pieczarki w cieście - 4522 przepisów (strona:167/302)

Tarta z kiełbasą, pieczarkami i czerwoną cebulą 117

jajko 1/2 łyżeczki soli Nadzienie: 500 g pieczarek 300 g kiełbasy śląskiej z szynki Maestro Henryk Kania 2 czerwone cebule 1 szklanka startego żółtego sera 3 jaja  1 szklanka mleka 1 pęczek natki pietruszki 3 łyżki oliwy 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżeczka cukru sól, pieprz Ze składników na ciasto wyrabiamy słone ciasto kruche i wylepiamy nim foremkę(...)Foremkę należy wcześniej nasmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą. Tak przygotowane ciasto wkładamy do lodówki na czas przygotowania farszu. Patelnię rozgrzewamy razem z oliwą i wrzucamy na nią pokrojoną w kosteczkę cebulę i podsmażamy ją z odrobiną soli i łyżeczką cukru. Do skarmelizowanej cebulki dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki i smażymy je do momentu aż wyparuje z nich cała woda

MamaOskarka
Cztery przepisy na zdrowe, wiosenne posiłki. 182

szczypta soli, 1 płaska łyżka proszku do pieczenia. dodatki: 4 pieczarki brązowe (portobello),  kilka listków szpinaku, 2 jajka, 1 łyżka octu białego. Przygotowanie: Scones - w misce wymieszaj mąkę z cukrem, solą oraz proszkiem do pieczenia. Ubij jajko z mlekiem i roztopionym masłem i wymieszaj z mąką. Wyrabiaj ciasto aż będzie gładkie i elastyczne. Odstaw na 30 minut(...)czasie uformuj z ciasta kulki wielkości piłeczki do golfa, a następnie delikatnie je spłaszcz. Za pomocą pędzelka posmaruj je żółtkiem. Piecz w 180 stopniach przez 20-25 minut lub do momentu, kiedy będą złociste i ładnie wyrosną. Wyjmij je z piekarnika i odstaw do wystygnięcia.  Pieczarki pokrój w plastry. Podsmażaj na maśle klarowanym przez kilka minut.  Wbij jajka

Poezja Smaków - blog kulinarny
Wiosenne przepisy na kolację 194

cukru, szczypta soli, 1 płaska łyżka proszku do pieczenia. dodatki: 4 pieczarki brązowe (portobello), kilka listków szpinaku, 2 jajka, 1 łyżka octu białego. Przygotowanie: Scones - w misce wymieszaj mąkę z cukrem, solą oraz proszkiem do pieczenia. Ubij jajko z mlekiem i roztopionym masłem i wymieszaj z mąką. Wyrabiaj ciasto aż będzie gładkie i elastyczne. Odstaw na 30 minut(...)czasie uformuj z ciasta kulki wielkości piłeczki do golfa, a następnie delikatnie je spłaszcz. Za pomocą pędzelka posmaruj je żółtkiem. Piecz w 180 stopniach przez 20-25 minut lub do momentu, kiedy będą złociste i ładnie wyrosną. Wyjmij je z piekarnika i odstaw do wystygnięcia. Pieczarki pokrój w plastry. Podsmażaj na maśle klarowanym przez kilka minut. Wbij jajka do dwóch

Tradycyjna Kuchnia
Kulinarne inspiracje z Almette Davida Gaboriaud 179

szczypta soli, 1 płaska łyżka proszku do pieczenia. dodatki: 4 pieczarki brązowe (portobello), kilka listków szpinaku, 2 jajka, 1 łyżka octu białego. Przygotowanie: Scones – w misce wymieszaj mąkę z cukrem, solą oraz proszkiem do pieczenia. Ubij jajko z mlekiem i roztopionym masłem i wymieszaj z mąką. Wyrabiaj ciasto aż będzie gładkie i elastyczne. Odstaw na 30 minut(...)czasie uformuj z ciasta kulki wielkości piłeczki do golfa, a następnie delikatnie je spłaszcz. Za pomocą pędzelka posmaruj je żółtkiem. Piecz w 180 stopniach przez 20-25 minut lub do momentu, kiedy będą złociste i ładnie wyrosną. Wyjmij je z piekarnika i odstaw do wystygnięcia. Pieczarki pokrój w plastry. Podsmażaj na maśle klarowanym przez kilka minut. Wbij jajka do dwóch

