tortu o średnicy 23 cm: 460 g masła, w temperaturze pokojowej, pokrojonego na małe kawałki 6 białek 1,5 szklanki cukru szczypta soli 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii lub pasty z wanilii barwnik w żelu/proszku (u mnie w żelu Wiltona) Białka (mogą być prosto z lodówki, ja użyłam mrożonych) umieścić w misie miksera, dodać szczyptę soli i cukier. Misę(...)listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content='460 g masła, w temperaturze pokojowej, pokrojonego na małe kawałki 6 białek 1,5 szklanki cukru szczypta soli 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii lub pasty z wanilii niebieski barwnik w żelu (u mnie Wiltona)'; document.write
moj przepis naKrem maślany: 460 g masła, w temperaturze pokojowej, pokrojonego na małe kawałki 6 białek, rozmiar L 1,5 szklanki cukru szczypta soli 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii lub pasty z wanilii barwnik w żelu/proszku (u mnie żółty w żelu Wiltona) Białka (mogą być prosto z lodówki, ja użyłam mrożonych) umieścić w misie miksera, dodać szczyptę soli i cukier. Misę(...)szklanki wrzątku 460 g masła, w temperaturze pokojowej, pokrojonego na małe kawałki 6 białek, rozmiar L 1,5 szklanki cukru szczypta soli 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii lub pasty z wanilii barwnik w żelu/proszku (u mnie żółty w żelu Wiltona)'; document.write
moj przepis nasmaczną sałatkę. Składniki 300 g piersi z kurczaka 1 puszka kukurydzy 1 puszka ananasów 3 – 4 łyżeczki curry 4 łyżki jogurtu greckiego 2 łyżeczki czerwonej pasty curry sól Pierś kurczaka marynujemy w paście curry i wstawiamy do lodówki na godzinę. Następnie pieczemy ok. 20 minut w piekarniku nagrzanym na 200 stopni. Po upieczeniu kroimy
My Chcemy Jeśćrację? Kromka chleba, masło i gruba warstwa paprykarzu... To dopiero był cymes :) Dzisiaj kupiony paprykarz smakiem wcale nie przypomina tego 'starego' więc zamiast jeść 'byle co' z puszki zróbcie pastę sami, bo jest naprawdę prosta w przygotowaniu i dzięki niewielkiemu nakładowi pracy możecie ciszyć się fantastycznym smakiem paprykarzu domowej produkcji :) Ja z tą kanapką przeniosłam się do cudownych lat... ... zapraszam(...)lubię lekko kruche). W tym momencie należy spróbować czy sos jest za kwaśny- w razie czego dosłodzić cukrem oraz doprawić solą i pieprzem. Makrelę wraz z ryżem przełożyć do pasty warzywnej, wymieszać. Smacznego! Przepis 'stary' (publikowany 1.11.2013 r.), ale został ulepszony- o nową recepturę i nowe zdjęcia
Kraina Miodem Płynącarobimy sobie fajne rzeczy na obiad, ale sfotografować je w dobrym świetle to sztuka na dzień dzisiejszy dla mnie niemożliwa. Dlatego mam dla Was kolejną propozycję śniadaniową. Tym razem pasta na chleb albo do warzyw, czyli pyszny hummus z dodatkiem suszonych pomidorów. Tosia pochłonęła zawrotną jak na nią ilość, a porcja, która przy zwykłym hummusie bez dodatków starczała(...)Ciecierzycę odsączyć i wrzucić do wysokiej miski. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, tahini oraz sok z cytryny i suszone pomidory. Dokładnie zblendować na gładką masę. Jeśli okaże się, że pasta jest zbyt gęsta, można dolać jeszcze trochę oliwy, bądź zalewy z cieciorki. Na koniec doprawić kuminem (u mnie łyżeczka) i pieprzem do smaku. Porządnie wymieszać. Serwować z chlebkiem pita bądź
