odrobinę wina białego najlepiej półwytrawnego. tak przygotowanego kurczaka odstawiamy do lodówki na ok 30 minut. w międzyczasie przygotowujemy pozostałe składniki. Na patelni podgrzewamy oliwę z odrobiną masła i podsmażamy pieczarki. Dzięki połączeniu masła i oliwy będą miały piękny złoty kolor. paprykę myjemy, kroimy w paseczki i układamy na folii aluminiowej, skrapiamy oliwą i wkładamy do nagrzanego do 200'C piekarnika(...)tortillą zawijamy w folię aluminiową i pieczemy ok 15 minut w 200'C. podajemy z sosem barbecue, śmietaną najlepiej kwaśną i sosem tysiąca wysp. PYCHOTA!! P.S Tortilla jest idealną przekąską również na zimno, dlatego nada się do pracy, do szkoły lub na uczelnię oraz jako przekąska w Sylwestrową
Luźna Kuchniajuż dosyć mięsa przygotowanego w sposób zwykły. Nie miałam ochoty ani na schabowe, nie chciałam bitek ani gulaszu. Rozmroziłam więc mięso mielone i wypełniłam nim ziemniaki:) Do tego podsmażona pieczarka i sałata z jogurtem naturalnym. Pycha! Składniki: 1 kg większych ziemniaków (łatwiej będzie wydrążyć środek) 250 gramów mięsa mielonego (rodzaj wedle uznania) 1 cebula 1 łyżeczka lubczyku 1 łyżeczka rozmarynu(...)przełożyć do środka podsmażone mięso z ziołami (z pozostałych ziemniaków, które mamy po wydrążeniu można zrobić słone placuszki - są bardzo fajne do piwa albo po prostu jako przekąska podczas oglądania tv:) ) Listki bazylii posiekać. Jeśli chcemy ziemniaki zrobić z serem żółtym, to ucieramy go na tardce o dużych oczkach, przykrywamy nim mięso na ziemniakach i posypujemy z wierzchu bazylią
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comsmarujemy pastą pieczarkową . Doskonała ciepła przekąska lub przystawka . Polecam to danie każdemu , jest proste w przygotowaniu , efektowne , a nade wszystko smaczne Oczywiście najlepiej serwować je z sosem holenderski , wtedy taki zestaw jest po prostu genialny składniki na 3 osoby : 9 zielonych szparagów , równej grubości 9 plastrów cieniutko pokrojonego boczku wędzonego na zimno 5-6 pieczarek 2 szalotki sól , pieprz
Ogrodnik w podróżyPaszteciki z kiełbaskami i nadzieniem pieczarkowo- serowym, to smaczna przekąska. Idealne do pracy, na śniadanie itp. Smaczne na ciepło i zimno, polecam. SKŁADNIKI : 550 g mąki pszennej 50 g świeżych drożdży 200 ml mleka 1 jajko 80 ml oleju 50-80 ml wody 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka soli(...)FARSZ : 500 g kiełbasek pysznych lub innych 250 g pieczarek podsmażonych sól, pieprz do smaku 100 g sera tartego 1 łyżka ketchupu 1 jako do posmarowania pasztecików sezam do posypania
Kulinarne Fantazje Marioliobiadu, za to przygotowuje przekąski na ciepło, taka tarta może być właśnie jedną z nich. Składniki: na ciasto: 210 gram maki 100 gram masła 1 jajko na masę chrzanową: 300 gram śmietany 18 % 2 czubate łyżki chrzanu pieprz, sól 100 ml bulionu warzywnego 5 szy suszonego pomidora posiekanego 2 jajka na farsz: 5 pieczarek 2 pętka białej kiełbasy 3 łyżki
Życie zaczyna się w kuchniobiadu, za to przygotowuje przekąski na ciepło, taka tarta może być właśnie jedną z nich. Składniki: na ciasto: 210 gram maki 100 gram masła 1 jajko na masę chrzanową: 300 gram śmietany 18 % 2 czubate łyżki chrzanu pieprz, sól 100 ml bulionu warzywnego 5 szy suszonego pomidora posiekanego 2 jajka na farsz: 5 pieczarek 2 pętka białej kiełbasy 3 łyżki
