 2 cebule, olej, sól, pieprz. Ponadto: 2 cebule, olej. Przygotowanie

W kuchni u Moniki
Krokiety z kapustą i pieczarkami 152

smażenia Składniki zmiksować na jednolitą masę, patelnię rozgrzać, wysmarować olejem (osobiście używam do tego celu pędzelka), wylewać ciasto (nie za dużo, tak aby naleśniki były cienkie) Farsz:   1 litrowy słoik kapusty kiszonej, nie kwaszonej   0,5 kg pieczarek (mogą być również mrożone)   2 duże cebule   pieprz mielony, sól   20- 30 dag żółtego sera (opcjonalnie) Dodatkowo

Kuchenne aromaty
Muffiny z Pieczarkami i Serem 195

naczyniu roztrzepujemy jajka razem z mlekiem i roztopionym masłem, a następnie łączymy z mąką i proszkiem. Do całości dodajemy pieczarki, starty ser, oregano i bazylię. Dodatkowo doprawiamy szczyptą soli i pieprzu. Formę do pieczenia muffinów wyścielamy papilotkami i wykładamy ciasto do wysokości ok. 1 cm od brzegu. Pieczemy ok. 20-25 minut w temperaturze 180 stopni do zrumienienia

Słodka Strona
PASZTECIKI Z SOCZEWICĄ, GRZYBAMI I SEREM 93

łyżka * sól – 1 łyżeczka NADZIENIE: * czerwona soczewica – ok. 200 g * grzyby ( u mnie pieczarki + ugotowane wcześniej grzyby suszone ) – ok. 250 g * duża cebula – 2 szt * ser GOUDA Serenada – 300 g * masło klarowane * sól, pieprz SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: ZACZYN: CIASTO: Drożdże mieszamy z 1/4 szkl ciepłego mleka, łyżką cukru oraz 2 łyżkami mąki pszennej. Przykrywamy szczelnie folią

Ostra na Słodko
Pizza włoska 134

postanawia nas uraczyć kulinarną ucztą. Tak też było z tą pizzą, którą przygotował według oryginalnego przepisu prosto z włoskiej kuchni. Nowością dla mnie było to, że ciasto drożdżowe zagniata się na noc. Dlatego też daje się tylko odrobinę drożdży, aby tylko trochę „ruszyło”. Ja osobiście bardzo lubię takie cienkie, chrupiące blaty. Młody również profesjonalnie(...)kilka plastrów szynki i salami – kilka plastrów boczku – ok. 10 pieczarek pokrojonych w plastry – kilka plastrów ananasa – połówki małych pomidorków koktajlowych – 1 filet z kurczaka pokrojony w kostkę i podsmażony z przyprawami Wykonanie: Ciasto – Wszystkie składniki ciasta wrzucić do miksera i wyrobić hakiem na gładką

To co kocham
PIZZA SALAMI Z MOZZARELLĄ 95

przepis na jedną dużą pizzę. Pizzę przygotowuję także z takimi dodatkami jak pieczarki, karczochy, pepperoni, szynką, ananasem, papryką, oliwkami, boczkiem, żurawiną. W składnikach i proporcjach można przebierać do woli, jak nam smak i wyobraźnia kulinarna pozwoli – to jest w pizzach świetne! SKŁADNIKI NA CIASTO: 350 g mąki pszennej, u mnie włoska typ 00 8 g suszonych drożdży 1 łyżeczka

Zasmakuj Kuchni
Sezamowe pierożki z leśnym farszem / Sesame dumplings with forest stuffing 106

Scroll down for recipe in English. Składniki: (18 szt.) Ciasto 200 g. mąki pszennej 100 g. masła 2 żółtka 1 łyżka kwaśnej śmietany 70 g. jasnego sezamu 1/4 łyżeczki soli Farsz 4 łyżeczki koncentratu grzybów leśnych Devaldano 400 g. pieczarek 1 cebula 2 gałązki rozmarynu 5 suszonych ziaren jałowca 3 łyżki oleju 1 łyżka sosu sojowego 50 g. sera typu(...)zacznie mocno pachnieć. Wystudź i zmiel w młynku. Na patelnię wlej olej, usmaż drobniutko posiekaną cebulę. Dodaj starte na dużych oczkach tarki pieczarki. Mieszaj i duś aż płyn z pieczarek prawie cały odparuje. Dodaj sos sojowy, dobrze rozgniecione w moździerzu owoce jałowca, drobniutko posiekane listki rozmarynu oraz koncentrat grzybowy. Dobrze wymieszaj i smaż na małym ogniu około 5 minut. Dopraw