Przepysznik - BLW i nie tylkominuty, żeby mięso odpoczęło. Kiszona kapusta curry: 2 szalotki, drobno pokrojone 1 średnia cebula ząbek czosnku, posiekany oliwa z oliwek 1 łyżeczka masła 1 łyżeczka czerwonej pasty curry 1 łyżeczka curry w proszku ½ łyżeczki startego imbiru 150ml mleczka kokosowego 50 ml słodkiej śmietanki 30% 200 g kiszonej kapusty, posiekanej 1 łyżeczka miodu sok i skórka starta(...)limonki sól, biały pieprz 1 łyżka posiekanej kolendry (ominęłam) Przygotowanie: Posiekaną szalotkę i czosnek podsmażamy na oliwie z dodatkiem masła. Gdy delikatnie się zeszklą, dodajemy pastę curry i curry w proszku. Całość podsmażamy ok. 30sekund na wolnym ogniu. Dodajemy starty imbir, mleczko kokosowe i śmietankę. Gotujemy ok. 5 minut, aż sos zgęstnieje. Następnie dodajemy kiszoną kapustę i dusimy
bistro mamasię trzy składniki z oryginalnego przepisu. Charakteru sałatce dodaje harissa, specjalność kuchni tunezyjskiej i libijskiej, która w tym przepisie jest składnikiem marynaty do kurczaka. Zachęcam Was do przygotowania tej pasty, bo jest rewelacyjna. Można przygotować z nią przepyszny hummus . Polecam! Składniki: 200 g filetu z kurczaka 20 g orzechów nerkowca, uprażonych na suchej patelni 100 g kaszy jęczmiennej pęczak(...)pieprz 1 ząbek czosnku 1/2 łyżeczki miodu 1 cukinia, pokrojona w półcentymetrowe plastry 1 duża garść drobno posiekanej natki pietruszki Marynata do kurczaka: sok z 1 cytryny 1 łyżeczka pasty harissy (przepis) 1 łyżka oliwy szczypta soli Przygotowanie: Zaczynamy od przygotowania marynaty. Wszystkie składniki mieszamy w misce. Wkładamy piersi kurczaka do płytkiego naczynia, zalewamy je marynatą i wstawiamy
Smakowity Blog Kulinarnysera typu feta 1 duża cebula oliwa z oliwek pieprz czarny Przygotowanie: Fetę rozgniatamy widelcem, mieszamy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i odrobiną oliwy z oliwek do uzyskania jednolitej pasty. Schab rozbijamy tłuczkiem i smarujemy czosnkowo-serową pastą. Układamy po plastrze salami i zwijamy w rulon. Spinamy wykałaczką, wstępnie obsmażamy ze wszystkich stron na patelni i przekładamy do naczynia żaroodpornego
Gotuj z RumcajsemKrakersy z czarnymi oliwkami i pastą z suszonych pomidorów Klik po przepis . Przepis również w formie filmiku: 2. Rolada szpinakowa z wędzonym łososiem Klik po przepis . Przepis również w formie filmiku : 3. Rogaliki z ciasta francuskiego na słono Klik po przepis . Przepis również w formie filmiku : 4. Roladki z tortilli Klik po przepis . Przepis również(...)formie filmiku: 5. Biedronki na krakersach z pastą z wędzonego łososia Klik po przepis Przepis również w formie filmiku: 6 . Frykasy Klik po przepis . Przepis również w formie filmiku: 7. Prosta sałatka śledziowa z suszonymi pomidorami Klik po przepis . Przepis również
W kuchni u Monikiczarny pieprz pieprz cayenne Wykonanie: Zmiksuj 3/4 awokado i miąższ z pomidora. Dopraw solą i pieprzem. Pokrój w kostkę oliwki, ogórka, resztę pomidora i awokado oraz cebulę. Posmaruj pieczywo pastą, dodaj pokrojonego w kostkę pomidora i awokado, dopraw pieprzem cayenne oraz skrop sokiem z limonki. Gotowe! Guacamole idealnie sprawdza się zamiast masła do pieczywa. Aby pasta nie ściemniała zostaw
