pasztet z warzyw - 1021 przepisów (strona:37/69)

Pomysły na śniadania w marcu 137

szpinakowym Sałatka z kaszą Cielęcina pieczona Pasztet jajeczny Pasztet z jajek Kotlety z kaszy jaglanej ze szpinakiem Vege Sushi z burakiem pieczonym Pizza z boczkiem i serem feta Jajka faszerowane dzikim ryżem i jarmużem Ziołowy omlet na parze z pomidorami Sałatka z kabanosami Makaron po chińsku z omletem Pierogi z soczewicą Warzywa na patelnię Sałatka z kurczakiem, awokado, serem pleśniowym

Dorota Smakuje
Zupa z cukinii 499

Cukinia jest fantastycznym warzywem, z którego można wyczarować wiele dań. Jednym z najlepszych pomysłów na jej wykorzystanie jest zupa z cukinii . Mój przepis na zupę cukiniową jest prosty. Serdecznie zapraszam Jeśli masz więcej dorodnych kabaczków, to bardzo proszę.. mam świetny przepis na leczo warzywne lub pasztet z cukinii - rewelacja

AniaGotuje.pl
ZIOŁOWY PASZTET Z GROSZKU INSPIROWANY NATURĄ 110

Vegeta wyprodukowała produkty zainspirowane naturą. Vegeta Natur zawiera tylko naturalne składniki. Vegeta zachęca nas do przygotowywania potraw zainspirowanych naturą. Wykorzystałam więc Vegeta Natur do greckiej sałatki

Kuchnia w oparach
Co siedzi w dyni, czyli właściwości lecznicze i kosmetyczne, dlaczego i jak warto ją jeść? 170

jego ciemną barwę. Szczerze nie miałam o tym pojęcia, dla mnie bomba. W dziedzinie, która mnie najbardziej interesuje czyli kuchnia ,  nadaje się jako dodatek na zimno do dressingów, warzyw, chleba, sera, jajek, deserów, serników, lodów, można go również spożyć bezpośrednio. Nie wolno na nim smażyć, posiada bardzo niski moment temperatury palenia, dlatego smażenie na nim może wpłynąć nie korzystnie(...)pomysły: krem-zupa, placki smażone, ugotowana i pokrojona w sałatkach, przetwory-dżemy i musy, frużeliny, placki-ciasta,  dyniowe serniki, babeczki dyniowe, makaron dyniowy, curry z dyni, sosy, risotto, pasztet, a nawet smoothie, to na pewno nie koniec możliwości, a raczej tylko to co przyszło mi do głowy, co sama robiłam i jadłam oraz to co widziałam:)  Ciekawostki? Kompot

Pause Gotowanie!
Pasztet z fasoli mung 114

krojenia. Składniki : 300 g fasoli mung 2 łyżeczki cząbru 2 cebule 3 marchewki 2 duże ząbki czosnku 120 ml dobrego oleju (u mnie rzepakowy; nie należy go żałować, by pasztet nie był zbyt suchy) jajko 3 gałązki natki pietruszki 2 łyżki sosu worcestershire łyżeczka mielonej kozieradki łyżeczka ostrej papryki sól pieprz czarny olej do smażenia ewentualnie: wędzone śliwki Fasolę mung(...)Marchew obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Na 3 łyżkach oliwy zeszklić cebulę i marchewkę, a pod koniec dodać czosnek przeciśnięty przez praskę. Zmiksować fasolę, łyżeczkę soli, warzywa z patelni, rozdrobnioną natkę pietruszki, jajko, sos worcestershire i dobry olej na gładką masę. Masę doprawić kozieradką, ostrą papryką, pieprzem i solą. Włączyć piekarnik na 210 stopni C. pieczenie góra

Weekendy w domu i ogrodzie
Na Świątecznym stole-Wielkanocne menu 157

wcześniej), jajka po szkocku (przepis podany wcześniej), pasztet świąteczny zapiekany, kiełbaska swojska biała, wędzona na gorąco, no i oczywiście pyszny świąteczny bigosik, sałatka gyros( przepis podany wcześniej), sałatka warzywna(wszyscy ja znacie), sałatka z selerem naciowym( przepis podany wcześniej). Świąteczny obiad: oczywiście Żurek(przepis podany wcześniej), i tym razem w chlebku, warzywa glazurowane(przepis podany wcześniej), modra kapusta na gorąco

Kuchnia Beaty
Pasztety: meksykański i orientalny 177

Cena: ok. 5 zł. Masa netto: 170g. Pasztet orientalny   Skład: cieciorka, cebula, skrobia kukurydziana, rodzynki, olej roślinny, wiórki kokosowe, koncentrat pomidorowy, sól, czosnek, przeciwutleniacz – (witamina C) kwas askorbinowy. Firma: Primavika Sp. z o.o. Cena: ok. 5 zł. Masa netto: 170g. Pasty nie zawierają konserwantów i smakują rewelacyjnie. Idealne do kanapek z warzywami. Najlepiej kupić w Piotrze i Pawle

Qlinarnie i Qlinarnie
PASZTET ŚWIĄTECZNY. 213

radością bałwana.  ŚWIĄTECZNY PASZTET. / źródło: PASZTET / 1 kg łopatki1 kg podgardla1 kg wątroby wieprzowejgarść suszonych grzybów3 marchewki1 pietruszkakawałek selera1 cebula szklanka bułki tartej3 liście laurowe6 ziaren ziela angielskiego6 ziaren czarnego pieprzusólpieprz6 jajek  Łopatkę i podgardle ugotowałam do miękkości z grzybkami, włoszczyzną,  listkami, zielem angielskim i pieprzem. Wyciągam mięso i warzywa, a cebulę   wyrzucam. Gorącym wywarem