Delicious Place
Chrupiące krokiety z wędzonym kurczakiem i kapustą 112

cebulką. Do krokietów polecam podać domowy sos czosnkowy. Palce lizać!     Składniki: Naleśniki – PRZEPIS TUTAJ + ciasto naleśnikowe do panierowania 1 szklanka bułki tartej olej do smażenia Składniki na farsz: 250g kapusty kiszonej 50g świeżych lub mrożonych grzybów leśnych albo pieczarek 1 cebula 1 liść laurowe 1 łyżeczka masła 2 kulki ziela angielskiego sól i pieprz 1 ćwiartka wędzonego(...)kapusty *** *** Smażymy naleśniki PRZEPIS TUTAJ *** *** U dołu każdego naleśnika układamy porcję farszu *** *** Zawijamy najpierw oba boki do środka, a następnie całego naleśnika od dołu do góry, tworząc krokiety *** *** Pozostałe ciasto naleśnikowe rozrzedzamy odrobinę wodą ( jeżeli ciasto nam nie zostało należy zrobić nowe, z połowy składników podanych w przepisie). Na osobny talerzyk wysypujemy bułkę tartą *** *** Krokiety obtaczamy najpierw w cieście

Blog z Apetytem
KROKIETY z kapustą włoską i pieczarkami (wegańskie) 213

farsz: 1 kapusta włoska (ok. 1 kg) 300 g pieczarek 2 cebule 1 – 2 ząbki czosnku 150 ml wody z ogórków przyprawy i zioła Dodatkowo: bułka tarta mleko tłuszcz do smażenia Sposób przygotowania: Aby przygotować naleśniki wszystkie składniki wymieszaj i odstaw na co najmniej 30 minut. Następnie z ciasta usmaż naleśniki – otrzymasz około 10 sztuk naleśników. Aby przygotować

Via Gusto
Zapiekane naleśniki z kurczakiem 383

ponownie zmiksować. Ciasto powinno być lejące. Jeśli ciasto będzie zbyt gęste dolać wody. Smażyć na patelni posmarowanej odrobiną oleju. Z podanej porcji wychodzi ok 12 sztuk. Wszystko zależy od wielkości patelni oraz składników np. jajek. Filet pokroić w kosteczkę, posypać przyprawą gyros, podsmażyć na niewielkiej ilości oleju. Przełożyć do miski. Do fileta dosypać pokrojoną paprykę, pieczarki starte na tarce

Kulinarne przygody
sos tatarski 309

składniki: 1 słoiczek pieczarek marynowanych (170 g po odsączeniu) 300 g ogórków konserwowych 1 mały groszek konserwowy 1 mała cebula biała 1 słoiczek majonezu 1 łyżka

Domowy Smak Jedzenia
Kluski śląskie z selera w sosie grochowym 92

mąki ziemniaczanej 200 g grochu zielonego (połówki) 200 g pieczarek 1 cebula 2 ząbki czosnku 2-3 młode marchewki 200 g boczku wędzonego 2 łyżki oleju sól, pieprz Przygotowanie Seler obieramy, kroimy na mniejsze kawałki gotujemy ,robimy  puree (najlepiej przepuścić przez maszynkę do mielenia) ,dodajemy mąkę. Ciasto wyrabiamy i studzimy. Z ciasta formujemy niewielkie kulki ,w każdej palcem robimy

R'n'G Kitchen
5 pysznych przepisów i test patelni WOLL Diamond 141

większe pieczarki kilka kawałków kurczaka (u mnie w przyprawach gebab-gyros) starty żółty ser (polecam jednak mozzarelle, ja dziś nie miałam) sos pomidorowy, passata lub ketchup do posmarowania pizzy Przygotowanie: Do ciepłej wody wkruszamy drożdże, dodajemy szczyptę cukru. Mieszamy i odstawiamy na chwilę. Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy rozczyn z drożdży, oliwę i szczyptę soli. Wyrabiamy ciasto. Ciasto powinno być(...)przykryciem w ciepłe miejsce do wyrośnięcia (powinno podwoić objętość). Wyrośnięte ciasto układamy w patelni i dociskając ręką „rozciągamy” je aby pokryło cały dół. Odstawiamy jeszcze na chwilę. Następnie smarujemy sosem pomidorowym (passatą lub ketchupem). Na wierzch wykładamy obrane i pocięte w półplasterki pieczarki, kawałki kurczaka i całość posypujemy startym serem. Pizze wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni

Słodkie okruszki