Bike By LifeDlaczego? Ponieważ awokado, które jemy na śniadanie zawiera silny przeciwutleniacz, glutation, który pozwoli rozpocząć wątrobie proces oczyszczania. Macie ochotę na jajka w koszulkach na tostach z pastą z awokado? Składniki: 1 awokado 2 łyżki oleju rzepakowego polecamy Olejowy Raj 1 mała czerwona cebula szczypta chilli łyżeczka soku z limonki 3 jajka łyżka octu 3 żytnie tosty sól morska Falksalt(...)zmiażdż je widelcem w misce. Awokado zawiera silny przeciwutleniacz, glutation, który pozwoli rozpocząć wątrobie proces oczyszczania. Dodaj olej rzepakowy, cebulę, chilli, skrop sokiem z limonki i zrób pastę. Rozsmaruj ją na tostach. Zagotuj wodę z łyżką octu, wbij jajko, po chwile następne i gotuj kilka minut. Wyjmij i połóż na tostach. Na koniec posól całość. Gotowe! Smacznego
Bike By Lifeevaporates. When the pan is almost dry make a place on it and add the meat with the marinade, fry it constantly mixing. In the meantime prepare the rice pasta as it is said on the wrapping. I used the tagliatelle kind of rice noodles which has to be boiled for few minutes, but not all rice noodles require boiling(...)When pasta is ready drain it and pour cold water through it. When meat is ready and the vegetables are soft take the pan off the heat. If you are not sure if it done – take one piece of meat from the pan and taste it, cut it, check if it soft. Wszystko jest gotowe – makaron odcedzony, mięso
Martyna Cooksautorka: gaita z bloga Katalog smaków Ziemniaki... szybki obiad z mikrofali autorka: gaita z bloga Katalog smaków Jesienne szaszłyki z borowikiem, maślakiem i aromatycznym kotlecikiem z dynią serwowane z pastą z bakłażana autorka: jednopalnikowa z bloga Jednopalnikowa Makaron penne ze świeżymi borowikami i cukinią autorka: MilionSmakow z bloga Milion Smaków Puree z topinambura z jarmużem - prawie jak ruskie autorka: jazzowesmaki(...)czyli przepych i niezapomniany smak mięs z borowikami autorka: feri z bloga taste life photograph - smak życie fotografia Bieszczadzki smalczyk z rydzami autorka: iwa643 z bloga MojaKuchniaMalutka Wegetariańska pasta z grochu - na chlebek na zdrowie autorka: iwa643 z bloga MojaKuchniaMalutka PASZTET Z PESTEK DYNI autorka: smaczne-zdrowe.blogspot.com z bloga Smaczne-zdrowe.blogspot.com
Weekendy w domu i ogrodzieszklanki soku jabłkowego Jeśli przygotowujemy sami szybkie powidła, śliwki wypestkować, pokroić i smażyć z cukrem w garnku, często mieszając przez ok. 15-20 minut, zmiksować blenderem na gęstą pastę (ok. 300 gotowej pasty), dokładnie ostudzić przed połączeniem ze śmietanką. Żelatynę wymieszać z sokiem w garnuszku, odstawić na 10 minut, następnie podgrzewać przez ok. 2 minuty na małym ogniu cały, czas
Czerwień i błękitpojedyncze piersi kurczaka 200 g dyni pomidory w puszcze czerwona pasta curry 1 czerwona papryka 8 pieczarek 3 cebule szalotki 400 ml mleka kokosowego w puszce 2 ząbki czosnku 200 g ryżu basmati 2 łyżki masła 2 łyżki sosu sojowego kawałek imbiru sól pieprz Filety z kurczaka płuczemy, oczyszczamy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Kroimy(...)plasterki czosnek obsmażamy. Teraz do garnka idą pozostałe warzywa. Wszystko smażymy 3 minuty po czym wlewamy mleko kokosowe i połowę pomidorków z puszki razem z zalewą i 2 łyżeczki pasty curry. Gotujemy przez około 15 minut, aż dynia będzie miękka. Papryka powinna być lekko chrupiąca. Curry podajemy z ryżem
KuchcikoweLove