Życie zaczyna się w kuchniimprezę, święta lub na przekąskę. Ostatnio mam wielką ochotę na sałatki, dlatego na blogu jest ich coraz więcej i więcej. Dzielę się z Wami przepisami, bo może i Wy przygotujecie sobie takie pyszności w najbliższym czasie. Składniki 4 średnie ziemniaki 3 średnie marchewki 4 jajka 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 300 g pieczarek 1 długi ogórek 150 g sera
O kuchni z uczuciemtradycyjnych, drożdżowych pizzerinek i szybka przekąska na wieczór. Jedząc je nie musimy mieć wyrzutów sumienia 😉 Składniki: 2 szklanki mąki pełnoziarnistej 6 łyżek płatków gryczanych dr Gaja 6 łyżek płatków jaglanych dr Gaja 200 g jogurtu naturalnego 1/3 szklanki oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka tymianku suszonego dr Gaja sól Dodatkowo: 200 g pieczarek 1 czerwona papryka 1 duża
Kuchnia MagdaLenydodać uduszone i przestudzone pieczarki oraz resztę składników, doprawić do smaku solą i pieprzem wg uznania Przełożenie: Na 3/4 powierzchni każdego naleśnika rozłożyć farsz zwinąć jak roladę . Odłożyć na godzinę aby rulon ładnie się uformował. Przed samym podaniem pokroić na 1-1,5 cm plastry i udekorować wg uznania. To danie to wspaniała przekąska lub nawet fajny bezmięsny
Wanilia i Kardamonkanapka do pracy czy, jako przekąska. Nawet moje dzieci polubiły kanapeczki z Pasztetem Wiosennym. Przepis jest na pełną foremkę keksówkę. Proponuję poeksperymentować i użyć swoich ulubionych dodatków do podkreślenia smaku. Proszę, oto mój sprawdzony przepis. Składniki: chude mięso 860g (ja użyłam chudej szynki wieprzowej) wątróbka wieprzowa 260g włoszczyzna bez kapusty 400g świeża papryka plus pieczarki łącznie 100g czosnek 4 ząbki
IzaGotujekupujemy wydaje się lepiej smakować niż produkty domowe. Nieważne , że sprawiają to kilogramy chemii, które trafiają na produkcję. Czasem po prostu nie ma czasu na przygotowanie przekąsek, więc sięgamy po te gotowe. Szczególnie jak dobry mecz za pasem, a goście niemal za drzwiami. Euro 2016 dobiega końca a nasz w nim udział już niestety należy do historii. I tak było(...)szybkie paszteciki z ciasta francuskiego? Czemu nie. Przedstawiam i polecam. Składniki (na ok 16 sztuk): 2 opakowanie ciasta francuskiego 1/2 papryki żółtej 1/2 papryki czerwonej 3-4 pieczarki 1/2 niewielkiej piersi z kurczaka 1 cebula dwie garście sera żółtego tartego 2-3 łyżki keczupu łagodnego sól, pieprz papryka słodka mieszanka ziołowa do drobiu Przygotowanie: Warzywa oraz kurczaka kroimy
Kuchnia po mojemuTe zapiekanki absolutnie kojarzą mi się z latami szkolnymi, kiedy to w każdej budce za rogiem można było je kupić obok nieśmiertelnych frytek. Gorące, chrupiące z
Kuchnia z widokiem na ogródPierożki z ciasta francuskiego nam bardzo zasmakowały, dlatego powstała druga wersja tym razem bardziej rozbudowana. Składniki: 2 opakowania ciasta francuskiego, ok 400 gr piersi z
Państwo Wojtczuk gotująDzisiaj kolejna propozycja z jajkiem w roli głównej. Postanowiłam odtworzyć stary przepis z rodzinnego domu i zaprezentować jajka podane w sosie tatarskim. Klasyka na wielkanocnym stole
Czerwień i błękit