karmelowy
bezglutenowe pierogi z grzybami 208

ziemniaczaną lub z tapioki. Można też obsypać wałek, bo ciasto będzie się kleić. Odrywać kawałki ciasta, rozwałkować i wycinać pierogi. Powinno wyjść około 35-40 pierogów. Gotować partiami - po około 8-10 sztuk. Inaczej mogą się posklejać. Farsz grzybowy: 1/2 kg pieczarek 1 mała lub 1/2 dużej cebuli olej kokosowy do smażenia pieprz, sól wg uznania Przygotowanie: Pieczarki obrać

Mama z Motylem
PASZTECIKI DROŻDŻOWE Z KAPUSTĄ 185

KROKIETÓW,LUB PIECZARECZKI Z CEBULKĄ-TO JUŻ JAK KTO WOLI SKŁADNIKI: CIASTO: 4 SZKL. MĄKI 3 DAG DROŻDŻY 2 ŁYŻKI CUKRU 2 JAJKA ŁYŻKA OCTU 3 ŻÓŁTKA 100 ML ŚMIETANY 18% KOSTKA MARGARYNY 2 ŁYŻKI SMALCU 1/2 ŁYŻECZKI SOLI NA FARSZ KAPUŚCIANY: 1/2 KG PIECZAREK,LUB 25 DAG SUSZONYCH GRZYBÓW 3 CEBULE 1/2 KG KAPUSTY KISZONEJ NA FARSZ MIĘSNY: JAJKO(...)KROIMY I GOTUJEMY DO MIĘKKOŚCI,PIECZARKI ŚCIERAMY NA TARCE O GRUBYCH OCZKACH,PODSMAŻAMY,(JAK UŻYWAMY SUSZONYCH GRZYBÓW TO NAMACZAMY JE I GOTUJEMY RAZEM Z KAPUSTĄ),CEBULĘ KROIMY W KOSTKĘ I PODSMAŻAMY,MIESZAMY WSZYSTKIE SKŁADNIKI FARSZU I DOPRAWIAMY DO SMAKU. NA FARSZ MIĘSNY: MIĘSO PODSMAŻAMY W RONDLU,PRZYPRAWIAMY I DUSIMY DO MIĘKKOŚCI,MIELIMY,DODAJEMY JAJKO.MIESZAMY CIASTO ROZWAŁKOWUJEMY NA 5 MM,NAKŁADAMY

Swojskie jedzonko
Sylwestrowe hity – czyli najlepsze przepisy na przyjęcia! 3203

imprezy! Wspaniale smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno. Można podawać z ulubionym sosem np. czosnkowym. ROLADA SEROWA Z SUSZONYMI POMIDORAMI PRZEPIS TUTAJ Rolada serowa z kurczakiem, pieczarkami i suszonymi pomidorami to pyszna przystawka, którą można jeść zarówno na ciepło jak i na zimno. Pięknie się prezentuje i wspaniale smakuje, a wcale nie jest trudna w wykonaniu. Polecam! PIECZEŃ(...)piekarniku, i to w jednym naczyniu! Mięso z karkówki nafaszerowane cebulą, wędzonym boczkiem oraz papryką i pieczone na kiszonej kapuście wychodzi bardzo aromatyczne, kruche oraz przepyszne. NUGGETSY W CIEŚCIE JOGURTOWYM PRZEPIS TUTAJ Smaczny, prosty i szybki pomysł na nuggetsy z kurczaka. Mięso w środku jest bardzo soczyste i kruche, a z zewnątrz lekko chrupiące. Polecam! NALEŚNIKI ZAPIEKANE Z KURCZAKIEM