W kuchni Karmel-itki
Pasztet sojowy z porem i tymiankiem 151

Pasztet sojowy z porem i tymiankiem 200 g soi 1 por (300g) 1 marchewka (100g) 1 pietruszka (100g) 0,5 selera (100g) 2 jajka olej do smażenia i wysmarowania foremki tymianek cytrynowy sól morska pieprz Przygotowanie. 1. Soja . Soję wypłukać w zimnej wodzie, a następnie zamoczyć na 10-12 godzin, co pozwala skrócić czas późniejszego gotowania. Soja wyraźnie nabierze masy(...)wieczór. Następnego dnia soję ponownie przepłukać w zimnej wodzie i gotować pod przykryciem 60 minut. Na 10 minut przed końcem gotowania osolić. 2. Por smażony i reszta warzyw. Por pokroić w plasterki włącznie z zielonymi końcówkami. Są one ostrzejsze w smaku, ale to właśnie im zawdzięczamy wyraźny końcowy smak. Smażyć ok. 10 minut, nie przykrywać patelni, żeby pozwolić warzywom odparować

Pij soki wyciskane
Pasztet z gęsi 159

tylko w listopadzie. Gęsina to zdrowe i smaczne mięso. Świetnie smakuje gęś pieczona z jabłkami lub na kapuście, a żurek na gęsinie nie ma sobie równych. Ja postawiłam na pasztet - ta wersja domowej wędliny podbije podniebienia wszystkich biesiadników. A do tego żurawina lub ćwikła - będzie pysznie;) Składniki: 2 gęsie udka (ok 1kg) 200g wątróbki z gęsi 200g podgardla wieprzowego(...)mięso było na prawie całe przykryte płynem. Dusić na małym ogniu, aż będzie miękkie (ok 2godzin). Wątróbkę oczyścić z błon, dodać do mięsa, dusić jeszcze 20 minut. Mięso i warzywa wyjąć z bulionu, ostudzić. Kajzerki pokroić i namoczyć w bulionie z mięsa. Wszystko zmielić 2 razy. Masę mięsną doprawić do smaku solą, pieprzem, gałką muszkatołową i majerankiem, wlać brandy, dodać

Obiad gotowy
Rosół z indyka i kurczaka z wolnowaru 218

Znakomity, intensywny w smaku, rosół. Ponieważ mój wolnowar ma pojemność 3.5 l, po włożeniu mięsa i warzyw nie zostaje zbyt wiele miejsca na płyn. Ale  dzięki  temu rosół, który otrzymujemy jest niezwykle aromatyczny. Na ogół pierwszego dnia jemy zupę jako czysty  rosół, tylko  z domowym makaronem, natomiast resztkę która zostaje, następnego dnia traktuję(...)Jeżeli lubimy gotowanego kurczaka i indyka, możemy mięso  zjeść  bez przerabiania. Najlepsze zaraz po ugotowaniu, jeszcze ciepłe, wyjęte prosto z wywaru. Możemy też ugotowane mięso przerobić na pasztet lub farsz do pierogów lub naleśników. A nasze psy na pewno będą szczęśliwe, jeżeli i one coś z rosołowych resztek dostaną - moje uwielbiają nie tylko kuraka, kochają też gotowaną marchewkę

Stare Gary
Jak naturalnie i niebanalnie wzmocnić smak potraw wegańskich? 111

wyrazistość smaku danej potrawy; wszystkie te warzywa są łatwo dostępne, a przy tym niejednokrotnie tańsze od sztucznych wzmacniaczy smaku; 2. płatki drożdżowe – nieaktywna postać drożdży, dodająca potrawom lekko serowego i przy tym słodkiego posmaku; znacząco dopełnia smaku wielu potraw roślinnych, szczególnie zaleca się dodawanie płatków do zup, sosów, roślinnych kotletów i pasztetów; idealnie nadają się również do smarowideł

Ugotowane pozamiatane
Tortilla z cytrynowo-imbirowymi krewetkami i warzywną salsą 124

Domowy Fast  Food  w całkiem nowej odsłonie z owocami morza. Delikatne, dobrze przyprawione krewetki, warzywna salsa bogata w dużą ilość naszpikowanych witaminami kolorowych warzyw

Szalona Kuchnia Eweliny
Dip cebulowy ze stoutem 148

  Pomimo mojej niechęci do cebuli (łzy, ból i cierpienie), ja cebulę zwyczajnie uwielbiam. Zupy, sosy, cebula duszona, cebula surowa – zwyczajnie lubię. Zresztą, na terenach Polski

Gotuj z Blue Raven
Pasztet mięsno - warzywny. 184

Polskie tradycje kulinarne. Przysmaki do chleba." Pasztet mięsno - warzywny.Składniki:6 udek z kurczaka;300 g mięsa wołowego;200 g wątróbki drobiowej;2 jajka;2 marchewki;pietruszka;1/2 selera;3 łyżki mielonych orzechów włoskich;liść laurowy;3 ziarna ziela angielskiego;sól, pieprz, rozmaryn. Umyte mięso (poza wątróbką) i obrane i umyte warzywa, zalewamy wodą dodajemy liść laurowy i ziele angielskie

Miksturownik

Proponowane wyszukiwania