Blog z Apetytem
Pyzy drożdżowo-ziemniaczane z mięsem. 163

gdyby było zbyt luźnie dodajemy około 2-4 łyżek mąki. Wyrobione ciasto oprószamy mąką, miskę przykrywamy ściereczką i zostawiamy na około 30 minut do wyrośnięcia. FARSZ: 2 cebule 3 łyżki oleju 750 g gotowanego mięsa (waga przed gotowaniem) u mnie filet z uda indyka 250 g pieczarek 2 łyżki posiekanej natki pietruszki sól pieprz      Cebule obieramy, kroimy(...)mielimy gotowane mięso oraz smażone pieczarki z cebulą. Tak powstałą masę dokładnie wyrabiamy dodając natkę pietruszki, sól i pieprz do smaku. Masa powinna być zwarta, jeśli taka nie jest dodajemy łyżkę twarożku naturalnego (takiego na kanapki, drobno mielonego) lub żółtko i dokładnie mieszamy.      W dużym, szerokim garnku grzejemy osoloną wodę. Wyrośnięte ciasto chwilę wyrabiamy, żeby je odgazować

Rozpustne gotowanie
Paszteciki z grzybami i serem 138

podsmażyć po czym dodać umyte i poszatkowane grzyby. Mogą to być świeże pieczarki lub inne grzybki.Podusić razem kilka minut a następnie doprawić solą i pieprzem. Odstawić do przestudzenia. Do wystudzonych grzybów dodać starty żółty ser, łyżkę bułki tartej oraz łyżeczkę masła. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wyrośnięte ciasto wyłożyć na stolnicę posypaną mąką. Wyrabiać krótko, następnie rozwałkować na duży prostokąt

zielonacukinka
Pomysł na… rosołowe tartaletki 148

więc już  warzywne kołduny z włoszczyzny, pora teraz na tartaletki z warzyw i rosołowego mięsa – idealne na drugie danie Składniki na 12 sztuk: Przepis na kruche ciasto  TUTAJ (mniej zainteresowani płaskurką niech przewiną prawie na sam dół wpisu). Mąkę z płaskurki można zastąpić zwykłą mąką pszenną lub krupczatką, bez zmiany ilości pozostałych składników. 1 marchewka(...)pietruszka z rosołu (jak najbardziej można dodać inne rosołowe warzywa, ja dość się ograniczyłam, aby dodać jeszcze inne, lubiane przez moje dzieci) mięso z rosołu 5 różyczek brokuła 6 pieczarek 1 szalotka 1 ząbek czosnku 2 jajka 100 g serka twarogowego, np. „Mój ulubiony” (notabene mój ulubiony, bo zupełnie pozbawiony zbędnych konserwantów) 2 łyżki drobno startego parmezanu bądź

gutfut
Imprezowe Kominki 61

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Imprezowe kominki to idealny pomysł na smaczną przekąskę. Sprawdzi się ona na różnego rodzaju domówkach, imprezach, czy spotkaniach w gronie znajomych. Kominy z

Przepiski.pl
SAMOSY Z KURCZAKIEM - PIEROŻKI Z TORTILLI + FILMIK 240

PRZYGOTOWANIE :  Pieczarki i cebulę szatkujemy, podpiekamy na odrobinie oleju ze solą, pieprzem i oregano. Mąkę i wodę mieszamy aż powstanie gęste ciasto.  Kurczaka kroimy w kostkę i podpiekamy z przyprawami Ser ścieramy na tarce jarzynowej. Paprykę kroimy w kostkę a kukurydzę odcedzamy.  Do miski dodajemy wszystkie składniki i mieszamy. Placki tortilla przecinamy na pół. Brzeg wewnętrzny tortilli

Kulinarne Fantazje Marioli
Placki pieczarkowe z cebulą 109

cebulę najlepiej dodatkowo zeszklić na odrobinie oleju.) Jajka, mleko i mąkę wymieszać na jednolitą masę. Na końcu wmieszać pieczarki z cebulą. Całość doprawić według smaku. Na patelni rozgrzać niewielką ilość tłuszczu i za pomocą łyżki - wykładać niewielkie porcje ciasta. (1 łyżka stołowa na 1 placuszek.) Placuszki smażyć po kilka minut z obu stron - na lekko złoty kolor. Podawać solo

Di gotuje
Ziemniaczana sałatka z grzybkami 184

Witajcie w sobotni poranek, chociaż pewnie, gdy skończę pisać ten post przerywany piciem kawy i podjadaniem pączków, będzie już południe. Mam nadzieję, że jesteście zdrowi i

dolcevitainmykitchen